HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyenek a Samsung HDD-k? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyenek a Samsung HDD-k? Értékeld a témát: -----

#1821 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 05. 19:50

Idézet: brd - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 19:48

Ugyan jobban hűl, de a megfelelő légáramlás szerintem többet számít általában. :)

Látom te is épp a topicot nézed... :)

Légáramlás van most is, csak feljel lefele lenne a 2 vinyó...

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1822 Felhasználó inaktív   Lugi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 20:15

Idézet: brd - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 20:46

Mint mondtam, túlságosan nem kell aggódni egy-egy db. miatt, ekkora adatsűrűség mellett könnyen előfordulhat egy-egy hibás sector (amelyben akár csak egy bit is hibás, hibásnak minősül teljesen). Gond akkor van, ha tömegesen jelennek meg ilyenek, mert akkor valószínűleg a felület gyengül, esetleg az olvasó/író fejek. Vagy már eleve alacsony minőségű a felület, mint pl. egyes maxtor winyóknál.

Értem, köszi !

Esetleg arra is van tipped, hogy raid-en mitől lassult be így a vinyó ? Most áttettem sima IDE-re és teljesen jó sebességeket produkál. Hamarosan visszarakom raid-re, meglátjuk most mit fog alkotni ott :)

Lugi

#1823 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 20:31

Charles: :)

Hát, baja semmiképpen sem lesz tőle (pláne, ha van megfelelő légáramlás), az egyetlen kikötés az, a beszerelt winyó elhelyezkedésével kapcsolatban, hogy a winyót alkotó "téglatest" valamely oldala(i) legyenek merőlegesek a gravitáció irányára.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1824 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 20:41

Lugi: a legjobb tippem az, hogy a windows (esetleg a driver?) lejjebb vette az átviteli sebességet az adott csatornán, ahol a winyó lógott.

#1825 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 20:51

Jee, vinyoim altal generalt nagyfrekvencias zaj a felere csokkent, miota kivettem a Samsung 160-ast :)

#1826 Felhasználó inaktív   Lugi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 20:56

Idézet: brd - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 21:41

Lugi: a legjobb tippem az, hogy a windows (esetleg a driver?) lejjebb vette az átviteli sebességet az adott csatornán, ahol a winyó lógott.

Köszi, utána fogok nézni !

Lugi

#1827 Felhasználó inaktív   S@ti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 22:49

Idézet: Charles - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 19:48

Hi!

Lehet úgy, hogy az üzlet ad rá garit. Ha nem kaptál papírt, akkor nem követelhetik. Viszont így még az is előfordulhat, hogy 1 évesnek tekintik csak a gariját...

Szerintem is végig lehet menni a Samsung-ig, aki vsz. ad papírt, csak kicsit macerás.

Ha táphalálod volt, akkor ne csodálkozz, hogy a 3. vinyódat fogyasztod. Tápon nem érdemes spórolni, de talán ezt már tapasztaltad... (vagy márkás táp volt?)

Üdv!

A régebbi tápom tényleg nem volt jó annyira, de a mostani biztos, hogy jó, mert Dydiman intézte :)
A 3 vinyó közül pedig 2 tökéletesen működik, csak ez nem, amelyik a táprobbanás idején még meg se volt...

Pont az a probléma, hogy anno adtak papírt, csak most nincs meg. Ezért kérdezem, hogy mitől függ a jogom. Remélem, nem attól, hogy megtalálom-e a papírt, mert nem fogom megtalálni...

Az üzletben az eladó nekem kijelentette, hogy van még rá gari, úgyhogy semmiképp nem hagyom annyiban.

Ja, és most jut eszembe, hogy nem is 2004 nyarán vettem a vinyót, mert akkor egy 80-as Maxtort vettem, ami belehalt a táprobbanásba. Ezt idén februárban vettem, úgyhogy még az egy év se probléma...

Szerkesztette: S@ti 2005. 11. 05. 22:51 -kor

"Gondolkodom, tehát vagyok." (Descartes)

#1828 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 05:25

Idézet: Charles - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 20:48

DOS alol elindítod a Samsung HUTIL nevü progiját, ott asszem be lehet állítani, hogy melyik UDMA mód legyen. És BIOS-ban is, talán...

Üdv!

Sajnos a samó HUTIL nálam nem jött be, mert a DOS-os lemezről nem látta a SATA meghajtókat..  :confused:
A bioszt is próbáltam, de ott nem találtam semmit ami kapcsolatban lenne a SATA-val.  :confused: A deszka egy ASUS A7N8X-E Deluxe, a winyó meg egy SP2004C.
Valami más ötlet???  :think:

#1829 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 13:41

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 5:25

Sajnos a samó HUTIL nálam nem jött be, mert a DOS-os lemezről nem látta a SATA meghajtókat..  :confused:

De bena.

Tegnap szorakoztam a Hitachi Drive Fitness Test-tel, es az osszes vinyomat felismerte, attol fuggetlenul, hogy az alaplapi IDE-re, a betett Promise Ultra100TX2 kartyan, vagy az alaplapra integralt SiI3112-re volt dugva.

Mondjuk az meg attol akadt ki, hogy a DVD egyedul volt slave a masodik alaplapi IDE-n. At kellett jumperolnom master-ra, hogy mukodjon a progi.

#1830 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 07. 14:11

Idézet: brd - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 20:31

Charles: :)

Hát, baja semmiképpen sem lesz tőle (pláne, ha van megfelelő légáramlás), az egyetlen kikötés az, a beszerelt winyó elhelyezkedésével kapcsolatban, hogy a winyót alkotó "téglatest" valamely oldala(i) legyenek merőlegesek a gravitáció irányára.

Igen, erről tudok... Nem tudom, hogy ér-e valamit majd, ha megfordítom... Hangosabb vagy halkabb lenne? Hőmérséklet változna?

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1831 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 14:13

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 20:51

Jee, vinyoim altal generalt nagyfrekvencias zaj a felere csokkent, miota kivettem a Samsung 160-ast :)

Akkor most már csak Hitatchi-d van?

Neked ugye a hangosabb motoros Samu volt? P80 szériából?

Üdv!

#1832 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 07. 14:15

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 5:25

A bioszt is próbáltam, de ott nem találtam semmit ami kapcsolatban lenne a SATA-val.  :confused: A deszka egy ASUS A7N8X-E Deluxe, a winyó meg egy SP2004C.
Valami más ötlet???  :think:

Hello!

Volt olyan, hogy nekem se látta... ez akkor lehetséges, ha nem a chipbe integrált, natív SATA vezérlőn hajtja meg a BIOS a vinyót, hanem pl. SATA RAID-en!

A te alaplapod chipsetje tudja a Sata-t, vagy külön chip van erre (pl. Silicon Image...)?
A BIOS-ban ki kell kapcsolni a Sata RAID rom-ot, és átállítani "sima" SATA-ra, úgy látnia KELL!

Üdv!

#1833 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 18:49

Idézet: Charles - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 15:15

Hello!

Volt olyan, hogy nekem se látta... ez akkor lehetséges, ha nem a chipbe integrált, natív SATA vezérlőn hajtja meg a BIOS a vinyót, hanem pl. SATA RAID-en!

A te alaplapod chipsetje tudja a Sata-t, vagy külön chip van erre (pl. Silicon Image...)?
A BIOS-ban ki kell kapcsolni a Sata RAID rom-ot, és átállítani "sima" SATA-ra, úgy látnia KELL!

Üdv!

A deszkára egy gennyes Sil3112 van ráokádva..... :reklamacio:
A biosban nem tudok semmit állítani ami a RAID-el kapcsolatos..... :reklamacio:
A bios lefutása után lehet belépni a RAID settings menübe, ahol viszont nem tudok semmit állítani... :think:
Max le tudom formázni a samót... :confused:

#1834 Felhasználó inaktív   Gallac 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 07. 21:07

De hogy a bánatban lehet hangos egy Spinpoint 80as Samu?:)
vagy ti orvosi műszerrel hallgatjátok?:)

Sztem halk...bár sajna még egy ótvar Acorp tápom van és az kiba hangos de a Samu nem tünt hangosnak:) halk konfigban ...2éve megvan még az A szériás, de szerintem halk ...bizti van halkabb és jobb nem vitatom, de egy MAxtor 540X után:)

üdv

Galll

#1835 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 21:21

Ezt én sem értem. :) Nekem 2 db 1203N van, a gép mellett alszom, kb. 2 méterre és a winyók hangja sosem zavart. Pedig sajnos nehezen alszom el egyébként, túl érzékeny vagyok a zajokra.

#1836 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 21:27

Zavarni most nem zavar, mert gép lekerült mellőlem a földre, de kétségtelenül hangosabb mint az előtte szolgáló 60-as Maxtor, vagy a fater gépében levő Seagate.

Szerkesztette: AViD 2005. 11. 07. 21:28 -kor

#1837 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 21:32

Érdekes, nekem pont a Maxtornál (60GB-os ez is) tűnik csendesebbnek a hangja, pedig az is van itthon, de csak hurcolászni használom. Rackben van az egyik Samsung és időnként a Maxtor is.

#1838 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 22:41

Idézet: Charles - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 14:13

Akkor most már csak Hitatchi-d van?

Neked ugye a hangosabb motoros Samu volt? P80 szériából?

Most meg benne van a gepben a kavedaralo imitator Seagate, de amint meg lesz az uj gepem, az is repul.
Elferni elfernek a 7K250 200GB+2xT7K250 250GB-n, csak sajnos a SATA vinyoim SiI3112-on lognak, annak minden hatranyaval egyutt :( (TV tuner nem oke vele)
Emiatt kell most ideiglenesen +1 PATA vinyo.

Motorilag JVC motoros Samum volt. Nagyon nem rulz. :(

Szerkesztette: nyunyu 2005. 11. 07. 22:42 -kor

#1839 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 03:03

Idézet: nyunyu @ 2005. nov. 7. - Dátum: hétfő - 22:41

Motorilag JVC motoros Samum volt. Nagyon nem rulz.

Tenyleg baszott nagy makom van ezzel a 80-as JVC motorossal ;D

Szerkesztette: blash 2005. 11. 08. 03:07 -kor

#1840 Felhasználó inaktív   Csempe 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 08. 15:03

Nekem egy 2 hónapos 80Gb-os Samsung sata vinyóm van, és már idle-ben is hangosan mély hangon búg. Ez normális?

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.