HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról (III.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról (III.) Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 05. 01. 11:31

"Ezek utan, ha tisztesseges mpeg2 decoder (directshow) telepitve van a gepre, az jol fogja lejatszani. In case of no doubt, a megfeloen eloallitott mpeg2 program streamedet megnyitod egy jol megirt dvd lejatszo programmal, helyes, mindenfele artifact nelkuli kepet kell latnod."

Ez így sántít. Ha az elkészült MPEG stream interlace-es, akkor csak abban az esetben lesz a monitoron "csíkmentes" a kép, ha a lejátszó deinterlace-eli azt menet közben - ez pedig hasznos képanyag elvesztésével jár. Példának okáért a PowerDVD-ben is be lehet állítani az Advenced résznél, hogy Auto, Bob, vagy Wave módban kezelje a váltottsoros anyagok lejátszását - a Bob esetén ugyan eltűnnek a csíkok, de durván tompul a kép is. Igazából jelenleg nincs 100%-osan tuti megoldás az interlace-es kép valós idejű átalakítására, főleg ha a felvett anyag a jellegének köszönhetően (pl. kézi kamerás felvétel vagy eleve TV-re renderelt effekteket tartalmazó anyag) erősen épít a váltottsoros rögzítés és megjelenítés előnyeire.

"Linux es gyengebb teljesitmenyu gep eseten, jol megirt mpeg lejatszo programban beallithao, hogy a monitort PAL vagy NTSC modban hajtsa a videokartya full screen lejatszas eseten."

Mit értesz az alatt, hogy a monitor full screen lejátszás esetén PAL/NTSC módban van??? :confused:

#82 Felhasználó inaktív   hege8 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 05. 01. 12:07

Ha tényleg kijön magyarul a "Kövesd a fehér nyuszit", akkor ezt ráhagyom, lehet, hogy nem ezen a filmen kellene "tanulni" :D
(Bár a Shrek ehhez képest sétagallop volt)

Egyébként tényleg szemétség a kiadóktól/forgalmazóktól, hogy olyan kaliberű filmek, mint SW 1-2 szinkron nélkül lettek kaidva. Egy rajongó persze aztán megveszi ha kijön magyarul is. Vagy ez csak A Warnerre vonatkozik?

Azzal egyetértek, hogy hazait nem, csak külföldit "biztonságizzunk" :D :D :D
Fúj multik és globalizáció! :D :D :D

Hege

#83 Felhasználó inaktív   kondenzator 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 01. 12:17

idézet:
Ezt írta hege8:
Egyébként tényleg szemétség a kiadóktól/forgalmazóktól, hogy olyan kaliberű filmek, mint SW 1-2 szinkron nélkül lettek kaidva. Egy rajongó persze aztán megveszi ha kijön magyarul is. Vagy ez csak A Warnerre vonatkozik?[/quote]
Azok a rajongók (nem konkrétan SW), akiket én ismerek inkább eredeti hanggal szeretik nézni. Sőt, nem engedte, hogy bekapcsoljam a szinkront!

#84 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 01. 12:24

idézet:
Ezt írta PPeter:

Mit értesz az alatt, hogy a monitor full screen lejátszás esetén PAL/NTSC módban van??? :confused:
[/quote]

Irsz az X szervernek egy megfelelo modeline-t, pl PAL-DVD-hez:
kód:

ModeLine "PALi" 13.5 704 720 792 864 552 572 605 625 Interlace
[/code]
:D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#85 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 01. 12:41

idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:

kicsit megkeveredtem. A digitalizalt musztered most DV-avi, vagy mpeg?
A cinemacraft vagy minden mas mpeg encodernek meg kell mondani, hogy a forras nem progressive, hanem interlaced. Ezek utan, ha tisztesseges mpeg2 decoder (directshow) telepitve van a gepre, az jol fogja lejatszani. In case of no doubt, a megfeloen eloallitott mpeg2 program streamedet megnyitod egy jol megirt dvd lejatszo programmal, helyes, mindenfele artifact nelkuli kepet kell latnod.
Linux es gyengebb teljesitmenyu gep eseten, jol megirt mpeg lejatszo programban beallithao, hogy a monitort PAL vagy NTSC modban hajtsa a videokartya full screen lejatszas eseten.
[/quote]

Hoppa, asszem vissza kell szivnom mindent. Nekem csak azert nem sir a szam, mert a Radeon 9700 Pro hardveresen tud ilyet : Adaptive de-interlacing algorithms for interlaced TV and HDTV video streams

[url="http://"http://mirror.ati.com/products/pc/radeon9700pro/specs.html"]Egyeb szornyusegek[/url], amit a Radeon meg muvelni kepes videoval :D

Most ezek utan mondja nekem valaki, hogy nem ert meg a zsugam 100 rugot :D

[ 2003. május 01.: Supposed Former Infatuation Junkie szerkesztette a hozzászólást ]

#86 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 01. 13:35

"Hoppa, asszem vissza kell szivnom mindent. Nekem csak azert nem sir a szam, mert a Radeon 9700 Pro hardveresen tud ilyet : Adaptive de-interlacing algorithms for interlaced TV and HDTV video streams"

Jó, de ettől függetlenül egy interlaced AVI vagy MPEG igazán csak egy helyen néz ki úgy, ahogy ki kell néznie: a rögzített kép szabványának megfelelő váltottsoros megjelenítő eszközön, azaz a televízión. Minden elismerésen a Radeon fícsörjeinek (én magam is nagy ATi rajongó/felhasználó vagyok), de a legtöbb ilyen irányú képessége javarészt csak a hozzáadott - el kell ismerjem remekül megkomponált - szoftvereken múlik. Bár ez így együtt valóban szép képet ad a monitoron (is), de mindez elkerülhetetlen veszteséggel jár, mint minden deinterlace eljárás. Sokan elfelejtik, hogy a TV-s rendszerekben alkalmazott interlace képalkotás esetén a páros-páratlan sorok (félképek) nem csak függőleges pozíciójukban, de időben is eltérő információt hordoznak, tehát a sorok közötti interpoláció nem feltétlenül azt adja vissza, mintha TV-n megnéznénk ugyanezt az anyagot - az adaptív eljárások pedig legalább annyit tudnak tévedni, mint jól rátalálni a megfelelő módszerre.

#87 Felhasználó inaktív   dynax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 05. 01. 17:02

idézet:
Ezt írta PPeter:
dynax, a TV-n nézve is "csíkos" a végeredmény? Mert ugye a monitoron nézve normális, hogy egy interlace-es anyag kellemetlenül néz ki, de a TV készüléken ennek ennek észrevehetetlennek kéne lennie (sőt, a TV-n a felvétel jellegétől függően az interlaced kép akár kellemesebb is lehet a szemnek). Ha a TV-n nézve is csíkos a végeredmény, akkor előfordulhat, hogy a field sorrend lett fordított az MPEG fájlodban - ez könnyen előfordulhat, ha pl. szoftveres kodec-kel digitalizálsz valami capture (pl. Video-In funkcíióval rendelkező VGA) kártyával, vagy DV forrásból dolgozol.[/quote]

hali

Nem tvbemenetes kártyán digitaizálok hanem ezen a Snazzi digitalizáló eszközön ami elvileg hardveres mpg tomoritessel dolgozik .TV-n is feltunoen ronda a kép de ha a dvd2avi-val csinalok egy ál avit és a azon keresztul nezem akkor nagyon szép még monitoron is . A field sorrendel probálkoztam igaz premierben amit ti irtatok valami dvmpeg csomagot azt sehol sem találtam a neten .

#88 Felhasználó inaktív   dynax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 05. 01. 17:05

idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:

kicsit megkeveredtem. A digitalizalt musztered most DV-avi, vagy mpeg?
A cinemacraft vagy minden mas mpeg encodernek meg kell mondani, hogy a forras nem progressive, hanem interlaced. Ezek utan, ha tisztesseges mpeg2 decoder (directshow) telepitve van a gepre, az jol fogja lejatszani. In case of no doubt, a megfeloen eloallitott mpeg2 program streamedet megnyitod egy jol megirt dvd lejatszo programmal, helyes, mindenfele artifact nelkuli kepet kell latnod.
Linux es gyengebb teljesitmenyu gep eseten, jol megirt mpeg lejatszo programban beallithao, hogy a monitort PAL vagy NTSC modban hajtsa a videokartya full screen lejatszas eseten.
[/quote]

hali

Az eredeti amit a digitalizáló készit az mpeg , csak azt irtam hogy avikent nezve szép , a cce-nek probáltam magyarázni hogy interlace de lehet hogy rossz helyen :)
Te hol mondanád meg neki ?

#89 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 01. 18:29

idézet:
Ezt írta dynax:

hali

Az eredeti amit a digitalizáló készit az mpeg , csak azt irtam hogy avikent nezve szép , a cce-nek probáltam magyarázni hogy interlace de lehet hogy rossz helyen :)
Te hol mondanád meg neki ?
[/quote]

En tok huje vagyok ehhez asszem. Miaza alavi? :D

En 2 dolgot szoktam muvelni:
1) pinnacle studio pctv pro-rol capture mjpeg2000 formatumban, morgan multimedia kodekjevel
2)direct steram DV avi a firewiren at (digital8).
Mindket formatum megy be a premiere-be, ott megvagom es exportalom mpeg2 formatumban dvdhez.
Ezt az mpeg2-t A DVDLab es Nero segitsegevel felmaszturbalom a korongra.
Eddig nagyon sok dolgot csinaltam igy meg mind tvrol mind digital8-as forrrasbol, de semmi ilyen a HWSW forumain terjengo szorosodesi side effektet nem lattam, meg atmeneti produktumokban sem.

A cinemacraft encoderrol (2.50-es) lattam jopar screen shotot, azokon volt egy oputput stream parameterezesi dialog box. Sokat nem tudok ezugyben segitenei, mert egyszeruen nincs 2000 elkoltheto dollarom a CCE SP encoderere.

#90 Felhasználó inaktív   dynax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 05. 01. 19:22

[QUOTE]Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:
[QB]

En tok huje vagyok ehhez asszem. Miaza alavi? :D

En 2 dolgot szoktam muvelni:
1) pinnacle studio pctv pro-rol capture mjpeg2000 formatumban, morgan multimedia kodekjevel
2)direct steram DV avi a firewiren at (digital8).
Mindket formatum megy be a premiere-be, ott megvagom es exportalom mpeg2 formatumban dvdhez.
Ezt az mpeg2-t A DVDLab es Nero segitsegevel felmaszturbalom a korongra.
Eddig nagyon sok dolgot csinaltam igy meg mind tvrol mind digital8-as forrrasbol, de semmi ilyen a HWSW forumain terjengo szorosodesi side effektet nem lattam, meg atmeneti produktumokban sem.

A cinemacraft encoderrol (2.50-es) lattam jopar screen shotot, azokon volt egy oputput stream parameterezesi dialog box. Sokat nem tudok ezugyben segitenei, mert egyszeruen nincs 2000 elkoltheto dollarom a CCE SP encoderere.

hali

Amikor a dvd2avi csinál egy projekt filet és abbol a vfpapi converter csinal egy avi-t , de ez az avi csak 50 mega és nem 15 GB , és mivel nem valos avi gondoltam egyszerubb álavit irni mint az elzo hosszu részt :)
A dv kamera képével nekem sincs gondom ez a probléma ott jön elő amikor ezzel az eszközzel digitalizálok , szoval a hiba ebben a készülékben lehet , bár ennyi pénzért nem hiszem hogy sz*rt gyártanak :(

#91 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 01. 19:32

"A dv kamera képével nekem sincs gondom ez a probléma ott jön elő amikor ezzel az eszközzel digitalizálok , szoval a hiba ebben a készülékben lehet..."

Szinte 100%, hogy ebben az esetben a field sorrend fordul meg. Elküldöm mailban az MPEG fixer progit, próbáld ki az MPEG állományodon.

[ 2003. május 01.: PPeter szerkesztette a hozzászólást ]

#92 Felhasználó inaktív   Gagyibyte 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 01. 21:23

Az iránt érdeklődnék, hogy találkoztatok már olyan problémával, hogy a megirt film -extrákkal együtt- asztaliban megy -bár a menünél elfelejt megállni, csak végigpörög- szgépben viszont minden file-nek 0 a mérete.
Semmit nem csináltam "csak" átírtam :confused:
Gagyibyte

#93 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 01. 23:10

idézet:
Ezt írta Gagyibyte:
Az iránt érdeklődnék, hogy találkoztatok már olyan problémával, hogy a megirt film -extrákkal együtt- asztaliban megy -bár a menünél elfelejt megállni, csak végigpörög- szgépben viszont minden file-nek 0 a mérete.
Semmit nem csináltam "csak" átírtam :confused:
[/quote]

de mimódon?

#94 Felhasználó inaktív   bm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 05. 02. 12:39

idézet:
Ezt írta Henci Papa:
Üdv mindenkinek!

Lehet, hogy csak ÉN vagyok hülye, de a következő problémám van: Vettem egy Toshiba SD-R5002-est, persze gépestül (untam a PII-est) és akkor nem volt nálam elég pénz ahhoz, hogy DVD-R vagy -RW lemezt is vegyek. Otthon tesztelés - mint CD-író - minden OK. Ezután - némi kölcsönt igénybevéve - vettem egy TDK DVD-RW lemezt. Erre már nem tudtam írni. Letörölni tudom, de írni nem. Egyébként WinOnCD 5.0-át használtam erre a célra. Ezután próbálkoztam a Nero 5. nemtom milyen verziójával, meg a Prassi Primo-val is. A Prassi Primo közölte, hogy nem lát olyan drive-ot, amire dolgozni tudna. - hoppá! - Mi lehet a gond? Lehet, hogy csak egy dll hiányzik valahonnan? Az érdekes számomra az volt, hogy az íróhoz nem kaptam semmilyen szoftvert. Elnéztem a Toshiba oldalára, de ott sem találtam semmit, csak firmware frissítéseket. Egy frissítést végre is hajtottam sikeresen, az X031-es verzió él. Persze elmentem a gondommal a vásárlás helyszínére és próbálkoztunk valami noname írható DVD-vel is - egy ottani géppel - de azonos volt a végeredmény. A másik érdekesség, hogy az -RW lemezt látja a WinOnCD, és látszólag le is tudná kezelni, de ha elindítom az írást, azonnal hibaüzenet jön elő, hogy nem tud írni a lemezre. Ha valamit nem túl pontosan írtam le, akkor bocsi' de sajna csak a barátnőmnél tudok netezni, így elég nehézkes mindent leírni. Ha pontosítás kell, akkor természetesen akár képekkel is illusztrálom a dolgot. Ja, még valami: Win98 alatt és XP alatt is próbálkoztam. Azt hittem, hogy Plug & Play lesz a beizzítás és majd csak a filmek írásánál kezdődik a hajtépés. A segítségeket előre is köszönöm.

"Tisztelet miden olyan embernek, aki megadja másoknak."
[/quote]

1 nerot torold le
2 hasznalj dvd decrypert
3 ha megis nerot akarsz akkor a legujabbat
4 prassibol is a legujabb kell -> van hozza frissites

(ezert ne kellett volna visszavinned a gepet)

udv,
bm

#95 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 03. 20:22

idézet:
Ezt írta bm:

1 nerot torold le
2 hasznalj dvd decrypert

udv,
bm
[/quote]

Ezer hála és köszönet, hogy legalább TE segítesz egy olyan amatőrnek, mint én. Remélem most már sikerül beizzítani a pénztemetőmet. Mégegyszer köszi!!! Süssön rád a nap!
Élj úgy, hogy a hajdani gyermek aki voltál, ne szégyelljen téged, a felnőttet.
Fórumszabályzat X@r1 X@r2
Lehetsz tökös gyerek, de csak Nekem lehet makkos az avatarom! :)

#96 Felhasználó inaktív   serpa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 03. 20:30

idézet:
Ezt írta bm:

1 nerot torold le
2 hasznalj dvd decrypert

És a Nerot miért törölje el?
RecordNowMax

udv,
bm
[/quote]

#97 Felhasználó inaktív   serpa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 03. 20:31

Hopp!mit csináltam,mind1 a lényeg benne van :)

#98 Felhasználó inaktív   bm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 05. 04. 00:18

nagyon nem akarok vitat nyitni de aki neroval ir filmet az meg is erdemli persze lehet hogy csak ram pikkel es nem szereti a sony lejatszomat... (neha akad benne)

udv,

bm

#99 Felhasználó inaktív   dynax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 05. 04. 14:39

idézet:
Ezt írta bm:
nagyon nem akarok vitat nyitni de aki neroval ir filmet az meg is erdemli persze lehet hogy csak ram pikkel es nem szereti a sony lejatszomat... (neha akad benne)

udv,

bm
[/quote]

hali

Sokan szidjak a nerot de én tavaly november ota a neroval irom a filmjeimet és amikor ilyen akadási probléma volt utolag mindig kiderült hogy a nyersanyag volt a rossz .
Amint kiirtam primediscre vagy sonyra rogton eltunt az akadas bezzeg amit verbatimra ( pedig cdnel a verbatimra eszkuszok ) irtam az néhány lejátszoban pl. Samsung akadt rendesen .

#100 Felhasználó inaktív   bm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 05. 04. 16:06

hat jo ... te tudod en maradok a decrypternel meg a prassinal

udv,

bm

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első