HWSW Informatikai Kerekasztal: Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! Értékeld a témát: -----

#1361 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 04. 13:28

Ezt miért nem olvassa be egyáltalán egy asztali  :confused:

Nem tudok kiigazodni ezeken a teszteken.
Mindegyik lemez 1 helyen úgyanolyan verbákra lett 4x megírva.

Le merem szögezni már azt is, hogy bizonyos dvd állományokat vmi hiba miat egyből lestoppol a lejátszó.
Néha annyira, hogy a kiadás gomb is megbénul > kikapcs/bekapcs > gyorsan kivesz  :cool:
De ez nevetséges.
Itt a példa kb 4 lemezen is megvan de sehol el nem indulnak....  kívéve PC-n.
Démon szigete:
Ő nem megy..

1.5 FirmWarrel vel sem megy !!

Ezt viszon simán viszi !!!
Predator2

#1362 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 17:11

Idézet: Prometheus - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 14:28

Ezt miért nem olvassa be egyáltalán egy asztali  :confused:

Nem tudok kiigazodni ezeken a teszteken.
Mindegyik lemez 1 helyen úgyanolyan verbákra lett 4x megírva.

Le merem szögezni már azt is, hogy bizonyos dvd állományokat vmi hiba miat egyből lestoppol a lejátszó.
Néha annyira, hogy a kiadás gomb is megbénul > kikapcs/bekapcs > gyorsan kivesz  :cool:
De ez nevetséges.
Itt a példa kb 4 lemezen is megvan de sehol el nem indulnak....  kívéve PC-n.
Démon szigete:
Ő nem megy..

1.5 FirmWarrel vel sem megy !!

Ezt viszon simán viszi !!!
Predator2

A válasz nagyon egyszerű: minden bizonnyal rossz a lemezen lévő DVD-Video anyag. A DVD-Video ugyanis a fájlrendszer szintjén szemlélve látszólag egy ugyanolyan adatlemez, mint amivel mondjuk a fényképeidet tömöd tele, de a DVD-Video rendszer nem csak a megfelelő fájlok meglétét követeli meg, hanem azt is, hogy ezek az állományok pontosan hol helyezkednek el a lemezen. Ugyanis az asztali lejátszó (mármint amelyikben nem valami licence nélküli PC-s algoritmus kiherélt változata működik)  nem a fájlokat nyitogatja meg lejátszáskor, mint mondjuk a PC-s szoftveres lejátszóprogram, hanem a szabványban meghatározott elven keresi a DVD-Video tartalmat a megfelelő logikai szektorok mentén, és bár a lejátszás során ugyanarról a területről olvas a lemezen, ami valójában a fájlrendszerben látható állományok "teste", de a navigáció, az előre-hátra hivatkozások a szektorokra címzett relatív mutatókkal történik. Ha tehát rossz a DVD-Video authoring (ami a netről letöltött kutyaütő anyagok nagy részénél előfordul, ma már mindenki DVD-Video release csapatnak hívja magát, aki el tud indítani egy DVDShrinket :boa: , illetve a különböző egygombos gyormásoló programok által produkált végeredmény sem mindig szabványos), akkor bizony a PC-ben, és egyes olcsóbb lejátszókban ugyan jól megy a film lejátszása, a lemez hiba nélkül beolvasható, de egy normális asztali készülékben nem működik. Ez akkor fordulhat elő, ha rossz, hibás az authoring folyamat a DVD-Video készítésénél, illetve - ha a VOB, IFO fájlokat próbálod felírni - a fájlrendszer összerakásánál hibázik a használt image készítő/DVD-író program.

#1363 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 19:41

hm.
Jó volt a sejtésem > 3-4 lemez után nem csoda, hogy az ember nem a saját készülékeit,cuccait hibáztatja  :D
Hát tanácsolom mindenkinek, hogy letöltött dvd filmekt elöször rw-n nézze meg majd ha müködik és jó akkor lehet nyugodtan kockázat nélkül kiírni  :smoker:

#1364 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 10:09

Idézet: Prometheus - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 20:41

hm.
Jó volt a sejtésem > 3-4 lemez után nem csoda, hogy az ember nem a saját készülékeit,cuccait hibáztatja  :D
Hát tanácsolom mindenkinek, hogy letöltött dvd filmekt elöször rw-n nézze meg majd ha müködik és jó akkor lehet nyugodtan kockázat nélkül kiírni  :smoker:

Szedd le a problémás lemezek anyagát DVD Decrypterrel File-módban! Ezután PgcEdit-tel - ha szerencséd van - kijavítható a hibás IFO-struktúra (betöltés, majd mentés). Ha nem sikerül a PgcEdit-es akció, nincs más hátra mint az újra-authorizálás  :mad:

Szerkesztette: multibit 2005. 09. 05. 10:11 -kor

#1365 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 10:56

Idézet: multibit - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 9:09

Szedd le a problémás lemezek anyagát DVD Decrypterrel File-módban! Ezután PgcEdit-tel - ha szerencséd van - kijavítható a hibás IFO-struktúra (betöltés, majd mentés). Ha nem sikerül a PgcEdit-es akció, nincs más hátra mint az újra-authorizálás  :mad:

Szerintem már átmegyek vmi más topicba mert ez már nem lemez minőségén múlik > szoftveres,fájlstruktura....egyebek.
Köszi.  :respect:

#1366 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 15:08

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 18:11

... ma már mindenki DVD-Video release csapatnak hívja magát, aki el tud indítani egy DVDShrinket :boa: , illetve a különböző egygombos gyormásoló programok által produkált végeredmény sem mindig szabványos...

Maximálisan egyetértek. :(

Egyre több a Shrinkes release. :( Van, aki még a menüt sem képes átszerkeszteni pl. Remake-el, hogy ne lehessen kiválasztani az eltávolított hangsávokat.

Na de ez itt  :offtopic: . Bocsi.

#1367 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 18:39

Idézet: Etele - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 16:08

Egyre több a Shrinkes release. :( Van, aki még a menüt sem képes átszerkeszteni pl. Remake-el, hogy ne lehessen kiválasztani az eltávolított hangsávokat.

Na erről én is tudnék mesélni, az egyik hobbim ezeknek a netes rilízeknek a javítgatása. Hát mit ne mondjak, már volt olyan, amit nem tudtam (szerintem nem is lehetett) kijavítani, de olyan is, amire azt mondtam, nem éri meg a rá fordított több óra melót. Hobbi ide vagy oda. :D

Az az igazság, hogy ma már teljesen ingyenes programokkal is meg lehet oldani egy igényes másolatot (pl. DVD Decrypter, VobBlanker, PgcEdit, DVD Rebuilder + HC Encoder, PgcEdit, DVD Decrypter), úgyhogy eléggé értetlenül állok a jelenség előtt. Talán tudatlanság? :p Nade akkor hova ez a nagy lelkes rilízelés? :think:
Amiben tényleg jó némelyik, az a txt-s nfo artwork. :respect:

#1368 Felhasználó inaktív   IRON STORM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 20:02

Erdoke ez a HC encoder mi fán terem? a QuEnc-nél jobb?  most telepitettem fel a 0.94-es rebuildert és látom hogy benne van.

#1369 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 20:06

Idézet: IRON STORM - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 21:02

Erdoke ez a HC encoder mi fán terem? a QuEnc-nél jobb?  most telepitettem fel a 0.94-es rebuildert és látom hogy benne van.

Én próbáltam, csak hangyányival jobb a CCE, persze emellett az utóbbi valamivel gyorsabb is. A QuEnc-nél nekem jobban bejön a képe. Best-re érdemes tenni a minőséget, és ottfelejteni. Kicsit lassú ezen a beálításon, de egy éjszaka alatt így is végez egy közepes gépen.

Szerkesztette: erdoke 2005. 09. 05. 20:10 -kor

#1370 Felhasználó inaktív   IRON STORM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 20:13

Idézet: erdoke - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 19:06

Én próbáltam, csak hangyányival jobb a CCE, persze emellett az utóbbi valamivel gyorsabb is. A QuEnc-nél nekem jobban bejön a képe. Best-re érdemes tenni a minőséget, és ottfelejteni. Kicsit lassú ezen a beálításon, de egy éjszaka alatt így is végez egy közepes gépen.

ok köszi és sorry az offért.

#1371 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 05. 23:37

Most próbáltam csak ki ki a 16X-os Verbát (-R) Szerintem nagyszerű lemez! :)  PIo 108D-1.20-as FW. A 8x-os verbáim grafikonján (igaz a Pio 108D-é nem igazán mérvadó a DVDinfo Proval) a PI értékek 3GB után felmentek 160-ra, itt meg végig 25-35 körül maradt. Gondolom ez a valóságban is jobb eredményt jelent azért. A Nérós grafikon is tökéletesen egyenes a lemez végén. Pont ebből a célból vettem: 8x-es sebességgel tovább javítani a minőséget. Holnap PIO107D-vel is megnézem, remélem, csak néhány rövid vonalka fog látszódni. :D
CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

#1372 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 10:08

Idézet: erdoke - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 19:39

Na erről én is tudnék mesélni, az egyik hobbim ezeknek a netes rilízeknek a javítgatása. ...

Te kis mazochista. :D

Olyannal egyébként már én is találkoztam, ami úgy szét volt barmolva, hogy nem lehetett vele semmit kezdeni. :(

#1373 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 15:29

Újabb (minden bizonnyal hamis) TYG02 próbálkozás, azaz noname lemez TYG02 kóddal (a lemezeken még sorozatszám sincs, brrrr).

Plextor PX-716A-ban megírva (azaz inkább megkísérelve) 16x-osan, 8x-osan, 6x-osan.

http://www.burn.hu/t...hp?test=2005104
http://www.burn.hu/t...hp?test=2005105
http://www.burn.hu/t...hp?test=2005106

Nem valami fényes. :Đ

#1374 Felhasználó inaktív   ramses 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 19:25

Nekem semmi gondom nincs a shrinkel. Én elég jó másolatokat csinálok vele, de az igaz látok nagyon rosszakat is.
Pentium 66@69 MHZ, 8MB RAM, 560MB HDD, s3 virge 1MB, Tomato TX-S4 alaplap, Mitsumi 2x-es CD-ROM olvasó, Mercury 125 WATT táp

#1375 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 09. 06. 19:55

h folytassuk az offot 90% alatt már másnak se készítek másolatot shrinkkel. magamnak inkább kettészdem a lemezt (ilyen árak mellett). ellenben dvd labbal készített (hunfansubos/minimálmenüs eredetileg mindenféle rilízes, itthon beszerezhetetlen és drágán megrendelhető) filmekből isót csinálni, h decrypterrel kiírhassam, arra tökéletes. sőt, egyből böfög, ha vmi gond van az anyaggal.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1376 Felhasználó inaktív   happy_harry 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 20:19

Nekem sokkal jobbak lettek a lemezeimnek a minőségtesztjei szabvány kábellel.
Hol lehet beszerezni szabvány méretű 40eres IDE kábelt optikai meghajtóhoz?
Ha nem dobozos terméket veszel persze...
:think:

Szerkesztette: happy_harry 2005. 09. 06. 20:20 -kor

firefox+foobar+mplayerc

#1377 Felhasználó inaktív   ramses 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 20:58

A multkor ppeter tolt le, hogy hogyan használhatom dvd íróimat hengerkábellel. Én nem is tudtam róla, hogy ez nem egészséges. Kicseréltem a kábeleket, a plex740 mellé adottal, meg elkunyeráltam egy asus alaplaphoz járó szalagkábelt egy boltból. Rögtön megjavult a dvd olvasó problémám. A kolink meg ilyenek kábelben valahogy nem bízom...
Pentium 66@69 MHZ, 8MB RAM, 560MB HDD, s3 virge 1MB, Tomato TX-S4 alaplap, Mitsumi 2x-es CD-ROM olvasó, Mercury 125 WATT táp

#1378 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 22:29

Idézet: ramses - Dátum: 2005. szept. 6., kedd - 19:58

A multkor ppeter tolt le, hogy hogyan használhatom dvd íróimat hengerkábellel. (...)

Nekem semmi bajom nincs a hengerkábellel...

Persze nincs Plextrom Plextools-al, ahol tényleg sok minden látszik még a nehezen értékelhetőnek tűnő tesztek is, mert alattuk van egy értékelés "BAD" "GOOD" etc.. ld feljebb :)

#1379 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 07:26

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. szept. 6., kedd - 16:29

Újabb (minden bizonnyal hamis) TYG02 próbálkozás, azaz noname lemez TYG02 kóddal (a lemezeken még sorozatszám sincs, brrrr).

Plextor PX-716A-ban megírva (azaz inkább megkísérelve) 16x-osan, 8x-osan, 6x-osan.

http://www.burn.hu/t...hp?test=2005104
http://www.burn.hu/t...hp?test=2005105
http://www.burn.hu/t...hp?test=2005106

Nem valami fényes. :Đ

Ha lesz egy kis időd akkorírnál néhány sort erről a TA tesztről? A többiről van némi sejtésem, de ez nekem nem mond semmit sem :lama:  :(

#1380 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 13:54

Idézet: ramses - Dátum: 2005. szept. 6., kedd - 20:25

Nekem semmi gondom nincs a shrinkel. Én elég jó másolatokat csinálok vele, de az igaz látok nagyon rosszakat is.

Hm... az a probléma, hogy bizonyos tömörítési szint fölött egyszerűen alkalmatlan a Shrink tömörítő algoritmusa arra, hogy normális minőségű végeredményt produkáljon. Ez nem userfüggő.

Egyébként ezt a témát a Multimédia szekcióban már jól átrágtuk.

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.