HWSW Informatikai Kerekasztal: Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (154 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan.

#2521 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 05. 20:19

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 19:31

Előre is köszönöm, de az is elég, ha valami féle dokumentációhoz jutok (tudom kereső, de még csak tegnap kezdtem, így még az alapoknál is bizonytalan vagyok).
Déltől délutánig azzal küzködtem, hogy az xvidbe kódolt anyag fejjel lefele volt.  :reklamacio:

arra van egy pipa az xvid decoderben.

ugye angolul tucc?

Szerkesztette: SFIJ 2005. 12. 05. 20:21 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2522 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 20:23

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 19:50

1 perc mpeg2 fájl: 50,7 MB, ennek xvidbe kódolt változata 63,1 MB.

A kérdés az, hogy ennek mekkorának kellene lennie, ha a képminőségnek legalább olyan jónak kell lennie, mint az mpeg fájl esetén.

#2523 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 20:24

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 20:19

arra van egy pipa az xvid decoderben.

ugye angolul tucc?

Modom, hogy csak ma reggel kezdtem és (sajnos) nem vagyok valami türelmes.  :(

#2524 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 20:26

Sziasztok.
Feltenném itt is a kérdésem, hátha tudtok segíteni:
Van egy AVI fájlom a hozzá tartozó SUB fájllal.
Hogyan tudom ezeket DVD formátumban DVD-re írni?
van valami program ehhez?
Köszi

#2525 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 20:36

Idézet: auster - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 20:26

Sziasztok.
Feltenném itt is a kérdésem, hátha tudtok segíteni:
Van egy AVI fájlom a hozzá tartozó SUB fájllal.
Hogyan tudom ezeket DVD formátumban DVD-re írni?
van valami program ehhez?
Köszi

the filmmachine

#2526 Felhasználó inaktív   alfa2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 05. 20:38

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 19:05

az avisynth megeszi a dv-t miutan felrakod a canopus ingyenes vfws DV codec-jet.

konkretan mit akarsz csinalni? az xvid-ben beallithatod hogy bitrate-re vagy filemeret-re targetalsz. legyszi rid meg az xvid encode konfigjat, paramterekkel. radasul a 720x576, mivel 1:1-es PAR-t hasznalsz nemigazan szernecses. deinterlace utanerdemes lenne egy 640x480-as resize-t megjatszani.

Tovabba van egy olyan sejtesem, hogy -jobb lenne- az egeszbol mpeg2-t es a vegen DVD-t csinalni, ugye? ;)

:-) El lehet érni téged valamilyen interaktív módon, pl. MSN? :-)

(Nos, közben megtaláltam hogy az avisynth hogy eszi a DV-t. AviSource helyet DirectShowSource-ot kell használni. :-) )

Az a bajom, hogy kezdetektől fogva nem tudom eldönteni, hogy Xvid vagy mpeg2. :-( Minden nap a másik "győz". :-) Igazat megvallva az Xvid nekem jobban tetszik, mert valahogy elmossa a képet, és ez nekem (szubjektíve) szebb eredményt ad. (a file mérete is barátságos).

Ugyanakkor az mpeg "biztosabb" formátum, és mivel ezek családi videók, nem lenne jó "leszűkíteni" a nézheztést a bizonytalan Xvid-el. (lévén asztali játokoson IS jó lenne nézni). Ami pedig nálam Xvid-et is játszik, de családban máshol nincs ilyen.

Najó, szóval lényeget is írjak:

Már majdnem kiegyeztem az Xvid-el, amikor jött ez a fájlméret dolog. Namost azóta itt is okosabb lettem, és most már tudom hogy a target quantiter helyett target bitratat is tudom választani, így már minden filet tud(nék) 2000-as bitrattel kódolni. (Sajnos lassan tanulok, ezexerint. :-) )
(Mondjuk az átméretezésre nem gondoltam eddig, ezt a részt őszintén szólva még nem nagyon értem, bár olvastam a PAR-ról, de...szóval láma vagyok...)

De mégsem hagy nyugodni az mpeg, csináltam próbákat TMPEGEnc-el, jöttek is a gondok. Mindjárt a formátum. Ha DVD-t csinálok, az 8000-es bitrate, és igen nagy lesz a file, ráadásul nekem sok kis "jelenetem" van, amiket nem akarnék egybefűzni.
Mindjárt itt a kérdés, hogy ezzel mit lehet kezdeni? Ha "rendes" DVD-t csinálok,akkor gondolom 1 végső fájl lehet!? Vagy nem? Az Xvid-es játékos felhozza a fájl-listát, szóval kódolhatom külön fájlokba, mondjuk 4000-es bitrattel. De mit kezd ezzel egy dvd játékos ami nem td xvidet? Kipróbálni jelenleg nem tudom...

Aztán azt sem tudom hogy a 4000 jó választás-e, bár már így is majd kétszer akkora lesz a file mint az xvid-es. Továbbá nem értem a TMPEGEnc-et sem, ami az interlace részt illeti. Próbáltam azt, hogy avisynth-el deinterlacelve adom neki az anyagot. De a video source setting-nél, amit automatikusan tölt ki, ilyenkor is interlace-t állít be, valamint az encode mode-ot (output) is interlace-re állítja. Nem értem. Persze kézzel át tudom állítani, de úgy tűnik, nem veszi figyelembe.

Összefoglalva:

Xvid vs. MPEG2 ? (mpeg2-vel el tudnám érni azt az "elmosott" hatást mint az xvid?)
Bitrate?
Felbontás?
DeInterlaced kimenet? (xvid-nél oké, mpeg2?) (PC-n is nézhető legyen)

Na, most már abbahagyom...:-)))

#2527 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 20:57

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 21:36

the filmmachine

:respect:  :respect:
Már fut is.

#2528 Felhasználó inaktív   hzcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 22:32

Hi!

Lehet hogy nem ide kéne írnom, de nem találtam más olyan témát ahova jobban illene, mint ide.
Tehát a problémám a következő: van olyan dvd-m, amiben a főfilm 3 vob-ból áll, de 4 rész van benne. Tehát nekem azt a 4 chaptert külön avikba kellene átkódolnom. Van menü is a dvd-n, ott ki lehet választani hogy az egész lemezt egyben játsza le, vagy ki lehet választani az adott részt is. Ez egy sorozat. És nekem külön avi-ba kellene.
Milyen progival lehet chapterenként átkódolni aviba?
A Canopus Edius-szal próbáltam, de ahhoz nem nagyon értek és úgy tűnt hogy nem is tudja, a dr. divx-ben sem találtam ilyen beállítást. Mással egyelőre nem próbáltam.
Kérlek segítsetek!

Köszönöm!

Zoli

#2529 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 22:45

Idézet: hzcs - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 22:32

Hi!

Lehet hogy nem ide kéne írnom, de nem találtam más olyan témát ahova jobban illene, mint ide.
Tehát a problémám a következő: van olyan dvd-m, amiben a főfilm 3 vob-ból áll, de 4 rész van benne. Tehát nekem azt a 4 chaptert külön avikba kellene átkódolnom. Van menü is a dvd-n, ott ki lehet választani hogy az egész lemezt egyben játsza le, vagy ki lehet választani az adott részt is. Ez egy sorozat. És nekem külön avi-ba kellene.
Milyen progival lehet chapterenként átkódolni aviba?
Köszönöm!

Zoli

dvd drecrypter/gordian knot

#2530 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 23:24

Idézet: alfa2 - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 20:38

(Nos, közben megtaláltam hogy az avisynth hogy eszi a DV-t. AviSource helyet DirectShowSource-ot kell használni. :-) )
oks.

Az a bajom, hogy kezdetektől fogva nem tudom eldönteni, hogy Xvid vagy mpeg2. :-( Minden nap a másik "győz". :-) Igazat megvallva az Xvid nekem jobban tetszik, mert valahogy elmossa a képet, és ez nekem (szubjektíve) szebb eredményt ad. (a file mérete is barátságos).

Ugyanakkor az mpeg "biztosabb" formátum, és mivel ezek családi videók, nem lenne jó "leszűkíteni" a nézheztést a bizonytalan Xvid-el. (lévén asztali játokoson IS jó lenne nézni). Ami pedig nálam Xvid-et is játszik, de családban máshol nincs ilyen.

ez egyszerű. DVD játékosban akarod inkább látni a videóidat vagy számítógépen akarod inkább nézni. vannak divx-es asztali gépek.

Najó, szóval lényeget is írjak:

Már majdnem kiegyeztem az Xvid-el, amikor jött ez a fájlméret dolog. Namost azóta itt is okosabb lettem, és most már tudom hogy a target quantiter helyett target bitratat is tudom választani, így már minden filet tud(nék) 2000-as bitrattel kódolni. (Sajnos lassan tanulok, ezexerint. :-) )
(Mondjuk az átméretezésre nem gondoltam eddig, ezt a részt őszintén szólva még nem nagyon értem, bár olvastam a PAR-ról, de...szóval láma vagyok...)

De mégsem hagy nyugodni az mpeg, csináltam próbákat TMPEGEnc-el, jöttek is a gondok. Mindjárt a formátum. Ha DVD-t csinálok, az 8000-es bitrate, és igen nagy lesz a file, ráadásul nekem sok kis "jelenetem" van, amiket nem akarnék egybefűzni.
Mindjárt itt a kérdés, hogy ezzel mit lehet kezdeni? Ha "rendes" DVD-t csinálok,akkor gondolom 1 végső fájl lehet!? Vagy nem? Az Xvid-es játékos felhozza a fájl-listát, szóval kódolhatom külön fájlokba, mondjuk 4000-es bitrattel. De mit kezd ezzel egy dvd játékos ami nem td xvidet? Kipróbálni jelenleg nem tudom...

sok kis jelenet...

szerintem nagyon fölélővöd a bitrátákat. egy átlagos xvid (640x480) kb 1MBps-es míg egy átlagos DVD mpeg2 6MBps-es rátát igényel.

azt mondanám, mivel a forrásaid úgyis DV-avi-ban vannak, és tuti hogy neked a DVD a jó választás, mert gépen is, gép nélkül is szeretnéd használni. maradjunk ennyiben és hanyagoljuk az xvid-et.

Én azt javallanám, hogy próbáld ki a Canopus Let's edit szoftverét mert kb arra jó amit te szeretnél. A sok kis jelenetből először 15-20 perces rövídfilmeket kéne csinálnod, majd ezekből kéne megszerkesztened a DVDt. a lets'edit ezt maximálisan támogatja, a rövidfilmjeidet szépen menütételekbe szervezheted satöbbi, satöbbi, satöbbi.

Az xvid-hez deinterlészelned kéne a videóidat ami garantált minőségromlással jár, ráadásul egy tök fölösleges lépés, a DVD játszók és a PCs dvd játszós szoftok egyaránt megbirkózan interlacelt anyagokkal.

Tehát:
target: DVD
ajánlottam szoftot.
javasolt mpeg bitráta 6Mbps de a program segíteni fog, hogy feltuszakolhasd a dolgaidat a lemezre. azt mondanám, ne akarj 120 percnél többet 1 lemezre és jó lesz.

Szerkesztette: SFIJ 2005. 12. 05. 23:30 -kor

#2531 Felhasználó inaktív   alfa2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 17:15

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. dec. 6., kedd - 0:24

azt mondanám, mivel a forrásaid úgyis DV-avi-ban vannak, és tuti hogy neked a DVD a jó választás, mert gépen is, gép nélkül is szeretnéd használni. maradjunk ennyiben és hanyagoljuk az xvid-et.

Én azt javallanám, hogy próbáld ki a Canopus Let's edit szoftverét mert kb arra jó amit te szeretnél.

Köszi az infókat!

Oks, sztem is maradjon az mpeg2. A Let's Edit-et letöltöttem, nézegetem. (Nem lehet rávenni hogy értse az avisynth-et is? :-)

No, megyek kódolni. :-)

#2532 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 17:41

Ezzel a LetsEdittel magam is kacérkodom.
Nem tud vki egy magyar leírást hozzá? Link... bármi....

Előre is köszi!

#2533 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 19:56

Idézet: pik20 - Dátum: 2005. dec. 6., kedd - 17:41

Ezzel a LetsEdittel magam is kacérkodom.
Nem tud vki egy magyar leírást hozzá? Link... bármi....

Előre is köszi!

A Canopus honlapján fenn van a magyar nyelvű használati utasítás és a program magyarítása is.

#2534 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 22:12

Idézet: alfa2 - Dátum: 2005. dec. 6., kedd - 17:15

Köszi az infókat!

Oks, sztem is maradjon az mpeg2. A Let's Edit-et letöltöttem, nézegetem. (Nem lehet rávenni hogy értse az avisynth-et is? :-)

No, megyek kódolni. :-)

nemtom mert akarsz avisynth-et amikor nativan nyeli a DV-avit, bar evben ha vfw/dshow nativ  apikat hasznalja akkor mennie kene az avs scripteknek is. ugy emlexem megy is.

minden esetre ne a "kodolassal" kezdd, hanem eloszor tanulj meg vele vagni, gyartsd le a rovidfilmjeidet, dubbold meg oket. ha ez megvan, utana jon a kodolas majd a dvd authoring ;)

Szerkesztette: SFIJ 2005. 12. 06. 22:13 -kor

#2535 Felhasználó inaktív   alfa2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 09:43

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. dec. 6., kedd - 23:12

nemtom mert akarsz avisynth-et amikor nativan nyeli a DV-avit, bar evben ha vfw/dshow nativ  apikat hasznalja akkor mennie kene az avs scripteknek is. ugy emlexem megy is.

minden esetre ne a "kodolassal" kezdd, hanem eloszor tanulj meg vele vagni, gyartsd le a rovidfilmjeidet, dubbold meg oket. ha ez megvan, utana jon a kodolas majd a dvd authoring ;)

:-) En meg az angol leirast sem talaltam a honlapjukon, de majd meg keresem.

Na, avisynth-et csak azert akartam volna, mert  ket kazettat mjpeg-be digiztem. :-) Azt meg nem szeresse, gondoltam avisynten keresztul majd. De nem. Vegul is mind1, majd behuzom ujra a kazikat DV-be, bar lehet eleg az is ha atkodolom az mjpeg-et, sztem nem lesz rosszabb.

Szóval köszi midnent, most már csak rajtam múlik mit "hozok ki" a dologból.

(Najó, annyit még, bár már leírtad, de nekem ez a mumus, szóval hagyhatom interlace-elve az anyagot? PC-n azután is le tudom játszani normálisan? Media Player-el is? Ez az utolsó kérdés ígérem...:-) )

Üdv,

Alfa

#2536 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 13:03

Idézet: alfa2 - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 9:43

(Najó, annyit még, bár már leírtad, de nekem ez a mumus, szóval hagyhatom interlace-elve az anyagot? PC-n azután is le tudom játszani normálisan? Media Player-el is? Ez az utolsó kérdés ígérem...:-) )

igen. bar pcn nem media player-rel hanem dvd playerrel fogod lejaccani.

#2537 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 14:36

A Lec Editben nem talaltam olyan opciot, hogy a dvd-re szant vegtermeket image-be vagy vinyora irja. Tenyleg nem lehet vele ilyet?

#2538 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 00:09

Hogyan lehet azt megtudni, hogy egy mpeg2 fájlnak milyenek a tulajdonságai (videó, audió részletesen)?

Szerkesztette: Cilinder 2005. 12. 08. 00:10 -kor

#2539 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 08:13

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 23:09

Hogyan lehet azt megtudni, hogy egy mpeg2 fájlnak milyenek a tulajdonságai (videó, audió részletesen)?

AviCodec
Gspot

Mindent felderít: van- e megfelelő codec a gépeden, a bitrátát, audio tulajdonságokat, mindent.    ;)

#2540 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 08:20

Idézet: Rlaci - Dátum: 2005. dec. 6., kedd - 18:56

A Canopus honlapján fenn van a magyar nyelvű használati utasítás és a program magyarítása is.

Hát biza' én sem találtam meg  :confused:
Légy ojjjjan jó és tedd fel ha linket, ha Te tudod a pontos helyet. :respect:
Előre is THX!

Téma megosztása:

• (154 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129