HWSW Informatikai Kerekasztal: Bolhapiac - Not for resale - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bolhapiac - Not for resale Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 26. 13:08

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. máj. 26, szerda - 13:03

Ez az egyetlen amire lehetoseg van, de meg mindig kerdes, hogy lenne-e barmi hatasa...

Krinyo

Annyi biztos, hogy kevesebben írnának rá, hogy ez milyen hatással lenne az csak a gyakorlatban derülne ki.

Én az időlimitet tartanám jobbnak, nem pedig a hozzászólásszámhoz kötést. Mert előbbit nem lehet gyorsítani, de 10-20 hozzászólást van aki 6 hónap alatt ír, de ugyanakkor 20 perc alatt is összehozható.

#302 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 12:33

Bolha nem rulz.

Itt egy hirdetes.

Mielott hozzaszoltam volna, direkt rakerestem Google-lal a konkret erosito tipusra (Onkyo weblapjan mar az archivumban sem szerepel), mielott hulyesegeket szolok hozza, indokolatlanul.

Erre mit dobott ki?
4, azaz NEGY magyar aprohirdetesi oldalt, ugyanezzel a hirdetessel...

Szoval ugy tunik, sokak szamara +1 ingyenes hirdetesi oldal vagyunk az apronet, sokapro, indygo, kurzor, stb.-n kivul.

Biztos ezt akartatok?

Szerkesztette: nyunyu 2004. 06. 06. 12:41 -kor

#303 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 14:25

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 13:33

Biztos ezt akartatok?

Én az eddigi írásokból, és hirtelen véleményváltozásból (hogy mégsem lett semmiféle limit) úgy vélem, hogy igen, ezt akarták, ha nem is mindenki, de a döntő erő igen.

#304 Felhasználó inaktív   Derlie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 12:14

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 13:33

Bolha nem rulz.

Itt egy hirdetes.

Mielott hozzaszoltam volna, direkt rakerestem Google-lal a konkret erosito tipusra (Onkyo weblapjan mar az archivumban sem szerepel), mielott hulyesegeket szolok hozza, indokolatlanul.

Erre mit dobott ki?
4, azaz NEGY magyar aprohirdetesi oldalt, ugyanezzel a hirdetessel...

Szoval ugy tunik, sokak szamara +1 ingyenes hirdetesi oldal vagyunk az apronet, sokapro, indygo, kurzor, stb.-n kivul.

Biztos ezt akartatok?

Megnéztem a linket. Szerintem nem nagy gond, hogy valaki 0 hozzászólással a bolhán árul cuccokat, mert azért bolha. Lehet hogy 2 éve olvassa a HWSW-t, de csak márciusban reg-elt, és pont egy hirdetéssel kezdett a bolhán. Akinek nagyon új Nickje van attól meg nem veszek olyat ami gyanús. :rolleyes:

Személy szerint nekem semmi bajom nincs a bolhával, viszonylag tisztességes emberek járnak oda. Azt hogy meg valaki megvesz tőled X-ért egy CD-írót és eladja X+10%-ért, háát istenem ez van. Ezt hívják úgy hogy üzlet. Neked kellett a pénz eladtad, lett pénzed, a "nepper"-nek is lett pénze és még a végfelhasználó is jól járt (legalábbis szerinte, mert megvette). Ennyi. :cool:
-----------------------------------------------------------------------------------------
Aláírás

#305 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 20:59

Az önszabályozó bolha betört a visszabeszélőbe  :omg: Már várom mikor veszi át a hatalmat az egész fórum felett  :nevet2: Lehet hogy nem vicces, de már nem tudok mit csinálni, kínomban nevetek.

#306 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 10. 00:03

Mostani eset egyaltalan nem vicces, sot inkabb sirni tudnek miatta.

Eleinte ugy tunt, egy forumtars atveres aldozata lett, de ahogy a tortenet osszeallt egessze, egeszen mas derult ki belole. :mad:

Ismeretlen embertol vasarolt? Teny. (meg lehetne elozni, ha be lenne vezetve, hogy csak forumtag nyithat uj topikot a Bolhan...De ezert mar miota pampogunk)

Megallapodasuk pontos tartalmat nem ismerjuk, igy az egy het cseregari nem tudom, mennyire all.

Kiprobaltak a cuccokat, mielott elcsereltek? Ki.
Mukodott? Mukodott.

Hazamegy, modem berak, nem kompatibilis.

Mit csinal erre?
Biztos az alaplap rossz, csereljuk vissza. (menj be egy szamtechboltba, ugy szemkoztrohognek, ha visszaviszel egy uj alaplapot, hogy nem megy vele a modem, hogy csak na. Kicserelni a 70k-s alkatreszeket egy parezres kedveert? Nonszensz)

Kozben persze a masik fel tovabbpasszolta a becserelt alaplapot, ertheto, hiszen neki a penz kell, nem az alaplap.
Ha az egy het visszacsere tenylegesen megigeresre kerult (nem tudhatjuk), akkor persze inkorrekt volt az urge, hiszen nem a megallapodas szerint jart el.
Hogy utana priviben/telefonban mit "beszelgettek", nem tudhatjuk, oszinten szolva nem is erdekel.

Erre mit csinalt joemberunk? Letrehozott egy fikanicket (Fovesztes #1), nyitott egy topikot, amelyben sajnaltatta magat, meg lejaratta a (szerinte) nem korrekt eladot.
Topikot keresere PPeter temette, miutan tobben is serelmeztuk a reszerol igen nagymertekben inkorrekt eljarast, valamint figyelmeztettuk a 10 ev ban levegoben logasara.

Utana a fikanick gazdaja nyitott meg 2 topikot, amiben eloallt egy igen gyenge fedoszoveggel, miszerint a bnoje a masik nick, valamint kiderult vegre az igazsag, mi is tortent valojaban, mi is az az egetrengeto problema, ami miatt az uzleti tranzakcio torleset kerte.
Elado inkorrektseget alatamasztando idezett a levelezesukbol (Fovesztes #2)

Erre fel lett hivva a figyelme, hogy ez mar megint sulyosan buntetendo tetel. (Lasd T2k)

Utana meg kezdi jatszani a martirt, hogy akkor zarjak ki, maximum eggyel kevesebb regi forumozo lesz.

Szanalmas... :reklamacio:

Vitas uzleti ugyeket nem igy, a forum nagy nyilvanossaga elott a masikat lejaratva, becsuletserto modon kell megprobalni elintezni.
Egy vitas uzleti ugy miatti idegesseg nem indok arra, hogy a forum szabalyait ilyen nagy mertekben athagva garazdalkodjon valaki.

PPetert nem egeszen ertem, tul joindulatuan jart el szerintem.

#307 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 09:24

Idézet

PPetert nem egeszen ertem, tul joindulatuan jart el szerintem.

Szerintem is, en mar reg :box2: ...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#308 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 10. 09:29

Hogy ilyenkor nem kezd el villogni a Kép. :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#309 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 10. 09:37

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 21:59

Az önszabályozó bolha betört a visszabeszélőbe  :omg: Már várom mikor veszi át a hatalmat az egész fórum felett  :nevet2: Lehet hogy nem vicces, de már nem tudok mit csinálni, kínomban nevetek.

Hát ez már valóban szánalmas. Ha ez volt a fórum vezetőségének a célja, akkor remekül sikerült nekik elérni.

"Frankó" ez az önszabályozó Bolhapiac (ami természetesen csak egy plusz lehetőség a fórum tagjai számára, feleslegessé vált cuccaik értékesítésére)! :o  :down: 
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#310 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 10:52

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. jún. 10., csütörtök - 1:03

...(Fovesztes #1)

Idézet

5. A fórumtagok megtévesztésére alkalmas regisztráció (több becenév/alteregó használata, illetve már meglévő nevekhez nagy mértékben hasonlító nick regisztrálása) tiltott. Amennyiben egyértelműen bebizonyosodik, hogy valaki egyszerre több nevet használva fórumozik, azonnali és végérvényes kitiltást kap az összes általa regisztrált felhasználó! E szabály alól kivételes esetben - előzetesen - felmentés kérhető a fórum moderátoraitól.

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. jún. 10., csütörtök - 1:03

...(Fovesztes #2)....

Idézet

7. ....Felhívjuk továbbá a figyelmet, hogy magánüzeneteket (pl: e-mail, privát üzenet) részben vagy egészében közzétenni csak a másik fél beleegyezésével lehet.
Annak, aki az elérhetőségeket, vagy a segítségkérő szándékot nem ellenőrizte, illetve jogosulatlanul tett közzé személyes adatokat, magánlevelet, kifejezetten súlyos szankcióval kell számolnia.

(Fovesztes #3)

Éppen 2 nappal ezelőtt keveredett egy vitába az ominózus egyén, ahol azzal dicsekedett, hogy ő megpróbált meglépni a rendőrök elől, és miután elkapták még ki is vágta magát a bíróságon és nem büntették meg.

Idézet

2. Tilos bármilyen illegális tevékenységre, illetve a Büntető Törvénykönyv hatálya alá eső cselekedetekre felbújtó, ilyen tevékenységet ismertető, részletesen leíró, illetve ehhez segítséget kérő, továbbá nyílt szexualitást leíró/ábrázoló hozzászólások, képek elküldése. Az ilyen szöveges/képi információt tartalmazó internetes oldalak hivatkozásainak bemutatása is tiltott.

(Fovesztes #4)

Hogy miután mindenki leszólta ezért, hogy még dicsekszik is a dologgal, sértődötten kiszerkesztette a hozzászólásait. Erre ugyan nem tér ki a szabályzat konkrétan, de egyértelműen megtévesztő szándékkal történt, és ezzel értelmetlenné tett sok más hozzászólást. Éppen ezek miatt lett limitálva a szerkesztés, de láthatólag (én már akkor is mondtam) csak arra nem megoldás az időlimit, amiért bevezették.

Hol is az a következetes moderáció? Még ha csak egy dolgot néznének el neki, de 4-et ráadásul szinte egyidőben elkövetve?

Szerkesztette: Mumia 2004. 06. 10. 10:54 -kor

#311 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 15. 16:09

Köszönhetően a fene nagy önszabályozásnak ilyen vadparasztok is írhatnak a bolhára, minet ez a DeF gyerek:

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=6...dpost&p=1661325
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#312 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 17:36

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. jún. 15., kedd - 17:09

Köszönhetően a fene nagy önszabályozásnak ilyen vadparasztok is írhatnak a bolhára, minet ez a DeF gyerek:

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=6...dpost&p=1661325

Szerintem az önszabályozás magával kell, hogy hozza az önvédelmet. :box: Tudtommal továbbra is fennáll a moderátoroknak való jelzés lehetősége, bár nem tudom, seggfejség indokán lehet-e postot törölni :D.

Szerkesztette: Jim DiGriz 2004. 06. 15. 17:36 -kor

#313 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 17:51

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2004. jún. 15., kedd - 18:36

...Tudtommal továbbra is fennáll a moderátoroknak való jelzés lehetősége...

Így van. Ilyenkor klikk a jelzés gombon, és kész, nem kell túlragozni a dolgot szvsz...

#314 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 17:54

Idézet: Etele - Dátum: 2004. jún. 15., kedd - 18:51

Így van. Ilyenkor klikk a jelzés gombon, és kész, nem kell túlragozni a dolgot szvsz...

(Kösz a helyeslést, már annyit beszélnek itt az anarchiáról, hogy nem voltam biztos a mondandómban :D )

#315 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 19:13

Szívesen. :)

Egyébként - szvsz - kicsit túl van lihegve ez a Bolhás cirkusz... (bolhacirkusz :) ).

Eddig is lehetett szólni a modnak, hogy takarítson ha valami olyan történik - ezután is lehet.

Eddig is lehetett fűnek-fának topikja a Bolhán - ezután is lehet (tehát nem rontottak rajta, hanem nem vezették be a hozzászólásszám-limitet).

Aki eddig is korrekt volt - ezután is az lesz.

Aki eddig is simlizett - ezután is fog (tök mindegy, hány hozzászólással teszi ezt).

Ennek a mizériának nagyobb a füstje, mint a lángja, az utóbbi időben legalábbis.

Szerkesztette: Etele 2004. 06. 15. 19:14 -kor

#316 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 17. 23:10

Mégis óriásit robbant a bolha az utóbbi időben, annyi a hirdető és a topik, mintha legalábbis reklámoznák, hogy itt ingyen hirdetési felület van.

#317 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 17. 23:58

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. jún. 18., péntek - 0:10

Mégis óriásit robbant a bolha az utóbbi időben, annyi a hirdető és a topik, mintha legalábbis reklámoznák, hogy itt ingyen hirdetési felület van.

Szerinted a "robbanás" és az új bolhás szabályok be nem vezetése között van bármiféle összefüggés? :think:

#318 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 18. 01:15

Igen, van,  éppen azért kellett volna bevezetni új szabályokat, hogy ne legyen robbanás. Csak idő kérdése volt, hogy mikor fedezik fel az emberek, és kezdenek sokasodni, esetleg idebútorozni. De mint mondtam, imho ezt akarták, hogy ez legyen. Amivel nekem nem is lenne semmi bajom, ha előtte nem hitegettek volna hónapokig, hogy új bolha új szabályok, korlátozások satöbbi, ehelyett nem meghúzták a gyeplőt, hanem teljesen eldobták, persze, hogy nem tetszik.

Szerkesztette: Mumia 2004. 06. 18. 01:18 -kor

#319 Felhasználó inaktív   _Balagee_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 19. 14:02

https://forum.hwsw.h...showtopic=62938

Egy újabb értékes gyöngyszem a szabad Bolha bugyraiból...
Lassan nem kell búvárvizsga sem hozzájuk, feljönnek maguktól is a felszínre annyian lesznek...

#320 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 22:38

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. jún. 18., péntek - 2:15

Igen, van,  éppen azért kellett volna bevezetni új szabályokat, hogy ne legyen robbanás...

Hibás a premisszád szvsz: azt feltételezed, hogy a robbanás a szabályok be nem vezetése miatt van... ez egyáltalán nem biztos.
Megfordítom a dolgot: ha a régi motor lenne, akkor is "robbanhatott" volna a Bolha, pedig akkor szó sem lenne az új szabályokról.

De abban igazad van, hogy az szabályok bevezetése ártani nem ártott volna a Bolhának. Hogy jobb lett volna tőle, vagy az menne mint most? Passz. :think:

Szerkesztette: Etele 2004. 06. 21. 22:40 -kor

Téma megosztása:

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.