HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a videocapture-ről, editálásról, házi DVD készítésről! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a videocapture-ről, editálásról, házi DVD készítésről!

#301 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 01. 13:59

Godzilla!

Talán meglepő, de az MPEG2 készítésnél a "túl jó" anyag sem jó. A DV kamerák ma már az otthoni felhasználóknak is olyan képeminőséget biztosítanak, amire korábban nem volt lehetőség. De ez időnként hátrány. Ha túl sok apró részlet van a képen és ez ráadásul gyors mozgással kombinálódik, akkor az MPEG tömörítő dolga igencsak nehéz lesz. Ezért "el szokták rontani" kissé a képet. Ez szabad szemmel sokszor nem is érzékelhető, de az encoder dolgát megkönnyíti. Bevált szokás pl a kontrasztátfogás csökkentése, vagy enyhe blur, ami által lágyabb lesz a kép.
Ugyanakkor a TMPG tapasztalatom szerint elég jól teszi a dolgát, de én kizárólag Highest Quality módban használom, ha arra kerül sor. Viszont ha igazán szép MPEG-et szeretnél, akkor a Canopus Procoder-t ajánlom. Az express nevű (némileg csökkentett tudású) verziója még árban is elérhető.

#302 Felhasználó inaktív   Godzilla 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 01. 15:14

Hello Rlaci!

Koszonom a valaszt, nagyjabol erre szamitottam, illetve masok is mondtak mar hasonlokat, csak nem hittem, hogy meg egy DV minoseg eseten is ez van. Az a baj, hogy blurral, vagy kontrasz csonnekntessel rontoma minoseget is, es az eredmeny pedig majd vlami SVCD-hez kozeli lesz, de jo esetben es tavol marad a DVD-tol. Canopus allitolag sokkal jobbat nem tud, mint a TMPEGEncoder. Amugy en is mindig a leglassabb konvertalast (legjobb minoseget) valasztom, de igy is kockasodik.

Tudom, hogy soha nem fogok a nagy DVD gyartok szoftvereinek a kozelebe sem kerulni, de akkor ok hogy csinaljak meg kockasodasmentesen a DVD-ket, raadasul 6000-7000 kbps kozotti tomoritessel? Egy komoly hardveres tomorito jobb, mint egy komoly (pl. Canopus) szoftveres tomorito? Azok a DV kamerak, melyek azonnal DVD-re dolgoznak, azoknek milyen a kepe gyors mozgasoknal? Jobb, mint egy kazettas DV-bol atkonvertalt MPEG2?

Bocs a sok kerdesert...

Koszonom,
GOdzilla

idézet:
Ezt írta Rlaci:
Godzilla!

Talán meglepő, de az MPEG2 készítésnél a "túl jó" anyag sem jó. A DV kamerák ma már az otthoni felhasználóknak is olyan képeminőséget biztosítanak, amire korábban nem volt lehetőség. De ez időnként hátrány. Ha túl sok apró részlet van a képen és ez ráadásul gyors mozgással kombinálódik, akkor az MPEG tömörítő dolga igencsak nehéz lesz. Ezért "el szokták rontani" kissé a képet. Ez szabad szemmel sokszor nem is érzékelhető, de az encoder dolgát megkönnyíti. Bevált szokás pl a kontrasztátfogás csökkentése, vagy enyhe blur, ami által lágyabb lesz a kép.
Ugyanakkor a TMPG tapasztalatom szerint elég jól teszi a dolgát, de én kizárólag Highest Quality módban használom, ha arra kerül sor. Viszont ha igazán szép MPEG-et szeretnél, akkor a Canopus Procoder-t ajánlom. Az express nevű (némileg csökkentett tudású) verziója még árban is elérhető.
[/quote]

[ 2004. március 01.: Godzilla szerkesztette a hozzászólást ]

#303 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 18:41

idézet:
Ezt írta Godzilla:
[QB]Hello Rlaci!

Az a baj, hogy blurral, vagy kontrasz csonnekntessel rontoma minoseget is, es az eredmeny pedig majd vlami SVCD-hez kozeli lesz, de jo esetben es tavol marad a DVD-tol. Canopus allitolag sokkal jobbat nem tud, mint a TMPEGEncoder. Amugy en is mindig a leglassabb konvertalast (legjobb minoseget) valasztom, de igy is kockasodik.

Tudom, hogy soha nem fogok a nagy DVD gyartok szoftvereinek a kozelebe sem kerulni, de akkor ok hogy csinaljak meg kockasodasmentesen a DVD-ket, raadasul 6000-7000 kbps kozotti tomoritessel? Egy komoly hardveres tomorito jobb, mint egy komoly (pl. Canopus) szoftveres tomorito? Azok a DV kamerak, melyek azonnal DVD-re dolgoznak, azoknek milyen a kepe gyors mozgasoknal? Jobb, mint egy kazettas DV-bol atkonvertalt MPEG2?
/QB][/quote]

A "rontással" csak finoman! Kontrasztátfogásra pl 0-255 helyett jó a 16-235. A színtelítettségből is vissza lehet venni, használj pasztelesebb színeket. Valamint DV anyag esetén sem árt egy minimális zajszűrés és esetleg egy egész apró blur. Ezek TV-n visszanézve szinte észre sem vehetők. Ezektől nem lesz SVCD minőség! Bár a "DVD minőség" és "SVCD minőség" elég tág fogalmak. A forrástól, a feldolgozástól és a végső formátum lehetőségeitől, korlátaitól együttesen függ a végeredmény minősége.
Kapaszkodj meg, a gyári DVD-k-nél előfordul nemhogy 6000-7000, de 4000-5000 kbit/sec bitráta is és mégsem kockás! :) Ezek viszont jórész filmről készülnek, aminek képe sokkal lágyabb mint a videoé.
Sőt a TV adások sokszor egészen alacsony bitrátával jönnek (akár 2000-3000 is lehet, így állítólag gazdaságosabb, mert nem kell annyit fizetni a sávszélességért.) Ezek is agyon vannak szűrve. Nálunk UPC kábel van. Mondjuk a szűrés ellenére az Eurosport, National Geographic, Discovery, Spectrum pl rendszeresen iszonyat kockás, ha gyors mozgás van a képen.
Szerintem a Procoder sokkal jobb mint akár a CCE akár a TMPG. Legegyszerűbb ha letöltöd a demo-t és megnézed. (Mastering fokozaton próbáld!)
Az elérhető hardveres tömörítők nem jobbak (inkább rosszabbak) mint a szoftveresek. A realtime működés a minőség rovására megy. Igazi több menetes kódolást nem is tudnak. Abban az esetben hasznosak, ha analóg forrásból akarsz digizni közvetlenül MPEG-be, persze csak ha van bennük használható zajszűrő. Így nem kell újabb minőségromlással számolni az esetleges közbeeseő DV vagy MJPEG vagy egyéb veszteséges codec-kel végzett tömörítés miatt
Nem tudom, hogy a DVD-re rögzítő kamerák milyen minőségben dolgoznak, sosem láttam még olyan videot, amit ilyen kamerával vettek fel.

A lejátszó sem mindegy ám és az sem, hogy min nézed vissza. A mai modern TV-k nagy részében pl már van ún. blokkzajcsökkentő és a DVD lejátszó is tartalmazhat szűrőt. A Hollywood+ kártyák pl. egészen szépen szűrik a rossz minőségű MPEG-et.

Amiket írtam tapasztalat. Ne vagyok nagy guru, de csináltam már jónéhány DVD-t. Mindet videokamerás (VHS, Video8, DV) forrásból. Általában 6000-7000 kbit/sec közötti bitrátát használok és blokkzajt nem látok a képeken.

#304 Felhasználó inaktív   dimanche 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 20:49

idézet:
Ezt írta Rlaci:
[QB][/QB][/quote]

Olvasom soraidat, néha belelkesülök, néha elszontyolodok. Nekem a digizés videokártyán keresztül nem igazán jött be és most a mpg2-be digiző kártyákról sem irtál (igaz burkoltan) túl jókat. Kíváncsi lennék véleményedre, hogy milyen megfizethető (30...40e) hardverre és szoftverre lenne szükségem, hogy hi8 kameráról lehető legszebb módon pc-re majd dvd-re vihessem át családi felvételeimet??

PS: interlace-t utálom, nem is akarok találkozni vele soha többé...
dimanche.hu

Az epe mindig 3-kor támad...

#305 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 21:55

idézet:
Ezt írta dimanche:

Olvasom soraidat, néha belelkesülök, néha elszontyolodok. Nekem a digizés videokártyán keresztül nem igazán jött be és most a mpg2-be digiző kártyákról sem irtál (igaz burkoltan) túl jókat. Kíváncsi lennék véleményedre, hogy milyen megfizethető (30...40e) hardverre és szoftverre lenne szükségem, hogy hi8 kameráról lehető legszebb módon pc-re majd dvd-re vihessem át családi felvételeimet??

PS: interlace-t utálom, nem is akarok találkozni vele soha többé...
[/quote]

Nem írtam én róluk rosszat, bár amit eddig láttam a 30-40e Ft-os realtime MPEG2 készítőktől, azokról jót sem írnék.
Jók pl TV-ből felvenni a kedvenc műsort, de értékes saját felvételeket archiválni már nem. A komolyabb kártyák (100-200 e Ft között) már analóg archiválásra is jók. Csak az ár ugyebár... :(
Ha pedig szerkeszteni is akarod, a felvételeket akkor semmiképpen nem ajánlottak a realtime MPEG kártyák.

Amit 30-40 e Ft között ajánlok:
1. Ha nagyon számít a pénz, akkor egy jobb TV tuner és sok-sok türelem a "hogyan és miként" elsajátításához, utánaolvasáshoz, próbálgatáshoz codec-ekkel, programokkal, stb. De azt írtad ezen már túl vagy, ezért:
2. A legjobban talán egy DV konverterrel jársz, mert:
- A jobb minőségűek 1:5-ös tömörítéssel is hozzák azt a minőséget, amit korábban a hardveres MJPEG capture kártyák csak kb 1:3 aránynál tudtak
- A legtöbb mai videos program - köszönhetően a digitális kamerák rohamos terjedésének - alapból kezeli a DV formátumú anyagot, így szinte bármiben feldogozhatod, vághatod stb.
- NTFS fájlrendszer esetén szinte korlátlan a fájlméret.
- külső eszközök, nem kell hozzájuk driver, csak egy egyszerű Firewire kártyát, vagy alaplapi Firewire csatlakozót igényelnek.
- 720x576 os méretben és 48 KHz-es hanggal készítik el videot, ami pont megfelel a DVD-nek is, Nem kell átméretezni, konvertálni.

Ezek közül is a leginkább a Canopus ADVC-300-at ajánlanám, mert abban van hardveres zajszűrő, csak az ára ne lenne a csillagokban. Az ADVC-100 is OK lenne, de még egy kicsit drága (igaz ez oda vissza konvertál), viszont az ADVC-50, ami csak analógból csinál DV-t (fordítva nem) nagyjából 40000 környékén van. A múltkor használtan is láttam, bár elég ritka.
Én pont egy ADVC-50-et használok Hú de meglepő! :) Ezt csak ajánlani tudom, mert teljesen üzembiztosan digitalizál akár Hi8, akár VHS forrásból, kép-hangelcsúszás egyszerűen nem létezik. Zajt szűrni nem tud sajnos, ezért erre a Vdub-ot használom.
A video gépbe juttatására szinte bármi jó(itt csak áttöltésről van szó ugyebár, a digitalizálást már a DV konverter elvégezte), én speciel a Scenalyzert szeretem. Vágásra, esetleges korrekciókra, effektekre a Premiere 6.5-t, MPEG készítésre a Canopus Procoder vagy Procoder expressz (esetleg TMPG, vagy CCE) encodereket ajánlom figyelmedbe.
Egyszerű, de nagyon megbízhatóan működő (értsd kompatibilitási hibáktól leginkább mentes) DVD készítésre pedig a Spruce Up nevű ma már nem kapható, sajnos elfeledett programot ajánlom.

Természetesen nem ez lehet az egyetlen üdvözítő megoldás. Léteznek más, kedvezőbb árú DV konverterek. Van pl a Pyro-nak is és talán még Hollywood Bridge is kapható.
Vágószoftverben és MPEG tömörítőben pedig ahány ember annyi kedvenc.

Ami az interlace-t illeti, szvsz a deinterlace bármely módját is választod, az rontja a minőséget. A videokamerák félképes módban vesznek fel, mert annak idején úgy gondolták, hogy az emberek az anyagot többnyire TV-n nézik majd vissza és nem PC monitoron. Csak azt tudom tanácsolni, tedd te is ezt.
Ha mégis akarod a deinterlace-t, akkor nézz körül itt: [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=15&t=004344"]https://www.hwsw.hu/...c&f=15&t=004344[/url]
Mumia bőven ír róla. Szerintem pedig nem éri meg a vesződést.

[ 2004. március 01.: Rlaci szerkesztette a hozzászólást ]

#306 Felhasználó inaktív   Godzilla 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 08:03

Csinaltam egy próbát, Canopus vs TMPEGEnc. Az eredmény igen látványos, bár elég kritikus pillanatot választottam ki a videóbol. A beállítások mindket esetben ugyan azok voltak, legalábbis a bitrátát tekintve, ami 9800 kbps és CBR volt mindket esetben.

Az eredmény:

ORIGINAL: [url="http://"http://kepek.rcoffroad.hu/convert/convert-original.bmp"]http://kepek.rcoffro...rt-original.bmp[/url]
CANOPUS: [url="http://"http://kepek.rcoffroad.hu/convert/convert-canopus.bmp"]http://kepek.rcoffro...ert-canopus.bmp[/url]
TMPEGENC: [url="http://"http://kepek.rcoffroad.hu/convert/convert-tmpeg.bmp"]http://kepek.rcoffro...nvert-tmpeg.bmp[/url]

A Canopus vitamentesen sokkal jobb minoseget produkal, bár mintha a TMPEGEnc szinvilága közelebb lenne az eredetihez.

Őszintén szólva szívesen rendeznék egy "versenyt" (ha lennének vállalkózó szelleműek), hogy egy tömörítlen DV muviból ki tudja a legjobb minőséget produkálni akármilyen szoftverrel. Természetesen hasonló "nehéz" részletet, amiben írtó gyors mozgások vannak.

[ 2004. március 02.: Godzilla szerkesztette a hozzászólást ]

#307 Felhasználó inaktív   Godzilla 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 08:10

Rlaci!

Köszönöm a sok és hasznos hozzászólást. Canopus esetében a MASTERING minőségről mi a véleményed? Mennyivel lehet jobb minőséget elérni ezzel, mint az eggyel rosszabbal? Mert nekem azt mondták, hogy rettenet mennyivel megnő a konvertálási idő (ez annyira nem is baj, nekem a jó minőség a fontos), de a minőségi javulás szinte nem is észlelhető. Sajnos meg nem próbáltam, de ha érdemes használni (látható a különbség), akkor nekem nem számít az időbeli növekedés.

#308 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 10:40

idézet:
Ezt írta Godzilla:
Rlaci!

Köszönöm a sok és hasznos hozzászólást. Canopus esetében a MASTERING minőségről mi a véleményed? Mennyivel lehet jobb minőséget elérni ezzel, mint az eggyel rosszabbal? Mert nekem azt mondták, hogy rettenet mennyivel megnő a konvertálási idő (ez annyira nem is baj, nekem a jó minőség a fontos), de a minőségi javulás szinte nem is észlelhető. Sajnos meg nem próbáltam, de ha érdemes használni (látható a különbség), akkor nekem nem számít az időbeli növekedés.
[/quote]

Legjobb tudomásom szerint azt pont a gyors mozgásokat tartalmazó videok minél jobb minőségben való betömörítésére ajánlják.
A sebbesége nem túl gyors (a TMPG-nél mindenesetre nem lassabb), de még kivárható. Amíg 1.2-es Tualatin Celeronom volt, addig 2-3 fps-sel ment. Most 2.6 GHz-es PIV-gyel kb 10-12 fps. Ezek normál otthoni felvételekre vonatkoznak. Gyors mozgásnál ennél nyilván kevesebb lesz.

Más: Próbáld meg megszűrni az anyagot kódolás előtt, úgy még jobb lehet! És vigyázz a 9800-as bitrátával! A szoftveres kódolól CBR ide vagy oda nem mindig tartják pontosan a megadott bitrátát. Fel-le ingadozhat. (Ezt leellenőrizheted a Bitrateview nevű progival.) Ha 9800-at használsz és egy kicsit is túlszalad a tömörítőp helyenként, akkor könnyen előfordulhat, hogy a DVD authoring progi vagy a lejátszó nem fogadja majd el. Én nem tenném.

#309 Felhasználó inaktív   Godzilla 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 11:24

idézet:
Ezt írta Rlaci:

Legjobb tudomásom szerint azt pont a gyors mozgásokat tartalmazó videok minél jobb minőségben való betömörítésére ajánlják.
A sebbesége nem túl gyors (a TMPG-nél mindenesetre nem lassabb), de még kivárható. Amíg 1.2-es Tualatin Celeronom volt, addig 2-3 fps-sel ment. Most 2.6 GHz-es PIV-gyel kb 10-12 fps. Ezek normál otthoni felvételekre vonatkoznak. Gyors mozgásnál ennél nyilván kevesebb lesz.

Más: Próbáld meg megszűrni az anyagot kódolás előtt, úgy még jobb lehet! És vigyázz a 9800-as bitrátával! A szoftveres kódolól CBR ide vagy oda nem mindig tartják pontosan a megadott bitrátát. Fel-le ingadozhat. (Ezt leellenőrizheted a Bitrateview nevű progival.) Ha 9800-at használsz és egy kicsit is túlszalad a tömörítőp helyenként, akkor könnyen előfordulhat, hogy a DVD authoring progi vagy a lejátszó nem fogadja majd el. Én nem tenném.
[/quote]

A megszures alatt mit ertesz? Jo hogy mondod ezt a max bitrate-es dolgot, inkabb tuti legyen az asztali lejatszon. Szoval, ha 9000 kbps-al csinalom, az mar biztos jo lesz? Vagy esetleg 9500 kbps?

Mas: a tobbmenetes kodolassal jobb minoseget lehet elerni? Masik forumban irtak nekem, hogy a DVD-k (sok mas kulonbsegel egyutt) van, hogy 20 pass-os kodolassal keszulnek. Elvileg egy 2 pass-os vagy N passos tomorites jobb lehet egy CBR-es tomoritesnel? Milyen progi tud kettonel tobb menetet (Tmpeg csak 2 pass, ha jol tudom)?

#310 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 13:39

Szűrésről:
Virtual Dub-bal érdemes csinálni. Ehhez kell legyen a gépeden valamilyen szoftveres DV codec (pl a Mainconcept) és mentéskor a képhez válaszd azt, a hang pedig maradjon "direct stream copy".

A szükséges filterek (a sorrend fontos!):
1. deinterlace - "unfold fields side by side" beállítással (Nem azért kell, hogy deinterlace-elj! Ez csak szétszedi a képet, hogy félképenként lehesen szűrni.)
2. chroma noise reduction - 50% környékén ízlés szerint
3. temporal smoother - DV-hez elég lehet a 2-3. fokozat.
4. deinterlace - "fold fields" -beállítással (ez rakja újra össze a képet)

A 2-es és 3-as filter helyett jó lehet a Múmia által ajánlot NRS is megfelelő beállítással. Ebben még nincs nagy tapasztalatom, csak tegnapelőtt próbáltam. Elsőre nem volt rossz. [url="http://"http://neuron2.net/nrs/nrs.html"]http://neuron2.net/nrs/nrs.html[/url]

Bitráta:
A 9500 a Procodernél időnként már sok. 9000-9200 kbit/sec jó lehet.
Ami a többmenetes VBR-t illeti. Általánosságban azonos méret mellett jobb képminőség vagy azonos képminőség mellet kisebb fájlméret érhető el vele. Ha viszont te a DVD-nél lehetséges maximális bitrátát állítasz be CBR módban, akkor annál nem nyújthat jobb képminőséget a VBR sem, legfelejbb gazdaságosabb lehet. A VBR beállításánál pedig arra is érdemes figyelni, hogy az átlag és a maximális bitráta között összhang legyen! Nem érdemes pl. megadni olyat, hogy átlag 5000 és max 9500, hisz ha valóban felmegy időnként 9500-ra, akkor máshol igencsak mélyre is kell menjen, hogy megmaradjon az 5000-res átlag.
Ami pedig a 2-nél többmenetes kódolást illeti. A CCE tud ilyet, de szvsz nem sok értelme van. Egy tisztességes tömörítő 2 menetben is meg kell bírkozzon a dologgal. Legfeljebb tovább tart az első menet és nem olyan gyors mint a CCE-nél. De ha gondolod tegyél egy próbát a CCE-vel több menettel!

#311 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 14:26

idézet:
Ezt írta Rlaci:
Szűrésről:
Virtual Dub-bal érdemes csinálni. Ehhez kell legyen a gépeden valamilyen szoftveres DV codec (pl a Mainconcept) és mentéskor a képhez válaszd azt, a hang pedig maradjon "direct stream copy".

A szükséges filterek (a sorrend fontos!):
1. deinterlace - "unfold fields side by side" beállítással (Nem azért kell, hogy deinterlace-elj! Ez csak szétszedi a képet, hogy félképenként lehesen szűrni.)
2. chroma noise reduction - 50% környékén ízlés szerint
3. temporal smoother - DV-hez elég lehet a 2-3. fokozat.
4. deinterlace - "fold fields" -beállítással (ez rakja újra össze a képet)

A 2-es és 3-as filter helyett jó lehet a Múmia által ajánlot NRS is megfelelő beállítással. Ebben még nincs nagy tapasztalatom, csak tegnapelőtt próbáltam. Elsőre nem volt rossz. [url="http://"http://neuron2.net/nrs/nrs.html"]http://neuron2.net/nrs/nrs.html[/url]
[/quote]

Ha úgyis mpeg2-t csinálsz belőle, akkor szerintem ki kell hagyni a virtualdubot a dologból, a legújabb NRS a leírása szerint már használható avisynth-el is, azt írja vd-ben beállítod a filter tulajdonságait, akkor azt elmenti registry-be és az avisynth alól is működik.
kód:

LoadPlugin("NRS.dll")
AviSource("C:Video.avi")
separatefields() //ez szedi szét fieldekre
ConvertToRGB32() //ez azért kell mert csak ebben a módban megy a szűrő
NRS()
weave() //ez összerakja újra a fieldeket framekké
[/code]

Így ha ezt nyitod meg rögtön az mpeg2 tömörítővel, akkor ki lehet hagyni a vd-t a dologból teljesen.

#312 Felhasználó inaktív   Godzilla 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 16:57

Huhaa... amit Mumia mondott az mar magas nekem. Regebben emlekszem, hogy hasznaltam ezt az Avisynthet, de mar nem tudom mire. Meg talan mar nincs is meg.

De ez csak nem kodol MPEG2-be? Vagy igen? Akkor hogy is lehet kihagyni a VD-t?

#313 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 17:03

Letöltöd az avisynth 2.5-öt, és az NRS-t, telepíted, nrs-t bemásolod a plugins könyvtárba.

Amit a kódba írtam azt berakod, egy akármi.avs nevü text fileba.

Aztán az mpeg2 tömörítővel megnyitod ezt az avs-t.

#314 Felhasználó inaktív   Godzilla 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 18:05

idézet:
Ezt írta Mumia:
Letöltöd az avisynth 2.5-öt, és az NRS-t, telepíted, nrs-t bemásolod a plugins könyvtárba.

Amit a kódba írtam azt berakod, egy akármi.avs nevü text fileba.

Aztán az mpeg2 tömörítővel megnyitod ezt az avs-t.
[/quote]

Koszi, kiprobalom. Este/ejel nagy kodolasok varnak ram! :)

#315 Felhasználó inaktív   perempe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 18:37

Hogyan tudnék szinkronba hozni képet és hangot? Az egész felvételen állandó, konstans csúszás van. (Kép és hang mpeg-2 formátum.) Ki kellene menteni a művelet végén szinkronba hozott hangot és képet.

[ 2004. március 02.: perempe szerkesztette a hozzászólást ]

#316 Felhasználó inaktív   Godzilla 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 03. 07:55

Mumia, RLaci!

Sikerult megcsinalnom amiket irtatok, de sajnos nem igazan kaptam jo eredmenyt.

Szinte kulonbseg nelkuli volt az eredmeny az Avisynth-es es az anelkuli konvertalas kozott. Valamit en rontok el?

Most csinaltam gyorsan egy ujabb konvertalast, mert talaltam egy meg kritikusabb reszletet, es keptelen vagyok elhinni, hogy ha ezt egy DVD RAM-ra dolgozo kameraval veszik fel, akkor ilyen botranyos minoseget kapnank.

Hozza kell tenni, hogy az a bizonyos kepkocka az eredeti felvetelen sem eles, de nem is ez a bajom, hanem a kockasodas.

Az eredeti DV AVI file: [url="http://"http://kepek.rcoffroad.hu/convert/RCOR-test.avi"]http://kepek.rcoffro...t/RCOR-test.avi[/url] - 56.1 Mb

A konvertalt eredmeny (csak egy reszlet a fenti AVI-bol): [url="http://"http://kepek.rcoffroad.hu/convert/RCOR-test.mpg"]http://kepek.rcoffro...t/RCOR-test.mpg[/url] - 2.4 Mb

Az eredeti kritikus kepkocka: [url="http://"http://kepek.rcoffroad.hu/convert/orig.bmp"]http://kepek.rcoffro...onvert/orig.bmp[/url]

Es a konvertalt kritikus kepkocka:
[url="http://"http://kepek.rcoffroad.hu/convert/convert.bmp"]http://kepek.rcoffro...ert/convert.bmp[/url]

Az AVI videoben ez a 236. kep, az atkonvertalt MPG reszletben pedig az 52.

Valaki tud ennel jobb minoseget produklani? Mert en nem... :( :confused:

[ 2004. március 03.: Godzilla szerkesztette a hozzászólást ]

#317 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 03. 10:14

Valószínűleg rosszul van beállítva a tömörítő, én nem igazán értek az mpeg tömörítéshez, de nem csak a bitraten múlik a minőség. Azonos bitrate mellett is lehet ég és föld a különbség.

#318 Felhasználó inaktív   ajapi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 03. 03. 14:58

Üdv. a hozzáértőknek!

Nyilván alapkérdés, de én nem tudom: hogy tudom régi analóg lemezgyüjteményemet valahogy digitalizálni.
Jobb Toshiba laptopom van.

Előre is kösz.

ajapi

#319 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 03. 16:22

Pinnacle Clean Plus 5.0 az Axico-tól? [url="http://"http://www.axico.hu"]www.axico.hu[/url]
És kapsz hozzá mindent.
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#320 Felhasználó inaktív   img001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 03. 16:46

Sziasztok.
Lenne kedves valaki leírni ide pár sorban hogy tudnám a két darabban felvett műsort összeilleszteni a virtualdubbal?
Nem tudok most keresgélni mert a főnököm leszedné a fejemet ha látná mit csinálok... :D
Nehéz dolog a diavetítőmbe 5.1-es filmeket szerezni.

Téma megosztása:

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.