HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a videocapture-ről, editálásról, házi DVD készítésről! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a videocapture-ről, editálásról, házi DVD készítésről!

#221 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 27. 22:20

idézet:
Ezt írta duke:
Sony DCR-TRV33E cameraval lehetseges usb porton keresztul teljes felbontassal capturolni ?
A forum elejen volt mar ilyenrol szo de akkor egyetlen mondattal lezartatok,hogy nem.Mielott mondom a tulajnak hogy vegyen egy FW kartyat gondoltam rakerdezek,hatha azota megoldodott ez a problema.Ez most szoftveres vagy hardveres gond,esetleg a camera eleve kis felbontasban adja kepet usb-n keresztul ?
A DV formatum hany megabiten dolgozik ?

Jol gondolom hogy a hozzaadott pixela imagemixer az kizarolag mpeg 1-ben tud rogziteni ?
[/quote]

Most is az a válasz, hogy nem. A teljes felbontású DV anyaghoz kb 3,6 MB/sec kell. Ennyit az USB1 nem tud, az USB2 igen, de SZVSZ nincs is olyan progi ami USB-ről várna DV anyagot. Ez nem gond és nem probléma, hanem tulajdonság. A DV anyagot FW csatolón lehet áttölteni a PC-be. Az okosok ezt így találták ki, még akkor amikor az USB1 is csak tervezés alatt volt. Azóta pedig nem vették a fáradtságot, hogy USB2-re is kidolgozzák a szabványt.

[ 2004. január 27.: Rlaci szerkesztette a hozzászólást ]

#222 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 12:01

Ha többször kodolja az ember akkor jobb képet fog adni?
Mert a divx-eknél van valami ilyesmi.
A csíkozodást mivel lehet eltüntetni, mert valahova ahol nincs csíkozodás oda alig láthatóan,de láthatóan rak csíkokat függőlegesen, tv-n nem annyira látszik ahogy megnéztem, de azért jó lenne valamit tenni ellene.
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#223 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 12:06

Minél többször kódolod annál rosszabb lesz a minősége :D
De gondolom te a több menetes kódolásra gondolsz, ami annyit tesz, hogy minél több a menet annál jobb lesz a helykihasználás, tehát végülis igen, azonos méret mellett jobb lesz a minőség.

Függőleges csíkok :confused: Olyat még nem láttam, biztos nem vízszintes?

#224 Felhasználó inaktív   Wazzap 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 12:43

Hi! Nem tud valaki segíteni abban, hogy avi-t hogy tudok átalakítani Dvd formátumba? (Vob-ra) Mert csak ez után tudom kiírni video dvd-ként! :confused: :confused:
Wazzap

#225 Felhasználó inaktív   Veres Lajos 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 28. 14:57

Üdvözlet!
Mit tudok tenni a következővel: AVI film felirattal, 700x400-as (pontosan nem tudom) felbontású. VCD kellene, TMPGENC-el rámegy a felirat, hangnál kiakad a mérete mpeg-ben 354x288-as lesz megtartja a teljes képfelületet összenyomva. Mivel, vagy milyen lépésekben lesz a végeredmény jó(VCD, vagy mpeg felirattal együtt)?
Előre is köszi.
*** A fórumot már átböngésztem a keresőt is használtam***

#226 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 15:58

idézet:
Ezt írta Wazzap:
Hi! Nem tud valaki segíteni abban, hogy avi-t hogy tudok átalakítani Dvd formátumba? (Vob-ra) Mert csak ez után tudom kiírni video dvd-ként! :confused: :confused:[/quote]

TMPGEnc nevü programmal.

#227 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 16:01

idézet:
Ezt írta Mumia:

Függőleges csíkok :confused: Olyat még nem láttam, biztos nem vízszintes?
[/quote]

Biztos.

#228 Felhasználó inaktív   Veres Lajos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 29. 13:04

idézet:
Ezt írta Socket:

TMPGEnc nevü programmal.
[/quote]

Pont ez a gond, hogy összetolja vízszintesen az avit, és nem tudja bevinni a sub-ot.
Fentebb rosszul irtam, 5xx*3xx a méret.

#229 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 29. 14:16

idézet:
Ezt írta Socket:

Biztos.
[/quote]

Arról rakhatnál be shotot, mert nem tudom így, hogy mi lehet az.

#230 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 29. 14:31

idézet:
Ezt írta Mumia:

Arról rakhatnál be shotot, mert nem tudom így, hogy mi lehet az.
[/quote]

Mivel csináljak róla? Tudnál valami gyorsan letölthető programot mondani amivel tudok?

#231 Felhasználó inaktív   dimanche 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 29. 21:27

Olyan honlapot nem ismertek véletlenül, ahol a különböző digizési eljárásokat mutatják be példával? Tehát a tunerkártya video bemenetén, videokártya bemenetén, és a súlyos bagóért mért capture kártyákkal készített videok minősége közti különbséget. Nekem a videokártya bemenet nem igazán tetszik, real time mpg-be felvéve az anyagot eléggé szögletes, tompa, néha akad, avi-ba meg eléggé körülményes és az se volt az igazi.

Tehát az érdekelne, hogy ha rászánnám magamat egy DC10+ ra vagy valami hasonlóra, akkor milyen eredményt kapnék a mostani videokártyás próbálkozással szemben?
dimanche.hu

Az epe mindig 3-kor támad...

#232 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 29. 22:22

idézet:
Ezt írta Socket:

Mivel csináljak róla? Tudnál valami gyorsan letölthető programot mondani amivel tudok?
[/quote]

pl virtualdub is tud videóból képet lopni, akár vágólapra, akár rögtön fileba.

#233 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 29. 22:25

idézet:
Ezt írta dimanche:

Tehát az érdekelne, hogy ha rászánnám magamat egy DC10+ ra vagy valami hasonlóra, akkor milyen eredményt kapnék a mostani videokártyás próbálkozással szemben?
[/quote]

Sok tapasztalattal, és türelemmel, egy szimpla vivo-s kártyával is ugyanolyan minőséget lehet elérni, mint egy drága célkártyával.

#234 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 30. 08:15

idézet:
Ezt írta dimanche:
Olyan honlapot nem ismertek véletlenül, ahol a különböző digizési eljárásokat mutatják be példával? Tehát a tunerkártya video bemenetén, videokártya bemenetén, és a súlyos bagóért mért capture kártyákkal készített videok minősége közti különbséget. Nekem a videokártya bemenet nem igazán tetszik, real time mpg-be felvéve az anyagot eléggé szögletes, tompa, néha akad, avi-ba meg eléggé körülményes és az se volt az igazi.

[/quote]

Szerintem egy weboldallal se mész sokra. Ezt a saját szemeddel kellene megnézni. Szerintem van különbség. Annyiban egyetértek Mumiával, hogy meg lehet közelíteni a hardveres kártyák képminőségét, de azok használatának kényelmét és egyéb szolgáltatásait nem.

#235 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 30. 08:23

idézet:
Ezt írta Mumia:

Sok tapasztalattal, és türelemmel, egy szimpla vivo-s kártyával is ugyanolyan minőséget lehet elérni, mint egy drága célkártyával.
[/quote]

Én is ezen fáradozom :cool: :D

#236 Felhasználó inaktív   dimanche 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 30. 08:27

idézet:
Ezt írta Rlaci:

Szerintem egy weboldallal se mész sokra. Ezt a saját szemeddel kellene megnézni. Szerintem van különbség. Annyiban egyetértek Mumiával, hogy meg lehet közelíteni a hardveres kártyák képminőségét, de azok használatának kényelmét és egyéb szolgáltatásait nem.
[/quote]

Olyanra gondoltam, ahol letölthetők 1-2 perces videók ugyanarról a témáról. Aztán itt a gépemen elnézegethetem a különbséget. Elég sok hardvert találtam hazai forgalmazásban is, ami esetleg jó lehetne nekem, de nem nagyon találok róluk teszteket, összehasonlításokat. Úgy látszik ez nem egy felkapott téma, nem úgy mint a 3d gyorsítás. Eddig a Pinnacle DC10+ tetszett a legjobban, de úgy tudom az csak analóg bemenettel rendelkezik és ugye ki tudja mit hoz a jövő. egyébként most nézegetem a Pinnacle honlapját és nem találom a DC10+t. Lehet hogy modellváltás lesz? ÉS VAGY keveset aludtam az éjszaka és nem találom...

:(
dimanche.hu

Az epe mindig 3-kor támad...

#237 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 30. 11:50

idézet:
Ezt írta Mumia:

pl virtualdub is tud videóból képet lopni, akár vágólapra, akár rögtön fileba.
[/quote]

Igen, csak nem tudom megnyitni vele a lekodolt anyagomat.

#238 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 30. 11:53

Milyen anyag? Mpeg2? Akkor ott van, virtualdubmod

#239 Felhasználó inaktív   hamilo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 30. 12:17

Ezt írta Rlaci:
idézet:
Alakítsd vissza a hangot MP3-ból wav-ba, aztán TMPG-gel vagy SCMPX-szel csináhatsz belőle mp2-t.
[/quote]

Köszönöm.
Még egy kérdésem lenne. Néhány felvétel tv-n vízszintesen csíkoz oldalirányú mozgásnál. Valószínűleg a félképek sorrendjét nem vettem figyelembe. Lehet-e kész mpg2 anyagban a félképeket cserélgetni valamilyen programmal.
Én így csinálom:
1.Capture virtualdubbal mjpeg codeccel, nekem DV nem jön be, villognak a színek (például medence víze egyik frame-n zöldes, utána kékes)
2.tmpgenc progival kódolom mpg2-be 2 lépésben legjobb minőségben, 10 bittel, ez kb 12-14 szeres idő, de egész jó minőségű tv-n. Gép XP2400+.
3.innen nincs jó megoldásom, egyenlőre ulead videostudio 7 trial, egyszerű, de sokáig dolgozik, pedig nem kódol újra. A dvdmaestro nekem egyáltalán nem akar dolgozni, pedig jókat olvasni róla.

#240 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 30. 12:31

idézet:
Ezt írta dimanche:

Olyanra gondoltam, ahol letölthetők 1-2 perces videók ugyanarról a témáról. Aztán itt a gépemen elnézegethetem a különbséget. Elég sok hardvert találtam hazai forgalmazásban is, ami esetleg jó lehetne nekem, de nem nagyon találok róluk teszteket, összehasonlításokat. Úgy látszik ez nem egy felkapott téma, nem úgy mint a 3d gyorsítás. Eddig a Pinnacle DC10+ tetszett a legjobban, de úgy tudom az csak analóg bemenettel rendelkezik és ugye ki tudja mit hoz a jövő. egyébként most nézegetem a Pinnacle honlapját és nem találom a DC10+t. Lehet hogy modellváltás lesz? ÉS VAGY keveset aludtam az éjszaka és nem találom...

:(
[/quote]

Itt találsz teszteket: [url="http://"http://www.abcdv.com/"]http://www.abcdv.com/[/url]
Ha tényleg komolyabb kártyában gondolkodsz, akkor a Matrox-nál, a Canopusnál és a Pinnacle-nél érdemes körülnézni.
A letölthető videoknak azért nem lenne értelme, mert egy komolyabb kártya által rögzített képet módosítatlanul nem biztos, hogy meg tudnád nézni a gépeden.

Téma megosztása:

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.