HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyenek a Samsung HDD-k? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyenek a Samsung HDD-k? Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 22. 19:16

Üdv Mindenkinek

A kérdésem a következő lenne. Szemezek a Samsung winyóval.Halk, gyors,3 év garancia. Olvasva a topicot arra a megállapításra jutottam, hogy:

160GB-nál kell a Samsung Patch az XP-hez, 120GB-osnál nem.ABIT KT7E lapom van (ATA 100), melynek BIOS-sza látja a 137GB feletti winchestereket is.

A Windows XP-nek általánosságban van gondja a 160GB-tal, vagy csak a Samsung ilyen, és Patch kell hozzá????

120GB-ban gondolkodom a közeljövőben elsősorban. Ehhez nem kell a Samsung Patch???? (Lehet, 160GB lesz a végén.)

A Samsung Patch XP-re való feltétele kb. miben áll???? Elindítom és kész???? vagy van vele más egyéb procedúra????
Ez akkor lesz időszerű, ha meglesz a winchester, de aki tud, pár szóval írja le a patch feltételét.

Ha esetleg úgy alakul, hogy modern Samsung winchester veszek, ami ATA 100 "felett" van, ettől függetlenül ATA 100-ban működhetnek, magyarul "visszafelé" kompatibilisek????(Nem vagyok tisztában a mostani SATA, PATA ... vezérlésekkel)

A segítséget előre is köszönöm. ;)

Üdv
macska ;)

ui: Szemezek a Samsunggal. Az XP Patch-et letöltöttem a biztonság kedvéért. Már csak a winyót kell megvenni,....valamikor. ;)

[ 2003. december 22.: Macska szerkesztette a hozzászólást ]
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#202 Felhasználó inaktív   MyCroft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 22. 20:35

én is beszereztem egy Samsungot.. igaz, csak egy kisebb példányt (80 gigás), de a 80as Seagate-tel együtt azért jó ez így :)
Eddig semmi gond, halk és hűs :) és a 3év gari is megnyugtató, pláne, hogy sulinetes a szentem.

macska: ami a patch-et illeti.. semmi extra.. elindítod, aztán feljön egy kis ablak, nyomsz egy OKot és kész. Nem viseli meg az xp-t. A biztonság kedvéért én is elindítottam.. biztos ami tuti alapon

[ 2003. december 22.: MyCroft szerkesztette a hozzászólást ]
Szavaz a hejesirók pártyára!

#203 Felhasználó inaktív   PreryQtya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 22. 20:53

idézet:
Ezt írta Macska:
Üdv Mindenkinek

A kérdésem a következő lenne. Szemezek a Samsung winyóval.Halk, gyors,3 év garancia.
120GB-ban gondolkodom a közeljövőben elsősorban. Ehhez nem kell a Samsung Patch???? (Lehet, 160GB lesz a végén.)

A Samsung Patch XP-re való feltétele kb. miben áll???? Elindítom és kész???? vagy van vele más egyéb procedúra????
Ez akkor lesz időszerű, ha meglesz a winchester, de aki tud, pár szóval írja le a patch feltételét.

Ha esetleg úgy alakul, hogy modern Samsung winchester veszek, ami ATA 100 "felett" van, ettől függetlenül ATA 100-ban működhetnek, magyarul "visszafelé" kompatibilisek????(Nem vagyok tisztában a mostani SATA, PATA ... vezérlésekkel)

A segítséget előre is köszönöm. ;)

Üdv
macska ;)

ui: Szemezek a Samsunggal. Az XP Patch-et letöltöttem a biztonság kedvéért. Már csak a winyót kell megvenni,....valamikor. ;)

[/quote]

Én is 120-ast vettem,(S.N.)ST6 os laphoz mellékéltem, és ATA 100-on is vígan megy(bár biztos, hogy lassabban mint ha ATA 133-on menne).Csöndes, halk, és gyors.Csak ajánlani tudom.Még azt sajnálom, hogy az utolsó 8Mb cash-al ellátottat az orrom elött vitték el, így az enyém csak 2Mb-os. ;)

[ 2003. december 22.: PreryQtya szerkesztette a hozzászólást ]
AMD DX4x100

#204 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 22. 21:02

Üdv

Nagyon köszönöm a segítséget mindenkinek ;).

Figyelemmel kísérem a topicot, valószínű Samsung Winyo lesz. Nem most, kicsit késöbb,de... ;).

Üdv
macska ;)

P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#205 Felhasználó inaktív   E 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 22. 21:20

Mire a topik végére értem, gondoltam én is beírok:
SEX-ben vettem 160-ast (típusszámot majd késöbb, most nem rántom ki menet közben).
Miféle XP pecsről folyik itt a szöveg? XP alatt nyomulok és még nem tettem fel semmilyen pecset (persze kivéve a win javításokat).

Még valami:
Nálatok mit jelent a hangos meg a halk vinyó?
A pörgés hangja, vagy amikor mozgolódik a fej?

[ 2003. december 22.: E szerkesztette a hozzászólást ]

#206 Felhasználó inaktív   PreryQtya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 22. 21:55

idézet:
Ezt írta E:
Mire a topik végére értem, gondoltam én is beírok:
SEX-ben vettem 160-ast (típusszámot majd késöbb, most nem rántom ki menet közben).
Miféle XP pecsről folyik itt a szöveg? XP alatt nyomulok és még nem tettem fel semmilyen pecset (persze kivéve a win javításokat).

Még valami:
Nálatok mit jelent a hangos meg a halk vinyó?
A pörgés hangja, vagy amikor mozgolódik a fej?

[ 2003. december 22.: E szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Válasz 1:
Létezik egy kis programocska az XP alá ami a 137G főlőtti vinyókhoz ajánlanak feltenni(Samsung_enableBigLba)!
(Itt valahol a topicoc között be van linkelve)
Válasz 2:
Hogy az adatfeldolgozás alatt nem hallasz motorzümmögést, fejkerepelést stb. a vinyóból!
;) ;)
AMD DX4x100

#207 Felhasználó inaktív   E 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 22. 22:55

idézet:
Ezt írta PreryQtya:

Válasz 1:
Létezik egy kis programocska az XP alá ami a 137G főlőtti vinyókhoz ajánlanak feltenni(Samsung_enableBigLba)!
(Itt valahol a topicoc között be van linkelve)
Válasz 2:
Hogy az adatfeldolgozás alatt nem hallasz motorzümmögést, fejkerepelést stb. a vinyóból!
;) ;)
[/quote]

1. Ennek akkor utánanézek, bár eddig semmi problémám nem volt.
2. Valóban halkabbnak tűnik a Maxtor-omnál.

Ma is egy Samsungot akartam venni 120GB-at. Csak a béna eladó Maxtort adott, mire észrevettem, addigra már be volt regisztrálva a Sulinetbe a nevemen
:mad:
Úgyhogy végül egy 120-as Maxtor lesz a rendszervinyó, de mind1, már úgyis megszoktam a kerepelést. A ventik zaja sokkal zavaróbb (főleg amikor terhelve van a rendszer).

Mj: Az ilyeneket nem szabadna pult mögé állítani. Mennyenek inkább kapálni, ha már egy típusnév megjegyzése is problémát okoz.

#208 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 24. 10:07

Úgy néz ki, nekem is lesz még egy Samsung... Régebben el sem tudtam képzelni, hogy mivel töltenék fel 80 gigát. Most már el sem tudom képzelni, mennyit nem lehet feltölteni... :D
Rhino666

#209 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 24. 11:24

Van egy kis tapasztalat 1 ev 365*24 oras uzemre, a gep
- MSI K7D
- AMD MP
- 2 GB RAM
- Adaptec ATA raid kartya + 4 db Samsung 80 GB ATA HDD

Az egy ev tapasztalata:
- Samsung vinyok allando mukodest birjak
- a hibas blokok szama 10-zel nott a teljes kapacitashoz kepest
- elviselik a ho ingadozast de a legjobb teljesitmeny 10-20 fok kozott produkaljak

A tamogatas igen jo (szoftver, doksi) igaz angol.

Az en velemenyem:
- megeri az arat
- jo a szerviz hatter
- jo a support
- optimalis korulmenyek kozott igen jo teljesitmenyuek
- 3 ev gyari garancia
de
- lehetoleg megbizhato a samsung altal javasolt uzletben kell vasarolni vagy megbizhato megfelelo szolgaltatast nyujto cegnel meg ha kicsit dragabb is lesz
- a hdd-vel egyutt elkell kerni a leirast, driver lemezt mert ezek gyari tartozekok.
Az informatika atok de jo hogy van.

#210 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 25. 18:37

idézet:
Ezt írta E:

1. Ennek akkor utánanézek, bár eddig semmi problémám nem volt.
2. Valóban halkabbnak tűnik a Maxtor-omnál.

Ma is egy Samsungot akartam venni 120GB-at. Csak a béna eladó Maxtort adott, mire észrevettem, addigra már be volt regisztrálva a Sulinetbe a nevemen
Úgyhogy végül egy 120-as Maxtor lesz a rendszervinyó, de mind1, már úgyis megszoktam a kerepelést. A ventik zaja sokkal zavaróbb (főleg amikor terhelve van a rendszer).

Mj: Az ilyeneket nem szabadna pult mögé állítani. Mennyenek inkább kapálni, ha már egy típusnév megjegyzése is problémát okoz.
[/quote]

Ha még benne vagy a 3 napban vidd vissza gyorsan, de amúgyis lenne jogod reklamálni hiszen becsaptak !
Abit IC7, Kingmax MPXD42F-D8KT4B 400Mhz 2x1GB,
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S

#211 Felhasználó inaktív   Virág elvtárs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 25. 18:39

idézet:
Ezt írta E:

Csak a béna eladó Maxtort adott, mire észrevettem, addigra már be volt regisztrálva a Sulinetbe a nevemen
[/quote]

??? És ez Téged miért érdekelt? Nem azt kaptad amit kértél, nem kellett volna kifizetni. Az eladónak sűrű elnézéskérések között be kellett volna fáradnia a raktárba egy másik HDD-ért illetve egy sulinetes matricáért és újból nekikezdeni a procedúrának.
Ja, a sulinet rendszerébe a neved nem kerül bele, csak a cucc azonosítója, a matrica száma és az ára illetve a számla száma. Szerintem megvezettek.
(mellesleg a nagykerben a matricát az áuval párosítva adják, tehát elvileg nem is adhatta volna oda a Samsungos matricával a Maxtort)

[ 2003. december 25.: Virág elvtárs szerkesztette a hozzászólást ]

#212 Felhasználó inaktív   MajaG 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 21:38

Kineztem ebbol 1 7200-s 160-st 8mb-sba sajna nincs. Legalabb 3 ev gari van.
Megbizhato ez is? Erdemes varni 8mb-sra, esetleg hitachira?

NEM sata lesz.

#213 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 21:48

idézet:
Ezt írta MajaG:
Kineztem ebbol 1 7200-s 160-st 8mb-sba sajna nincs. Legalabb 3 ev gari van.
Megbizhato ez is? Erdemes varni 8mb-sra, esetleg hitachira?

NEM sata lesz.
[/quote]

Ha egy gyarto 3 evet ad az nagy valoszinuleg megbizhato mert nem erne meg a sok garis csere :)

Az atmeneti tarolo merete nem sokat oszt vagy szoroz kiveve ha digitalizalni akarsz vagy jatekok esetleg film nezes.

#214 Felhasználó inaktív   MajaG 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 22:26

idézet:
Ezt írta szaki:

Ha egy gyarto 3 evet ad az nagy valoszinuleg megbizhato mert nem erne meg a sok garis csere :)

Az atmeneti tarolo merete nem sokat oszt vagy szoroz kiveve ha digitalizalni akarsz vagy jatekok esetleg film nezes.
[/quote]

Akkor inkabb marad 1 2mb-s 160-s, mint 1 8m-s 120-s.
Neha digizek, de azert nem ipari mennyisegben, szoval gondolom a 40gb inkabb akkor jobban jon.

Kosz a valaszt.

ui.: Ehhez akkor mar telepitsem a patchet ugye?

#215 Felhasználó inaktív   nova 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 05. 14:12

idézet:
Ezt írta H A M M E R:
winchester t, hasznaltan? soha! ki tudja milyen korulmenyek kozott elt elozo eleteben. pl: Ha mobil rackben volt az mar eleve nem tul elonyos[/quote]

Gondolod, hogy a szekrényben tartva egy mobilrackben, vagy akár járatva egy 3 ventis mobilrackben sokkal gázosabb lehet, mint a gépbe beépítve? Nekem tojást lehetett sütni a gépbe rakott DVD meghajtóm tetején, mert alatta egy Maxtor 7200-as volt. Ellenben a mobilos vinyómra (1 ventivel, szintén 7200-as maxtor) mondhatom, hogy elég hüvös. A kettő között biztos van legalább 30 fok különbség, ha nem több.
Most vettem én is nemrég egy samsungot és hőfokban mérve mindenképp megérte. Már nem kell kinyitni az ablakot, ha bekapcsolom a számítógépet ;)
Ha te mondod és úgy van, akkor valószínű

#216 Felhasználó inaktív   X-Email 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 05. 14:27

Vettem pár samsung winyót.120-asat.
Szerintem halk,de nagyon melegszenek.
Van 8MB cash-es is meg 2-es is.
Tietek is meleg?
Raktok rá hűtőt?
-Az a nap, amikor a Microsoft olyan terméket készít, amellyel nem lehet szívni, talán az a nap lesz, amikor elkezdenek porszívót gyártani.
-Az a specialitásom, hogy amikor mások tévednek, nekem igazam van...
-Magzar billentzuyet ruley!

#217 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 05. 16:15

idézet:
Ezt írta MajaG:

Akkor inkabb marad 1 2mb-s 160-s, mint 1 8m-s 120-s.
Neha digizek, de azert nem ipari mennyisegben, szoval gondolom a 40gb inkabb akkor jobban jon.

Kosz a valaszt.

ui.: Ehhez akkor mar telepitsem a patchet ugye?
[/quote]

ha a gep nem ismeri fel vagy az OS nem kezeli le es hisztizik de nem art. Csak olyan kell ami megfelelo a Samsung oldalan minden megtalalhato, meg a magyaron is.

#218 Felhasználó inaktív   instant_h2o 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 17:48

Udv!

Eppen vinyo vasarlas elott allok,es az olvasottak alapjan eleg nagy az eselye a Samsungnak! ;) Olyan kerdesem lenne,h erdemes-e beruhazni sATA-s vinyoba? Az mar valoban sATA-s,vagy csak atalakitott pATA? Egyaltalan mekkora a kulonbseg sATA/pATA kozott (adatatvitelben)?
Azert kerdem,mert egy kisse szkeptikus vok a sATA letjogosultsagaval kapcsolatban-plane ha az a sATA valojaban nem is sATA! :D
Elore is kosz,csovaz!
AMD 286  0.008GHz ; 0.0048Gb RAM ; Realtek 3106 VGA  0.5Mb ; WD Caviar 0.08Gb  ; MS-DOS 6.2 + QEMM386+Windows 3.1

#219 Felhasználó inaktív   MajaG 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 07. 10:51

1 120-s vincsit hogy erdemes particionalni, ha rendszer lesz rajta?

valaszokat koszonom.

#220 Felhasználó inaktív   comic 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 07. 20:30

Hali! Én is most szereztem be egy 160 GB-os darabot, de formázás után "csak" 129 GB-os lett. Ez így normális vagy elcsesztem valamit??? Segítsetek, please! :confused:

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.