HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyenek a Samsung HDD-k? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyenek a Samsung HDD-k? Értékeld a témát: -----

#751 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 17. 17:29

Marketing... :reklamacio:
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#752 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 19. 08:47

Idézet: Aneurysm - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 9:11

1. Indítsunk el a registry editort. (regedit)
2. Keressük meg a
HKLM \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ atapi \ Parameters
alkulcsot.
3. Adjunk hozzá egy új DWORD kulcsot, melynek neve EnableBigLba legyen, értékét pedig állítsuk 1-re.
4. Indítsuk újra a rendszert.

1. Ha ezt megcsinálom akkor nem kell az EnableBigLBA patch?
2. win98 alatt működik?

Én a WinME valami kiterjesztett FAT32-jével formáztam a 160 gigát, ami igazából 149. XP és WIN98SE is felismeri mindet, de van hogy egyszerűen elérhetetlenné válnak a mappák és a partíciók. Ezt is megoldja a patch?

Na, én ezt végrehajtottam 98SE alatt és működött. Persze a registrik nem léteztek, így én magam hoztam létre. Partition Magic 8.0 rögtön látott mindent és végre valahára 131 xxx xxx kiló helyett 152 xxx xxx kilót látott és hibátlanul lepartícionálta (egyébként FAT32).  :D  :D  :D  :respect:

Szerkesztette: Henci Papa 2004. 05. 19. 08:47 -kor

Élj úgy, hogy a hajdani gyermek aki voltál, ne szégyelljen téged, a felnőttet.
Fórumszabályzat X@r1 X@r2
Lehetsz tökös gyerek, de csak Nekem lehet makkos az avatarom! :)

#753 Felhasználó inaktív   antijedi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 19. 17:44

kérdésem a következő lenne:
most fogok venni hamarosan sulinetben 160gigás SATA vinyót,
ez eddigi leirások után elég bizonytalan vagyok hogy milyen márka lenne a legjobb
én eddig a seagate és a samsung vinyok között vaciláltam, a seagate melelt talán a 8mb cache szól, bár a samsungra 3év garija se rossz, de még irtak sok szép és jót mindkettőröl :) szóval akkor msot melyiket? mik a pizitivumok és negativumok melletük? fontos lenne hogy megbizható legyen, és ha lehet halkis, meg persze ne melegedjen :) és ez a folyadékcsapágyas dolog mennyire számit? vagy csak parasztvakitás? :)
válaszokat előre is köszönöm :)

#754 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 19. 17:56

Idézet: antijedi - Dátum: 2004. máj. 19, szerda - 18:44

... a seagate melelt talán a 8mb cache szól, bár a samsungra 3év garija se rossz,...

A SATA Samsungok is 8 mega cache-el szereltek.

Egyébként az általad felvetett kérdéseket neked kell magadban tisztázni, ezekben nem nagyon lehet tanácsot adni már.
Vedd azt amelyik szimpibb/közeli boltban lehet kapni/olcsóbb. :)

RE:

Idézet

szóval akkor msot melyiket? mik a pizitivumok és negativumok melletük?

Ezt a kérdést ugye te sem gondoltad komolyan? :rolleyes: 
Kismillió topik van, sőt olyan is, amiben a te kérdésedhez hasonlóan ez a két vinyótípus szerepel (lehet hogy nem pont 160 gigásak, de az mindegy). Kereső? :)

Szerkesztette: Etele 2004. 05. 19. 17:57 -kor

#755 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 19. 22:38

Föltennék egy láma kérdést: a SATA visszafelé kompatibilis az ATA133-mal? :confused:
Sztem nem. :)
Semper Fi

#756 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 20. 08:49

Elvileg lehet SATA -> PATA átalakítót kapni.

#757 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 20. 09:23

mivel részben SAmsung HDD-hez kapcsolódik és nem akartam uj topikot nyitni de eléggé érdekes dologra bukkantam minap:

Kép

Kép

na ez mitől lehet? mindkét vinyó ugyanolyan körülmények közt van használva.
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#758 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 20. 16:50

Mikből számolja ki ezt a fitness csíkot a progi? :think:

Amíg mindenre OK-t jelez a SMART, addig én a helyedben nem aggódnék. :)

RE: és ha tutira akarsz menni, nézd meg a Samsung saját diagnosztikai progijával, ha azzal is oké, szard le a Speedfan hülyeségeit. :)

Szerkesztette: Etele 2004. 05. 20. 16:53 -kor

#759 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 08:15

köszönöm  ;)

jah még annyi hogy mennyi a "normális" üzemi hőmérsékletük ezeknek a háttértáraknak?

#760 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 09:21

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 9:15

köszönöm  ;)

jah még annyi hogy mennyi a "normális" üzemi hőmérsékletük ezeknek a háttértáraknak?

Hát, a 80Gigás 7200-as Maxtorom 40-45 fok környékén van tartós kerregtetés esetén (nyitott dobozzal üzemeltetem  :D ), a 160Gigás Samsungom 4-5 fokkal hűvösebb. A mérőeszköz a kezem volt (mint mindig)  :D  :D  :D
Élj úgy, hogy a hajdani gyermek aki voltál, ne szégyelljen téged, a felnőttet.
Fórumszabályzat X@r1 X@r2
Lehetsz tökös gyerek, de csak Nekem lehet makkos az avatarom! :)

#761 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 15:27

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 9:15

...

Az attól függ, hogy milyenek a körülmények.

Gépenként változó... ki hogyan hűti, nem hűti, a házban milyen a levegőáramlás, etc...

#762 Felhasználó inaktív   Dozer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 18:55

Tegnap vettem egy 120 gigás 8MB cache-el szerelt Samsung vinyót és azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon jó! Őszintén szólva annak ellenére pozitívan csalódtam a vinyóban, hogy eddig szinte mindenki csak jókat mondott róla (ez tul. képpen túl gyanús volt). Egyrészt a fej mozgása baromi halk, konkrétan én egyáltalán nem hallom a hangját, még úgy sem, ha levett házoldal mellett odahajolok a géphez, nem is értem... (ráadáasul a gépem egyáltalán nem hangos, szóval nem arról van szó, hogy a ventik elnyomják a hangját). Az alaphangja talán valamivel "hangosabb", mint az alatta levő 80GB-os Maxtor (amivel nekem eddig -sokakkal ellentétben- semmi problémám nincs, persze azt leszámítva, hogy hangosan kerepel és forrófejű), de egyáltalán nem zavaró. Ezenkívül gyorsabb (a hd tach szerint mértem) és sokkal hidegebb is, mint a gépben lévő társa. Őszintén szólva messze ez az eddigi legjobb vinyóm, ez az első olyan, amivel a vásárlást követően teljesen meg vagyok elégedve, pedig majdnem az összes gyártótól akad itthon legalább egy.
Közben folyamatosan figyelem, hogy mikor jön már meg a hangja, mert nem hiszem el, hogy nulla hangja van, de csak nem akar:) Na majd mindjárt átrakom rá az oprendszert, talán majd akkor...:)

Szerkesztette: Dozer 2004. 05. 21. 19:00 -kor

#763 Felhasználó inaktív   Gismoooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 20:43

Idézet: Dozer - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 17:55

Tegnap vettem egy 120 gigás 8MB cache-el szerelt Samsung vinyót és azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon jó! Őszintén szólva annak ellenére pozitívan csalódtam a vinyóban, hogy eddig szinte mindenki csak jókat mondott róla (ez tul. képpen túl gyanús volt). Egyrészt a fej mozgása baromi halk, konkrétan én egyáltalán nem hallom a hangját, még úgy sem, ha levett házoldal mellett odahajolok a géphez, nem is értem... (ráadáasul a gépem egyáltalán nem hangos, szóval nem arról van szó, hogy a ventik elnyomják a hangját). Az alaphangja talán valamivel "hangosabb", mint az alatta levő 80GB-os Maxtor (amivel nekem eddig -sokakkal ellentétben- semmi problémám nincs, persze azt leszámítva, hogy hangosan kerepel és forrófejű), de egyáltalán nem zavaró. Ezenkívül gyorsabb (a hd tach szerint mértem) és sokkal hidegebb is, mint a gépben lévő társa. Őszintén szólva messze ez az eddigi legjobb vinyóm, ez az első olyan, amivel a vásárlást követően teljesen meg vagyok elégedve, pedig majdnem az összes gyártótól akad itthon legalább egy.
Közben folyamatosan figyelem, hogy mikor jön már meg a hangja, mert nem hiszem el, hogy nulla hangja van, de csak nem akar:) Na majd mindjárt átrakom rá az oprendszert, talán majd akkor...:)

Az AIDA-val SEEK-eltesd meg! Ha attól nem hallod a hangját akkor semmitől!
Abit ST6,Intel Celeron2 1GHz,512SD,Gef2MX200,Sony CDU5231 52X cd-rom,Philips 48x16x48x CD-író,300W Codegen...

#764 Felhasználó inaktív   Dozer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 20:49

Na, van azért hangja, de nem sok. :)

#765 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 21:07

Üdv

A Samsung IDE-s winchesterekkel a fórumon elégedett a felhasználók többsége. A SATA-s winyók esetén rezgésre, berezonálásra utaló tapasztalatok is vannak. Az IDE-s winyókkal nincs igazán gond, halkak,  jók. ;)

Üdv
      macska ;) 
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#766 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 21. 23:24

nem samsung ugyan de szerintem fölösleges lenne uj topikot nyitnom.

vásároltam még régebben egy Seagate Barracuda 120 GB-os Serial ATA interfésszel ellátott vinyót.
gép öszeszerelése után azt tapasztaltam hogy amikor a HDD műveletetet végez, másol, keres, stb baromi nagy zaj jön ki a házból. nosza kivettem a vinyót majd asztalon összeszerelve nem volt halható inkább érezhető kézzel a rezgés amit kelt.
ujra össszeraaktam és azt vetem észre hogy a háznak átadott rezgések erősödnek fel. kivettem és 3. összerakáskor már a vinyó és a ház rögzítőkerete és a csavar feje és rögzítő keret közé is alátéteket raktam. -nem fém, hanem olyan alátéteket amikat az alaplapok csavarozásakor használnak-.

de a nagy zörej igy is fenn áll. lehet ezzel kezdeni valamit? vagy nyugodjak bele hogy ugy zörög mint egy régi rossz Quantum Fireball meghalás előtt.....

#767 Felhasználó inaktív   karfiol.hu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 10:10

Idézet: Macska - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 22:07

Üdv

A Samsung IDE-s winchesterekkel a fórumon elégedett a felhasználók többsége. A SATA-s winyók esetén rezgésre, berezonálásra utaló tapasztalatok is vannak. Az IDE-s winyókkal nincs igazán gond, halkak,  jók. ;)

Üdv
      macska ;) 

Sziasztok, nagy gondban vagyok. :D

Kinéztem magamnak az SP0812N modellt, ami ugye a 8Mb cache-es 80Gb-os vinyó lenne. Ezt azonban csak egy helyen láttam pesten (m*****l) 20 ezer Ft felett valamivel. Ugyanennyiért már megvehetném az SP0812C modellt, ami az s-ata verzió ugyanebből.

Kérdésem tehát az lenne, szerintetek vegyem a normál p-ata verziót 2Mb cache-el vagy próbáljam meg az s-ata-t, bár a rezgést nem komálom. :( Szállítani a vinyót nem óhajtom sehova, senkihez.

szerk: és még egy kérdésem lenne, a fórumon olvastam, hogy az s-ata kommunikációt kétféleképpen oldják meg a gyártók. Natív s-ata és hibrid s-ata, ha jól értettem; ez a samsung s-ata melyik megoldást alkalmazza?

Kösziii. :D

Szerkesztette: karfiol.hu 2004. 05. 24. 10:20 -kor

#768 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 11:25

sztem sebessége miatt is a S-ATA interfésszel ellátott HDD-t vedd.
rezgés? SAMSUNG?  :rolleyes:  hmm nem ismerős fogalom. pedig van belőle SATA is és PATA is...

Seagate + rezgés ..annál inkább  :rolleyes:  :reklamacio:

#769 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 12:13

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2004. máj. 22, szombat - 0:24

gép öszeszerelése után azt tapasztaltam hogy amikor a HDD műveletetet végez, másol, keres, stb baromi nagy zaj jön ki a házból. nosza kivettem a vinyót majd asztalon összeszerelve nem volt halható inkább érezhető kézzel a rezgés amit kelt.
ujra össszeraaktam és azt vetem észre hogy a háznak átadott rezgések erősödnek fel. kivettem és 3. összerakáskor már a vinyó és a ház rögzítőkerete és a csavar feje és rögzítő keret közé is alátéteket raktam. -nem fém, hanem olyan alátéteket amikat az alaplapok csavarozásakor használnak-.

Ha regebbi Chieftec hazad van, akkor a vinyotarto keret rogzitofule zorog. Tamaszd ki, hajlitsd vissza eredeti feszessegere, ha kilazult a sok ki-be nyitastol.
Meg ne huzd meg tovig a csavarokat.

Samsung amugy nem zorog seekeleskor, inkabb a csapagyhangja idegesito.
Holott csak a halkabbik 160-ast hasznalom, masikra nincs tap kotve.

#770 Felhasználó inaktív   fiffer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 13:47

Ez a csapágyhang mennyire hallható?
Régi vinyóknál magas hangon süvít, ez zavar a legjobban, nem az olvasás/írás közbeni hangja.
Már megvették nekem sulinetre otthon vinyóm(120GB,8MB, IDE) még nem hallottam, mondták ugyan, hogy nagyon halk, de ugye később nem jön meg a visító hangja??????? :confused:

Mer akkó' vágom ki az ablakon!!
Most 40GB Maxtor van, rendkívül élvezem...kikapcsolni :reklamacio:

Szerkesztette: fiffer 2004. 05. 25. 13:50 -kor

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41