idézet:
Ezt írta nova:
Nekem nem "+" -os van. A PIO 104-et vettem én is. Erre írták, hogy kifagyhat meg leéghet 4X-es írásnál. De hogyan, amikor csak 2X-esen tudok írni vele? Vagy mégis tudok 4x-esen, csak olyan lemez kell? Akkor viszont gyorsabb a 2,4X-esen író "+"-os íróknál.[/quote]
Nem 4x irásnál fagyhat le hanem 4x-sen irható lemez használata közben. Azért nem kell aggódni mert ilyet nem lehet még kapni. Viszont biztos ami biztos én updateltem a firmwaret.. az iro ugyanolyan jol műxik mint előtte.
Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról.
Elküldve: 2002. 09. 30. 18:17
Elküldve: 2002. 09. 30. 18:18
idézet:
Ezt írta serpa:
Persze,hogy qrva sok.A MM-ban pl.csak Pio,Maxell és TDK van
ebből a legolcsóbb 2990Ft(egyik sincs aranyból)
[/quote]
Jah hát itt is ennyi a mediaba de pl a pioneer A03-as iro is 260e Ft. Egyszerűen nem ott kell dvdhez való cuccokat venni!
Elküldve: 2002. 09. 30. 18:20
idézet:
Ezt írta isti1968:
Most készülök DVD-irót venni, a topicot végigolvastam, de azért lenne néhány kérdésem:
1. Azokat a gyári filmeket amik hosszabbak 4,7GB-nál át lehet valahogy úgy irni, hogy az asztali DVD-k még lejátszák?
2. Asztali DVD-knél mi az elterjedtebb lejátszási lehetőség a + v. a - ?
3. Másolni a Neroval a legérdemesebb v. van más jó progi is ?
Egyenlőre ennyi, köszi a válaszokat előre is ...[/quote]
1, Igen lehet másolni csak editálni kell előtte. Hogy ez miből áll? Az filmje válogatja. Soxor elég csak a plusz szinkronhangokat kivenni (pl lengyel, cseh, megmittoménmi) esetleg extrákat eltávolítani. A témáról nagyon jó leirások vannak a [url="http://"http://www.doom9.org"]www.doom9.org[/url] oldalon a The Guides részben.
2, Jelen pillanatban a -os, de az újabbak már tudják a pluszosokat is lejátszani.
3, Én nerot használok, más másra esküszik. Nekem ez bevált.
Elküldve: 2002. 09. 30. 19:39
idézet:
Ezt írta narumon:
Viszont biztos ami biztos én updateltem a firmwaret.. az iro ugyanolyan jol műxik mint előtte.[/quote]
Gyárilag az 1.20-as volt most 1.32 ezt raktad te is fel?
Feltelepítettem az XPsp1-et most írok 1lemezt gyorsan
Észre vettél valami változást firmware update után?
[ 2002. szeptember 30.: serpa szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 09. 30. 21:31
DVD-t leszedtem DVD Decrypter-rel, a VOB-okat áttömörítettem reMPEG-el, kaptam egy .m2v file-t, ami jónak tűnik, de ha remux-elem IfoEdit-el akkor akadozik a kép(nem minden filmnél!). Van valakinek hasonló tapasztalata, ötlete a megoldásra?
Elküldve: 2002. 10. 01. 08:52
Melyik progival?
A cce encoderrel nem lehet megcsinálni ugy, hogy remuxolni lehessen...
Elküldve: 2002. 10. 01. 12:57
Nem találtak ki még valami GUI-s felületű all-in-one progit a DVD9 to DVD5 konvertáláshoz ?
Elküldve: 2002. 10. 01. 20:40
idézet:
Ezt írta Gandalf:
Mivel alakitottad át?
Melyik progival?
A cce encoderrel nem lehet megcsinálni ugy, hogy remuxolni lehessen...[/quote]
ReEMPEG-el encodoltam! Mért Te mivel szoktad?
Elküldve: 2002. 10. 01. 23:14
Tehat ha jol ertjuk akkor az elolvasottak alapjan akkor mindenfele keppen a -os a jo vetel mert az ujabbak tudjak mar a +ost de egyben a -ost is.
Olyan jellegu kerdesem lenne, hogy ha a film rovidebb mint 4,7 GB akkor nem kell semmit szerkesztgetni csak siman copy azt kesz??
Ill masolaskor atkerul-e az ujabb filmeknek a prologic2-es hang cuccos??
Ill mire kell figyelni filmek masolasanal? Azaz tudunk-e kolcsonzobol kivett filmet copirozni vagy nem??
Ami meg fontos lenne ha jol hallotam (bar nemtudom mi igaz ebbol) az ujabb asztali dvd-be beszelnek valami macrovision chipet ami erzekeli a masolt dvd-ket??? Gondolom erre is lesz valami megoldas :o) ???
en is dvd iro vasarolgatas elott allok!! De tetszettek nagyon az elozo hozzaszolasok!!! Kiraly amineket irtal NARUMON
lac
Elküldve: 2002. 10. 02. 10:05
1. Amikor beállítjuk a Subpicture-t és az Audiot, utána feljön még egy dialogus ablak ahol a VODId 1.... akármennyi van felsorolva. Itt mit kell kijelölni ?
2. Menütlenités után be lehet azt állitani valahol, hogy automatikusan azzal a felirattal induljon a film amit meghagytunk és nem kelljen a DVD-n még külön nyomni a Subtitle-t ?
Elküldve: 2002. 10. 02. 12:02
idézet:
Ezt írta serpa:
Gyárilag az 1.20-as volt most 1.32 ezt raktad te is fel?
Feltelepítettem az XPsp1-et most írok 1lemezt gyorsan
Észre vettél valami változást firmware update után?
[ 2002. szeptember 30.: serpa szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
1.32t raktam fel én is bár nekem gyárilag 1.30 volt.
Xp Sp1 nekem nincs fent.. az irásban különbséget nem tapasztaltam ugyanolyan jól műxika dolog mint előtte.
Elküldve: 2002. 10. 02. 12:08
idézet:
Ezt írta mindphaser:
Help!
DVD-t leszedtem DVD Decrypter-rel, a VOB-okat áttömörítettem reMPEG-el, kaptam egy .m2v file-t, ami jónak tűnik, de ha remux-elem IfoEdit-el akkor akadozik a kép(nem minden filmnél!). Van valakinek hasonló tapasztalata, ötlete a megoldásra?[/quote]
Mhm... én nem tudtam még soha visszamuxolni igaz nem is nagyon iparkodtam mert áttömörítés után mindig dvdmaestroval authorizálom a programot. (ha már át kell tömizni akkor minden bitratet a filmnek adok nem hagyok meg sem menüt semmit) Áttömizésre egyébként én a CCEt ajánlom minőségre is és sebességre is messze a legjobb mpeg2 kodoló.
Elküldve: 2002. 10. 02. 12:16
idézet:
Ezt írta parzsal2:
2, Jelen pillanatban a -os, de az újabbak már tudják a pluszosokat is lejátszani.
Tehat ha jol ertjuk akkor az elolvasottak alapjan akkor mindenfele keppen a -os a jo vetel mert az ujabbak tudjak mar a +ost de egyben a -ost is.
természetesen
Olyan jellegu kerdesem lenne, hogy ha a film rovidebb mint 4,7 GB akkor nem kell semmit szerkesztgetni csak siman copy azt kesz??
Hát nem ilyen egyszerű azért... ifoedit funkcióit akkor is kell használni...
Ill masolaskor atkerul-e az ujabb filmeknek a prologic2-es hang cuccos??
Hát persze.. ha nem tömized át akkor marad az eredeti Ac3
[/QB]Ill mire kell figyelni filmek masolasanal? Azaz tudunk-e kolcsonzobol kivett filmet copirozni vagy nem??
Igen, ezek teljes értékű dvdk. témában [url="http://"http://www.doom9.org"]www.doom9.org[/url] The Guides rész és dvdre vonatkozo leirások. Itt van minden. igaz hogy angolul de nekem leirni meg nagyon hosszu lenne
[QB]Ami meg fontos lenne ha jol hallotam (bar nemtudom mi igaz ebbol) az ujabb asztali dvd-be beszelnek valami macrovision chipet ami erzekeli a masolt dvd-ket??? Gondolom erre is lesz valami megoldas :o) ???
A macrovision a legeslegelső asztali dvdkben is benne volt már. Ez teljesen más. Ez arra szolgál hogy ne tudj videokazira másolni dvdt.
en is dvd iro vasarolgatas elott allok!! De tetszettek nagyon az elozo hozzaszolasok!!! Kiraly amineket irtal NARUMON
lac[/quote]
Köszönöm.. Ha kérdés van ugyekszem válaszolni okosakat)
Csillaggal lehet jutalmazni)
Elküldve: 2002. 10. 02. 12:20
idézet:
Ezt írta isti1968:
Két kérdés az IFOEditről:
1. Amikor beállítjuk a Subpicture-t és az Audiot, utána feljön még egy dialogus ablak ahol a VODId 1.... akármennyi van felsorolva. Itt mit kell kijelölni ?
A vobidk jelölnek különböző pontokat a film illetve a hozzá kapcsolodo anyagok életében. A Vobratorra bele lehet nézni hogy melyik vobid micsoda, utána már tudsz választani hogy melyik kell és melyik nem. Tipikusan pl a mindenféle FBI Warning illetve Warner stb logokat érdemes kikapcsolni.
2. Menütlenités után be lehet azt állitani valahol, hogy automatikusan azzal a felirattal induljon a film amit meghagytunk és nem kelljen a DVD-n még külön nyomni a Subtitle-t ?[/quote]
Na ez engem is érdekelne, egész pontosan hogyha pl van 10 féle felirat a filmben akkor a magyar legyen a default és ne a legelső. Érdekes modom ha ifoedittel editálok egy filmet akkor utána mindig kapásból bekapcsolt angol felirattal indul a film.
Elküldve: 2002. 10. 02. 16:53
En egy az egyben csillaggal jutalmazlak, kihasznalva ezt a jo tulajdonsagod en is kerdeznek megpedig olyamit, hogy nem-e tudsz veletlen valami jo helyett ahonnan jo pinzirt hozza lehet jutni ehhez a neves PIO CD irohoz????
Elküldve: 2002. 10. 02. 17:04
idézet:
Ezt írta parzsal2:
[qb]narumon:
En egy az egyben csillaggal jutalmazlak, kihasznalva ezt a jo tulajdonsagod en is kerdeznek megpedig olyamit, hogy nem-e tudsz veletlen valami jo helyett ahonnan jo pinzirt hozza lehet jutni ehhez a neves PIO CD irohoz????[/QB][/quote]
Hát én Fefoban vettem 69+ÁFA. [url="http://"http://www.fefo.hu"]www.fefo.hu[/url]
Elküldve: 2002. 10. 02. 19:04
idézet:
Ezt írta Gandalf:
T2k...Az, hogy amcsiban mit favorizáltok, minket kevéssé érdekel itthon, mivel mi itt magyarországon élünk, ha esetleg hazajönnél, és nagyobb mennyiségben szeretnél archiválni (ugye itt nem csak filmekröl van szó), akkor rádöbbenél, miért is veszed meg a dvd-r irót és nem a dvd+r kollégáját...
nagyobb tételben már 500+fa körül lehet kapni dvd-r lemezt, de +-os formátumut 1000+fa alatt én még nem láttam...
tehát számomra, addig bukott a dolog, amig a haverok dvd olvasói simán viszik a dvd-r lemezt, és fele annyiért kapok hozzá nyersanyagot...Érted ugye??
Az, hogy neked 2 db plusszos van derék dolog, de talán ugy kellene véleményt alkotnod, hogy vennél mindkét féléböl 1,1 darabot és igy összehasonlitanád, a lé ott neked ugysem számit, tehát nyugodtan vehettél volna egy dvd-r irót is...
Ezek után kiderülne, hogy az égegyadta világon semmi külömbség nincs közöttük szvsz...
Ki fog szerinted a jövöbeni winfos alatt dvd-t irni a beépitett programmal? Most sem használja senki a beépitett cd-r támogatást nemdebár...[/quote]
Az, hogy te mit favorizalsz odahaz, az viszont a piacot nemhogy kevesse, de luf@szt sem erdekli. Es odahaza Mo-on is azt fogod megvenni, ami jobban elterjed majd - mert azt fogod kapni.
Vagod? :o
Ha esetleg kijonnel, latnad, hogy mit hoz a jovo majd neked is.
Britekolom, hogy hosszu tavon megy a levesbe a minuszos - de ezt PPeter valoszinuleg jobban tudja, mint en, majd o megmondja. Favorizalhattok BARMIT ODAHAZA, mondvan azt a haver/magymama/kiskutya/szomszed okre/tehene meghatjtoja is olvassa, de ez qtyat nem izgat: a lenyeg egyelore ott dol majd el, hogy melyik lesz, amelyik nagyobb tetelben megy el. Egyszer eleri a kritikus tomeget es akkor arra fgo mindenki raalni = SOKKAL olcsobb lesz, mint a masik.
Es akkor mi lesz, ha te ilyen okosan megmagyarztad anno magadnak es a bukott oldalon leszel?
Megmondom: a tied lesz a dragabb. Pont.
Es akkor majd mehetsz a haverokkal tunteni a bolt ele, hogy miert lett a feleolyan olcso nyersnyagbol dragabb.
Erted, ugye????
PS: Erted, kedves Gandalf? Magyaran tokmindegy, mit probalsz ki, mi tetszik neked. Nem Te DIKTALSZ, HANEM A TOMEGIGENY. Marpedig a minuszosbol nincs gyari konfigban (Macet kiveve), mig a pluszosbol arul a HP+Compaq, a Dell, etc. Es a tomeges eladast ez hozza, nem a te filmmasolasod vagy narumone.
Elküldve: 2002. 10. 02. 21:04
idézet:
Ezt írta narumon:
Na ez engem is érdekelne, egész pontosan hogyha pl van 10 féle felirat a filmben akkor a magyar legyen a default és ne a legelső. Érdekes modom ha ifoedittel editálok egy filmet akkor utána mindig kapásból bekapcsolt angol felirattal indul a film.[/quote]
Én is most kísérletezek vele:
IfoEdit [OPEN] betöltöm a Video_TS.IFO-t, majd belépek "felül" a VMG_MAT-ba majd a +First Play PGC-be:
Alul megkeresem a parancsokat pl:
1. Pre Setaudio nr:2
2. Pre JumpTT 1
3. Pre (SetSTN) NR:5
itt adom meg, hogy mi induljon el (a jobbEgér a parancs beszúrás).
A példámban a film angol hanggal (nr:2) és magyar felirattal (nr:5) indul el a Title 1 -től.
De ide beszúrhatsz egy csomó fajta parancsot is , érdemes egy eredeti DVD ifo-ját megvizsgálni.
Elküldve: 2002. 10. 03. 07:24
idézet:
Ezt írta mindphaser:
ReEMPEG-el encodoltam! Mért Te mivel szoktad?[/quote]
Kár szarakodni az ifoedittel, ha a sima felesleges cuccok kiszedése után nagyobb az eredmény, akkor a cce encoderrel át kell kódolni, és a válsaztott feliratokkal, hangal, egy dvd authoring programmal összefüzni...
A rempeg meg egyrészt picsa lassú, másrészt kurva szar a minösége...
Elküldve: 2002. 10. 03. 07:47
idézet:
Ezt írta T2k:
Az, hogy te mit favorizalsz odahaz, az viszont a piacot nemhogy kevesse, de luf@szt sem erdekli. Es odahaza Mo-on is azt fogod megvenni, ami jobban elterjed majd - mert azt fogod kapni.
Vagod? :o
Ha esetleg kijonnel, latnad, hogy mit hoz a jovo majd neked is.
Britekolom, hogy hosszu tavon megy a levesbe a minuszos - de ezt PPeter valoszinuleg jobban tudja, mint en, majd o megmondja. Favorizalhattok BARMIT ODAHAZA, mondvan azt a haver/magymama/kiskutya/szomszed okre/tehene meghatjtoja is olvassa, de ez qtyat nem izgat: a lenyeg egyelore ott dol majd el, hogy melyik lesz, amelyik nagyobb tetelben megy el. Egyszer eleri a kritikus tomeget es akkor arra fgo mindenki raalni = SOKKAL olcsobb lesz, mint a masik.
Es akkor mi lesz, ha te ilyen okosan megmagyarztad anno magadnak es a bukott oldalon leszel?
Megmondom: a tied lesz a dragabb. Pont.
Es akkor majd mehetsz a haverokkal tunteni a bolt ele, hogy miert lett a feleolyan olcso nyersnyagbol dragabb.
Erted, ugye????
PS: Erted, kedves Gandalf? Magyaran tokmindegy, mit probalsz ki, mi tetszik neked. Nem Te DIKTALSZ, HANEM A TOMEGIGENY. Marpedig a minuszosbol nincs gyari konfigban (Macet kiveve), mig a pluszosbol arul a HP+Compaq, a Dell, etc. Es a tomeges eladast ez hozza, nem a te filmmasolasod vagy narumone.[/quote]
Amit irtam az talán értö olvasással kellene olvasnod![]()
Mi itt meg tökéletesen leszarjuk, USA-ban most mit favorizálnakUgye te azt mondod vegyek most egy 2.4-es +-os irót, amihez jelenleg a lemez kétszer annyiba kerül, és a szerkezet is drágább..Ugye nem gondolog komolyan, hogy csak azért kell most a drágább platformot megvennem, mert 2 év mulva ez lesz a befutó...Ez a kérdés kis hazánkban nem arról szól most, hogy mi lesz 2 év mulva a befutó média, hanem arról, hogy ebben a pillanatban melyiket érdemes megvenni...És ha jól gondolkodó rendszergazda vagy egy cégnél, akkor jelenleg a dvd-r platformot veszed mert 1: jelenleg az alapanyag a felébe kerül nagyjából 2: A számitógépes olvasók jelenleg tökéleteswen olvasák a dvd-r lemezt, tehát lesz@rjuk a most drágább dvd+r-t
Ismétlem ez a helyzet jelenleg
Magyarországon, most a dvd-r a legjobb befektetés rövidtávra...Ha magadnak otthon filmeket akarsz felirni, akkor meg pláne...
Hoszabb távra meg nem érdemes gondolni, mert 1 év mulva meg te mehetsz tüntetni, hogy 1 éve vettem a 2.4-es +-os irómat 120ért, most meg 60-ért adják a 8x-an irót hogy is van ez
Értem én te mit mondasz, nem is mondom, hogy nincs igazad...De nálunk most nem tudsz a rossz oldalra állni, hiszen nem 5évre veszel dvd irót szvsz...Ha a +-os olcsóbb lesz és dömpingelni fogják, szvsz mindenki azt veszi majd..
Ez a topic imho nem arra született, hogy eldöntse melyik platform lesz a befutó, hanem szerintem narumonnak az volt a célja, hogy a jelenlegi helyzetröl beszélgessünk, és ez ma még a DVD-R médiának kedvez nálunk Magyarországon
[ 2002. október 03.: Gandalf szerkesztette a hozzászólást ]

Súgó
A téma zárva.