idézet:
Ezt írta isti1968:
Kipróbáltam. Egyedül a felirattal vagyok bajba, mert hiába csinálom meg jól a Subrip-pel, amikor a Maestroba beemelem, mindig csak az első M2V végéig van, a többit nem teszi be ....[/quote]
Szerintem külön demuxold és tömörítsd a két PGC-t. Hang és felirat is kettő legyen. A Maestroba pedig két moviet tegyél.
Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról (III.)
Elküldve: 2003. 04. 28. 13:46
Elküldve: 2003. 04. 28. 14:11
idézet:
Ezt írta homestead:
Sziasztok!
Na megcsináltátok végre AZT a filmet, amivel
eddig annyit szívtatok, mert én megcsináltam újra
a teszt kedvéért.
Visszaraktam az eredeti menübe is, lehet választani
a jelenetet és a feliratot, olyan mint az eredeti.
Sajnos mégis csak kellett hozzá az IfoUpdate, egyszer
azt írtam nem kell, de sajnos anélkül nem megy.
Mivel a DVD2DVDR beállításaival csináltam eleve a tömizést,
NEM fért el egy lemezen az eredeti menüvel együtt, csak úgy, ha a film eredeti menüjéből vob extras kiszedtem
(illetve pontosítva: nem tartottam meg) az ID 10.-töl a végéig az ID-ket mert azok úgyis a spanyol menüre vonatkoznak.
Nyertem ezzel 50Mb-, ami pont elég.
[/quote]
Tényleg az angle volt a gond? Decrypterben be kell kapcsolni a "Retain Angle" opciót???
Q
:)
Elküldve: 2003. 04. 28. 14:37
Q
[ 2003. április 28.: QuToR szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 04. 28. 15:23
Sajna olyan szinten terjed az igénytelenség, hogy az már duuurva. Ha netán jól van tömörítve (ritkaság) egy film, akkor az authoringot cseszik el, ha az utóbbi jó, akkor meg a képminőség gáz. A feliratokat szöveggé alakítják, aztán vissza bitmapnak, elvesznek a magyar ékezetek, rossz helyre pozícionálják őket, a menük fagynak, eeeeehhhh...
Minap épp volt alkalmam találkozni egy sráccal, aki fene nagy DVD-rippernek érzi magát. Hááát. Mit mondjak. Olyan minőségű filmeket mutogatott, hogy annak idején a VCD-ket szebben meg lehetett csinálni. De ő aztán nyomta a szöveget, hogy így kell, meg úgy kell...
Nem mintha nekem ebből károm származna , csak azt vallom, hogy ha valamit csinálunk, azt csináljuk legalább JÓL
"Valaki mondta, hogy van valami progi ami kiirja, hogy mivel van tömizve a film. Leírná valaki csak a nevét???"
Na ez engem is érdekelne, bár gondolom az Instant Copy meg a többi ilyen program valahová csak beír valamit az image fejlécébe (ha viszont csak fájlokat ad vissza egy program, nem image-et, akkor nem tudom, hogy miből lehetne visszafejteni).
Elküldve: 2003. 04. 28. 15:34
Egy temaba vago kerdes: LG GMA-4020B DVD-irorol van valakinek tapasztalata? Kaptam egyet szerdaig, de allitasok szerint DVD-RAM lemezt csak 1x-esen akar irni. A hozzaadott lemez nyilvan 1x-es, de mas forumokon olvastam, hogy 2x-es lemezzel sem koser.
Raadasul a hozzaadott maxell lemezt a nero szerint 2x-een irta az iro, mikozben valojaban csak 1x-es volt a sebesseg.
Krinyo
Elküldve: 2003. 04. 28. 17:58
DVD-R lemezből van olyan, ami 1x-es, de 2x-esen is meg lehet írni - írója válogatja, hogy ezt megteszi-e és hogy milyen minőségben.
Elküldve: 2003. 04. 28. 19:14
Segítsetek légyszi, hátha vkinek van ötlete:
DVD2DVD-R alapon hagyva indítom.
Újabban ezzel az üzivel áll le a CCE, a new.m2v 1-5%nál.
(gondolom, ahogy odaér az első multiangle-részhez..)
cinema encode failed:Error:Video chek-sum is different from that previous pass.
Source video data or time code may be different.
Please chek video tape or the information file.
Újabban a **trix sem jött össze, még "sietőset" sem bírtam csinálni. Az se jön be, hogy a 2ONE-nal csinálok egy tömizett nélkülit, és azt küldöm a 2DVD-R-nek..
Gondoltam most akkor kipróbálom azt a munltiangles koncert DVD-t, de úgy hogy visszatérek DVD2DVD-R1.3.8.ra
Két dolog változott az utóbbi időben:
A verzió 1.4.3ra, ill 768Mb a memória.
Most még kipróbálom 512vel, de ha ez sem segít, nem'tom mi lesz...
Hege
Elküldve: 2003. 04. 28. 19:21
Elküldve: 2003. 04. 28. 19:24
idézet:
Ezt írta Colonel Brett Shaw:
Ja és az AMD procis CRC hiba javitó patch is le lett futtatva, mégis ledöglik.[/quote]
Ez talán segít? Linket ne kérj tőlem, én csak láttam ezt a hózzászólást, de szerintem ők majd írnak.![]()
Elküldve: 2003. 04. 28. 19:42
Gandalf!
Légysz írd meg, AMD-n Te milyen teszteredményeket kaptál, akár mailbe is...
Köszönet az AMD-s jav.patch tippért, kipróbálom (de előbb az 512vel simán)
AZ EGYRE TÖBB SZAR FILMHEZ
Ja, pár napja én feaszegettem itt a kérdést, hogy amit netről szerváltam, és kiírtam gyanús a minősége.
Azóta rájöttem egy pofonegyszerű módszerre:
A video_ts.ifo-ba F3-mal ha belekukkolunk, az első sorban kiírja. Legalábbis a DVD2ONE ott virított,
Végre én is tudok vmi hasznosat mondani a népekek!
Elküldve: 2003. 04. 28. 20:04
"CCE did not finish initilazing in a timely manner!
Error126: A megadott modul nem található"
Tudna vki segítani, hogy ezt miért írja ki? :confused:
Elküldve: 2003. 04. 29. 05:18
Lefuttattam a zenei-t 512MB rammal, és (a jó qrva életbe!)
reggel lekapcsolt gép fogad a szobában
Nem gondoltam volna, hogy ennyire memória-kényes a dolog.
Még jó, hogy a 256 csak kölcsön van...
Üröm az örömben, hogy hiába dobta be azt a kis ablakot a DVD2DVDR, hogy melyik szöget akarom, a felirat sietős maradt... (Ja ez a zenei dvd volt)
Most próbálom ki AZT A FILMET...
Az IFOEDIT is odabiggyeszt egy bejegyzést a video-ts.ifo-ba.
Hege
Elküldve: 2003. 04. 29. 08:19
idézet:
Ezt írta homestead:
Sziasztok!
Na megcsináltátok végre AZT a filmet, amivel
eddig annyit szívtatok, mert én megcsináltam újra
a teszt kedvéért.
Visszaraktam az eredeti menübe is, lehet választani
a jelenetet és a feliratot, olyan mint az eredeti.
Sajnos mégis csak kellett hozzá az IfoUpdate, egyszer
azt írtam nem kell, de sajnos anélkül nem megy.
Mivel a DVD2DVDR beállításaival csináltam eleve a tömizést,
NEM fért el egy lemezen az eredeti menüvel együtt, csak úgy, ha a film eredeti menüjéből vob extras kiszedtem
(illetve pontosítva: nem tartottam meg) az ID 10.-töl a végéig az ID-ket mert azok úgyis a spanyol menüre vonatkoznak.
Nyertem ezzel 50Mb-, ami pont elég.
[/quote]
Megtennéd , hogy megosztod velem és szokat szívó társaimmal is a módszert amivel túl tudnék jutni ezen a b@@zott filmen? Egyébként én mintha nem láttam volna benne több Angle módot csak 1-et.
Q
[ 2003. április 29.: QuToR szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 04. 29. 08:38
idézet:
Ezt írta PPeter:
A DVD-RAM az szigorúan 1x-es.
DVD-R lemezből van olyan, ami 1x-es, de 2x-esen is meg lehet írni - írója válogatja, hogy ezt megteszi-e és hogy milyen minőségben.[/quote]
Ehhez kepest van 2x-es Panasonic drive, es ha jol sejtem ugyanarra a mediara ir 2x-esen, ugyanis kifejezetten 2x-es DVD-RAM lemezt nem talaltam.
Sot, ha jol emlexem az asztali merevlemezes dvd-irojaban is 2x-es drive van, ami normal lemezeket hasznal.
[url="http://"http://www.panasonic.com/industrial/computer/storage/dvdram/images/pdf/D511N_oem_012.pdf"]http://www.panasonic...11N_oem_012.pdf[/url]
Az LG-n kivul nem talaltam mas gyartot aki 2x-es DVD-RAM tamogatast iger.
Krinyo
Elküldve: 2003. 04. 29. 09:57
Amúgy egy Toshiba SD-R5002-vel jobban járnál, igaz nem ír DVD-RAM lemezt, de a DVD-R írása sokkal jobb mninőségű az LG-nél. Ugyanolyan DVD-R lemezeket megírtam a Toshibával, az ismerősöm meg az ilyen LG írójával és az eredmény: a Toshibával ít korongok szépen, akadásmentesen mennek majd minden asztali lejátszóban, az LG-vel írt lemezek ellenben sokkal de sokkal többször megakadnak. Bár ha a DVD-RAM támogatás fontos, akkor nem tudok mit mondani, akkor valóban az LG kínál többet...
[ 2003. április 29.: PPeter szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 04. 29. 11:10
idézet:
Ezt írta QuToR:
Megtennéd , hogy megosztod velem és szokat szívó társaimmal is a módszert amivel túl tudnék jutni ezen a b@@zott filmen? Egyébként én mintha nem láttam volna benne több Angle módot csak 1-et.
Q
[ 2003. április 29.: QuToR szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
3 lappal ezelőtt már megtettem de itt van újra:
tényleg csúszik a felirat!
Tehát:
1. a SMARTRIPPERREL (v2.41)! a filmet direct stream copy valahova. (Ez itten biztosan leszedte a Multianglet de a fene emlékszik már rá...)
2. ebből a SUBRIPPEL a felirat kiszedése BMP-be, elmentése Maestro formátumba.
3. M2V már mindenkinek megvan áttömizve, a hang is megvan
4. Maestroval összerakni és kész.
Így jónak kell lennie , ha 1x már jó volt, most nekállok
újra összerakom így.
[ 2003. április 26.: homestead szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 04. 29. 12:28
idézet:
Ezt írta PPeter:
Tényleg, igazad van, elvileg tud 2x-es DVD-RAM írást is. Kevertem a régebbi RAM lemezekkel, amelyek kisebbek és csak 1x-esen írhatók a mostani DVD-RAM meghajtókkal is. Nem tudom, hogy miért csak 1x-esen vési, ha 2x-esen kellene neki - lehet, hogy a RAM lemezekkel is van olyan kavarás, mint a DVD-R korongokkal :confused:
Amúgy egy Toshiba SD-R5002-vel jobban járnál, igaz nem ír DVD-RAM lemezt, de a DVD-R írása sokkal jobb mninőségű az LG-nél. Ugyanolyan DVD-R lemezeket megírtam a Toshibával, az ismerősöm meg az ilyen LG írójával és az eredmény: a Toshibával ít korongok szépen, akadásmentesen mennek majd minden asztali lejátszóban, az LG-vel írt lemezek ellenben sokkal de sokkal többször megakadnak. Bár ha a DVD-RAM támogatás fontos, akkor nem tudok mit mondani, akkor valóban az LG kínál többet...
[ 2003. április 29.: PPeter szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Ha vennek (most csak egy rövid teszt erejeig kaptam meg), e ketto kozott vacillalnek. Megirtam vele egy olcso princo vagy milyen dvd-r lemezt 2x-esen, csak ilyen volt a MM-ban, mindket otthoni dvd-lejatszo tokeletesen vitte (samsung dvd-6e, technosonic mp-101, ez utobbi szinten tesztre van). Lehet hogy csak makom volt. A maxell dvd-rw lemezt a samsung szinten tokeletesen olvasta, az mp-101 viszont nem akarta felismerni. A leirasok alapjan vinnie kellene, viszont gyanus nekem hogy a dvd+rw feliratnak megfeleloen csak +rw lemezeket kezel, -rw-t nem.
DVD-RAM-ot termeszetesen egyik lejatszo sem kezelte. Sajnos.
Az 1x-es DVD-RAM irasra egyelore nem talaltam megoldast, kulfoldi forumokon is erre panaszkodnak. Gyanus hogy lesz hozza majd uj firmware amivel tudni fogja. Majd.
Krinyo
Elküldve: 2003. 04. 29. 12:34
idézet:
Ezt írta Krinyo:
DVD-RAM-ot termeszetesen egyik lejatszo sem kezelte. Sajnos.
Krinyo[/quote]
DVD-RAM ot legjobb tudomasom szerint csak a pana asztali recordere kezelei.
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2003. 04. 29. 13:18
Krinyo
Elküldve: 2003. 04. 29. 14:12
idézet:
Ezt írta homestead:
3 lappal ezelőtt már megtettem de itt van újra:
tényleg csúszik a felirat!
Tehát:
1. a SMARTRIPPERREL (v2.41)! a filmet direct stream copy valahova. (Ez itten biztosan leszedte a Multianglet de a fene emlékszik már rá...)
2. ebből a SUBRIPPEL a felirat kiszedése BMP-be, elmentése Maestro formátumba.
3. M2V már mindenkinek megvan áttömizve, a hang is megvan
4. Maestroval összerakni és kész.
Így jónak kell lennie , ha 1x már jó volt, most nekállok
újra összerakom így.
[ 2003. április 26.: homestead szerkesztette a hozzászólást ]
1 kérdésem lenne. Tök gagyi, hogy az általam csinált "film" elején a filmből játszik le egy keveset aztán bejön a menü, míg az eredetiben egy WB-s felrat jön be. Ez hova lesz? Vagy hogy lehet megcsinálni, hogy egyből a menü induljon el?
Q
UI: Miért nem válaszolsz a levelemre?
[ 2003. április 29.: QuToR szerkesztette a hozzászólást ]

Súgó
A téma zárva.