HWSW Informatikai Kerekasztal: Hova tunt a forum szinvonala? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hova tunt a forum szinvonala? Értékeld a témát: -----

#81 Guest_KoLaMan_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2001. 11. 07. 09:57

idézet:
Eredetileg Netmaster írta:
Akkor mit jelent az állomány a számítástechnikában - szerinted?[/quote]Véleményem szerint pl. egy két karakteres text file-t állománynak hívni röhejes. A magyar szakzsargon szerint állomány-> adatállomány->adatbázisok,táblák, stb.
De tisztelettel - ahogy előzőekben írtam - nem akarok erről flamelni ebben a topicban, sőt, ha kívánod, mindenben igazat adok neked.

idézet:
Eredetileg Netmaster írta:
Apropó, az ergo rövid o.[/quote]Szóval kötözködsz, mi? Na gyere ki a múzeum elé, ott megbeszélhetjük! (izé, hány kiló is vagy...?) Kép Kép Kép

És hahó! Nekem jó a szoftver, hardver, fájl, sőt felőlem lehet nyugodtan állomány is! És szerintem is lehet Játék - miért is ne?
Tényleg nem ez a lényeg, hanem ami mogötte van - lesz majd.

------------------
Álljak már meg - azt mondod. Állj meg Te, téged nem kerget senki...

[Ezt a hozzászólást KoLaMan szerkesztette (2001. November 07.).]

[Ezt a hozzászólást KoLaMan szerkesztette (2001. November 07.).]

#82 Guest_Wick_*

Elküldve: 2001. 11. 07. 11:07

idézet:
Eredetileg Tom írta:
Szerintem még mielőtt a láma új topicot indít - pláne olyat amiből már 3 is van - hasznájla a keresés menüpontot és valami jellemző szóra keressen rá!!!!

...
[/quote]

Ebben teljesen igazad van, csakhogy az a topic nem úgy indult, hogy programozzunk. Egy másik topicban került szóba, ahol nem lettek volna a kérdések jó helyen, ezért hoztam létre egy másik topicot.
A véleményedet tiszteletben tartom, de mint már mondottam volt, én még kezdő vagyok!

#83 Guest_kisbetu_*

Elküldve: 2001. 11. 07. 12:59

Még egy magyar szó, igaz többes számban:

interfészek

Szerintem ezek a szavak nem így fognak kinézni száz év múlva. Sajnos mi sem...

#84 Guest_Atko_*

Elküldve: 2001. 11. 07. 13:43

idézet:
Eredetileg kisbetu írta:
[B]interfészek
[/quote]
Csatolófelületek? Kép

update: thx to special Kép

[Ezt a hozzászólást Atko szerkesztette (2001. November 07.).]

#85 Guest_Erasmus_*

Elküldve: 2001. 11. 07. 13:49

special: bocs az előző hozzászólásomért. Akkor csak azon húztam fel magam, hogy már megint nem arról folyik a szó, hogy mit változtassunk érdemben a struktúrán, hanem hogy mi legyen a rovatok pontos neve...

Sorry,

Erasmus Kép

#86 Guest_special_*

Elküldve: 2001. 11. 07. 14:23

idézet:
Eredetileg Atko írta:
Csatolófelőletek? Kép[/quote]

Hello Atko! Restaurálunk? Kép Egyébként azt hiszem, mindenki nevében mondhatom, hogy csatolófelőlünk Kép.

Erasmus:semmiség, csak nem értettem miért estél nekem...

#87 Guest_special_*

Elküldve: 2001. 11. 07. 14:56

Észrevételek a rovatstruktúrával kapcsolatban:

[*] A hardware :) help deskbe is bele kellene venni, a tuningot(logikailag a mostani kezdő tuning lenne, míg a műhelyes tuning, a haladó tuning).

[*] Már más is írta,hogy a sofware help deskben szükség lenne egy önálló felhasználói alkalmazások topicra, míg az "Microsoft operációs rendszerek és alkalmazások" maradhatna.

[*] Nem tudom, mennyire érzékeny pont, de az isz.hu-t szerintem Internetnek illene hívni, és azon belül lehetne az isz.hu, mivel értelemszerűen szűkebb fogalom, mint a net.

Internet
isz.hu
|__Internetszolgáltatók és -szolgáltatások
|__isz.hu visszhang

Érdekességek a hálóról

Igaz, ehhez már 4 szint kell, 3 helyett.

[*] Végül nem értem, hogy az Oldalunkkal kapcsolatos visszajelzéseket miért kell az ugarral (szelep) keverni?

Uff,

[Ezt a hozzászólást special szerkesztette (2001. November 07.).]

#88 Guest_special_*

Elküldve: 2001. 11. 12. 12:58

Látom mindenki nagyon építő jellegűnek találta a hozzászólásom. Kép

Azt hiszem a kulcsszó a jellegű. Kép

#89 Guest_Erasmus_*

Elküldve: 2001. 11. 12. 17:09

special: én figyelek, csak a többiek nem aktívkodnak nagyon...

Kép

üdv,

Erasmus Kép

#90 Guest_special_*

Elküldve: 2001. 11. 12. 17:13

De hát akkor tessék mondani rá valamit bácsi kérem! Jó amit írtam, vagy inkább altattassam el magam? Kép

#91 Guest_imi-baba_*

Elküldve: 2001. 11. 12. 19:34

idézet:
Eredetileg special írta:
De hát akkor tessék mondani rá valamit bácsi kérem! Jó amit írtam, vagy inkább altattassam el magam? Kép[/quote]

Azthiszem az állatorvos 2000-ért szokott leoltani... Kép Kép Kép Kép Kép Kép

#92 Guest_kisbetu_*

Elküldve: 2001. 11. 12. 21:00

Jobb állatorvos nem vállalja, csak ha a páciens menthetetlen...

#93 Guest_KoLaMan_*

Elküldve: 2001. 11. 14. 12:31

idézet:
Eredetileg Erasmus írta:
... én figyelek, csak a többiek nem aktívkodnak nagyon... Kép[/quote] Én csak azért nem, mert nagyjából jónak gondolom amit terv-ként mutattál - feleslegesen meg minek tépjem a szám. Kép
De van egy (nem saját) ötlet részemről az új fórummal kapcsolatban (ha még nem késő). Jó lenne egy olyan lehetőség, hogy az általam megjelölt topicok alapadatait valahol külön egyben is mutassa, hogy pl. az engem kiemelten érdeklőket könnyebben tudjam figyelemmel kisérni. (ha jól tévedek, az Index-fórumban is van valami ilyesmi - csak a példa kedvéért említem meg).

#94 Guest_Wick_*

Elküldve: 2001. 11. 14. 15:07

Hasonlóra gondoltam már én is. Pl. Kedvencek (vagy valami hasonló) módon külön is ki lehessen gyűjteni témákat, de ugyanígy az all-ból lehessen kiindulni. (Mondjuk alul, ahol lehet válogatni, legyen egy Fan csoport) Kép

------------------
"Végtelen számú kísérlet sem bizonyíthatja, hogy igazam van, de egyetlen kísérlet is bizonyíthatja, hogy tévedtem."
Albert Einstein

#95 Guest_Rive_*

Elküldve: 2001. 11. 14. 17:23

Hali!

Ha számít valamit a véleményem...

Régen kezdtem, nem itt: még a HIX-en. Igaz, hogy némileg más műfaj egy levelezős lista, de vannak olyan tapasztalatok, amiket érdemes lenne itt is figyelembe venni.

1. Nem lehet külön szedni a "high" és "láma" témákat. Mindenki szeret(ne) az elithez tartozni, ugyhogy a "high" azonnal megtelne a "láma" népséggel.

2. Ugyanezen okból pusztán a szoftver és a külalak változtatásával nem lesztek képesek tartósan magas színvonalat elérni. A magas szinvonalhoz az is kell, hogy valahogyan Ti döntsétek el, mi igényes és mi nem: amit megfelelőnek tartotok, azt pedig kíméletlenül ki is kell emelni a többi közül.
Ez ugyan vezethet személyeskedésekhez - ugyanakkor hosszú távon eltávolítja azokat, akik nem képesek normálisan használni a fórumot.

3. Nagy szükség lenne a fórumokon felhalmozott ismeretanyag rendszerezésére - akár külsős szerkesztőkkel is.
Beszéltem egy sráccal, aki nemrég kezdett titeket olvasni - szerinte semmi baj a szinvonallal. Ugyanakkor szerintem (hardveres embernek számítok, csak arról van véleményem) ritka kivételtől eltekintve laposak a témák, sok ismétléssel.
Azaz, azért érzitek csökkenőnek a szinvonalat, mert Ti már kiművelődtetek a felhozott témákból.

4. Szerintem a témák mostani felállása jobb, mint amit be akartok újítani. A help-desk jellegű rovatok indítása (szerintem) nem túl jó ötlet. Ahhoz, hogy egy ilyen működjön, kell valaki, aki az adott témakört olvassa. Ki lesz az? Vagy egy másik valaki, akinek problémája van (azaz nem tud érdemben hozzászólni), vagy pedig valaki, aki segítés helyett a saját okosságát akarja bizonygatni. Azaz, szerintem ennek az átalakításnak drasztikus szinvonal-sűlyedéssel adnátok meg az árát. Ja, meg a problémás esetek mennének a "Műhely"-be, ahol szándékotok szerint a "high" emberkék gyülekeznének.

5. Kisebb változtatások viszont kellenének, szerintem is. Jelenleg a fórumban két helyen is foglalkoznak "típushibás" cuccokkal/boltokkal. Ennek (szerintem) egy hely kellene.
Van egy másik vonulat, ami a számítástechnika emberibb vonatkozásaival foglalkozik: az ilyen témák is több helyre vannak jelenleg szétszórva. Jó lenne valami találó cím alatt összehozni ezeket a topicokat.
Több témakör haldoklik. Amiket lehet, össze kellene vonni belőlük. (Pl.: "Felhasználói és egyébb programok",
A bolhapiacot ki kellene rakni külön csoportba, valahogy... Túl nagy a többi között, valamit sokkal sebesebben "pörög".

6. Ugye nem terveztek minden hírhez topicot indítani? Remélem nem... Az ilyenre ottvan a superG, oda szinte csak veszekedni járok...

Mostanra nagyjából ennyi... Ja, még egy dolog:

Mivel Ti vagytok a házigazdák, mindenképpen nektek kell meghatározni a honlap és a fórumok hangulatát. Nem baj, ha néhány embernek nem tetszik: ezek megtalálják a helyüket máshol. Az eddigi munkátok határozottan jó, ha Ti tartjátok a szinvonalat, akkor az a törzsközönség, aki igazán számít, szintén tartani fogja.

További jó munkát!

.

#96 Guest_Erasmus_*

Elküldve: 2001. 11. 15. 00:25

special, Rive és a többiek: köszi a hozzászólásokat. Hamarosan előállunk egy újabb bétával...

üdv,

Erasmus Kép

#97 Guest_rev_*

Elküldve: 2001. 11. 20. 01:17

idézet:
Eredetileg imi-baba írta:

Azthiszem az állatorvos 2000-ért szokott leoltani...
[/quote]

off
leoltani a lámpát szokták fafej Kép
on

elég érdekes és tanulságos topic ez szvsz. egyrészről sikerült pont ebben a topicban nyomatni pár öreg motorosnak akkora offtopicot mint amekkora oszama bin laden alagutrendszere (magyaritas, stb.). Ezek itt tok foloslegesek es elterelik a szot a sokal fontosabb temarol, amirol a topic szolna es ugy erzem sajnos nagyon is aktualis problema Kép

En is kezdetektol fogva itt vagyok, januar 1-etol, es rendszeresen irtam. Imadtam ezt a forumot, mert napok alatt ismertem meg olyan embereket, akik nagyon hasonlo erdeklodesuek, tapasztaltak, esetleg valamirol maskepp velekednek mint en de tudnak ervelni es cafolni, turelmesek velem, elfogadjak masok segitseget es szivesen segitenek. Erre volt szukseg, ez a hozzaertes.

Na mi van most? 4200-n (n<100 szvsz) lama, flamer, stb. olvassatok el hogy miket irtam az elejen megismert emberekrol, ezek azok a tulajdonsagok amik hianyoznak ebbol a forumbol mostanra. Az elmult 1-2 hónapban vagy 10-szer szóltam hozzá vmihez, akkor is azért, mert már kurvára zavart vmi baromság, amit nagyban terjesztett vki.

sajnálom, de örülök hogy azokat az embereket megismertem, akikrol tudom hogy egy adott szituacioban segitseget kerhetek toluk es ok is tolem. Ja es sajnalom, hogy nem sikerult elkeruljuk itt se a tipikus magyar mentalitas rendszeres megnyilvanulasait, egyszer majd csak kinovunk ebbol a betegsegunkbol.

maradok tisztelettel:

------------------
rev Kép
rev@heaventourist.net

#98 Guest_ufonauta_*

Elküldve: 2001. 11. 20. 08:11

Hali
rev...rev ne légy pesszimista! Kép
Már növünk kifele belőle. Kép
-----------------
Hali UFO

------------------
"A mosoly az a görbe,ami mindent egyenesbe hoz."

#99 Guest_J_Blade_*

Elküldve: 2001. 11. 20. 09:08

Hadd szóljak egy-két szót én is.
Az, hogy 'hígulunk' sztem nem baj, inkább segíteni kellene a kezdőket, mint csesztetni. Azért mondom ezt, mert én is kezdő internetező vagyok (ez év májusától van lehetőségem internetezni). Mikor először betoppantam ide, nem voltam tisztában sem a légkörrel, sem a felépítéssel, semmivel. Akármilyen hihetetlen, még a 'szerkeszt' gomb is csak a harmadik napon tűnt fel, nem is beszélve a 'keresés'-ről. Később belerázódtam a dologba, de nem felejtettem el, honnan indultam. Rengeteg olyan infot szereztem meg itt, amit papíralapú újságban a büdös életben nem olvastam volna.
A leginkább hiányzó dolog, a régi topic-ok rendszerezése (főleg azok, amik rendszeresen újra előbukkannak, és agybajt kapunk tőle). Ha ezeket gyorsan, és egyszerűen el lehetne érni (mondjuk lenne egy archívum, ahol a régi, populárisabb témák szerepelnének kiemelve), akkor lehet, hogy kevesebb lenne a felesleges ismétlődő topic.

Üdv.
JB

#100 Guest_KoLaMan_*

Elküldve: 2001. 11. 20. 12:50

Kénytelen vagyok a korábbi álláspontomat felülbírálni... Kép

idézet:
Eredetileg J_Blade írta:
...Az, hogy 'hígulunk' sztem nem baj, inkább segíteni kellene a kezdőket...[/quote]Valami ilyesmit írtam én is az elején.
Visszavonom.
Nem lehet segíteni őket, mert nem hagyják, mert ők jobban tudják, és mert az önbizalmuk mérete csak az önérzetük nagyságával vetekszik. (Nem mostanában kezdtem itt olvasgatni, régebben itt ilyen nem volt!)
Nehéz ügy na... Beszól az ember, mert valami hülyeséget olvas, vagy csak segíteni akar, erre egy nyilvánvalóan dillettáns akárki elkezdi oktatni... (hangsúlyozni szeretném, nem tartom gurunak magam, de mégiscsak ez a szakmám, és én csak akkor kezdek el pofázni valamiről, ha tudom is hogy mit beszélek...)
Őszintén szólva, én sem tudom mi lesz ennek a vége... Kép

------------------
Álljak már meg - azt mondod. Állj meg Te, téged nem kerget senki...

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.