HWSW Informatikai Kerekasztal: Hova tunt a forum szinvonala? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hova tunt a forum szinvonala? Értékeld a témát: -----

#41 Guest_Brokkoli_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2001. 11. 04. 11:48

Gondoljátok bele a hardware csoportba a 3dmark-os, Sisoftos, stb tipusú hozzászólások helyét is! Igy kényelmesebb lenne, mert valószínűleg nem vagyok egyedűl az ezirányú érdektelenséggel.

És komolyan jó lenne egy news jellegű linkest létrehozni: [url="http://"http://www.mrtech.com/news/"]http://www.mrtech.com/news/[/url]

#42 Guest_Atko_*

Elküldve: 2001. 11. 04. 11:59

idézet:
Eredetileg Erasmus írta:
Ugyanakkor abban nem értek egyet veletek, hogy a többszöri kérdésfelvetés miatt rögtön el kell marasztalni valakit. Ebben nekünk is sok szerepünk lenne, lehetne, hogy az új, a fórum strukturáját, működését alig ismerő emböröket eligazítsuk, és pl. egy linkkel rámutassunk arra, hogy erről már volt szó itt és itt. Tehát az a felfogás, hogy a régiek vagy profik teljes mértékben elvonulnának egy elefántcsonttoronyba, nekem különösebben nem tetszik...[/quote]
Pontosan... Rengeteget lehet abból is tanulni, ha egy hozzáértő valaki többször igazít el lámákat: ismétlés a tudás atyja... Nem akarok senkit sem babrálgatni, de az olyan beszólások, hogy "olvasd el a régebbi témát báz!" nem éppen a segítőkészségről tanúskodnak, márpedig bármennyire profik vagyunk ez a fórum arról szól, hogy egymást segítsük... Ilyenkor többet érne el az, aki ilyet ír, ha belinkelné a régebbi, hasonló témákat. Nem tart sokkal tovább, és ráadásul nem is sérti meg a kérdést feltevő lámát... Tapasztalatból mondom, hogy sok ember még azt sem találja meg, ami kiböki a szemét, sok kezdő fórumozó örül, ha egyáltalán hozzá tud szólni a témához, nemhogy még keressen is... Többször kaptam én is (amíg moderátor voltam) és a többiek is olyan levelet, amiben olyat kérdeztek egyesek, hogy hogyan lehet az e-mail címet megváltoztatni, a hozzászólást átírni, miazmás... Én is utálom, amikor kérdezek valahol valamit és a pofámba dobják az állítólag "profik", hogy "RTFM" (read the f***ing manual, azaz olvasd el a kibabrált dokumentációt), mert azzal sok esetben nem megyek éppen semmire, sőőt...
Az a feltevésetek, hogy legyen egy olyan része a fórumnak, ahova csak a hozzáértők járhatnának hülyeség, mivel úgyis bemennének az atom lámák (sőőőt) és feltennék a bugyuta kérdéseiket. Meg különben: csak a profiktól lehet tanulni, a lámák egymástól mit tanulnának, lámaságot? Kép Ráadásul a HWSW nem csak fórumból áll, nem abból áll a szerkesztők munkaidejének 100%-a, hogy moderálnak, tehát ez gyakorlatilag kivitelezhetetlen. Mondjuk szerintem a hardver témakörben lehetne egy olyan fórum, ahova csak a benchmarkok kerülnek (á lá MURC), és oda lehetne múvolni az összes olyan témát, amiben erről van/volt szó, így átláthatóbbá tenni az egyes fórumokat...

#43 Guest_NEUROFiRE_*

Elküldve: 2001. 11. 04. 15:18

idézet:
Eredetileg Brokkoli írta:
De Neuro Te ugyan hova sorolod magad a sértő "ms b*zik" jelzővel?
[/quote]
Ok, kicsit eros volt, fel 11-kor felalomban tobbre nem futotta /at is irtam/. Mindenesetre ezt most kivetelesen nem negativ ertelemben irtam, legalabbis nem nagyon:)

Erasmus:
Pont valami ilyesmire gondoltam, azonban igy szinte a teljes jelenlegi 'magyar ugar' rovat kilog az uj strukturabol:)

#44 Guest_FCs_*

Elküldve: 2001. 11. 04. 21:53

idézet:
Eredetileg Erasmus írta:

Ugar
Oldalunkkal kapcsolatos visszajelzések
Szelep
[/quote]

én az utóbbit inkább kihagynám..

#45 Guest_ufonauta_*

Elküldve: 2001. 11. 04. 22:43

idézet:
Eredetileg FCs írta:

én az utóbbit inkább kihagynám..
[/quote]

Hali
Akkor robbanunk. Kép
-------------
Hali UFO

------------------
"A mosoly az a görbe,ami mindent egyenesbe hoz."

#46 Guest_special_*

Elküldve: 2001. 11. 05. 11:31

idézet:
Eredetileg Erasmus írta:
Éppen ezek miatt az okok miatt gondolkodunk egy teljesen új rovatstruktúrán, ami az első vázlat szerint kb. így nézne ki:

[/quote]

Ha a forumban is hardver és szofver lesz én megyek.....(gondolom nagyon hiányozni fogok Kép)
Ráadásul teljes képzavar, hogy hardver/szofver és help desk, akkor hardver help deszk, vagy hardver segítség pult Kép

Lehet, hogy sokak szerint ez akadékoskodás, meg szőrszálhalogatás, de ez engem jobban zavar, mint egy esetleges rossz rovat-struktúra.

uff, szőr szpesöl, hogy magyarul beszéljek.
(boáá)

#47 Guest_Erasmus_*

Elküldve: 2001. 11. 05. 16:47

special: ezt nem képzavarnak hívják. Ráadásul odaírtam, hogy
idézet:
A help desk persze még nem végleges elnevezés...[/quote]
Egyébiránt, meg ne haragudj, de a magyarkodással kapcsolatos észrevételeket inkább olyanoktól fogadnánk el, akik tudnak pl. helyesen írni.

üdv,

Erasmus Kép

#48 Guest_NEUROFiRE_*

Elküldve: 2001. 11. 05. 19:35

Nem azert, de ez a hardver/szoftverezes szerintem is marhasag...

Akkor valtsatok nevet is, mondjuk [url="http://"http://www.hvsv.hu-ra"]www.hvsv.hu-ra[/url] ;DD

Komolyan:
Az, hogy a fooldalon igy van ( 'magyarosan' ) engem es meg masokat is zavar, de azzal bekenhagyunk benneteket, mert mar ki lettunk erte osztva;), viszont Enolagay egyszer mintha emlitette volna, hogy a forum atalakitasaba beleugathatunk:)

Hat akkor ime: hardware es software legyen, magyaritast felejtsetek el:) ( legalabb itt )

[Ezt a hozzászólást NEUROFiRE szerkesztette (2001. November 05.).]

#49 Guest_KoLaMan_*

Elküldve: 2001. 11. 05. 20:14

idézet:
Eredetileg NEUROFiRE írta:
Nem azert, de ez a hardver/szoftverezes szerintem is marhasag...
..........
Enolagay egyszer mintha emlitette volna, hogy a forum atalakitasaba beleugathatunk Kép
[/quote]

Szintén azt gondolom, a fórumban helyénvalóbb lenne az eredeti írásmód.

Erasékat védve, gyanítom, hogy ők is jobb meggyőződésük ellenére csak 'igazodnak' a honi gyakorlathoz.

Rettegve várom mikor lesz már gémver... Kép

#50 Guest_boho_*

Elküldve: 2001. 11. 05. 20:29

Hi

idézet:
Eredetileg special írta:

Ha a forumban is hardver és szofver lesz én megyek.....(gondolom nagyon hiányozni fogok Kép)
[/quote]

Ezt a "magyarításra" (egyébként "szoftver") érted, vagy a témára?

Ha a témára gondolsz akkor gondolt át a dönésed, mert mint a "harver", mind a "szoftver" egymástól el nem választható.
Ez olyan mint az autó, meg az út. Csak együtt lehet tesztelni.

Megjegyzés a struktúrához:

Ne legyen összevonva a "Microsoft és alkalmazások", mert sok esetben igaz, hogy az alkalmazások a Microsoft termékek közötti összeütközéssel vannak problémák, de alig akad fórum, ahol egy adott "alkalmazással" kapcsolatos tippek, trükkök , javítások, vagy kiegészítésekkel kapcsolatos csevegést találni.
Sokszor tapasztaltam, hogy kollegáim sokat kínlódnak egy- egy grafikus program alkalmazása közben,és amikor segítettem nekik, leizzadtak, hogy mennyit időt pazaroltak el egy apró trükk nem tudása miatt.

Másik az, hogy valóban kellene tesztfórumot is beiktatni.Sokak olvassák ezeket, de most el vannak bujtatva különböző rovatokban.

Egy-egy színvonalas topik (főleg ami nagyon sok hasznos információt tartalmaz)archiválásra alkalmas, és magam is lementem saját tanulásom, okulásom miatt.
Érdekes, és ellentmondásokkal teli az archivált topikok információ tartalma és annak érvényességi ideje.
Ha mondjuk 10 évvel ezelőtt lett volna egy INTEL DX4-et kiveséző topik, annak ma már alig van információtartalma (a történelmi érdekességet leszámítva).
Valószínűleg egy mai DURON-Celeron vita 10 év múlva már senkit nem érdekel.

A fentiek miatt nem könnyű a döntése a fórumgazdáknak sem, mennyi információt tartsanak meg, vagy archiváljanak le e nagy fórumból.
(Bocsi az "elkalandozásért")

#51 Guest_Tom_*

Elküldve: 2001. 11. 05. 20:42

idézet:
Eredetileg Kismukk írta:
Ha esetleg én is régebbi fórumosnak számítok, akkor hozzászólnék. Kép
Ez a probléma már számos topicban fel lett vetve, de ha valaki szól miatta, általában le van ugatva.
A közelmúltban Krinyó részéről volt némi retorzió, de ez nem megoldás.
Két választásod van.
Vagy nem foglalkozol vele, vagy kevesebbet fogsz hozzászólni.
A fórum régi feelingje már a múlté.
Én senkit nem akarok megbántani, akinek nem inge...

[/quote]

Ugy veszem észre, te is már csak néha-néha szólsz hozzá. Én is pont így vagyok, sőt csomó mindent már el sem olvasok. Szerintem is baromi sokat esett a színvonal.

#52 Guest_NEUROFiRE_*

Elküldve: 2001. 11. 05. 20:58

idézet:
Eredetileg KoLaMan írta:
Erasékat védve, gyanítom, hogy ők is jobb meggyőződésük ellenére csak 'igazodnak' a honi gyakorlathoz.
[/quote]
En is ilyesmire tippelek, de csak azt tudom mondani, hogy nem kene!

A tobbi torolve.

#53 Guest_Netmaster_*

Elküldve: 2001. 11. 05. 21:10

Kinek milyen magyar alternatívája van a hardver és szoftver szóra? Csak mert mindkettő elfogadott már a nyelvben, és nem úgy kéne előrelépni, hogy kettőt hátra, mert akkor már lefordítani sem kéne a híreket...
Félreértés ne essék, nem vagyok a pszeudomagyar híve, de az angolnál jobb, ha más nincs.

------------------
Netmaster
netm@freemail.hu

#54 Guest_Tom_*

Elküldve: 2001. 11. 05. 21:40

idézet:
Eredetileg Netmaster írta:
Kinek milyen magyar alternatívája van a hardver és szoftver szóra? Csak mert mindkettő elfogadott már a nyelvben, és nem úgy kéne előrelépni, hogy kettőt hátra, mert akkor már lefordítani sem kéne a híreket...
Félreértés ne essék, nem vagyok a pszeudomagyar híve, de az angolnál jobb, ha más nincs.

[/quote]

hardver = vas (amibe bele tudsz rúgni)

#55 Guest_Atko_*

Elküldve: 2001. 11. 05. 21:45

Nem a HWSW-t akarom védeni, de végső soron azt teszem, szóval kár így kezdeni ezt a hozzászólást, na mind1. Kép
Emberek (NEUROFIRE): Hol élünk, Magyarországon? Akkor használjunk magyar szavakat, pláne ha van valamilyen idegen eredetű szónak tökéletes magyar változata. Szerintem nem kéne mindenbe belekötnötök, mivel ez már szörszálhasogatás és gondolom sem Eg, sem a többi szerkesztőségi emberke nem arra gondolt, hogy ilyen hülyeségekbe is beleszólhattok, amikor azt mondták, hogy az új fórum dolgaiba beleszólhattok. Kép Szerintem sokkal szívesebben vennék ha a struktúrát véleményeznétek, azzal kapcsolatban élnétek javaslatokkal, miazmás, és nem pedig nyelvtani dolgokon vitáznátok...

A Linuxvilág magazinban volt egy olyan
"kezdeményezés" pár számmal ezelőtt, hogy magyarítsuk a számítástechnikával kapcsolatos kifejezéseket. Alapvetően nem arra gondoltak, hogy magyar helyesítás szerint hogyan kéne írni ezt vagy azt az idegen kifejezést (azaz nem arra, hogy hardware -> hardver, router -> rúter), hanem hogy ékes anyanyelvünkön próbáljuk meg kifejezni a különböző szakszavakat úgy, hogy azok jelentése megmaradjon. Valami olyasmit akartak, hogy a router-t ne rúternek, hanem útvonalválasztónak mondjuk magyarul, vagy a firewall-t tűzfalnak, a kernelt magnak, a threadet szálnak, a packetet csomagnak, a socketet mittudoménhogyminek, és még lehetne sorolni, mivel ezekből a magyar kifejezésekből talán még a hozzá nem értő olvasó/felhasználó is megérti, hogy miről van szó és nem kell szótárban utánnanéznie, hogy pontosan mit is jelent a magyar helyesírás szerint írt idegennyelvű kifejezés... Ez szerintem egy követendő "kezdeményezés" és ha a HWSW ilyen irányba akar haladni, akkor szvsz jó úton halad... Ez nem "kommerszesedés" - mint ahogy azt itt egyesek képzelik -, ez egyszerűen nyelvi igényesség, és nem hinném, hogy ezzel a véleményemmel egyedül lennék itt a HWSW fórumában... tóskolom Kép

#56 Guest_Netmaster_*

Elküldve: 2001. 11. 05. 21:56

idézet:
Eredetileg Atko írta:
pláne ha van valamilyen idegen eredetű szónak tökéletes magyar változata.[/quote]

Azért tökéletesnek nevezni talán kicsit erős Kép.

idézet:
A Linuxvilág magazinban volt egy olyan "kezdeményezés" pár számmal ezelőtt, hogy magyarítsuk a számítástechnikával kapcsolatos kifejezéseket. [/quote]

Én úgy hallottam, hogy néhol nem igazán tartották be az eddigi konvenciókat. Persze a kezdeményezés maga az nagyon jó.

------------------
Netmaster
netm@freemail.hu

[Ezt a hozzászólást Netmaster szerkesztette (2001. November 05.).]

#57 Guest_KoLaMan_*

Elküldve: 2001. 11. 05. 22:16

idézet:
Eredetileg Atko írta:
Szerintem nem kéne mindenbe belekötnötök, mivel ez már szörszálhasogatás és gondolom sem Eg, sem a többi szerkesztőségi emberke nem arra gondolt, hogy ilyen hülyeségekbe is beleszólhattok, amikor azt mondták, hogy az új fórum dolgaiba beleszólhattok. Kép Szerintem sokkal szívesebben vennék ha a struktúrát véleményeznétek, azzal kapcsolatban élnétek javaslatokkal, miazmás, és nem pedig nyelvtani dolgokon vitáznátok... [/quote]

Ezzel egyetértek, valóban nem itt van ennek a helye.
Annyit teszek csak hozzá, hogy itt nem magyarításról van szó (tehát nem egy magyar megfelelővel való helyettesítésről), hanem éppen a magyarra lefordíthatatlan, de igencsak gyökeret vert idegen szó kvázi felkerül a magyar szavak közé, és hogy a magyar nyelvi szabályokat alkalmazni lehessen rá, ezért az írásmódja a kiejtésnek megfelelően átalakul. Kedvencem a fájl. Kép
Egyáltalán nem gondolom, hogy ez feltétlen baj lenne, csak hát szokni kell...
Ennyi, részemről nincs vita. Kép

#58 Guest_NEUROFiRE_*

Elküldve: 2001. 11. 05. 22:53

idézet:
Eredetileg Atko írta:
Emberek (NEUROFIRE): Hol élünk, Magyarországon? Akkor használjunk magyar szavakat, pláne ha van valamilyen idegen eredetű szónak tökéletes magyar változata[/quote]
Sok helyen igazad van, de egy kerdest engedj meg: a hardver az az angol 'hardware' tokeletes magyar valtozata?

Na mindegy, vegulis amit akartam mar elmondtam, majdcsak lesz valahogy...

#59 Guest_Erasmus_*

Elküldve: 2001. 11. 05. 23:46

Bevallom, azért nem értem teljesen ezeket a nyelvvédő megnyilvánulásokat (arról nem is szólva, hogy itt még nem is erről lenne szó), mert úgy tűnik, mintha nem vennétek tudomást a nyelv természetes fejlődéséről. Számos idegen szó meggyökeresedett már a magyarban, és szerintem ilyen a már nem is szaknyelvinek számító hardver és a szoftver is, többek között. Így volt ez régen is, s ennyi erővel tiltakozhatnánk a nyelvünkben lévő rengeteg latin, német, szláv, török stb. jövevényszó ellen is. Akkor pl. tessék az iskola szó helyett valami okos, echte ungarische változatot javasolni, de lehet még régebben is kezdeni... Kép

üdv,

Erasmus Kép

[Ezt a hozzászólást Erasmus szerkesztette (2001. November 05.).]

#60 Guest_Hory_*

Elküldve: 2001. 11. 06. 02:11

idézet:
Eredetileg Atko írta:

A Linuxvilág magazinban volt egy olyan
"kezdeményezés" pár számmal ezelőtt, hogy magyarítsuk a számítástechnikával kapcsolatos kifejezéseket.
[...]
[/quote]

Broááááááááf!!!!

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »