HWSW Informatikai Kerekasztal: Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! Értékeld a témát: -----

#1581 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 14. 12:16

A 8x-os DVD-R (MCC) Verbatim már annál inkább.

#1582 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 10. 14. 12:18

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 12:55

Amikor a 4160-ast teszteltem, A302-es firmware-rel nagyon szépen írta a 8x-os DVD-R Verbatim lemezt. Lehet, hogy az is számít neki, hogy éppen a Moser Baer vagy a CMC gyárában készült az az MCC lemez.

made in india.
melyik a másik lehetőség mcc-s verbában? mert lehet h ehun vagyon az eb elhantolva... de konkrétat télleg csak akkor, ha már lementek a korongok egy necen meg egy pio-n. azaz 2-3 hét :((. mintha az 50-esen is india lett volna mert emlékszem olyasmire, h a hindukat és egyéb isteneiket is számra vettem azon henger kapcsán... :)
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1583 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 12:20

Idézet: avman - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 13:18

made in india.
melyik a másik lehetőség mcc-s verbában? mert lehet h ehun vagyon az eb elhantolva... de konkrétat télleg csak akkor, ha már lementek a korongok egy necen meg egy pio-n. azaz 2-3 hét :((. mintha az 50-esen is india lett volna mert emlékszem olyasmire, h a hindukat és egyéb isteneiket is számra vettem azon henger kapcsán... :)

Érdekes, kikeresem a tesztlemez-kapatógusból, hogy az milyen gyártmány volt, ha indiai, akkor vagy az íróddal van valami, vagy nem tudom... :D

#1584 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 10. 14. 12:20

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 13:14

...igaz csak az A302 firmware-ig volt nálam a drive.

az A303-assal voltak gondjaim anno, most meg 306-os van fent. ezzel végképp halál.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1585 Felhasználó inaktív   Pang 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 12:30

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 13:14

A DVD+R 8x (MCC) annyira nem jött be hozzá nekem, igaz csak az A302 firmware-ig volt nálam a drive.

PIE/POE tesztet nem csinaltam vele (nem is lehet az LG-vel  :)  ), de a visszaolvasasi gorbeje jo volt. Mindenesetre a Cdrinfo teszt alapjan a +os 4x es 16x-os Verbatim nagyon-nagyon fexik neki.

#1586 Felhasználó inaktív   Pang 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 12:32

Idézet: avman - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 13:20

az A303-assal voltak gondjaim anno, most meg 306-os van fent. ezzel végképp halál.

Nem hasznalnam azt a 306-ost. Biztos jo oka van ra az LG-nek, hogy nem adja ki a sajat neve alatt.

#1587 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 15:49

Idézet: Etele - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 12:41

Hm. Van, de ha fel-le lötyögnek a lemezek a hengerben, akkor szerintem a szélük (mert elbillenek, hiába a a saját peremük) összeérhet. :think:

Aztán max. mikor csomagolták, már ilyen volt. :D

Jogos a két pont :D

#1588 Felhasználó inaktív   balazs-_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 20:38

Idézet: erdoke - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 18:29

A 8X sebvesség P-CAV ezzel az íróval, és a 16X +R lemezt nyugodtan írhatod így. ;)

oké köszönöm!

akkor jobb eredménye lesz 16X os + os Verbanak 8X osan irva mint 4X esen irva ugye? PX740A
:D

#1589 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 20:45

Idézet: balazs-_ - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 21:38

oké köszönöm!

akkor jobb eredménye lesz 16X os + os Verbanak 8X osan irva mint 4X esen irva ugye? PX740A
:D

8x-osan írva kicsit kevesebb PI/PO hiba lesz, 4x-esen írva jobbak a Jitter értékek, lejátszótól függ, melyik a "jobb eredmény".

#1590 Felhasználó inaktív   balazs-_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 20:57

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 21:45

8x-osan írva kicsit kevesebb PI/PO hiba lesz, 4x-esen írva jobbak a Jitter értékek, lejátszótól függ, melyik a "jobb eredmény".

oké értem. akkor majd kiprobálom ahogy irtad a multkor.
és meg lehet állapitani hogy mikor lesz hosszabb élet tartamú a lemez?
szóval ha jobak a PI/PO értékeke vagy ha a Jitter értékeke a jobbak? mikor maradnak meg jobban rajta az adataok az évek múlásával? ha ezt igy ki lehet jelenteni?

#1591 Felhasználó inaktív   balazs-_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 21:27

ja és még 1 dolgot szeretnék kérdezni :D

ugy tudom hogy a Nero tesztelőben a jó elérési (időknek) eredményeknek az számit hogy:
Ne legyen 150-200 ms-nál nagyobb egyik mért idő sem.
namármost nekem a 16X os + os Verbatim lemez 8X osan irva ilyen eredményeket produkált:
Seek Times

Random 120 ms
1/3 140 ms
Full 189 ms

és akkor ebből mit lehet leszürni? hogy nagyok a lemezen a PI/PO hibák? mert elvileg ezzel az iróval pont ezt a lemezt 8X osan irva nagyon kevés PI/PO hibáknak kellene lennie. de ha nem ezt jelzik a nagy elérési idők akkor mit?  :confused:

#1592 Felhasználó inaktív   dikki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 15. 11:39

Srácok,

kinek mi volt eddig a leglassabb gépe, amin eddig dvd-t írt? :) Holnap egy 533as celeronon kellene írnom 12 db lemezt a pioneer 108-asommal... menni fog vajon? A P3-700amon megírtam egy csomó lemezt 8x-osan is. 4x-est vajon elviszi?

#1593 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 15. 11:42

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 21:45

Nálam még 8X CAV tesztelési sebesség mellett is jó a jitter 12X írásnál. Most Made In India (gondolom Made by MBI) gurigákat kaptam, azt nem is érdemes 16X próbálgatni a tesztek szerint. Ez még egy régebbi gurigából van, SolidBurn ON.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: erdoke 2005. 10. 15. 11:42 -kor

#1594 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 15. 11:44

Csináltam PlexTools tesztet is, szinte ugyanannyi PIE-t mond rá, elég hasonló a két író teszteredménye. A 1620-as kicsit érzékenyebb erre a hibatípusra.
Kép

Csatolt fájl:

Szerkesztette: erdoke 2005. 10. 15. 11:48 -kor

#1595 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 15. 11:45

Idézet: erdoke - Dátum: 2005. okt. 15., szombat - 12:42

Nálam még 8X CAV tesztelési sebesség mellett is jó a jitter 12X írásnál. Most Made In India (gondolom Made by MBI) gurigákat kaptam, azt nem is érdemes 16X próbálgatni a tesztek szerint. Ez még egy régebbi gurigából van, SolidBurn ON.

Sikerült beverekednem magam az egyik hazai CD/DVD-gyártó céghez és használhatom a Datarius lemezminőség-ellenőrző rendszerüket - ez elég durva, ipari cucc. Botrányos a 6x-8x tartomány felett írt lemezek minőségi ingadozása (szinte minden író esetén, mindenféle lemezre). Próbálok valami alkut kötni, hogy valamilyen módon ki tudjam menteni és használhassam a teszteredményeket, de egyelőre még sajna be kell érned azzal, amit elmondok.

#1596 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 15. 11:53

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. okt. 15., szombat - 12:45

Sikerült beverekednem magam az egyik hazai CD/DVD-gyártó céghez és használhatom a Datarius lemezminőség-ellenőrző rendszerüket - ez elég durva, ipari cucc. Botrányos a 6x-8x tartomány felett írt lemezek minőségi ingadozása (szinte minden író esetén, mindenféle lemezre). Próbálok valami alkut kötni, hogy valamilyen módon ki tudjam menteni és használhassam a teszteredményeket, de egyelőre még sajna be kell érned azzal, amit elmondok.

Elhiszem, bár a CDR-Info is szokott valami félprofi kütyüvel tesztelgetni (Almedio AEC-1000) pl. ITT, és náluk inkább az az általános tapasztalat, hogy ami kifejezetten jó a Plextorral, az jó az AEC-1000-rel is, ami közepes vagy rosszacska, az viszont nagyobb eséllyel rossz.

#1597 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 15. 12:00

Idézet: erdoke - Dátum: 2005. okt. 15., szombat - 12:53

Elhiszem, bár a CDR-Info is szokott valami félprofi kütyüvel tesztelgetni (Almedio AEC-1000) pl. ITT, és náluk inkább az az általános tapasztalat, hogy ami kifejezetten jó a Plextorral, az jó az AEC-1000-rel is, ami közepes vagy rosszacska, az viszont nagyobb eséllyel rossz.

Itt sincsenek ellentétben a teszteredmények, de amit mi relatíve jónak tekintünk, az sok esetben bizony durva hibákat tartalmazhat. Érdekes. És volt néhány lemez, amin egyik PC-s ellenőrzési rendszerrel sem találtam igazából megfelelő indokot rá, hogy az asztali lejátszóban miárt szaggat annyira, na az ipari vizzsgálat nagyon durván megmutatta, hogy hol és mi a a probléma.

#1598 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 15. 12:11

Ezt a lemezt hiába is nyúzom, nem tudok vacak eredményt kihozni róla. Ahhoz képest, hogy ez az első próbálkozása a SolidBurn-nek ezzel a médiakóddal, egész jó lett a TA teszt is, a visszaolvasás is kifogástalan 16X-ig. Legolcsóbb SONY asztalim az ilyenekkel nem szokott küzdeni.
Kép
Kép
Kép
Kép

#1599 Felhasználó inaktív   balazs-_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 15. 13:52

Idézet: erdoke - Dátum: 2005. okt. 15., szombat - 13:11

Ezt a lemezt hiába is nyúzom, nem tudok vacak eredményt kihozni róla. Ahhoz képest, hogy ez az első próbálkozása a SolidBurn-nek ezzel a médiakóddal, egész jó lett a TA teszt is, a visszaolvasás is kifogástalan 16X-ig. Legolcsóbb SONY asztalim az ilyenekkel nem szokott küzdeni.
...

ez most miylen lemez is tulajdonképpen? :)
és akkor most a lemeznek mikor lesz hosszabb az élet tartama: ha jobak a PI/PO értékeke vagy ha a Jitter értékeke a jobbak?

#1600 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 15. 13:59

Idézet: balazs-_ - Dátum: 2005. okt. 15., szombat - 14:52

ez most miylen lemez is tulajdonképpen? :)
és akkor most a lemeznek mikor lesz hosszabb az élet tartama: ha jobak a PI/PO értékeke vagy ha a Jitter értékeke a jobbak?

Erre nem létezik jó válasz. Tényleg nem. Márkás és/vagy jó gyártmányra kell írni, okosan megválasztott írási sebességgel. A fent említett hibák ráadásul nem egyedüli jellemzői az adott lemez minőségének, van ami nem igazán mérhetó PC-s meghajtóban. Minél jobb eredményt ad a visszaolvasési görbe, a PI/PO grafikonos mérés, a Beta/Jitter és az asztali lejátszóban tapasztalt viselkedés  együttesen, annál biztosabb, hogy az adott korong esetén az - egyébként minden egyes lemeznél óhatatlanul bekövetjező - időbeni minőségi romlás nem éri el azt a szintet - hiszen eleve jobb helyzetből indul, mint a gagyi vagy rosszul megírt lemezek -, ami már az olvashatóság, azaz az adatok visszanyerésének a rovására mehet. Pont. Szerintem MINDENT többszörösen megválaszoltunk Neked már, olykor úgy érzem teljesen feleslegesen.

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.