Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról.
Elküldve: 2002. 09. 15. 17:21
Mert felírtam egy 1,2GB-os fájlt és nem tudom visszaolvasni. Valamiért a filmek is fel vannak bontva kb. 1,1GB-os fájlokra. Talán nem véletlen?
Elküldve: 2002. 09. 15. 19:17
Elküldve: 2002. 09. 15. 20:17
idézet:
Ezt írta m_keRa:
philips DVD228RWm van es az a kerdes hogy tudok e 1x esen irni vagy fix 2,4x ? a masik hogy masoltam 1 filmet rippeltem belole mono meg 5.1 nemet hangot meg feliratokat
es minden jo volt csak a magyar felirat amit rajta hagytam az transparens lett es a dvd olvaso 19ik chaptertol vegig fut es nem jatsza tovabb (talan mer 2,4x) mivel powerdvd szepen jatsza....Ha valaki tud segiteni annak orulnek ;]
thx[/quote]
Egy csomo dolog lehet.
1, Te csináltál valami hibát amikor kiszedted a hangokat.
2, Nem 2,4xsen kéne irni
3, Az asztali lejátszod nem nagyon szereti a +os lemezeket.
Elküldve: 2002. 09. 15. 20:18
idézet:
Ezt írta nova:
Van valamilyen fájlméret korlátozás DVD írásnál?
Mert felírtam egy 1,2GB-os fájlt és nem tudom visszaolvasni. Valamiért a filmek is fel vannak bontva kb. 1,1GB-os fájlokra. Talán nem véletlen?[/quote]
Tudtommal nincs korlátozás....
Elküldve: 2002. 09. 15. 20:21
idézet:
Ezt írta SeezJear:
Szeretnék venni énis DVD irót. Filmeket szeretnék úgy másolni, hogy asztali DVD lejátsza, és adatot (pl. divx-es filmeket) szeretnék irni, ezutóbbit csak adat módban. Milyen DVD irót ajánlotok? Mi a különbség a 70e-es, és a 120e-es irók között? 4.7GB-nál nagyobb irható lemez nincs? és ha lesz fogja irni az iró? Légyszi segítsetek, full lamer vagyok az ügyben. Köszi.[/quote]
Egyrészt a márka másrészt pl formátum beli különbségek.
Jelenleg 48-szor irom le hogy Pioneer 104 DVd írót vegyél ez DVD-R/RW irására szolgál.
Van 4,7GBnál nagyobb lemez is, kétoldalas 2x4,7GB. Ha lesz nagyobb az valószinűleg más szabvány lesz tehát nem biztos hogy fogja irni... bár az is lehet hogy firmware frissitéésel meg lehet oldani a dolgot majd.
Elküldve: 2002. 09. 15. 21:07
idézet:
Ezt írta narumon:
Tudtommal nincs korlátozás....[/quote]
Ennek ellenére 2x-ra se müködik az a fájl. Persze most már újraírhatón próbálkoztam. Érdekes, hogy azonnal rávágja, hogy nem olvasható. Tehát nem a fájlban, hanem már rögtön az elején kiakad.
Elküldve: 2002. 09. 15. 21:30
Elküldve: 2002. 09. 16. 00:51
idézet:
Ezt írta nova:
Harmadszorra müködik. De most csak azt az egy fájlt írtam fel. Mitől lehet ez?[/quote]
Megmondom őszintén fogalmam sincs... én eddig csak mp3akat irtam fel filmen kivül a lemezre de azok nagyon frankon műxenek. milyen formátumot választasz amikor irod a lemezt? Én DVD ISO/UDF formátumban irtam meg.
Elküldve: 2002. 09. 16. 13:48
idézet:
Ezt írta nova:
Van valamilyen fájlméret korlátozás DVD írásnál?
Mert felírtam egy 1,2GB-os fájlt és nem tudom visszaolvasni. Valamiért a filmek is fel vannak bontva kb. 1,1GB-os fájlokra. Talán nem véletlen?[/quote]
Az kerek 1 Gbyte, tehat nem 1 milliard byte, hanem rendesen 1024x1024x1024.
De ennek elmeletileg csak akkor van jelentosege, ha asztalin akarod lejatszani.
Elküldve: 2002. 09. 16. 18:46
idézet:
Ezt írta Twinsen:
Az kerek 1 Gbyte, tehat nem 1 milliard byte, hanem rendesen 1024x1024x1024.
De ennek elmeletileg csak akkor van jelentosege, ha asztalin akarod lejatszani.[/quote]
Én PIO 104-el próbaképpen újraírhatóra írtam már 3-5 Mbyte-ot is.
Tökéletesen olvasta gond nélkül.
Elküldve: 2002. 09. 17. 13:20
Masik aki par megakat irogat dvdre nem ecerubb ha INCDt hasznal ??...
Elküldve: 2002. 09. 17. 13:23
A neroval müködik, de én a padus discjugglert szerettem mindig és most azzal van valami baj. Próbáltam többször is felírni, de nem tudja visszaolvasni egyetlen drive sem. A neroval mindig müködik. Az viszont szórakozott a szériaszámmal és el is rontott egy lemezt (irás közben abbahagyta az irást, az időmérés ment tovább és semmi hibaüzenet). De most már megbírkoztam vele és talán az IDE kábel cseréje után nem fog többet rontani sem. A padust meg elfelejtem.
Létezik, hogy valami olyan módban írtam, amiben nem tudom visszaolvasni az ilyen nagyméretű fájlokat? Vagy a Padus is, ahelyet hogy beszólna, valami a nerohoz hasonló turpisságot talált ki a lehetséges kalozok ellen?
Elküldve: 2002. 09. 18. 10:01
idézet:
Ezt írta nova:
már kiderítettem.
A neroval müködik, de én a padus discjugglert szerettem mindig és most azzal van valami baj. Próbáltam többször is felírni, de nem tudja visszaolvasni egyetlen drive sem. A neroval mindig müködik. Az viszont szórakozott a szériaszámmal és el is rontott egy lemezt (irás közben abbahagyta az irást, az időmérés ment tovább és semmi hibaüzenet). De most már megbírkoztam vele és talán az IDE kábel cseréje után nem fog többet rontani sem. A padust meg elfelejtem.
Létezik, hogy valami olyan módban írtam, amiben nem tudom visszaolvasni az ilyen nagyméretű fájlokat? Vagy a Padus is, ahelyet hogy beszólna, valami a nerohoz hasonló turpisságot talált ki a lehetséges kalozok ellen?[/quote]
Nahát ezt nem tudom. Padust nem ismerem anno cdtoCDre használtam de az már nem most volt. Nem tudom milyen modokat tud. Neroval én dvdt iso/udf modban szoktam irni az eddig mindig jo lett.
Elküldve: 2002. 09. 19. 12:01
Valaki próbálta már ezt az új firmwaret amit a tulmelegedés ellen fabrikáltak? Nincs vele semmi gubanc ugye? Mert akkor felraknám.
Elküldve: 2002. 09. 23. 11:58
A tanacsotokra volna szuksegem: van egy teac 540 es irom, amely tokeletesen ir egyszer irhadto cd-ket. A napokban ki akartam probalni az ujrairast es a regi lemezeimet (uj ujrairhato lemezem meg nincs) allandoan kiadja "illegal medium" hibauzenettel, akar irni akarok rajuk, akar torolni akarom oket. Ezeket a lemezeket meg egy, ket eve vettem, az akkori iroimhoz. angol WinXP van fenn, 5.5.9.9-es nero, a legujabb aspi driver es firmware. Egyszeruen rossz az iro, vagy van erre valami megoldas?
Elküldve: 2002. 09. 23. 14:59
slimline combo-t tud vki megvehetőt m.o.-n? ha igen, mennyiért?
sürgős és fontos lenne!
Elküldve: 2002. 09. 23. 17:43
idézet:
Ezt írta narumon:
Jelenleg 48-szor irom le hogy Pioneer 104 DVd írót vegyél ez DVD-R/RW irására szolgál.
[/quote]
Momentan meg szabadna kerdezni, mitol is lenne jobb a 'minusz', mint a plusz? Nekem ket pluszos van itt es remekul muxik mindketto.
Elküldve: 2002. 09. 24. 07:11
idézet:
Ezt írta T2k:
Momentan meg szabadna kerdezni, mitol is lenne jobb a 'minusz', mint a plusz? Nekem ket pluszos van itt es remekul muxik mindketto.[/quote]
Momentán:
1, drágább
2, a nyersanyag is drágább
ez már elég ok lenne DE
3, Haver Thomsonja nem olvassa őket
4, Haver Sonyja nem olvassa őket
5, Az én DVDROM MEGHAJTÓM NEM OLVASSA ŐKET (ez már kifejezetten gáz)
6, És még egy jópár dolog nem olvassa őket még a mostani asztali lejátszók közül sem.
7, A külföldi DVDR oldalakon minden a minuszoshoz van, leginkább a Piohoz.. (pl doom9.org, vcdhelp.com)
Azonban ha csak az 1-2 pont lenne a kettő között akkor is a minuszost venném, elég indok asszem.
Elküldve: 2002. 09. 24. 17:20
idézet:
Ezt írta narumon:
Momentán:
1, drágább
2, a nyersanyag is drágább
ez már elég ok lenne DE
3, Haver Thomsonja nem olvassa őket
4, Haver Sonyja nem olvassa őket
5, Az én DVDROM MEGHAJTÓM NEM OLVASSA ŐKET (ez már kifejezetten gáz)
6, És még egy jópár dolog nem olvassa őket még a mostani asztali lejátszók közül sem.
7, A külföldi DVDR oldalakon minden a minuszoshoz van, leginkább a Piohoz.. (pl doom9.org, vcdhelp.com)
Azonban ha csak az 1-2 pont lenne a kettő között akkor is a minuszost venném, elég indok asszem.[/quote]
1. a dragabb eleg viszonylagos: hol? odahaza nem tudom, ezt elismerem, idekint a kulonbseg elhanyagolhato.
2. Lasd 2. pont.
3-5. Ez mennyiben erv mast lebeszelni rola???(Nalam Sony, Philips, Panasonic, Apex, stb olvassa, hibatlanul)
6. Vmit szerintem elneztel... pont kapora jon egy mai hir, ajanlom figyelmedbe: [url="http://"https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=17629"]https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=17629[/url] - itt - egyeb konkret szamok mellett- olvashatod, hogy a Pio is elismeri a '+' elonyet.
7. Ez jo. erre en meg linkelhetek jopar kulfoldi oldalt, ahol meg a +t favorizaljak...
[ 2002. szeptember 24.: T2k szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 09. 24. 22:08
1. a dragabb eleg viszonylagos: hol? odahaza nem tudom, ezt elismerem, idekint a kulonbseg elhanyagolhato.
Itt viszont elég nagy. Pio 104 65-70netto körül a pluszosok legalább 20-al többe kerülnek.
2. Lasd 2. pont.
DVD-R lemezek itthon 650-1000 brutto között pluszosból a legolcsobbak is 1000 netto körül.
3-5. Ez mennyiben erv mast lebeszelni rola???
Mhm én nem mondtam hogy nem, de nekem az már elég hogy egykét olvaso nem olvassa. Gyakorlatilag olyan asztalit még nem láttam ami +ost olvasott és -ost nem, de a forditottjába elég soxor belefutottam már.
Idevágo lista [url="http://"http://www.vcdhelp.com"]www.vcdhelp.com[/url]
6. Vmit szerintem elneztel... pont kapora jon egy mai hir, ajanlom figyelmedbe: [url="http://"https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=17629"]https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=17629[/url] -
itt - egyeb konkret szamok mellett- olvashatod, hogy a Pio is elismeri a '+' elonyet.
Nem láttam hogy bármit elismerne és életemben most látok először olyan adatot hogy a DVD+R kompatibilisebb. Persze nekem egy hwsw hir nem mond semmit, sokkal inkább egy doom9, egy vcdhelp.com vagy egy verbatim.com
7. Ez jo. erre en meg linkelhetek jopar kulfoldi oldalt, ahol meg a +t favorizaljak...
Nocsak... linkelj már nekem normális oldalt ahol a +t favorizálják, NE céges oldalakat hanem magán oldalakat ahol esetleg másolási technologiák is vannak.
Ami engem egyébként meggyőzött az árak és a tapasztalat. Nem értem miért fizetnék többet olyan dologért ami nem nyújt többet. Ez a kulcs, ha már csak ugyanazt nyújtja már akkor sem éri meg a +ost megvenni. Persze mindenki azt vesz amit akar. Ismerősöm is Philips +ost vett hiába mondtam neki hogy ne! Nagyon jó készülék, gyönyörűen ir meg minden csak éppen még az ő asztalija sem játssza, szal a filmeket én irom neki... még jo hogy amennyiért ő vette a philipset annyiért két pioneert lehetett volna venni és ez már egyáltalán nem mindegy.
A most kijövő asztaliknak és dvdromoknak mindegy mert mindent olvasnak már, ezért megint nem értem miért fizessek többet a +ért. Windows longhorn támogatással meg épeszű ember nem foglalkozik.

Súgó
A téma zárva.