HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#2041 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 13. 19:57

Idézet: Selleck - Dátum: 2008. aug. 12., kedd - 14:27

Az Asus-ban nem tudom mennyire lehet bízni így hang téren, az X-fi kártyákat már nézegettem, csak nem tudtam dönteni.Mindenesetre akkor kicsit tovább megyek ezen a vonalon.
Köszi

Én vettem egy Xonart nem rég, elégedett vagyok vele. Legfontosabb előnyös tulajdonsága hogy nincs köze a Creativehoz.  :Đ
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#2042 Felhasználó inaktív   Bici 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 18. 19:00

Sziasztok!

Két kérdésem lenne:
- AVI-ba akarok mp3 hangot rakni. Lehet ABR módban tömöríteni? A VBR-től sok lejátszó begolyózik.
- Mivel érdemes tömöríteni a wav-ot, hogy - 160kBit/sec esetén - a lehető legjobb minőségű legyen, és milyen beállításokkal? Olvastam, hogy a Lame leginkább 256-320 esetén virgonckodik, alatta van jobb is.

Köszi!
Á, mint Álemér...

#2043 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 18:34

Idézet: Bici - Dátum: 2008. aug. 18., hétfő - 20:00

Sziasztok!

Két kérdésem lenne:
- AVI-ba akarok mp3 hangot rakni. Lehet ABR módban tömöríteni? A VBR-től sok lejátszó begolyózik.
- Mivel érdemes tömöríteni a wav-ot, hogy - 160kBit/sec esetén - a lehető legjobb minőségű legyen, és milyen beállításokkal? Olvastam, hogy a Lame leginkább 256-320 esetén virgonckodik, alatta van jobb is.

Köszi!

Ha mp3-at akarsz tomöríteni akkor szerintem a lame-nél nem nagyon van jobb szerintem. Szerintem az hogy vannak jobbak alcsony bitrátánál az másik formátumra vonatkozik(vorbist, musepacket, aac-t jobbnak vélik a legtöbb helyen).

#2044 Felhasználó inaktív   Bici 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 20:03

Idézet: mzso - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 18:34

Ha mp3-at akarsz tomöríteni akkor szerintem a lame-nél nem nagyon van jobb szerintem. Szerintem az hogy vannak jobbak alcsony bitrátánál az másik formátumra vonatkozik(vorbist, musepacket, aac-t jobbnak vélik a legtöbb helyen).

Sajna, egyiket sem tudja az asztali lejátszóm, úgyhogy marad az mp3.
Köszi!
Á, mint Álemér...

#2045 Felhasználó inaktív   Bici 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 03. 12:55

Sziasztok!

Van egy .avi videóm, aminek a képaránya rossz. A lejátszó progival ki kell nyújtani 4:3-ra, hogy jó legyen. A gépen ezzel nincs is baj, de az asztali lejátszón igen.
Ha jól tudom, az mp4 formátum tud olyan infót tárolni, ami a képarányra vonatkozik. Tudtok javasolni olyan progit, amivel újratömörítés nélkül át tudom tenni az AVI-ból a képet, hangot mp4 konténerbe, és be tudom állíani a képarányt?
Kerestem a neten de csak mp4 konvertereket találtam, abból meg annyi van, hogy nincs időm mindet végignézni, hogy melyik tud ilyet újrakonvertálás nélkül...

Köszi!

Szerkesztette: Bici 2008. 09. 03. 12:56 -kor

Á, mint Álemér...

#2046 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 03. 13:13

Idézet: Bici - Dátum: 2008. szept. 3., szerda - 13:55

Sziasztok!

Van egy .avi videóm, aminek a képaránya rossz. A lejátszó progival ki kell nyújtani 4:3-ra, hogy jó legyen. A gépen ezzel nincs is baj, de az asztali lejátszón igen.
Ha jól tudom, az mp4 formátum tud olyan infót tárolni, ami a képarányra vonatkozik. Tudtok javasolni olyan progit, amivel újratömörítés nélkül át tudom tenni az AVI-ból a képet, hangot mp4 konténerbe, és be tudom állíani a képarányt?
Kerestem a neten de csak mp4 konvertereket találtam, abból meg annyi van, hogy nincs időm mindet végignézni, hogy melyik tud ilyet újrakonvertálás nélkül...

Köszi!

Hi!

MPEG4 Modifier tudja.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2047 Felhasználó inaktív   Bici 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 03. 13:55

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2008. szept. 3., szerda - 13:13

Hi!

MPEG4 Modifier tudja.

Már próbáltam, de az vele a baj, hogy az AVI fájl alapból nem támogat képarányra vonatkozó információt, és ez a progi hiába írja bele mégis, a lejátszók nem veszik figyelembe. (Ezért gondoltam más konténerbe való átrakásra; pl. mp4)

Köszi!  :respect:

MOD: Tévedtem, most működik gépen... :D mindjárt próbálom az asztali lejátszón is.

OFF topic: ki van az avatarodon? Csini... :D

Szerkesztette: Bici 2008. 09. 03. 14:09 -kor

Á, mint Álemér...

#2048 Felhasználó inaktív   Bici 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 04. 16:00

Hi!

Megen van némi bökkenő.
.mkv fájlból szeretnék avit heggeszteni, de nem megy, vagyis nem tudom, hogy megy-e.
mkvtoolnix-al csinálok az .mkv-ból .h264-et, de már itt kiiírja, hogy "Index out of bounds", de azért megcsinálja. Ezután avc2avi-val berakom .avi konténerbe, amit hibaüzi nélkül megcsinál. Ezután a Virtualdubmod betöltéskor kiírja, hogy újra kell generálni a hiányzó, vagy sérült indexeket, amit meg is csinál, de a csík, ami jelzi a művelet állapotát, 20-30mp alatt végigmegy, utána pörög tövább a számláló, és még legalább 5-6szor annyi ideig kerregteti a winyót. Ezután kiírja, hogy valami nem stimmel a file-al, és a keresés nagyon lassú lesz. Ez igaz is, de nem csak a keresés, hanem az egész Virtualdubmod belassul úgy, hogy nem lehet kezelni, még akkor sem, ha elötte nem próbáltam beletekerni a videóba.
Szóval valami bibi van a videóval, és nem tudok megoldást a helyreállításra.
A kérdés, az, hogy ezen hibaüzik ellenére érdemes-e belevágnom a kódolásba? Nincs kedvem kipróbálás céljából fél napig otthagyni a gépet...  :Đ
Másik, rövidebb fájl esetén már többször végigcsináltam a műveletet, vagyis a módszerem jó - elvileg.

Esetleg ötlet? Köszi!

Másik kérdés: olvastam, hogy az Xvid/DivX videók tömörítésénél az a jó, ha a kimenő fájl méretei 16 többszörösei. Mi van, ha az eredeti file sem ilyen? Egy 1440x600-as h264 tömörítésű .mkv fájlról van szó. Ezt szeretném 720x300-ra leméretezni, de lehet, hogy jobban járnék 720x304-el? Képarányban alig van különbség, viszont a 304 a 16 többszöröse. Számít ez valamit?
Harmadik kérdés: hogy tudom megállapítani, hogy az .mkv fájlom progresszív, vagy interlaced? Semmi sem írja ki, még a GSpot sem.

Köszi!

Szerkesztette: Bici 2008. 09. 04. 16:04 -kor

Á, mint Álemér...

#2049 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 04. 16:22

Miért akarsz te mkv-ből xvidet csinálni? :D
Egyszerűbb és gyorsabb, ha letöltöd olyan verzióban az adott filmet.
Esetleg tudom ajánlani a The FilmMachine vagy a procoder progikat. utobbinál át kell nevezni a filmet avi-ra, csak úgy ismeri fel. Ezekkel tudsz jó minőségű szabvány dvd-t gyártani, és a minőség is jobb lesz, mintha xvidet csinálsz.
szerk.: Evangeline Lilly van az avataromon, a Lost sorozat egyik főszereplője.

Szerkesztette: Pietrosz 2008. 09. 04. 16:24 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#2050 Felhasználó inaktív   Bici 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 04. 16:39

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2008. szept. 4., csütörtök - 16:22

Miért akarsz te mkv-ből xvidet csinálni? :D
Egyszerűbb és gyorsabb, ha letöltöd olyan verzióban az adott filmet.
Esetleg tudom ajánlani a The FilmMachine vagy a procoder progikat. utobbinál át kell nevezni a filmet avi-ra, csak úgy ismeri fel. Ezekkel tudsz jó minőségű szabvány dvd-t gyártani, és a minőség is jobb lesz, mintha xvidet csinálsz.
szerk.: Evangeline Lilly van az avataromon, a Lost sorozat egyik főszereplője.

Köszi a tippet, de sajna nem találom jó minőségű xvid-ben a filmet. Vagy HD, vagy 700megába nyomorított 2 órás film (5.1-es 448KBit/sec-es AC3 hanggal)...  :omg:
Kipróbálom az említett progikat. Köszi!!
Á, mint Álemér...

#2051 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 07:57

Szerintem jobban járnál a 304-gyel, ha azt az utat követed.
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2052 Felhasználó inaktív   Bici 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 09:16

Idézet: alvaro - Dátum: 2008. szept. 5., péntek - 7:57

Szerintem jobban járnál a 304-gyel, ha azt az utat követed.

Okés, köszi!! :respect:
Á, mint Álemér...

#2053 Felhasználó inaktív   Bici 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 07. 13:00

A változatosság kedvéért megint én kérdezek. :D

Adott egy avi file, ami 2 db 700MB-os aviból lett összefűzve VirtualDubMod-dal. (a két eredeti már nincs meg)
Tökéletesen működik lejátszva, de szeretném a hangját 5.1-es ac3-ból sztereo mp3-ba konvertálni.
Erre a Headac3he-et szoktam használni, de az .ac3 fájlban a felénél (gondolom, ahol össze lett ragasztva) hibát talál, és nem folytatja a kódolást. :(

Van erre valami megoldás? :confused:  Köszi!

Szerkesztette: Bici 2008. 09. 07. 13:01 -kor

Á, mint Álemér...

#2054 Felhasználó inaktív   CitroM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 11:56

Sziasztok.

Lenne 1 olyan problémám, hogy nemrég letöltött .mkv hdfilmekből néhányat valamiért nem játsza le a szokásos media player classic és ffdshow kombóm. Nincs kép és a hang is zagyva.
Mit érdemes használni ami ingyenes? Ezek felett eljárt volna már az idő?

#2055 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 23:34

talan ha irnal verziokat, meg hogy milyen video, de probald meg az ujabb ffdshow-t:

http://ffdshow-tryout.sourceforge.net/

#2056 Felhasználó inaktív   CitroM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 20:14

Idézet: blash - Dátum: 2008. szept. 15., hétfő - 22:34

talan ha irnal verziokat, meg hogy milyen video, de probald meg az ujabb ffdshow-t:

http://ffdshow-tryout.sourceforge.net/

Olvasgattam ezt a témát és láttam, hogy van 1 media player classic home cinema változat.
Azzal sikerült lejátszanom a videókat.
Az hogy milyen video csak annyit tudtam mondani hogy *.mkv.  Gondolom a filmcím mindegy.
Nem tudom mit értessz milyen videó alatt, sajnos nem vagyok 1 guru.  :confused:  :think:
Nem tudom az miért nem játszotta le ez meg miért teszi. A lényeg hogy menjen.
Ha esetleg fel tudsz világosítani megköszönném. Ha megmondod milyen adatokra van neked ehhez szükséged és hogy tudom megnézni akkor meg is írom.

Köszi

#2057 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 21:43

Legtobbszor a file nev is informativ, hogy milyen video es hang formatum. Vagy masold be ebbol az eredmenyt:

http://mediainfo.sourceforge.net/hu

#2058 Felhasználó inaktív   CitroM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 17. 22:23

Ha rákattintok a linkre 1 kis error felirat jelenik meg sajnos.

720p.x264 van a filenévben. Ez segít? De az a gond,
hogy a *.mkv-s lejátszott illetve nem lejátszott fileok mind ilyen formában vannak.

Szerkesztette: CitroM 2008. 09. 17. 22:27 -kor

#2059 Felhasználó inaktív   Bici 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 18. 02:04

Sziasztok!

Tudtok valami jó kis progit, amivel 5.1-es ac3-at lehet akármilyen sztereo formátumba konvertálni?
Én Headac2he-et használtam eddig, de észrevettem, hogy nem lesz ugyanolyan a csatornák eloszlása, mintha az 5.1-es audiót játszanám le sztereo hangkártyán. A hátsó csatornák nagyon elhalkulnak.
Tudom, van állítási lehetőség, de ha esetleg tudtok oylan progit, ami pont úgy csinálja (vagy nagyon hasonlóan), mint a windows directsound, akkor annak nagyon örülnék.
Tudom, hogy a gugli a barátom, használom is, de gondoltam kérdezek, mielött végigpróbálgatom az összeset. :D
Elég, ha stereo wav-ot tud csinálni, nem lényeg a kimeneti formátum.

Köszi!
Á, mint Álemér...

#2060 Felhasználó inaktív   Rodney 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 20. 12:07

Sziasztok!
SMplayer problémám van, *.mkv esetén random kidob, ID_11-es hibábal. Van, hogy 20 percet tudok egyfolytában nézni, van hogy csak 3-mat.
"MPlayer crashed by bad usage of CPU/FPU/RAM." Hol tudom orvosolni ezen problémát? Előre is köszi!
Acer Aspire 5024 WLMi | Nintendo Wii | Logitech x-230

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.