HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#2061 Felhasználó inaktív   therapy!? 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 20. 17:08

sziasztok
nem tudjátok mivel lehetne egyszerre több, váltakozó bitrátájú mp3bol simát csinálni?
sajna az autómban a cd játékos nem szereti a vbr-t
köszi
10 print "nagyárpi"
20 goto 10
Logika: Vas Ördögöm: Van ♪♫♪♫♪♫
nekem mindegy hogy 50 vagy 53 fokos :)
cuki vagyok
Nyiss Új Topicot mielőtt a keresőt használod

#2062 Felhasználó inaktív   csapdani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 21. 18:48

Media Player Classic-al hogyan lehet külső (nem a video file-ban levő, hanem egy .ac3 file-ból álló) hangsávot használni lejátszásnál?
Phenom II 955 Black Edition + Scythe Mugen 2 cooler | Gigabyte MA-770T-UD3 | Kingmax 2x2048 MB DDR3 1333MHz | Gigabyte Radeon HD6970 2GB OC version + Windforce cooler | OCZ Vertex Plus 120 GB SSD + WD 1000GB | Corsair HX650W | Coolermaster RC-335-KKN1-GP Elite | Dell U2412M | Samsung UE-46F5000 | Razer DeathAdder 3.5G | Windows 7 64bit

#2063 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 21. 19:07

Miután már megnyitottál egy video file-t, és újból meg szeretnél nyitni egy másik file-t, lesz egy második tallózási lehetőség az erdeti tallózó sáv alatt "Dub:" címkével. Ott kell kiválasztani az audio file-t.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2064 Felhasználó inaktív   csapdani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 21. 21:32

Köszi, közben átneveztem az ac3 file-t, hogy ugyanaz legyen a neve, mint a videóé, és így a jobbklikk/audio... alatt ki tudom választani.
Phenom II 955 Black Edition + Scythe Mugen 2 cooler | Gigabyte MA-770T-UD3 | Kingmax 2x2048 MB DDR3 1333MHz | Gigabyte Radeon HD6970 2GB OC version + Windforce cooler | OCZ Vertex Plus 120 GB SSD + WD 1000GB | Corsair HX650W | Coolermaster RC-335-KKN1-GP Elite | Dell U2412M | Samsung UE-46F5000 | Razer DeathAdder 3.5G | Windows 7 64bit

#2065 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 23. 17:52

ffdshowból melyiket érdemes felrakni?
Mert van sima, sse és mmx verzió is :think:
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2066 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 23. 22:09

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2008. szept. 23., kedd - 18:52

ffdshowból melyiket érdemes felrakni?
Mert van sima, sse és mmx verzió is :think:

Valahol láttam egy táblázat, ahol az SSE verzió minimálisan, de gyorsabb volt, és ez hihető is, gondolva arra, hogy a lényegi rész már kézzel optimált a különböző utasításkészletekre, és a fordító beállításai csak a "körítés" sebességét befolyásolják. Ártani mindenesetre nem árt az az SSE.
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2067 Felhasználó inaktív   Rodney 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 24. 11:04

Idézet: Rodney - Dátum: 2008. szept. 20., szombat - 13:07

Sziasztok!
SMplayer problémám van, *.mkv esetén random kidob, ID_11-es hibábal. Van, hogy 20 percet tudok egyfolytában nézni, van hogy csak 3-mat.
"MPlayer crashed by bad usage of CPU/FPU/RAM." Hol tudom orvosolni ezen problémát? Előre is köszi!

Kisérleteztem, kikapcsoltam minden háttérben futó programot, MAJD LELŐTTEM A WIFI KÁRTYÁT IS (szerintem ez akadt össze a lejátszóval), és egyszer sem dobta a hibát a 2 és fél órás film alatt. Akinek ilyen hibája lehet, próbálja meg ezt, hátha segít neki!
Acer Aspire 5024 WLMi | Nintendo Wii | Logitech x-230

#2068 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 24. 12:09

Mitől lehet az, hogy a Windows Media Player nem játszik le rendesen bizonyos filmeket? Megjeleníti a kezdőképet, de nem indul el, a kezdőkockán áll. Ha a lenti csíkra klikkelek, és odébbcsúsztatom, akkor továbbugrik, és az aktuális képet mutatja, de akkor se megy. Olyan mintha be lenne nyomva a pause.
Van valami ötletetek?

#2069 Felhasználó inaktív   robagp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 28. 10:20

Helloka!

Keresnék 1 playert ami mindent lejátszik!
A classic media player NEM jó, mert néhány dvd-n felakad nem tud 5.1-et, a winamp sok filmet nem tud lejátszani /flv-t se/, a jetaudio nem tud minden filmnél 5.1-et, a VLC nem játszik le néhány dvd-t, A windvd pocsék /rengeteg mindent nem tud/, AVSdvd nem tudja rendesen az 5.1-et, BlazeDvd mindíg le húzza a fényerőt automatikusan, és csak fekete kép van /nem tudom beállítani/, KMplayer 5.1 nem tudja kezelni, stb

Tud vki olyat amiben minden működik? /esetleg, hogyan tudnám a blazedvd-t beállítani, hogy ne húzza le a fényerőt, bár az se biztos hogy jó, csak nem tudom kipróbálni/

Válaszokat köszike!  :respect:

Ui: mielőtt félreértenétek, az 5.1 alatt azt értettem fent, hogy minden hangfal szól /nem a sorround-ot/.
Pl ne csak 1 hangfal szóljon, vagy csak 4, hanem mind.

Szerkesztette: robagp 2008. 09. 28. 10:22 -kor

#2070 Felhasználó inaktív   Szacsoka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 28. 18:25

Lipton: Nekem a windows alap player-ével mindig bajom volt és a minősége...szerintem próbálj ki másikat

robagp: mit szólnál, ha azt mondanám, hogy használj két playert? Nekem DVD-re a mpc van, míg minden másra a gomplayer. Gomplayerben nagyon bejött nekem, hogy ha valamit nem játszik le, akkor felkínálja, hogy a neten keress kodeket. Tudom a Gom is játszik le DVDt, de valamiért nekem kényelmesebb az mpc
[ Gigabyte EP35-DS3 rev2.1 ][ E8200@3200MHz ][ Supertalent 2x1GB DDR2 1000MHz 4-4-3-8 ][ Gainward 8800GT Golden Sample ][ Corsair VX450 táp ][ Maxtor 250GB Sata2 ]

#2071 Felhasználó inaktív   Bici 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 28. 21:45

Sziasztok!

Két kérdésem van, amiben a segítségeteket kérem:

1 - Adott egy .avi fájl. Kicseréltem a hangsávot (5.1 Ac3 -> 2.0 mp3), és levágtam a videó elejét, és végét (logo, felirat). Mindezt VirtualDubMod-dal csináltam Direct Stream Copy-val.
Létezik, hogy romlik ettől a video minősége? Kb. 1500fps-el ment, tehát újratömörítésről szó sincs, csak gondolom, netán másfajta .avi konténerbe raktam, mint az eredeti. Ettől függhet a minőség? Nekem úgy tűnik, mosottabb az egész, de lehet, hogy tévedek. Már sajna nincs meg az eredeti, de jobb minőségre emlékeztem.

2 - sokszor találkozom olyan .avi fájlal, ami kb. másodpercenként egy picit megakad. Csak akkor feltűnő, ha hosszú folyamatos mozgás van a videóban, de akkor nagyon gáz. A hang ettől függetlenül folyamatos. Általában nem sikerül normálisan lejátszani az ilyet semmivel. Asztali lejátszóval nem próbáltam még. Ez tömörítési hiba lehet, vagy a lejátszó progik/kodekek bénáznak? Netán valami beállítás? Általában le tud játszani a gépem mindent. Az XVID, DIVX, különböző verziói is tökéletesek szoktak lenni, kivéve az ilyen eseteket.

Köszi előre is a válaszokat!

Szerkesztette: Bici 2008. 09. 28. 21:49 -kor

Á, mint Álemér...

#2072 Felhasználó inaktív   robagp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 28. 22:20

Idézet: Szacsoka - Dátum: 2008. szept. 28., vasárnap - 18:25

Lipton: Nekem a windows alap player-ével mindig bajom volt és a minősége...szerintem próbálj ki másikat

robagp: mit szólnál, ha azt mondanám, hogy használj két playert? Nekem DVD-re a mpc van, míg minden másra a gomplayer. Gomplayerben nagyon bejött nekem, hogy ha valamit nem játszik le, akkor felkínálja, hogy a neten keress kodeket. Tudom a Gom is játszik le DVDt, de valamiért nekem kényelmesebb az mpc

Hali!

Mint írtam a MPC nem tudja az 5.1-et, csak jelezve van benne, de nem tudja! De ezt írtam a felsorolásomban, és 2 lejátszóval meg tudom oldani, de nem akarom, utálom mindig társítani, a gép legyen értem, ne én a gépért! Mielőtt írnátok, nem lehet beállítani, mert az 1ik flv-t ez játssza a másikat az stb..

#2073 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 28. 22:38

Idézet: Bici - Dátum: 2008. szept. 28., vasárnap - 22:45

Ettől függhet a minőség? Nekem úgy tűnik, mosottabb az egész, de lehet, hogy tévedek. Már sajna nincs meg az eredeti, de jobb minőségre emlékeztem.

Mármint mi? A hang vagy a video lett más? Csak mert videonal nem csak a bit, hanem a frameráta is sokat számít, ráadásul az se mindegy, milyen encodert használ az adott szoftver.

Idézet

sokszor találkozom olyan .avi fájlal, ami kb. másodpercenként egy picit megakad.

Kérdés, hogy csak akkor akad ha mozgás van? Mert ha mindig akad, más gépen is, akkor tömörítési hiba lehet. De szerintem szarul játszhatja le a géped.

Szerkesztette: Dextrose 2008. 09. 28. 22:38 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#2074 Felhasználó inaktív   robagp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 28. 22:55

Helloka!

BlazeDVD 5.0 Professional a képet automatikusan teljesen sötétre húzza, ha vissza állítom, azonnal húzza is vissza sötétre, hol tudom ezt kikapcsolni, hogy amit beállítok az úgy maradjon?

Válaszokat előre is köszi!

#2075 Felhasználó inaktív   Bici 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 28. 23:53

Idézet: Dextrose - Dátum: 2008. szept. 28., vasárnap - 22:38

Mármint mi? A hang vagy a video lett más? Csak mert videonal nem csak a bit, hanem a frameráta is sokat számít, ráadásul az se mindegy, milyen encodert használ az adott szoftver.

Kérdés, hogy csak akkor akad ha mozgás van? Mert ha mindig akad, más gépen is, akkor tömörítési hiba lehet. De szerintem szarul játszhatja le a géped.

Őőő, félreértettél.
Az első esetben nincs újratömörítés, így nincs szó encoderről. A frame rát amarad az eredeti.

A második esetben más gépek is akadva játszák le, de mindegyik gépen kb. ugyanaz a szoftver felállás.
És mindig akat, csak akkor feltűnő, ha mozgás van a képen.
Á, mint Álemér...

#2076 Felhasználó inaktív   Triple H 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 29. 20:08

Igen :)

#2077 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 09. 30. 15:10

Sziasztok!

Tudtok olyan ingyenes médialejátszó programot, amelyik .mov kiterjesztésű fájlokat játszik le?

A Quicktime-al nem voltam megelégedve, ezért rég óta nem használom. (Korábban igen komoly gixereket okozzott a Windows-ban; valahogyan különféle szoftveres és instabilitási problémákat hozott elő.)

Az ingyenes SMPlayer nevű program legfrissebb változatát használom a képi médiafájlok lejátszására, de furcsa módon időnként .mov fájlok (vagy HD formátumú bemutatófilmek) lejátszásakor 100%-os leterheltséget csinál; szinte lefagyasztja a rendszert. A hang ilyenkor megy a háttérben, de a rendszer olyan szinten le van fagyva, hogy még a feladatkezelő ablakába sem tudok bejutni, mert az is ki van fagyva.

Ha esetleg tudja valaki a megoldást erre a problémára, az is tökéletes.

De addig is keresek egy jó minőségű, egyszerű .mov lejátszót, amivel nem lehet gond.

Előre is köszönöm!
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#2078 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 09. 30. 16:14

Azóta kicsit böngésztem én is a net-en...

A topic-ban ajánlott GOM Media Player-t feltelepítettem. Indítottam a mov fájlt, s kiírta, hogy bizonyos codec hiányzik. A linket is megadta hozzá.

Utána következett a Quicktimealternative2.70 codec (ezt ajánlotta), ami elvileg lehetővé teszi a mov fájlok lejátszását. Feltelepítettem. (Ez egyben a MediaPlayer Classic legfrissebb verzióját is telepítette.)

Ezután megint indítottam a kérdéses fájlt, de csak a kép ment; hangot nem játszott le. A GOM Player még hiányolta a COAaaDirectShow (valami ilyesmi neve volt) codec-et. Ezt is feltelepítettem a GOM által megadott linkről.

Most játsza a hangot folyamatosan, de a kép iszonyatos késéssel, úgy 1 FPS körüli tempóban "követi" a hangot.

A Media Player Classic gond nélkül játsza a .mov fájlokat, de azzal egy gondom van: nem találom a kép beállítására vonatkozó részt az "Options" menüjében. Konkrétan a fényerőt kellene állítanom, mert nálam alapból minden video elég sötét (a monitorom sajátossága).

SMPlayer alatt ez nem volt gond, s úgy látom, hogy a GOM Player is tudja a klasszikus "Brightness, Contrast, Saturation, Hue" értékeket állítani.

A Media Player Classic-ban tényleg hiányoznak ezek, vagy csak én nem találtam meg?

#2079 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 30. 19:19

Ha telepítve van ffdshow, akkor mpc-nél lejátszás közben jobbklikk az ablakon, filters menű, ott az ffdshow pontot választani, ekkor előjön egy beállító ablak, abban a picture properties részen lehet mindenfélét, többek között fényerőt is állítani.

Csatolt fájl:

#2080 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 10. 01. 19:23

Nincs telepítve. Őszintén szólva nem vagyok híve a mindenféle codec-ek és codec pack-ok telepítésének. Annak idején igen sok galibát okozott a számítógépeken. (Az enyémen is.)

A gépemen a legfrissebb DivX, XVid van és a G400 codec megszokásból (ez utóbbi volt az egyetlen codec, amely segítségével az AC3 hanggal rendelkező DivX filmek hangját valóban Dolby Digital-ban játszotta az egyébként Dolby Digital erősítőm - Creative DDT2500;SB LIVE! 5.1 Platinum, S-PDIF kimeneten összekötve). Régen ez mindenhez elég volt.

Nem ismerem ezt az ffdShow-t, így félve telepítem fel.  :think: Előfordulhat, hogy ettől is megborul a Windows XP?

Szerkesztette: Piftuka 2008. 10. 01. 19:26 -kor

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106