HWSW Informatikai Kerekasztal: Bolhapiac - Not for resale - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bolhapiac - Not for resale Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 25. 10:12

Idézet: kraftxld - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 11:06

A világon minden úgy működik, ahogy special írta. Minden annyit ér amennyiért meg tudod venni, és annyit kapsz érte amennyiért el tudod adni. Ha találsz "madarat" akinek akár 100%-os haszonnal el tudod adni az általad árult cuccot az ő baja hogy megvette, senki sem kényszerítette rá!

Attól ez még nem feltétlenül jó vagy helyes, netán emberi.

Egyébként pedig mi is volt a helyzet a Tocsik-dologgal? ... 'jó erkölcsbe ütköző'...
Elköltöztem :-)

#242 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 10:14

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 9:28

Azt mondod nem jarsz arra, de velemenyed az van... hat nekem is.

Krinyo

Nem igaz, hogy nem érted, direkt akarod kiforgatni az írásomat, és lejártni, hát nekem is megvan a véleményem.

Ezért nem járok oda, mert ezt tapasztaltam, még amikor oda jártam, észrevettem ezt, és ezért azóta nem járok, csak nagyritkán be-be nézek. Így érthető? De azért fejeztem be az odajárást, mert ezt tapasztaltam, ami egyre jobban elméjült, tegnap véletlenül benéztem, és nem változott meg a véleményem. Az oda irkálók 90%-a legalább olyan, akikkel, soha nem találkoztam a fórum más részén. És ez szerintem nem pozitívum, lehet, hogy sokkal jobban pörög a bolha ettől, csakhogy az egyéb hirdetési felültettekkel szembeni összes előnyét elveszíti.

Szerkesztette: Mumia 2004. 05. 25. 10:16 -kor

#243 Felhasználó inaktív   kraftxld 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 10:20

Idézet: Rive - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 11:12

Attól ez még nem feltétlenül jó vagy helyes, netán emberi.

Egyébként pedig mi is volt a helyzet a Tocsik-dologgal? ... 'jó erkölcsbe ütköző'...

Ugyan már... azért te sem állíthatod hogy mindent ingyen csinálsz  -ez meg a másik véglete a Tocsikos dolognak- különben már régen éhenhaltál volna.
MCSE+M/S, MCITP

#244 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 10:20

Idézet: special - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 11:00

Ki mondja meg, milyen alapon és mi alapján, hogy én nem árulhatom 5000-ért a teámat? És akkor mennyiért árulhatom maximum? Kinek a feladata lenne tájékoztatni a tisztelt vevő felet, hogy az esetleg kiugróan magas ár?

Senkinek sem a feladata, de ha valaki véletlenségből tudja, akkor ugyan ne büntessük már meg, azért, mert ezt szeretné azok tudtára hozni, akik esetleg becsapódhatnak. Miért jobb a tanulópénz mint ez? Ezért tart ott a világ, ahol mert mindenki sárbatiporja a másikat, mindnekinek csak saját maga fontos, itt még a szabályzatba is beveszitek ezt, hogy mindenki úgy ver át mindenkit ahogy akar? Hát köszönöm, de ebből nem kérek.

Durva hasonlat: Látsz egy embert fetrengeni a sinek között, mert pl eltörte a bokáját, és nem tud kimászni, a vonat pedig bármikor jöhet. De te nem segítesz rajta, mert hát ez a tanulópénze, megérdemli legközelebb majd nem mászkál a sinek között, szép új világ, és követendő emberséges magatartásforma, mondhatom. :down:

Szerkesztette: Mumia 2004. 05. 25. 10:23 -kor

#245 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 10:25

Idézet: kraftxld - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 11:20

Ugyan már... azért te sem állíthatod hogy mindent ingyen csinálsz  -ez meg a másik véglete a Tocsikos dolognak- különben már régen éhenhaltál volna.

Nem is ezt állítottam.

#246 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 10:27

Önszabályozó, gratulálok  :omg:

#247 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 10:56

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 11:27

A forumszabalyzat attol meg vonatkozik ra... az ilyen lazan meger egy figyelmeztetest.

Krinyo

PS: az elobb nem akartam beledkotni, csak ellentmondasba kerultek a dolgok... mind1, peace.
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#248 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 10:59

Idézet

Durva hasonlat: Látsz egy embert fetrengeni a sinek között, mert pl eltörte a bokáját, és nem tud kimászni, a vonat pedig bármikor jöhet.

Eleg durva hasonlat, es a dologhoz nulla koze. Miert keverjuk a szezont a fazonnal?

Az arat -- ha fikazzak, ha nem -- ugyis az elado allapitja meg. Ha tul magas, nem veszik meg es a nyakan marad, ha magasabb aron van ra vevo, az meg nem ertem miert faj neked?

Szerinted ez atveres, szerintem meg azon az aron volt ra fizetokepes kereslet. Ha nem nez az illeto korbe, hogy mashol olcsobban megkapja, az nem az O gondja? Dehogynem. Nem csak a Bolhan mukodnek igy a dolgok, hanem barhol mashol, az egyszeru kozertben is.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#249 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 11:11

Igen, ez igy van, csakhogy ez nem szükségeszerüen jó igy. Főleg nem akkor, amikor belibbensz egy ilyen topikba, érdeklődsz hogy netán drága egy kicsit a cucc, mondasz egy emberközelibb árat, vagy csak egyszerüen megkérdezed, hogy vajh a cucc árát az dönti el hogy aranyból van kisebb brillekkel kirakva, erre lebaltáznak, hogy ha nem tetszik nem kell megvenni, meg mit pofázol, sz*rt se értesz hozzá, továbbá megy a modhoz pityeregni, hogy árfikázás. Közben meg árulja a 20éves széthasznált sz*rát horror áron, de nekem a k*rva anyámat mert rontom az üzletét.

#250 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 25. 11:19

...és igaza is van.

Nekem változatlanul az a problémám, hogy jelenleg a Bolhán az is belepofázik a hirdetésembe, akinek nincsen vásárlási szándéka és ezt azért teszi, mert a fene nagy önszabályozásnak köszönhetően megteheti.

A másik pedig, hogy már régen nem arról szól a Bolha, aminek anno indult. Ennek köszönhetően egy rakás új, a fórum egyéb részeit az életben nem olvasó sefter és unatkozó árfikázó-bajnok szabadult a régi fórumozókra.

Egyébként sem értem, ez miért lett engedve! Mert mit is mondtak eddig a nagy HWSW-s "Bolházók"?

Azért szeretik ezt a helyet, mert tudják, hogy akik itt árulnak régi törzstagok és megbízhatóak, visszakereshetőek, érdekeltek abban, hogy ne verjenek át senkit bla, bla, bla...
Az Aprónet-en nem szeretnek vásárolni, mert ott sok az ismeretlen, akikben nem lehet és nem mernek megbízni.

Akkor hogy is van ez a most tucatszámra rajzó 10-20-30-40 "bolhahozzászólásos", soha nem látott ismeretlenekkel?

A szituáció azonos. Ha pedig az ismeretlenekben nem lehet és nem mernek megbízni... akkor minek engedi ide őket a fórum vezetősége?
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#251 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 11:22

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 12:11

Igen, ez igy van, csakhogy ez nem szükségeszerüen jó igy. Főleg nem akkor, amikor belibbensz egy ilyen topikba, érdeklődsz hogy netán drága egy kicsit a cucc, mondasz egy emberközelibb árat, vagy csak egyszerüen megkérdezed, hogy vajh a cucc árát az dönti el hogy aranyból van kisebb brillekkel kirakva, erre lebaltáznak, hogy ha nem tetszik nem kell megvenni, meg mit pofázol, sz*rt se értesz hozzá, továbbá megy a modhoz pityeregni, hogy árfikázás. Közben meg árulja a 20éves széthasznált sz*rát horror áron, de nekem a k*rva anyámat mert rontom az üzletét.

De miért zavar az téged, ha nyakán marad a cucc, mert senki nem veszi meg tőle horror áron? Ez az egyik fele.
A másik fele pedig az, hogy szerintem ha valaki irreális áron árul valamit és van egy balek (vagy tájékozatlan), aki érdeklődik utána, akkor miért ne segíthetne valaki a jóembernek, hogy ne húzhassák már le lével. Elvégre a fórum azért van, hogy segítsünk egymásnak. Szal nem egyszerű dolog...

#252 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 25. 11:26

Dehogynem! Pofon egyszerű! Leírtam az előző hozzászólásomban (is).

Köze nincsen SENKINEK a másik üzletéhez, amig nem személyesen érdekelt az üzletben!

Ez egy ilyen egyszerű képlet.

#253 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 11:31

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 11:59

Az arat -- ha fikazzak, ha nem -- ugyis az elado allapitja meg. Ha tul magas, nem veszik meg es a nyakan marad, ha magasabb aron van ra vevo, az meg nem ertem miert faj neked?

Szerinted ez atveres, szerintem meg azon az aron volt ra fizetokepes kereslet. Ha nem nez az illeto korbe, hogy mashol olcsobban megkapja, az nem az O gondja? Dehogynem. Nem csak a Bolhan mukodnek igy a dolgok, hanem barhol mashol, az egyszeru kozertben is.

Krinyo

Az nekem nem fáj, nekem majd akkor fog fájni, amikor én veszek valamit drágán, mert nem szól senki, hogy te olcsóbban is lehet már venni ilyet, már nem ér ennyit. Igaz, én általában tájékozódni szoktam de volt már, velem is, hogy miután megvettem rájöttem, hogy qrva sokat fizettem érte. Mert hiába kerestem előtte nem találtam viszonyítási pontot, ilyenkor nagyon jó lett volna, ha valaki ír valamit.

És ugyanakkor ha eladsz valamit, akkor is lehet, hogy nem találsz viszonyítási pontot, és csodálkozol, hogy mi az istenért nem kell senkinek, miért nem szól hozzá senki. Mert ennyiért senki sem érdeklődik, aki meg leírhatná, hogy mennyit érhet kb a cucc, az meg nem szólhat bele.

#254 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 11:32

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 11:59

Szerinted ez atveres, szerintem meg azon az aron volt ra fizetokepes kereslet. Ha nem nez az illeto korbe, hogy mashol olcsobban megkapja, az nem az O gondja?

Ezt mar en is le akartam irni, de ugy nem lehet belekotni, ha te irod  :cool:

#255 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 11:34

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 12:22

A másik fele pedig az, hogy szerintem ha valaki irreális áron árul valamit és van egy balek (vagy tájékozatlan), aki érdeklődik utána, akkor miért ne segíthetne valaki a jóembernek, hogy ne húzhassák már le lével. Elvégre a fórum azért van, hogy segítsünk egymásnak. Szal nem egyszerű dolog...

Mert az árfikázással azonos elbírálás alá tartozik ez is, sőt egyesek még annál is szemetebb dolognak sorolják, merthogy ez még üzletrontás is.

#256 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 11:40

Az hogy nem érdekelt az üzletben, azt is elég nehéz eldönteni. Van nemegy dolog a bolhán, ami érdekelne, de nem olyan áron. hogy utazzak le érte markotabödögére, az még oké, de hogy a 3. árat ajánlod fel és egy UPon kivül nem kapsz semmi választ, engedni meg egy 20 forintot érő vén hulladék árából nem enged egy buznyákot se, ráadásnak még hülyének is néz, na ilyenkor kissé érdekesen nézem a monitort.

#257 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 12:05

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 12:26

Jó, akkor most el lehet dönteni, hogy a HWSW közösség, vagy farkasfalka. (Ui: farkasoktól bocs. Azok jóval ritkábban esnek egymás torkának.)

Mer' ha ez itt valamiféle szociális tartalmat is hordozó közösség, akkor az alap, hogy egymás iránt legalább valami minimális felelősségtudattal (is) rendelkezzünk. Abba meg nem fér bele ez a fajta vadpiac. Bár, késséggel elismerem: nagyon vonzó szemrebbenés nélkül elmenni a másik bajai mellett.

Szerkesztette: Rive 2004. 05. 25. 12:37 -kor

#258 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 12:11

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 12:26

Dehogynem! Pofon egyszerű! Leírtam az előző hozzászólásomban (is).

Köze nincsen SENKINEK a másik üzletéhez, amig nem személyesen érdekelt az üzletben!

Addíg mondod ezt, amíg esetleg valaki le nem húz.

#259 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 12:12

Idézet: Rive - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 13:05

Jó, akkor most el lehet dönteni, hogy a HWSW közösség, vagy farkasfalka. (Ui: farkasoktól bocs. Azok jóval ritkábban esnek egymás torkának.)

Mer' ha ez itt valamiféle szociális tartalmat is hordozó közösség, akkor az alap, hogy egymás iránt legalább valami minimális felelősségtudattal (is) rendelkezzünk. Abba meg nem fér bele ez a fajta vadpiac. Bár, késséggel elismerem: nagyon vonzó szemrebbenés nélkül elmenni a maásik bajai mellett.

:up:

#260 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 25. 12:49

Idézet: Rive - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 13:05

Bár, késséggel elismerem: nagyon vonzó szemrebbenés nélkül elmenni a másik bajai mellett.

Igen erősen mellébeszélsz!

Ugyanis ez maximum akkor lehet közösség, ha azok írnak a Bolha-ra, azok hírdetnek, vásárolnak, akik a HWSW Fórumának tagjai. Ahogyan anno állítólag ezt el is képzelték a fórum urai. És ahogyan egy ideig működött is.

Namost meg kell nézni a remek "önszabályozós" Bolhapiacot! Úgy pörög, mint még soha. Tele van csupa frissen regisztrált, csak oda író "fórumtaggal". Ezeknek közük nincs a fórumhoz. A Bolha nem több nekik, mint egy frankó ingyenes hirdetési felület (alá Apronet, vagy Bazár), ahol bárkinek, bármikor, bármit.

Emellett az én (ELADÓ) érdekeimet ki védi?

Mellesleg nem mondtál semmit azon felvetésemre, miszerint a legtöbb "ős HWSW-s/Bolhás" vallja azt, hogy csakis régóta regisztrált, a fórum más részein is jelenlévő, kialakult jó hírrel és/vagy sok hozzászólással rendelkező tagokban bízik meg a vásárlásai és eladásai során.

Itt egy példa is: https://forum.hwsw.h...opic=60648&st=0

Tessék olvasni a hozzászólásokat! Vagy itt a topicban visszaolvasni! Vagy régebbi topicot visszaolvasni, amelyikben erről anno már beszéltünk!

Azt hiszem, vita nem férhet ahhoz, hogy ezek a "külsősök" nem taroznak a fenti csoportba. Akkor miért vannak itt?

Téma megosztása:

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »