HWSW Informatikai Kerekasztal: NEC ND-2500A és ND-2510A - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

NEC ND-2500A és ND-2510A Minden amit tudni kell a NEC üdvöskéiről Értékeld a témát: -----

#736 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 30. 21:38

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. jún. 30., szerda - 15:27

Jó, de azért ezt nemcsak abból a szempontból kellene ám nézni, hogy filmwarezre megéri-e, annyira unom már azt egyoldalú megközelítést  :reklamacio:

Akkor is 4K-ért 20 darab sima lemezt lehet venni, ami 10x annyi adat.

Hogy őszinte legyek én DL-t nem használnék másra csak filmre, fontos adatot nem mernék rámenteni, nem kiforrott dolog ez még. Filmre jó lenne, mert ha tönkremegy akkor sincs semmi baj, max mégegyszer le kell tölteni/rippelni. Sima avikat meg vagy 4-et vissza lehetne kódoltani, szóval az jó lenne tényleg.

Filmen kívül másra nincs is értelme ilyen lemezt venni. Minek? Install cuccokat nem éri meg kiírni, mert mire összejön 9 giga addig a fele elalvult lesz. Mukára se célszerű, mert egy átlagembernek 9 gigányi munkája nagyon lassan jön össze. Én csak úgy tudnám munkával telemásolni, ha az animációkat pl TGA szekvenciába írnám ki (így is szoktam), de akkor is nagyon ritka, hogy nem fér fel egy sima DVD lemezre.

Akkor látok a DL-ben fantáziát ha mondjuk 4-500 Ft lesz egy lemez.

#737 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 02. 23:43

Jöjjön már szürkében és jöjjön teszt is vmi róla:)

#738 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 03. 08:13

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. jún. 30., szerda - 15:41

Onnan, hogy a megírt lemezek között - több más olvasóval tesztelve - nem volt különbség, ellenben a NEC minden lemezt másképp olvasott.

Péter akkor most érdemes NEC2510 venni vagy inkább a bevált PIO107 mellet döntsek?
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#739 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 03. 10:44

Idézet: Pitbull - Dátum: 2004. júl. 3., szombat - 9:13

Péter akkor most érdemes NEC2510 venni vagy inkább a bevált PIO107 mellet döntsek?

Leírtam már legalább két hónapja: írási minőségben mind a kettő nagyon jó, a Pioneer kicsit kiegyensúlyozottabb (jobb olvasó) és kicsivel gyakrabban jön hozzá hivatalos firmware, a NEC-hez viszont ezerrel gyártják a hackelt, fincsi BIOS változatokat és ennek köszönhetően már DL írásra is képes. Ha egyáltalán izgat a DL írása (szerintem év vége előtt nem lesz normális ára a DL lemezeknek, szóval bizonyos szempontból lényegtelen).

#740 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 03. 10:52

PPeter: igazad volt. Számomra hihetetlen, de most, hogy lehült a levegő (méghozzá nagyon!), a NEC-em újra jól ír, olvas! Hihetetlen! :)
Még a Princoban sincs sehol egy kis lyuk sem (Nero teszt) :D :) (Igaz csak 1-et írtam, de az szép lett nagyon, ellenben, amikor a nagy meleg volt, írtam 2-3mat is, és mindhárom használhatatlan lett szinte (még a Toshiba olvasóm is a felétől kb alig bírta 1x sebességgel olvasni))

Nem értem?!? :think:

#741 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 03. 10:56

Idézet: Joci - Dátum: 2004. júl. 3., szombat - 11:52

PPeter: igazad volt. Számomra hihetetlen, de most, hogy lehült a levegő (méghozzá nagyon!), a NEC-em újra jól ír, olvas! Hihetetlen! :)

Mondtam  :cool:.

Idézet

Még a Princoban sincs sehol egy kis lyuk sem (Nero teszt) :D :) (Igaz csak 1-et írtam, de az szép lett nagyon, ellenben, amikor a nagy meleg volt, írtam 2-3mat is, és mindhárom használhatatlan lett szinte (még a Toshiba olvasóm is a felétől kb alig bírta 1x sebességgel olvasni))

Nem értem?!? :think:
Ugyan, nincs mit nem érteni ezen: érzékeny kis gépezetek ezek. Ha a fejed megfájdul egy fronthatástól, akkor a DVD-íród miért ne lehetne háklis rá? :D Viccet félretéve: a mai írók működése annyira finom kis feltételrendszeren nyugszik, hogy nem csoda, ha ilyen környezeti állandók befolyásolni tudják őket.

#742 Felhasználó inaktív   Eisenhower 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 03. 12:10

nah^.^ kb  fél perce beszereltem a 2510-est  muháháháháh ^.^ :D  :D  :D
ASUS P5K-E Wifi App Edition : C2D E8500 @ 4300 : 2x2GB G.Skill 1000 : Sapphire Radeon HD4870 512MB  : Nec AD7170S : Pioneer DVR-215 : Logitech G5 : Antec P182 Case : SB X-Fi Music  250GB Hitachi Sata

ERROR: A Windows nemtalálja a Windows-t A folytatáshoz inditsa el a Windows-t!

#743 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 03. 12:45

Egyik Princot olvastattam vissza amit egy honapja irhattam. 96%nál meghalt...szerencsére film volt, potolható
Igaz a képeimet majd egy Stractchproof TDK-ra fogom irni.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#744 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 03. 12:55

Na most az összeset visszaolvastatom.

Eddig 2 Princo rossz. (igaz az egyik LG4040-es volt még)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#745 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 03. 13:19

3. Igaz mind NEC.cel olvasva, nincs más itthon.
ja de van egy COMBO a notiban. megprobáljam azzal inkább? nem tudom milyen igy hirtelen...
...megnéztem valami QSI nevű csoda...beolvasni alig tudja...csak 2x olvas :)
Lol a NEC legalább 7x olvasta a még ment...de mindegyik 95% felett hal meg.

Szerkesztette: Wyco 2004. 07. 03. 13:32 -kor

#746 Felhasználó inaktív   IRON STORM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 03. 13:48

Sziasztok!
NEC 2500A író 1.07 firmware benne (gyári).

Így tudja a booktype módot? vagy csak a hackelt firmware-el?

Köszi a válszt előre is

#747 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 03. 13:49

Gyári asszem nem
Nah, közben a QSI az egyiket visszaolvasta, igaz végig 3x, valszeg nem is tud többet. Akkor most mi legyen? Jo a disc v probáljam meg kiirni más fajta lemezre?

#748 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 03. 18:40

No, javaslat?

#749 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 03. 19:28

Idézet: Wyco - Dátum: 2004. júl. 3., szombat - 19:40

No, javaslat?

Ha vissza tudta olvasni, akkor valszeg jó a lemez. A NEC nem egy olvasóbajnok.
Viszont azért előfordulhat, hogy nem tökéletes már az a lemez. A normális lemezeket a NEC-em is szépen visszaolvassa (többnyire) .
42

#750 Felhasználó inaktív   [Milan] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 03. 19:29

Idézet: Wyco - Dátum: 2004. júl. 3., szombat - 14:49

Nah, közben a QSI az egyiket visszaolvasta, igaz végig 3x, valszeg nem is tud többet. Akkor most mi legyen? Jo a disc v probáljam meg kiirni más fajta lemezre?

Ha fontos dolgok vannak rajta, én a helyedben rögtön kiírnám valami rendes lemezre...

#751 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 03. 19:33

Eddig filmek voltak, de most mindent visszaolvastatok. Igaz a másikkal, és a princokat kiirom ujra Ritekre, azzal nem volt gond, azokat is olvastatom lassacskán
Legalábbis ez a terv

Szerkesztette: Wyco 2004. 07. 03. 19:33 -kor

#752 Felhasználó inaktív   vrobecko 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 03. 21:48

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. jún. 29., kedd - 1:25

Kép

Megjött a kis drááága. :D.

PS.: Orgi: küldtem privit.

Szóval megvettem én is a 2510A-t.
Egy dologban azonban különbözik a képen láthatótól.
Az enyémnél a tálcán az RW DVD+R DL felirat helyett RW DVD+ReWritable áll!?

Lehet azért, mert az enyém OEM, PPéteré pedig BOX lehet?
A cimkén 2510A-t ir és 2004 májusában gyártották. A FW 2.15-ös.

Nálatok mi a helyzet?

#753 Felhasználó inaktív   Eisenhower 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 03. 22:58

nekem ugyanugy van mint ahogy a képen ^.^ :D
ASUS P5K-E Wifi App Edition : C2D E8500 @ 4300 : 2x2GB G.Skill 1000 : Sapphire Radeon HD4870 512MB  : Nec AD7170S : Pioneer DVR-215 : Logitech G5 : Antec P182 Case : SB X-Fi Music  250GB Hitachi Sata

ERROR: A Windows nemtalálja a Windows-t A folytatáshoz inditsa el a Windows-t!

#754 Felhasználó inaktív   vrobecko 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 04. 00:45

Idézet: Eisenhower - Dátum: 2004. júl. 3., szombat - 23:58

nekem ugyanugy van mint ahogy a képen ^.^ :D

Utánanéztem egy kicsit a dolognak. A CDFreaks, CDLabs forumon azt irják, az első sorozat a 2500-as tálcájával jött, későbbieken már DVD+R DL nyomás látható. Aggodalomra tehát nincs ok.

Más: Próbáltátok az új 6.3.1.17-est? Akinek NEC 2500/2510 van mindenképpen próbálja ki. Engedélyezi a bitsetting-et és szerintem tökéletesebben ir. Eddig 6.3.1.16b-t használtam, de az új sokkal jobb.

Üdv.

#755 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 04. 08:08

Joci ha esetleg nincs a házadban hátul/elől (de hátulra sztem bőven elég) egy 8 cm-es nagy venti, akkor rakjál, sztem megfogja neked hűteni a gépet, hogy joh legyen.
Közben heppi lettem, mert miután írtam, hogy nem tudtam a gépemen végignyomni a tesztet kiprobáltam, és megy mind2 :D Nekem szépek a csíkok, akkor ugrik emg a csik rendesen, ha a vinyom abban a pillanatban erőteljesen tölt egy picit, de hát ez van, gyenge a gépem :)

Téma megosztása:

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.