HWSW Informatikai Kerekasztal: villanyszerelo dvd-sek help - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

villanyszerelo dvd-sek help

#81 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2003. 04. 13. 21:09

De jó, hogy felhoztad ezt a topikot, nálam is előjött mostanában (mióta bedugtam a receiver-be a KTV koax-ot) ilyen probléma. Egyelőre úgy oldottam meg, hogy (a PC-t kímélendő) szépen kihúztam a TV-out kábelt a videoból, úgyhogy nincs fémes kapcsolat a gép és a Hi-Fi között (szerencsére az S/PDIF száloptikán megy, az meg viszonylag rossz elektromos vezető ;) ).
Ha ez az izolátor valóban nem jön be, akkor asszem gyártok egy kapcsolót, és abban az esetben, ha fel akarok venni valamit, vagy DiVX-et akarok nézni TV-n egyszerűen átváltok a KTV-ről a TV-Out-ra. Mondjuk kicsit kényelmetlen, de ha nincs más megoldás. Ráadásul az izolátornál némileg olcsóbb is. :)

üdv

R.

[ 2003. április 13.: Renwick szerkesztette a hozzászólást ]
Can you hear me, major Tom?

#82 Felhasználó inaktív   Moe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 04. 13. 22:47

idézet:
Ezt írta Renwick:
Ha ez az izolátor valóban nem jön be, akkor asszem gyártok egy kapcsolót, és abban az esetben, ha fel akarok venni valamit, vagy DiVX-et akarok nézni TV-n egyszerűen átváltok a KTV-ről a TV-Out-ra. Mondjuk kicsit kényelmetlen, de ha nincs más megoldás. Ráadásul az izolátornál némileg olcsóbb is. :)[/quote]

Várjál még, Renwick, ne temesd az izolátort! ;) Egyre inkább a videómra kezdek gyanakodni, azon keresztül megy a TV out. :rolleyes: 15 éves Graetz... :)
Pár napig észre sem vettem ezt a képzavart, ugyanis egy átlagos DivX képnél annyira nem szembetűnő a minőségromlás, mint a moiré tesztnél, de ott viszont nagyon látszik. Eleve úgy vettem észre a problémát, h a szokásosnál jobban felvettem a hifi hangerejét, és rendesen berregett-zúgott (nem búgott, mint a földhuroknál), mindenféle zene nélkül. Ugyanis egy kis elosztóval két helyre megy a koax, a videóba meg a hifibe, a kábeles rádióadások miatt. Amint kihúztam a hifibe menő kábelt, megszűnt ez a zúgás...
Aztán kezdtem el kísérletezni, és úgy vettem észre, h a TV out kép is javul, ha az antennát kihúzom.
Viszont ha a koaxot egyenesen a hifibe dugom, akkor nincs semmi probléma. Ha a hifit és a videót kötöm össze az RF kábellel, akkor szintén van zúgás, tehát minden ami a videón átmegy, emiatt gyanakszom a videóra... :(
Majd megpróbálok szerezni kipróbálásra vmi modernebb példányt! :D
Az is érdekes volt számomra, mint laikus (nem villanyszerelő DVD-s ;)), h ha először csak a videóba dugtam a koaxot, majd utána a hifibe is, akkor ugyan az elkezdett zúgni, de a képzavar egy részét el is vitte a tévéről! :)

Szóval jó dolog az izolátor, a földhurok problémát mindenképpen kiiktatta, de ezek szerint egy gagyi videóval nem tökéletes megoldás... Mozizásnál továbbra is érdemes kihúzni a koaxot, de ahhoz legalább nem kell kikapcsolgatni a tévét, videót, gépet...

[ 2003. április 14.: Moe szerkesztette a hozzászólást ]

#83 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 13. 23:02

idézet:
Ezt írta Moe:
...Szóval jó dolog az izolátor, a földhurok problémát mindenképpen kiiktatta, de ezek szerint egy gagyi videóval nem tökéletes megoldás...
Mozizásnál továbbra is érdemes kihúzni a koaxot, de ahhoz legalább nem kell kikapcsolgatni a tévét, videót, gépet...
[/quote]

Nálam éppenséggel nem koros egyik cucc sem (sem a Video/receiver/TV/VGA nincs még túl az első szülinapján), de ha már veszek egy cuccot ~5.000Ft-ért, amitől azt várom, hogy minden földhurokproblémát megoldjon, akkor jó lenne, ha működne a dolog, nem akarok feleslegesen ennyi pénzt kidobni az ablakon, inkább megvárom, amig a Matávkábel felszereli ingyen és bérmentve (talán jövőre?), addig marad a kétállású kapcsoló. :)

Esetleg kölcsönadhatnád az izolátorodat, megnézném, hogy működik-e nálam... ;)

üdv

R.

#84 Felhasználó inaktív   Moe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 14. 00:03

idézet:
Ezt írta Renwick:

Nálam éppenséggel nem koros egyik cucc sem (sem a Video/receiver/TV/VGA nincs még túl az első szülinapján)...
[/quote]

Húha, ez nem kis beruházás volt az elmúlt pénzügyi évben, mi? :cool: ;)

idézet:
...,de ha már veszek egy cuccot ~5.000Ft-ért, amitől azt várom, hogy minden földhurokproblémát megoldjon, akkor jó lenne, ha működne a dolog, nem akarok feleslegesen ennyi pénzt kidobni az ablakon, inkább megvárom, amig a Matávkábel felszereli ingyen és bérmentve (talán jövőre?), addig marad a kétállású kapcsoló. [/quote]

Na ja, ráadásul én még az áfát is bepengettem érte az államkasszába! :D Olvastam, h gyuszkó mester nagyon elfoglalt mostanában, nem akartam zaklatni. :)

Egyébk a földhurok problémát azt megoldotta, mert direktben a hifibe kötve cseppet sem búg és nincs vándorló csík a TV-képen, ez most vmi más... :rolleyes: Megpróbálok még holnap szerezni egy másik videót, aztán okosabb leszek. Sajna a videót nem tudom kihagyni, mert a tévém még butább, pedig az csak 10 éves! :D Még SCART csati sincs rajta, nemhogy RCA/S-Video, csak egy antennabemenet, de a képe azért szép! :)

#85 Felhasználó inaktív   Moe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 14. 00:04

BTW, én is hasonló kapcsolós megoldáson gondolkoztam, amíg nem tudtam, h létezik ilyen izolátor, de szkeptikus vagyok, h az működne-e. Nemtom pontosan milyen kapcsolóra gondolsz, de én a napokban sokat kísérleteztem ezzel az izolátorral meg nélküle, h hogyan reagál a földhurok különböző csatlakozók egymáshoz érintésére. Nagyon makacs kis valami! :D Pl. ha az F-elosztót, ami már az izolátor után jön a sorban az izolátor "testéhez" érintem, akkor újra búgás van. (Na, ez biztos van, akinek evidens, én teljesen amatőr játékos vagyok. :))

Szóval ha a fémes kapcsolat megmarad, akkor szvsz a földhurok is. Másrészt a TV-out csatlakozót nem szabad bekapcsolt állapotban felkötni, ezt te is tudod, és ez is felkötésnek minősül, h hirtelen ráküldöd a jelet, nem? :confused: Eleve úgy boot-ol a Radeon, h már tudja lesz-e TV out vagy sem. Tehát megint maradna a kikapcsolgatás...

Egyébk kölcsönadom neked szívesen, ha gondolod. Szándékosan nem vágtam szét a kábelt miatta, az F-elosztó elé iktattam be egy kis koax toldalékkal, h könnyen ki tudjam szerelni, el tudjam rejteni, ha jön majd a UPC a saját izolátorával! :D Persze ez gondolom nem sebtiben 2004. május 1-jén lesz, talán az euróval együtt, a UPC-től én semmi jóra nem számítok, ezért gondoltam, h nem várok tovább...

Bár a Matáv Kábel se kutya, gyuszkó nagyon irkálta, h ők mennyire készülnek. Én beszélgettem a KON-PAT-ban az eladó emberkével, ő mesélte, h ez az izolátor halál zsír, mindenféle szabványnak megfelel, mert ezt a Matáv által kiírt tenderre készítették, akik aztán b*sztak belőle rendelni tőlük egy darabot is... :rolleyes: Gondolom ezért ilyen drága a cucc, mert most a mezei fogyasztó fizeti meg a K+F-et! ;)

#86 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 14. 17:14

Na megvan a Kon-Pat féle leválasztó. :)
Jelentem pöpec. Nyoma sincs többé búgásnak, a TV-Out képe tökéletes, plusz a villámvédelem is megoldva (mert valóban elég nagy beruházás volt ez a tavalyi, és volt már rá példa, hogy az ISDN T/A kiment a gépből, amikor a szomszéd villámhárítóján "lekúszott" egy villám, és bár kétszer ugyanoda ugyebár viszonylag ritkán, de ki tudhassa)... :)

üdv

R.

#87 Felhasználó inaktív   Moe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 14. 22:09

Na, hipp-hopp megvetted mégis? :cool:

Sejtettem amúgy, h nálad nem lesz semmi képzavar a 21. századi technológiával! :)
Kipróbáltam ma egy másik videóval, az se mai csirke: Philips VR3261, 95-ös évjárat. Azzal már csak elenyésző mértékben jelentkezett a képzavar, nagyon halkan berregett még egy picit a hifi, de közel sem annyira, mint az ezeréves Graetz-cel. Ebből gondoltam, h nálad semmi gond nem lesz az egy évnél újabb cuccokkal. :cool:

Hja, nem csak a gépet kéne nekem se mindig fejleszteni, hanem a háztartást is! :D ;)

#88 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 14. 22:19

idézet:
Ezt írta Moe:
Na, hipp-hopp megvetted mégis? :cool:[/quote]

Meg hát. :)
Ahogy tapasztaltam eléggé szabadáras a cucc... :D

idézet:
Ezt írta Moe:

Hja, nem csak a gépet kéne nekem se mindig fejleszteni, hanem a háztartást is! :D ;)
[/quote]

/OFF
Néha nem árt. :)
Nekem már nagyon érett a dolog, úgyhogy tavaly mérgemben mindent összevásároltam. És még nincs vége... :cool:
/ON

üdv

R.

#89 Felhasználó inaktív   Peppe 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 19. 10:27

Kapható még ez az isolator vagy esetleg próbaképpen kölcsön lehet kérni valakitől? Vagy már minek úgyis mingyá EU? :D
Peppe/1.0/

#90 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 19. 12:44

idézet:
Ezt írta Peppe:
Kapható még ez az isolator vagy esetleg próbaképpen kölcsön lehet kérni valakitől? Vagy már minek úgyis mingyá EU? :D[/quote]
[url="http://"http://www.konpat.hu/index2.htm"]http://www.konpat.hu/index2.htm[/url]

Anno az erősitőmet (MT-400e) is itt vettem, immár több mint két éve működik kifogástalanul. Kellett, mert az egyik tv-hez vagy 20 méter kábelen jön a jel. :)

HPF szűrőt is csináltattam velük (ezt csak rendelésre gyártják le, nincs készen), az is vagy egy éve műxik rendületlenül. :)
Sőt, mi több, tré-Fa nélkül adták. :)
Fizetős WC belső oldalán papírlap:
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?

#91 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 19:28

Sajna nekem is szükségem van egy ilyenre!
Üdv.

#92 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 21:23

Hali! Megnéztem a honlapot, és nem találtam isolatort (igaz csak nagyon felszínesen kerestem), valaki meg tudja mondani, hogy mennyibe kerül az ilyesmi?
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#93 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 21:46

Idézet: Misi_D - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 21:23

Hali! Megnéztem a honlapot, és nem találtam isolatort (igaz csak nagyon felszínesen kerestem), valaki meg tudja mondani, hogy mennyibe kerül az ilyesmi?

Páran ezt használtuk sikerrel, MGE, Miklandból: https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=6...&hl=video&st=60
Make love not Wor.

#94 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 10. 02:34

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 22:46

Páran ezt használtuk sikerrel, MGE, Miklandból: https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=6...&hl=video&st=60

Köszi!
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#95 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 30. 21:02

Idézet: zsolt008 - Dátum: 2002. nov. 17., vasárnap - 15:32

Ugy van, az antennakabelen kap vmi plusz feszt.

Bevallom, nem olvastam végig, de ugyanez volt a bajom oka, csak nekem a gép resetelt folyamatosan. A probléma oka az volt, hogy a lakásban lévő kábel minősége nem volt tökéletes, illetve egy helyen meg volt törve, így meg kellett fordítani a kört, hogy először jöjjön a jel a modemba, és onnan tovább a gépbe. Remélem, ez segít, ha más még nem dobta fel.  :up:
Üdvözlettel:
Gabi

#96 Felhasználó inaktív   Dikri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 01. 19:41

Sikerült nekem is vennem ma isolatort, és csak 1200Ft volt :) Egy kis henger alaku "izé" az egész.
Azota nem sisteregnek a hangfalaim, és a kép sem csikozodik a TV-n :)
Akit érdekelne hol vettem keressen privátban.

#97 Felhasználó inaktív   Tangerine 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 01. 22:19

Idézet: Dikri - Dátum: 2004. dec. 1., szerda - 19:41

Sikerült nekem is vennem ma isolatort, és csak 1200Ft volt :) Egy kis henger alaku "izé" az egész.
Azota nem sisteregnek a hangfalaim, és a kép sem csikozodik a TV-n :)
Akit érdekelne hol vettem keressen privátban.

Szerintem sok embert érdekel (pl. engem is), nyugodtan beírhatod ide is.
A tökéletes világban... elkapják a spammereket, és közös cellába zárják azokkal a férfiakkal, akik megnagyobbítatták a péniszüket, Viagrát szednek, és új kapcsolatokra vágynak.

#98 Felhasználó inaktív   Dikri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 14:13

Na most tévedtem vissza ide, akkor közreadom a cimet.
A bolt nevét nem tudom. De egy sima satelites bolt. Egyébként szinte mindenük van, én itt vettem Scart elosztot, f csatikat, kábelt, splittert. És sokkal olcsóbbak mint pl MediaMarkt! A IV kerületben van. Az Árpád útról nyilik egy kis utca, ha Újpest városközpont-tól indulsz a Váci út írányába, akkor bal oldalon van. Az utcába bekanyarodva, pedig jobb oldalon, kb 25 méterre, egy lépcsön kell felmenni. Vagy az Aradi, vagy a Mártirok utca :) De könnyen megtalálható.

#99 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 00:57

ez 700 ft-ert is van.  :)
Kép

pl itt:

KT Electronics: VIII: Ker Diószeghy Sámuel utca 17/C
Tel: 313-0980
nyitva: 8-17.00

sajnos meg mindig eleg nehez ilyet beszerezni manapsag. :(
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#100 Felhasználó inaktív   marci3pecs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 13:01

létezik már valami törvény, hogy a szolgáltatónak már izolált jelet kell szolgáltatnia? Ha igen, akkor ez érdekelne engem. Thx
MSI K8N SLI Platinum;AMD Athlon64 3200+@4100+ (10x262 MHz);Kingmax DDR 500 Hardcore Ram 2x512 MB@524 MHz;Ati V7100 FireGL (X800XT) 256 MB;Pinnacle PCTV;Terratec Cinergy 600;Creative Audigy2 ZS Platinum Pro;LG-GSA 4163B;LG-GSA 4167B;4xSamsung 200GB SATA;Samsung 160GB/7200/8MB;Logitech Cordless Desktop;Logitech MX 1000 Laser;Superflower 400W;Thermaltake Shark Silver+++Yamaha TTR 600@SM+++

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó