HWSW Informatikai Kerekasztal: Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! Értékeld a témát: -----

#901 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 30. 09:45

Idézet: actival - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 10:32

Sziasztok,

Van valakinek valami tapasztalata az ilyen, és ehhez hasonló tömegesen árusított olcsó DVD-kről?

http://www.cd-bolt.ini.hu

Mivel csak nagy mennyiségben lehet rendelni, de a bolti ár töredékéért, még ha a postaköltséget nézem akkor is megéri. De mit kapok a pénzemért?

Üdv,

Péter

Hat ez tok jo :D  Mindossze berakott egy bannert a dvdrohlinge oldalahoz, hogy ha  rajta keresztul rendelnek, akkor ő kedvezmenyeket kap...vagy penzt is? :think:  :confused:

#902 Felhasználó inaktív   actival 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 30. 09:54

Idézet: foxyr - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 10:45

Hat ez tok jo :D  Mindossze berakott egy bannert a dvdrohlinge oldalahoz, hogy ha  rajta keresztul rendelnek, akkor ő kedvezmenyeket kap...vagy penzt is? :think:  :confused:

Okés, szóval akkor konkrétabban:

http://www.dvdrohlinge24.com
http://xxldvd.zsaminet.hu/shop/

és ehhez hasonló áruházakban tömegesen olcsón árusított DVD-kkel kapcsolatos tapasztalatokra vagyok kíváncsi:

Vegyük pl a legolcsóbbat:
Budget DVD-R 4.7GB (4x speed) *B-Grade*

Miért ilyen olcsó ez? Illetve a szaküzletben miért többszöröse az ár?

Köszi

Péter

#903 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 30. 10:19

Idézet: actival - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 10:54

Miért ilyen olcsó ez? Illetve a szaküzletben miért többszöröse az ár?

Köszi

Péter

Körülbelül 20 másodperces netes kereséssel rájöhettél volna magadtól is.  :rolleyes:  Nincs rá megfizetve a magyarországi kereskedelmi forgalomba hozatal feltételeként megszabott, üres adathordozókra fizetendő szerzői jogdíj, amely az egyszer írható DVD-re lemezenként akár 150 Ft nettó összeg is lehet.

#904 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 07. 05. 18:00

memorex CMC MAG. AE1 kóddal... volt már hozzájuk szerencséje valakinek? tapasztalat?
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#905 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 18:09

Idézet: avman - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 19:00

memorex CMC MAG. AE1 kóddal... volt már hozzájuk szerencséje valakinek? tapasztalat?

Philips lemezzel találkoztam ilyen kóddal, szinte minden író állati jól írta meg.

#906 Felhasználó inaktív   Motyi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 18:33

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 19:09

Philips lemezzel találkoztam ilyen kóddal, szinte minden író állati jól írta meg.

Szia!

Ha lehet én is kérdeznék.Ismerőstől kaptam 50 db Imation DVD lemezt ajándékba.Nincs ráírva semmi sebességjelölés csak annyi hogy "Data DVD-R for general version 2.0".Decrypter a MID-re azt írja:CMC MAG. AF1. 1x-es,2x-es és 4x-es sebességet enged(Pio 109 Fw:1.55).
Ezek milyen minőségű lemezek és hányszorosan ajánlod a megírásukat?Nagyon tetszik hogy rendkívül igényes CD tokban vannak(lekerekített sarkok,látszik hogy van benne anyag).

Válaszod előre is köszönöm!

Szerkesztette: Motyi 2005. 07. 05. 18:34 -kor

Abit Ai7;P4 3.0C@3.75;Zalman CNPS7000A-Cu;2x512Mb A-DATA Vitesta DDR500 /2.5,3,3,5/......

#907 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 21:51

Egy-két napja elővettem egy másfél éves princo dvd-t. Ellenőriztem, és üzemelt :) Igaz, volt benne néhány tüske, amíg ellenőrzött a nero cd-dvd speed, de azt betudom annak, hogy közben más programok jöttek-mentek a memóriában :)
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#908 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 08:09

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 22:51

Egy-két napja elővettem egy másfél éves princo dvd-t. Ellenőriztem, és üzemelt :) Igaz, volt benne néhány tüske, amíg ellenőrzött a nero cd-dvd speed, de azt betudom annak, hogy közben más programok jöttek-mentek a memóriában :)

Én amikor ilyen tesztet csinálok, akkor minden egyéb felesleges programot kilövök, mert elég komoly módon be tudják zavarni az olvasást. Érdemesebb szerintem csak a tesztet futtatni, mert csak akkor kapsz valós adatokat. Hiszen egy ilyen tesztnek nem az az elsődleges célja hogy végig tudja-e olvasni a lemezt az olvasó, hanem hogy milyen lesz az adatfolyam.

#909 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 08:25

Idézet: Picassu - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 9:09

Én amikor ilyen tesztet csinálok, akkor minden egyéb felesleges programot kilövök, mert elég komoly módon be tudják zavarni az olvasást. Érdemesebb szerintem csak a tesztet futtatni, mert csak akkor kapsz valós adatokat. Hiszen egy ilyen tesztnek nem az az elsődleges célja hogy végig tudja-e olvasni a lemezt az olvasó, hanem hogy milyen lesz az adatfolyam.

Úgy van, ahogy mondod, de a lényegen nem változtat, ti. hogy működött a lemez :)
レラクス

#910 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 08:30

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 9:25

Úgy van, ahogy mondod, de a lényegen nem változtat, ti. hogy működött a lemez :)

Hát ha csak ez volt a lényeg akkor tényleg felesleges lett volna annyit tökölni. :)  :up: 

#911 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 09:55

Vásároltam - próbaképpen - 2 darab Maxell DVD-t: DVD+R 8x (MID: MAXELL 002), DVD-R 8x (MID: MXL RG03). Mindkettő japán gyártmányú és úgy néz ki, hogy igen jó minőségűek. Amiért viszont a hozzászólást írom, az egy érdekesség. Mikor a Maxell DVD-R-t betettem az íróba (Pio108, Piodata fw), a DVD Decrypter felajánlotta a 16x írást is! Nekem ez az első lemezem, aminél megjelent a 16x írási lehetőség. Pedig volt már az íróban Verbatim 16x DVD+R is, de azt is "csak" 12x írhattam volna. Ez meg egy elméletileg 8x írható lemez! Jó mi? Nálam ennek gyakorlati jelentősége nincs, mivel a névleges írási sebességnél soha nem írok gyorsabban adat DVD-t, DVD video esetén pedig csak CLV írásmód jöhet szóba  :cool:  Azt hiszem fogok még venni ezekből a japán Maxell-ekből  :up:

#912 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 09:57

Használt-e már valaki traxdata DVD+R9-et?
レラクス

#913 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 10:22

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 10:57

Használt-e már valaki traxdata DVD+R9-et?

Kerülendő az összes RITEK DL lemez.

#914 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 12:41

hmm...

A Verbatimmal mi a helyzet?
レラクス

#915 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 12:42

Várjunkcsak! Jó volt a gyanúm, a ritek g04-05-öt mintha ajánlgatta volna fű-fa. Vagy csak a dl-nél xarok?
レラクス

#916 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 13:15

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 13:42

Várjunkcsak! Jó volt a gyanúm, a ritek g04-05-öt mintha ajánlgatta volna fű-fa. Vagy csak a dl-nél xarok?

A RITEKG04 és G05 se álmaim lemeze (bár sok függ attól, hogy melyik brand alatt van, milyen széria), de DL lemezeiket kerülni kell.

#917 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 10. 14:12

A következő lenne a problémám. A minap vettem egy 25 db-os Verbatim 8x-os, minuszos hengert. Látszólag olyan volt a csomagolása, mint az eddigieknek - nem ez az első ilyen márkájú 25-ös packom. Miután levettem a védőfóliát, akkor tűnt fel, hogy a doboz fedele illetve alja jóval gagyibb műanyagból van, mint az eddigieknek, hajlik össze-vissza, illetve a kék Verbatim "szalag" is valami kemény, sz*r kartonból van.
Mikor kibontottam, nagyobb meglepik jöttek: a dobozban 2 db műanyagkorong volt, egyik félig meg volt szitázva, de nem volt benne adathordozó réteg. Vagy két lemez tökig ujjlenyomattal, egy másik összekarcolva - kérdem én, akkor most valami nagyon nagy Verba hamisítványt sikerült kifognom, vagy közé keveredett némi selejt? Mellétettem egy régebbi 8x-os Verba DVD-R-t és az egyetlen dolog, amiben a szitázás különbözik a kettő esetében, a lemez alján, a DVD logó alatt az R4.7 felirat a most vásárolt lemez egészen kicsi, míg a régi, bevált lemezeken legalább kétszer akkora.
A régi lemezeknek ha végigsimítottam ujjal a szélét, mintha le lett volna kerekítve, a most vásároltnak meg durva, éles pereme van. (Arra is gondoltam, hogy ez még valami nagyon régi széria lehet, csak most került elő a raktár mélyéről.)
Aztán jött az írási próba: az első lemezt rögtön elkefélte a Pio108 - ilyen még nem fordult elő mióta DVD-t írok. A log hibaüzenetes részét csatoltam...
A második lemezt már megírta, egyébként gyártókódnak ezt írja ki: MCC 02RG20
Több lemezt még nem próbáltam, nem akarok egész nap dühöngeni :D

PPeter mester: szerinted mi lehet a helyzet ezekkel a lemezekkel, a fentebb vázolt körülmények ismeretében (gagyi, selejt / eredeti, elsőszéria)? A hibaüzenet mondd neked valamit?

Bocs, hogy bő lére engedtem :) Konstruktív hozzászólásokat pedig köszönöm  :respect:

(Jah, még egy - láma - kérdés, csak így Colombósan :) Hogyan lehet tesztelni a lemez minőségét? Látom ezeket a képeket/diagramokat amiket becsatoltok, de még nem jöttem rá, a Neroban mit kell állítgatni, hogy nálam is menjen ez :) )

Csatolt fájl:

#918 Felhasználó inaktív   szabolc 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 10. 20:18

Sziasztok!

Kicsit  :offtopic: , de ezért nem akartam külön témát nyitni.
Tudnátok segíteni, hogy milyen márkájú írható CD-t érdemes venni manapság?

Köszi,
szabolc

#919 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 10. 21:19

Idézet: szabolc - Dátum: 2005. júl. 10., vasárnap - 21:18

Sziasztok!

Kicsit  :offtopic: , de ezért nem akartam külön témát nyitni.
Tudnátok segíteni, hogy milyen márkájú írható CD-t érdemes venni manapság?

Köszi,
szabolc

Ha van a közelben Media Markt vagy Saturn, a színes (ötféle színben van azt hiszem), vékony tokos Maxell CD-R lemezből érdemes bevásárolni, Taiyo Yuden :lollypop:, általános célra meg bármilyen márkás 48x-52x CD-R lemez jó, csak ésszel kell írni (24x-32x).

#920 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 10:57

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. júl. 10., vasárnap - 22:19

Ha van a közelben Media Markt vagy Saturn, a színes (ötféle színben van azt hiszem), vékony tokos Maxell CD-R lemezből érdemes bevásárolni, Taiyo Yuden :lollypop:, általános célra meg bármilyen márkás 48x-52x CD-R lemez jó, csak ésszel kell írni (24x-32x).

Tescoban, néha Intersparban is kapható (színes Maxell). Én mostanában csak ilyen CD-ket vásárolok  :up: . Mifelénk (Komárom megye) 139-159 Ft között mozog az ára.

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.