HWSW Informatikai Kerekasztal: Mi hiányzik? Mit kéne máshogyan? Mi nem tetszik? II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mi hiányzik? Mit kéne máshogyan? Mi nem tetszik? II. Értékeld a témát: -----

#1461 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 12. 13:04

Idézet: Friczy - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 14:00

A másik: a bolha. Valaki ajánl egy drágább terméket, a saját biztonságom érdekében (ha még ismeretlen számomra a nick) utánanézek, hogy korábbi üzleteit hogyan intézte, és ez alapján mennyire lehet benne bízni.

Ez most is megoldhato, persze kisebb hatasfokkal:
ra kell keresni a nevere a hozzaszolasok kozt. Ha ideznek tole, akkor mar meg is talaltad a topicot, ahol hozzaszolt/vitaja volt.

#1462 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 13:09

Eppen ezt akartam mondani, hogy a keresesnel lehet nevre szukiteni...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1463 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 13:10

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 14:09

Eppen ezt akartam mondani, hogy a keresesnel lehet nevre szukiteni...

Krinyo

(<title></title>)

:confused:

#1464 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 13:36

Idézet: ion - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 14:04

Ez most is megoldhato, persze kisebb hatasfokkal:

Igen, ez a kisebb hatásfok a probléma. Ez van :(
(Szerk:) Már azzal is elégedett lennék, ha a fórumtag összes hozzászólása helyett csak az utolsó fél/egy évben elkövetett hozzászólása lenne. Számomra ez jó kompromisszum lenne, feltételezem, hogy a motor ilyet viszont nem tud. Persze a reményhal meg utoljára ...

Szerkesztette: Friczy 2005. 05. 12. 13:38 -kor

Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#1465 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 12. 13:45

Idézet: Friczy - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 14:36

Igen, ez a kisebb hatásfok a probléma. Ez van :(
(Szerk:) Már azzal is elégedett lennék, ha a fórumtag összes hozzászólása helyett csak az utolsó fél/egy évben elkövetett hozzászólása lenne. Számomra ez jó kompromisszum lenne, feltételezem, hogy a motor ilyet viszont nem tud. Persze a reményhal meg utoljára ...

klikk

Bocs, látom, hogy talán félreérthető a hozzászólás. Az "Eredmény szűrése felhasználó szerint (opcionális):" mezőbe írd be a fórumtag nevét, a "Keresés kulcsszavak alapján" mezőt hagyd üresen.

Szerkesztette: KovacsUr 2005. 05. 12. 13:54 -kor

#1466 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 13:46

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 10:01

Nalunk sokkal nagyobbak is "megszivtak" ezt, ezert remelem, hogy a 2.1-es verzioban mar nagyon sok optimalizacio lesz. Ha kedvezoek a tapasztalatok atterunk majd ra.

Reméljük mert a 2.0 is szépen leragad a komolyabb queryknél.  :reklamacio:
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1467 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 14:02

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 14:45

klikk

Bocs, látom, hogy talán félreérthető a hozzászólás. Az "Eredmény szűrése felhasználó szerint (opcionális):" mezőbe írd be a fórumtag nevét, a "Keresés kulcsszavak alapján" mezőt hagyd üresen.

:respect:
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#1468 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 14:02

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 14:46

Reméljük mert a 2.0 is szépen leragad a komolyabb queryknél.  :reklamacio:

Tudom, rosszabb mint az 1.3... meg jo, hogy nem tertunk at.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1469 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 15:12

Idézet: Friczy - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 14:00

Erre az volt az ellenérv, hogy egy rakás más olyan hely van, ahol a 'szakmaiság' ugyanúgy nem érvényesül, akár pl. ez a topic is ... Na meg a 'most töltöm' beszólások sem, és így tovább, vagyis amúgy sem alkalmas a hozzászólásszám semmire, maximum a fórumon az aktivitás mértékének jelzésére. Ebben van is valami, csak akkor adódik a kérdés: miért nem számít mégis ide a Bolha?  :think:

Úgy is mondhatjuk, hogy akik a társalgó témát szerették volna életre hívni, nem díjazták, hogy ott ne számítsanak a hozzászólások, mert ezt "lealacsonyítónak" érezték.

A bolhán nem számítanak a hozzászólások dolog pedig eleve értelmét vesztette, ugyanis tudtommal az eredeti cél az volt, hogy a bolhán csak az nyithasson témát, aki már máshol összeszedett 100 hozzászólást. De aztán a limit azért nem valósult meg mert ez is "sértette volna a HWSW üzleti érdekeit". Szóval akár számolhatnánk is a bolhás hozzászólásokat, semmi hátrányt nem eredményezne. Sőt, még jobb is lenne, mert sok olyannal találkozni a bolhán, hogy 0 vagy valami minimális hozzászólás szám van a neve mellett, holott már hónapok óta itt van és több tíz üzletet lebonyolított itt gond nélkül, mégsem tudod, hogy bízhatsz e benne, mert 0 hozzászólásos.

Szerkesztette: Mumia 2005. 05. 12. 15:14 -kor

#1470 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 15:15

Egyaltalan zavarna valakit, ha nem lenne ez a kasztosodas? Talan senki nem torodne vele, ha nem lenne feltuntetve, hogy ki milyen rangban van es hany hozzaszolassal bir... Ez a versengesre buzdito ingerencia csak azert alakulhatott ki, mert ez a rendszer van.
Pedig forvmon forvmozni kell, nem hozzaszolasokat gyartani.

PS: <title></title> :)

#1471 Felhasználó inaktív   Anteris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 15:38

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 8:46

Erre a dologra van egy rakas mas megoldas is, kedvencek, zaszlo, akarmi... a leheto legrosszabb pont az, amit hasznalnal, es meg csodalkozunk, hogy doglodik a forum... :(

Krinyo

Azért nem olyan régi ez a cucc, nem? Nem gondoltam hogy már össze is halta magát...

#1472 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 16:38

Most kicsit előremegyek. Amennyiben további problémák állnak elő a verziófrissítés során is, neadjisten még jobban súlyosbodna a helyzet - fenn fog-e állni egy másik fórummotorra való áttérés? (legfőképp a VBulletinre, vagy a Simple Machines-re gondolok)

S.Machines:

"A motor tényleg nagyon jó. Ráadásul piszok gyors is. Szóval aki most tervezi egy fórum indítását, az mindenképp csekkolja le ezt a scriptet!! Invision és phpBB használók: nektek is adott a lehetőség, hiszen konverter van mind2 fórumhoz"

Szerkesztette: Dextrose 2005. 05. 12. 16:59 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#1473 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 18:58

Idézet

A motor tényleg nagyon jó. Ráadásul piszok gyors is.

A kérdés mekkora méretig?
In Flames We Trust

#1474 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 19:50

Simple Machines szóba se jöhet nagy fórumokon szvsz, vbulletin meg ugyanolyan szar mint az IPB. :D A hivatalos VB support mindig azt szokta mondani a lassulási problémákra hogy vegyél még RAM-ot. :D

Szerkesztette: FlowM@N 2005. 05. 12. 19:51 -kor

| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1475 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 12. 20:10

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 13:15

Mondd, milyen hátrányod származhat abból, hogy valami újonc (valami kis százhozzászólásos értéktelen senkiházi, ugyebár) esetleg azt hiszi, hogy a hozzászólásaid egy része beszélgetésből született, vagy smiley-kból áll, vagy mittudomén? Vagy egy hónap alatt kétezret gyűjtöttél, mert el akartad érni az Xezret? Ki a jó francot érdekel ez? [..]

Talán mindazokat a fórumozókat, akik szeretik, ha adott témában hozzáértő, megbízható választ kapnak. A régi rendszerben könnyen megnézhették, hogy adott illető melyik fórumrészen tevékenykedik.
De mindezt Mumia is leírta.

Idézet

Vagy, esetleg, talán írj olyan hozzászólásokat, amik komolyak, és akkor is látni fogják.

Köszönöm a tanácsodat! Úgy érzem, megtettem. Talán nem véletlen, hogy amikor aktív voltam a szakmai részeken (mióta T2K és LameX nincsen, a legtöbb témára ott ránézni sem nagyon érdemes. De nem lehet pusztán az ő hiányukra fogni. Mindegy; ez külön történet.), akkor rendszeresen megkerestek e-mail-ben, és azon témákban, amelyekhez értettem, kérdéseket tettek fel, tanácsokat kértek.
Mióta minimalizáltam ezen fórumon tett látogatásaimat, azóta természetesen ez jóval ritkábban fordul elő.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1476 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 12. 20:36

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 13:29

Na, csak óvatosan, maximum a hozzászólások száma alapján lehetnék a fiad :D. Mindjárt ott tartunk, hogy öcsi, a lőtéri döglött kutyát nem érdekli a véleményed, aztán kész :Đ.

Speciel a "fiam" itt nem szó szerint értendő, bár kétségtelen, hogy a köztünk lévő korkülönbség nem indokolja a szó szerinti értelemben vett jelzőként való használatát.
Ha így nézzük, akkor a kisöcsém lehetnél. De nem akartalak "öcsizni", ugyanis az én értelmezésemben az jóval degradálóbb, mint a "Jim fiam" kifejezés.

Idézet

Én csak könnyen felingerelhető vagyok.

Hát ez bizony öreg hiba! Próbálj relaxálni, mert ebből sok kellemetlenséged adódhat a jövőben!

Idézet

Ahová persze nem lehet benézni, ha érdekel valami, mert tíz pontot esik az ember IQ-ja percenként. Ezt már tényleg átbeszéltük.

Átbeszéltük, de... a lényeget te azóta sem érted (ha átbeszéltük százszor, ha nem). Itt azért megemlíteném, hogy anno talán nem volt véletlen (és szintén maradjunk a már említett példánál), hogy anno Barbra személyes sértésnek vette a Dumaparty SZIGET-ről TÁRSALGÓ-ba történő áthelyezését. Talán, mert a témát ő nem "szmájli-hehe-reggelt-szmájli-lol-éccakát" társalgásnak szánta? (Ugyanis már akkor is tény volt, hogy a TÁRSALGÓ eredeti nevén GUMISZOBA lett volna, és a fórum szemetesládája szerepet töltötte volna be, csak erről előszeretettel hallgatnak mindazok, akik -rajtam kívül- tudják ezt. Anno egyébként guga-nak volt egy szenzációs, bő lére eresztett hozzászólása ezzel az egésszel kapcsolatban. Akkor még aktív volt a fórum egyéb területein is. Régen volt, bizony.)
Ezen gondolkozz el egy kicsit!

Nem mellesleg én alighanem soha nem állítottam, hogy aki a TÁRSALGÓ-ba jár (tök mindegy, melyik témába), az mind idióta, nem ide a fórumra való.
De az igaz -ha már szóba hoztad-, hogy nem egy, nem két olyan fórumtag van, aki a fórum egyéb, és szakmai részein színvonalas, értelmes hozzászólásokkal szórakoztatja a fórum olvasóit, ámde abban az ominózus fórumrészben magából teljesen kivetkőzve, gügyögő óvodás szellemi színvonalára süllyedt hozzászólásokat gyárt. (Mindjárt téged is említhetnélek -már bocsánat- élő példaként erre a tendenciára.) Persze ez is egyéni szocprobléma, hiszen mindenkinek a saját dolga ez.
Mindössze csak azért írtam le (ha már te is megosztottad velem hasonló érzéseidet), hogy miért okoztál nekem csalódást. Én megpróbálok arra a Jim Digriz-re gondolni, akivel a SZIGET-en, a Sci-fi, Horror és egyéb témákban olyan kellemesen elbeszélgettem, aki ritka, de jellemzően színvonalas hozzászólásaival tett hozzá a fórum szakmai részéhez.

(Azt már szintén csak zárójelben, hogy lennék légy a szobájában pár embernek, amikor a TÁRSALGÓ-ban kikapcsolják a hozzászólások számlálását. :p :D).

Idézet

No meg te, úgy nézem.

És nem érted. :) Nekem marhára mindegy, hogy hány hozzászólásom van, mert ha 862 lenne, akkor sem örülnék annak, ha valaki azt hinné, szmájlikkal "szófostam" össze.

Nos... erről a témáról ennyit szándékoztam írni.

További szép napot, és nyugodalmas életet kívánok!  :cool:

Jah, MELLESLEG magasról, és vastagon arra, ami a TÁRSALGÓ-ban megy, ezt jó lesz, ha tudomásul veszed KISFIAM! Egyébként a lőtéri döglött kutyát sem érdekli a zérónullasemmivel egyenértékű véleményed! :p :lol:

(Ne haragudj T2k! Ezt csak a poén kedvéért írtam. ;))

#1477 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 23:24

Valahol értjük azért mi egymást :D. Én nem érzem szánalmasnak a Társalgóban elkövetett hozzászólásaimat sem, de ez persze ízlés kérdése, a humoromat érheti bírálat :D. Azért nyugodtan mutathatsz egy-két szégyellnivaló beszólást, és nekiállok önkritikát gyakorolni (apám, valamiért ezt a szót rohadt nehéz leírni részegen). Továbbra sem tudom 'rangon alulinak' érezni azt, hogy egy szakmai fórumon esetleg lelki problémákról, vagy kevésbé komoly, de nem szakmába vágó témákról beszélgetünk.

Nézd, Pifti, én nem vagyok egy haragtartó meg gyűlölködő típus, még ha könnyen lobbanok is. Ez így nem megy, ha valamikor jársz Pestfalván, üljünk le egy sör (répalé, fehérjeturmix, 100%-os rostos narancslé) mellé, és dumáljunk egy sort. Szerintem sokkal célravezetőbb lenne, mint itt b@sztatni egymást :cool:. Benne vagy?

#1478 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 23:27

(Maximum lekocsmaiverekedjük az egész Társalgótémát :D )

#1479 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 00:39

Van aki
  • azt élvezi, h beírhatja, háromdémárk ikszezersok mennyit pöttyözött neki, ill örül, h másnak több/kevesebb lett
  • bizniszelni jár ide
  • szigetelni jár, máshova nem ír, esetleg olvasgat
  • ... sorolhatnám
Piftuka remélem abban egyetértünk, ha nincs meg az elvárható szakmai színvonal a szakmai témakörökben, édesmindegy a hozzászólások száma. Semmiszer sok, az ugyanúgy semmi.
Ha Bolhát+Társalgót+Szigetet (azaz a - pusztán szakmai szempontból - vadhajtásokat) visszavágjuk, ettől a szimpla művelettől egy cseppet sem fog emelkedni a szakmai színvonal.

Hozzászólásszámba kapaszkodni pedig több, mint érdekes dolog. Te is ott voltál, mikor a Senioros dolog napirenden volt. Ami miatt itt "vered az asztalt" : jelenleg nem igazán tükröződik egy adott fórumozó szakmaisága. Mert nincs miből tükröződnie. Eddig is, ha valakinek 'csak' párszáz hsz-a volt, simán lehet(ett) szakmailag kiemelkedő kvalitású. Régen sem volt ez másképp.
Ha tényleg számít neked egy fórumozó szakmai tudása, egy használható Senior rendszer felélesztésére kellene javaslatot tenned ill. ösztönöznöd a bevezetését. (Csöndben megsúgom, nekem az számít, amit ír, nem a csillagok. Nálam a hozzászólás tartalmától válik vki szakértővé egy adott témában, nem pedig a hozzászólásainak számától. De lehet, h ezzel itt egyedül vagyok ... nem tudom ...)

Egy UP ill Fel! vagy :up: nehogymá post generator 1.27ként működjön, ezé bolhán nemér a hsz.
Neked szúrja a Társalgós "jóreggelt" tartalmú hsz is a szemed.
Én a tesztfórumon is mondtam, most is azt mondom, ennek a résznek sem kellene ++ként viselkednie.

A teljes Agora + HWSW csapatok + PÁF az, ami szigorúan véve nem szakmai beállítottságú.
Ha azt akarnánk (akarjuk?), h a hsz szám valamiféle szakmaiságot tülrözzön, akkor ezeket a részlegeket nullázni kéne: az ide beírt hozzászólások ne számítsanak bele az össz hozzászólásszámba.

Hogy kinek mennyi hozzászólása van, nem izgat annyi embert, mint ahogyan azt te gondolod. Van 1-2 fórumozó, akinek ez számít, versenyt űz(ött) belőle. Csak abba gondolj bele, ha van/lenne Senior tagság hajára kenheti a sokezrét, mert nem az lesz az igazán mérvadó.

Lehet siránkozni a felhígulás miatt, de ez csak közvetetten varrható az "agorázó" fórumozók nyakába.

A lényeg az, h szívesen látogasd a fórumot és a főoldalt (:lefety:). Ha ezt azért teszed, mert megoldást találsz a problémádra, te tudsz másoknak segíteni, biznisz, elismerik a szakmai tudásod vagy csak szimplán jól/jobban érzed magad, az már csak a 2. lépés.

Ez a topik is azért jött létre anno, h a fórumozók elégedettebbek legyenek. Szakmaiság eltűnésén keseregni lehet, de a kitörési pontok nem a hozzászólásszám-születésszabályozásban ill az Agora megregulázásaban szunnyadnak.

További kellemes fórumozást mindenkinek!

Szerkesztette: fram 2005. 05. 13. 00:43 -kor

Ciciman is on borda

#1480 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 13. 09:52

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 0:27

(Maximum lekocsmaiverekedjük az egész Társalgótémát :D )

Nem szokásom verekedni. De a beszélgetésben benne vagyok.

Ugyanakkor jelenleg fogalmam sincs, hogy mikor lesz módom, időm feljutni fővárosunkba.

Téma megosztása:

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »