HWSW Informatikai Kerekasztal: S.M.A.R.T. - Mi micsoda? (avagy HDD-kről kicsit mélyebben) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

S.M.A.R.T. - Mi micsoda? (avagy HDD-kről kicsit mélyebben) Értékeld a témát: -----

#661 Felhasználó inaktív   adam79 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 02. 20:05

Idézet: oregcsoka - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 21:02

Hát egyik lehetőség sem adott, sajnos. Nincs másik SATA vinyóm, és nincs olyan ismerósöm sem, akinek az alaplapján volna SATA vezérlő...

És mindig máshol vannak bad-ek? Valami nem klappol.

#662 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 02. 20:14

Idézet: oregcsoka - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 19:14

... viszem vissza gariba... :(

Vidd vissza, tényleg nincs értelme szenvedni vele. Ja, és kérj helyette Hitachi-t vagy Seagate-et...

ICH5 miatt biztos nem csinál ilyet.

#663 Felhasználó inaktív   adam79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 20:15

Idézet: Csybe - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 21:14

ICH5 miatt biztos nem csinál ilyet.

Kivéve, ha sérült a drivere.

#664 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 20:18

Idézet: adam79 - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 21:15

Kivéve, ha sérült a drivere.

Ja, vagy hibás az alaplap, stb stb... Azonban erre igen kicsi az esély. Láttam már Samsung-ot meghibásodni ugyanilyen tünettel, sajnos.

#665 Felhasználó inaktív   adam79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 20:21

Idézet: Csybe - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 21:18

Ja, vagy hibás az alaplap, stb stb... Azonban erre igen kicsi az esély. Láttam már Samsung-ot meghibásodni ugyanilyen tünettel, sajnos.

Én csak segíteni szeretnék, mert az én Samsungom is ugyanezt csinálta és driver/bios update után megjavult.

Ismerd el, a "vándorló" bad-ek nem igazán a vinyó hibáját jelzik. Nekem három egymás utáni teszten mindig máshol voltak badek.

#666 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 20:26

Idézet: adam79 - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 21:21

Én csak segíteni szeretnék, mert az én Samsungom is ugyanezt csinálta és driver/bios update után megjavult.

Ismerd el, a "vándorló" bad-ek nem igazán a vinyó hibáját jelzik. Nekem három egymás utáni teszten mindig máshol voltak badek.

Vezérlőpanel és fejhiba is lehet, hamár belemegyünk a vinyóba. :)

ICH5 vezérlő aligha inkompatibilis a Samsung vinyókkal, elég sok ilyen konfiguráció működik hibátlanul.

De nem szeretnék sem vitatkozni, sem fogadni abban, hogy mi a probléma, a lehető legjobb megoldás kipróbálni másik gépben, ha erre nincs lehetőség, akkor garancia.

#667 Felhasználó inaktív   adam79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 20:30

Idézet: Csybe - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 21:26

De nem szeretnék sem vitatkozni, sem fogadni abban, hogy mi a probléma, a lehető legjobb megoldás kipróbálni másik gépben, ha erre nincs lehetőség, akkor garancia.

Én sem szeretnék vitatkozni.  :up:
De egy próbát akkor is megér.

#668 Felhasználó inaktív   oregcsoka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 02. 21:11

Nagyonszépen köszönöm a segítő szándékot mindannyiótoknak!

Hát ha visszaviszem, mást nemigen kérhetek helyette, mert sulinetes vásárlás volt. Az a röhej, hogy pont egy éve, egy szintén sulinetes Samsung 160Gb-os vinyót kellett gariban cseréltetnem.
Aztán vettem három 80Gb-osat, egy SATA-t, és két PATA-t, /két gép van itthon, a gyereknek is van egy/, szóval most beraktam a harmadik vadiuj 80GB-at, le kell tesztelni azt is, még mielött lejár a gari...

De mivel a négy IDE vezérlőn szép sorban CD olvasó,CD író,DVD olvasó,DVD író, csücsülnek, így az egyik SATA vezérlőn van a SATA vinyó, ami most szarakodik, a másikon pedig a 80GB-os PATA Samsung, serillel-el bekötve. És ez szépen szaladgál, nincs vele gond.

Lehet hogy a Samsung vinyetták nem bírnak ki egy évnél többet, ha rendesen használják őket? Mert mondjuk nekem már szinte betegség szinten van, hogy nagyon sok programot feltelepítek, kipróbálok, aztán meg uninstallálom.

Akárhogy lesz, még egy kicsit hagyom, had térdeljen le rendesen, egyébként meg tényleg úgy van, hogy szinte akárhányszor futtatom a HD Tune teszetet, mindig egy picivel máshol vannak a bad sectorok, meg persze egyre több van belőlük. Most már megint van vagy 16 darab.

Megfogom írni a fejleményeket, még ezt az új chipsetdriver dolgot megpróbálom. :think:

#669 Felhasználó inaktív   oregcsoka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 02. 21:22

Kép

Már ebbe betegszem bel, hogy félóránként tesztelem a vinyót... ;)

#670 Felhasználó inaktív   adam79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 21:25

Idézet: oregcsoka - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 22:22

Kép

Már ebbe betegszem bel, hogy félóránként tesztelem a vinyót... ;)

Ismerős!  ;)

#671 Felhasználó inaktív   oregcsoka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 02. 21:34

És a Smart info szerint pedig minden rendben???

Kép

#672 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 22:51

Idézet: oregcsoka - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 22:34

És a Smart info szerint pedig minden rendben???

Kép

Sajna nem...

Reallocated Event Count, Offline Scan Uncorrectable Sectors Count-nak 100-on kéne állnia, az 53 régen rossz, nem beszélve az ECC On The Fly Count-ról. Így már a vinyóhibán kívül mindent kizárnék.

#673 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 22:54

Idézet: oregcsoka - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 22:11

Lehet hogy a Samsung vinyetták nem bírnak ki egy évnél többet, ha rendesen használják őket? Mert mondjuk nekem már szinte betegség szinten van, hogy nagyon sok programot feltelepítek, kipróbálok, aztán meg uninstallálom.

Elég sok gond van a Samsungokkal sajnos.

És most jöhet mindenki, akinek van otthon kettő, meg havernak még hat, és mind tökéletesen megy, tehát nincs igazam  :respect:

#674 Felhasználó inaktív   scratch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 00:58

Idézet: Csybe - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 12:08

Annyit tehetsz, hogy kipróbálod pár napig egy másik gépben is, de szvsz viheted vissza (előtte ne zerofill-ezd, hadd legyen csak rajta bad).

Most 00:55 -kor így néz ki:

Kép
Intel Pentium 4-F [Prescott] 3.2GHz, Hyper-Threading Technology, 1MB L2 cache, 800MHz FSB - ASUS P4C800-E Deluxe - 1,5GB Samsung, PC3200, 400MHz RAM - ASUS V9570/TD - 160GB Samsung, 7200rpm, 8MB cache, Serial ATA HDD - Pioneer DVD-120S - Pioneer DVR-108 - Sony 1,44MB floppy - Leadtek TV2000 XP Expert - Cooler Master Centurion 1 CAC-T01 - Cooler Master RS-350-AMSP - APC Smart-UPS SC620I - Sony SDM-X72 TFT - Jazz Dolby Digital 5.1 - MSI USB Bluetooth - Premier I-Fone

#675 Felhasználó inaktív   scratch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 15:16

Itt a HDD mostani SMART képe:

Kép

Látszik, hogy megint jóval kisebb a ECC Recovered. Okozhatja ezt, hogy itt van nem messze a gép mellet, a hangfalszett mélynyomója? Milyen távolság, ahol már nem zavar be a mágnes? (De ez meg szerintem árnyékolva van.)

Meg még egy érdekesség, van egy másik Samsung -om, ami nagyon ritkán van használva, csak havi 1x backup megy rá, tehát összesen egy évbe 12x megy 3-4órát. Ez így néz ki:

Kép

Itt is magas az ECC Recoveres, viszont is meg van szépen Raw Read Error. Megköszönném ha valaki értékelné a helyzetet. :) Meg szerencsére még minden garis, ha esetleg gond lenne. Bár mindenhova azt írja az Everest, hogy az érték normális.
Intel Pentium 4-F [Prescott] 3.2GHz, Hyper-Threading Technology, 1MB L2 cache, 800MHz FSB - ASUS P4C800-E Deluxe - 1,5GB Samsung, PC3200, 400MHz RAM - ASUS V9570/TD - 160GB Samsung, 7200rpm, 8MB cache, Serial ATA HDD - Pioneer DVD-120S - Pioneer DVR-108 - Sony 1,44MB floppy - Leadtek TV2000 XP Expert - Cooler Master Centurion 1 CAC-T01 - Cooler Master RS-350-AMSP - APC Smart-UPS SC620I - Sony SDM-X72 TFT - Jazz Dolby Digital 5.1 - MSI USB Bluetooth - Premier I-Fone

#676 Felhasználó inaktív   scratch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 15:20

Ja, meg amit elfelejtetem, a backup winyó rack -be van, de ennek ellenére 11-18C körül van mindig. Azt gondolná az ember, hogy milyen rossz a rack, mert bemelegszik. A másik winyó, ami fixen a gépbe van, meg 20-30C között megy, és ráadásul van neki egy venti is, ami csak őt hűti.

#677 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 16:12

A Raw Read Error-ral vigyáznék, mert az kb. azt jelenti, hogy nem biztos, hogy azt olvassa be, ami a felületen van. Ha backup van rajta, ez lehet éppen nagyon rossz is...
A rack-el az a helyzet, hogyha úgy van megoldva a szellőzés a gépedben, hogy a rack rácsán is szívja befelé a levegőt, akkor az sokkal jobb is lehet, mint egy fixen beépített winyó.
A Samsung féle hőmérséklet-mérés pedig olyan, hogy ahhoz adj hozzá nyugodtan kb. 8-10 fokot, és megkapod a winyó valódi hőmérsékletét.

Szerkesztette: brd 2005. 03. 03. 16:13 -kor

Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#678 Felhasználó inaktív   oregcsoka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 03. 19:33

Hát Csybe, kicsit elkeseredtem, de legalább korrekt választ kaptam, tőled. Én feltétlenül hiszek neked, látszik hogy nagyon vágod a témát. Köszönöm.

A kérdés most már csupán az. hogy a boltban vagy szervízben, ahol kipróbálják, és letesztelik, ugyanúgy fognak-e érteni hozzá, mint te. Erről sajnos nem igazán vagyok meggyőződve.... :think:

#679 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 09:22

Ilyenkor kell lealjasodni. És úgy visszavinni, hogy ne legyen vita a működésének/működésképtelenségének kérdésében. 1000szer le lett rágva, hogy ez miért patkány dolog, én se tartom korrektnek, de sajnos van hogy nincs más megoldás.

#680 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 10:04

Idézet: oregcsoka - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 20:33

Hát Csybe, kicsit elkeseredtem, de legalább korrekt választ kaptam, tőled. Én feltétlenül hiszek neked, látszik hogy nagyon vágod a témát. Köszönöm.

A kérdés most már csupán az. hogy a boltban vagy szervízben, ahol kipróbálják, és letesztelik, ugyanúgy fognak-e érteni hozzá, mint te. Erről sajnos nem igazán vagyok meggyőződve.... :think:

Sajna van abban valami, ami 2-More mond, ugyanis ha nincs szerencséd, a szervízben nyomnak rajta egy zerofill-t, utána letesztelik, és mivel akkor egy ideig nem lesz rajta bad sector, visszaadják, hogy ez jó. Mindenképp mondd el, hogy zerofill segít, de csak átmenetileg, és a SMART értékek is furák.

Sok sikert! ;)

Amúgy hol vetted, csak nem kékhal Székesfehérvár?

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.