HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról (IV.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról (IV.) Értékeld a témát: -----

#801 Felhasználó inaktív   karlos 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 19. 15:18

Sziasztok!

A következő kérdésem lenne. Adott egy dvd film, NTSC formátumban, 29.9fps-sel. Ehhez szeretnék szinkront tenni. Sajnos a magyar hangsáv 25fps-sel készült. Megoldható ez valahogy, videó illetve a hang átkonvertálásával? Bár ez utóbbi jobb lenne, gondolom hamarabb elkészülne.
Előre is köszi a segítséget.

#802 Felhasználó inaktív   Gagyibyte 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 19. 20:49

Olyan gondom van hogy amikor mail-ben értesítést kapok, hogy valaki hozzászólt a témához ez az üzenet jelenik meg:

"Scanned by evaluation version of Dr.Web antivirus Daemon http://drweb.ru/unix/"

Mi lehet ez?????????,,
Gagyibyte

#803 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 19. 21:17

idézet:
Ezt írta karlos:
Sziasztok!

A következő kérdésem lenne. Adott egy dvd film, NTSC formátumban, 29.9fps-sel. Ehhez szeretnék szinkront tenni. Sajnos a magyar hangsáv 25fps-sel készült. Megoldható ez valahogy, videó illetve a hang átkonvertálásával? Bár ez utóbbi jobb lenne, gondolom hamarabb elkészülne.
Előre is köszi a segítséget.
[/quote]

igen megoldható. a kérdés első körben az, hogy a 25 fps-hez való hangsávod stimmel-e másodpercre pontosan a film hosszával, vagy pedig pár perccel rövidebb.

[ 2003. október 19.: Supposed Former Infatuation Junkie szerkesztette a hozzászólást ]
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#804 Felhasználó inaktív   karlos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 19. 21:55

idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:

igen megoldható. a kérdés első körben az, hogy a 25 fps-hez való hangsávod stimmel-e másodpercre pontosan a film hosszával, vagy pedig pár perccel rövidebb.

[ 2003. október 19.: Supposed Former Infatuation Junkie szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Stimmel.A szerkesztésre váró dvd,pedig nem extra változat vagy hasonló, hosszabb kiadás.
Egyébként,már csináltam pár dvd-szinkront,de ez kifogott rajtam.

[ 2003. október 19.: karlos szerkesztette a hozzászólást ]

#805 Felhasználó inaktív   Tressy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 19. 23:25

nem volt valakinek mostanában problémája memorex lemezekkel?pio Dvr-106 som van legelsö dvd-rem egy tdk volt azt szépen ki is irta.Most probálkoznék valami olcsóbb anyaggal.Vettem is apronetes memorexet 500pénzért de 3.nál járok és még el sem kezdi csak anyázik rá valami erroral.Record Now Maxal próbálkoznék.És fogalmam sincs mi a gondja vettem egy datawrite dvd-rwt azt meg nem tudom meg formázni nem engedi vagy mikor engedi nem ir rá ennyire xar lenne az apronetes cucc???

#806 Felhasználó inaktív   Osy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 20. 10:10

Sziasztok!

Meg tudna mondani valaki hogy a PIO DVR-A06-hoz pontosan milyen DVD lemezeket adnak?
Valahol azt olvastam hogy 1db 4x DVD-R-t es 1db 2x DVD-RW-t. A hivatalos oldalukon viszont 1 db 4x DVD-R-t irnak.

Penteken vasaroltam egy A06-ost, es 2db 4x Maxell DVD-R-t, kaptam hozza. Most nem tudom hogy a boltba ahol vettem kicsereltek a DVD-RW-t ( :mad: ) ), vagy tenyleg ezt kellett kapnom. ( :confused: )
Szoval ki mit kapott hozza?

#807 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 20. 11:47

Kijött a Teac W50-D -hez az 1.06-os firmware. [url="http://"http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?category=4&manufactor=34"]http://forum.rpc1.or...4&manufactor=34[/url]

Tapasztalatok? :confused:

#808 Felhasználó inaktív   Kilyan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 20. 12:12

Hali!

Karlos el kell döntened hogy maradsz 25fps-ben és pal-ban vagy átmész ntsc-be én a pal-t javaslom, nehezebb ez a változat de én akkor is ezt javaslom.
Este megírom mi a teendő.

Üdv

#809 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 20. 12:25

idézet:
Ezt írta FakeJack:
Kijött a Teac W50-D -hez az 1.06-os firmware. [url="http://"http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?category=4&manufactor=34"]http://forum.rpc1.or...4&manufactor=34[/url]

Tapasztalatok? :confused:
[/quote]

Itt a hivatalos link is, ha valaki ebben jobban megbízik:
[url="http://"ftp://ftp.teac.co.jp/pub/dspd/download/firmware/dvdrw/FWUPDVW50D01E.EXE"]ftp://ftp.teac.co.jp...UPDVW50D01E.EXE[/url]

És itt a javítások listája:
< F/W 1.05 -> 1.06 >
· Stabilization was measured the access time of a full stroke.
· Some of DVD+R/DVD-RW media write performance is to be improved.

[ 2003. október 20.: Mykee szerkesztette a hozzászólást ]
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#810 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 20. 12:41

idézet:
Ezt írta karlos:

Stimmel.A szerkesztésre váró dvd,pedig nem extra változat vagy hasonló, hosszabb kiadás.
Egyébként,már csináltam pár dvd-szinkront,de ez kifogott rajtam.

[ 2003. október 19.: karlos szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Ha a szinkronhang helyre tetre befutora gyufazik a film hosszaval akkor mi a problema? MUX utan elcsuszik a hang?

#811 Felhasználó inaktív   nimfas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 20. 15:10

Princo 4x és LG4040B Probléma.
Frissítettem az író bios-át. 301-re, mert ezzel írja 4x-esen a princo-t eddig csak 2x-esen.
Olyan problémám van, hogy ha játékokat teszek a princo lemezre, akkor ki tudom írni a neroval és olvasni is. Ha viszont Filmet imgtool-lal megcsinálva az image file-t, a neróból írva felírja, semmi hibajelzés, de se az asztali, se maga az író nem ismeri fel a lemezt!!! Mi lehet a gond? Lemez v. író?
Vagy milyen progival csináljak image filet meglévő dvd anyagból??? Recordmaxnow nem ismeri az írót, legalábbis nem ajánlja fel mint írót.

#812 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 20. 15:16

idézet:
Ezt írta nimfas:
Princo 4x és LG4040B Probléma.
Frissítettem az író bios-át. 301-re, mert ezzel írja 4x-esen a princo-t eddig csak 2x-esen.
Olyan problémám van, hogy ha játékokat teszek a princo lemezre, akkor ki tudom írni a neroval és olvasni is. Ha viszont Filmet imgtool-lal megcsinálva az image file-t, a neróból írva felírja, semmi hibajelzés, de se az asztali, se maga az író nem ismeri fel a lemezt!!! Mi lehet a gond? Lemez v. író?
Vagy milyen progival csináljak image filet meglévő dvd anyagból??? Recordmaxnow nem ismeri az írót, legalábbis nem ajánlja fel mint írót.
[/quote]

IMGTools nem lesz jó? Az még fel is írja neked a Neroval, ha kell...
Ehune a link:

[url="http://"http://www.coujo.de/"]http://www.coujo.de/[/url]

[ 2003. október 20.: Mykee szerkesztette a hozzászólást ]

#813 Felhasználó inaktív   karlos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 20. 16:56

idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:

Ha a szinkronhang helyre tetre befutora gyufazik a film hosszaval akkor mi a problema? MUX utan elcsuszik a hang?
[/quote]

Bocsi,tegnap este egy kicsit már fáradt voltam.
Szóval,az NTSC-s film 1:35:xx,a 25fps-s hang pedig 1:31:xx hosszú.
Próbáltam BeSweet-tel átkonvertálmi a hangot,de a végeredmény egy 1:19:xx hosszú hangsáv lett.Ez létezik?Vagy én rontottam el valamit?

#814 Felhasználó inaktív   karlos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 20. 16:59

idézet:
Ezt írta Kilyan:
Hali!

Karlos el kell döntened hogy maradsz 25fps-ben és pal-ban vagy átmész ntsc-be én a pal-t javaslom, nehezebb ez a változat de én akkor is ezt javaslom.
Este megírom mi a teendő.

Üdv
[/quote]

Köszi.De az NTSC is tökéletesen megfelelne.
:)

#815 Felhasználó inaktív   Adriano 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 20. 18:22

Nos nem kaptam elég meggyöző választ, hogy LG vagy Teac legyen, állítólag ez a mostani LG 4040B elég jól sikerült, éls valamelyest olcsóbb is dobozosan!!!
Nos, mit tegyek, dvd film és adat írásra lenne és másolásra, nem tudom, hogy a dvd-ram tudást ki lehetne-e használni, nos Ti mit ajánlotok?
Köszi!
A. :confused:

#816 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 20. 19:28

idézet:
Ezt írta karlos:

Bocsi,tegnap este egy kicsit már fáradt voltam.
Szóval,az NTSC-s film 1:35:xx,a 25fps-s hang pedig 1:31:xx hosszú.
Próbáltam BeSweet-tel átkonvertálmi a hangot,de a végeredmény egy 1:19:xx hosszú hangsáv lett.Ez létezik?Vagy én rontottam el valamit?
[/quote]

Az a baj, hogy a kívánt transzformáció inverzét hajtottad végre, magyarán film->pal hanggyorsítást csináltál, pal->film hanglassítás helyett :D

Nem tudom, hogy besweetben hogyan lehet megcsinálni, így csak azt tudom elmondani, hogy én rendes hangmaszírozó programmal hogyan csinálnám (cubase vst, sound forge, cooledit pro)
1) dekódoljuk a hangot PCM-re, legegyszerűbb esetben 6 darab monó 48kHz-es wav ba.
2) a fenti programokkal a dekódolt csatornákat újramintavételezzök (resample) maximális feldolgozási minőségben. Az új mintavételi frekvencia 50050Hz legyen.
3) change sample rate, magyarán force-olunk 48kHz-es sample rate-et ezek után. Figelem nem resample! hanem csak a wav fejlécbe kerül beírásra a 48kHz.
4) save

Ha így jártál el, akkor az elemi monó hangfile-jaid mostmár megfelelőek hosszban. Ezek után nincs más dolog mint egy AC3 enkóderben újra egyesíteni az elemi hangcsatornákat és enkódolni.

Biztosra veszem, hogy a BeSweetnek van ilyen művelete, de mint mondtam a BeSweethez nem nagyon értek, találkozni vele csak dvd2svcd batch-ekben szoktam :D

#817 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 20. 21:00

Üdv!

Kérdésem van: melyik a legjobb progi, amelyik elég sokat elmond egy nyers dvd-ről? :confused:
Kipróbáltam a DVD-Info-t meg a DVD-Identifiert, de míg előbbi hexában sem mutatott semmi értelmeset a cd-ről, addig utóbbi is csak annyit tudott nekem mondani, hogy Princo. :confused:
Ez jött ki:
kód:
00000000 08 02 00 00 25 02 02 00 00 03 00 00 00 25 DA 4F ....%........%.O
00000010 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
00000020 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
00000030 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
[/code]
A lemezre írt kód egyébként: H02069240017903 és a Teac W50D 4x tökéletesen megírta adatcd-nek, Nero 6.0.0.19-el, a Verify is ok volt. :)

[ 2003. október 20.: FakeJack szerkesztette a hozzászólást ]

#818 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 20. 21:44

idézet:
Ezt írta Adriano:
Nos nem kaptam elég meggyöző választ, hogy LG vagy Teac legyen, állítólag ez a mostani LG 4040B elég jól sikerült, éls valamelyest olcsóbb is dobozosan!!!
Nos, mit tegyek, dvd film és adat írásra lenne és másolásra, nem tudom, hogy a dvd-ram tudást ki lehetne-e használni, nos Ti mit ajánlotok?
Köszi!
A. :confused:
[/quote]

Teac, Teac, Teac!!!!

#819 Felhasználó inaktív   Tressy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 20. 21:55

pioneer 106al ki milyen anyagra szokott irni?Mert én 5 db memorexel most nagyon be**optam.Az irás megkezdésekor leáll iráshibára panaszkodva.És totál lefagy az iró nem lehet ejectelni semmi rebootig.Ez mitöl lehet?Nem ismeri az anyagot vagy mi?Föltettem az 1.07es firmwaret azzal se változott sajna semmit se a helyzet :(.valami ötlet?Vagy ennyire fos ez a memorex?Vagy az a gond hogy hamisitott xar?

#820 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 20. 22:06

idézet:
Ezt írta Tressy:
pioneer 106al ki milyen anyagra szokott irni?Mert én 5 db memorexel most nagyon be**optam.Az irás megkezdésekor leáll iráshibára panaszkodva.És totál lefagy az iró nem lehet ejectelni semmi rebootig.Ez mitöl lehet?Nem ismeri az anyagot vagy mi?Föltettem az 1.07es firmwaret azzal se változott sajna semmit se a helyzet :(.valami ötlet?Vagy ennyire fos ez a memorex?Vagy az a gond hogy hamisitott xar?[/quote]

Ha visszanézel a topic elejére (4.-5. oldal körül), van két lista. Egyiket nyunyu követte el, igaz teac író, de szívben-lélekben pio06 :), a másikat én.
Ami hibát írsz, lehet akár hw gond is, ide probléma, íróprogyk összekavarodtak, vagy tényleg szar a lemez (de hogy 5 egyformán fos, az érdekes). Egyszóvál bármi lehet a hiba oka.

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.