Sziasztok!
Remélem, tudtok segíteni nekem.
Az a problémám, hogy a számítógépem az AC3/Dolby Digital hanggal rendelkező filmeket hibásan játsza le. A jelenség a következő:
Amikor egy ilyen filmet nézek DVD lemezről, akkor a kép gyakran olyan, mintha gyorstekerést nyomnék. Ilyenkor a hang is ugrik természetesen, s az erősítőn villog a Dolby Digital lámpája. Aztán egy rövid időre beáll, a lámpa folyamatosan világít, majd megint kezdődik a szaggatás, "gyorstekerés".
Lejátszófüggő, hogy milyen intenzitású a dolog. Cyberlink PowerDVD-vel a legrosszabb; teljesen élvezhetetlen a film, mert szinte folyamatosan "gyorstekeri" a képet, s ugrál, szaggat a hang.
Kipróbáltam a Media Player Classic-ot, a Media Player 9-et, az SMPlayer-t, a GOMPlayer-t, a MicroDVD player-t is, de annyi a különbség, hogy a Media Player-ek "csak" úgy fél percenként produkálják a hibát.
Van a gépemen
AC3 formátumban kódolt
zene is, azokat
hibátlanul játsza a Creative PlayCenter!
Nem jövök rá, mi lehet a gond a DVD-kkel, és a filmekkel (Volt egy AC3 hanggal kódolt DivX filmem, az pedig egyáltalán nem szólalt meg.)
A gépemben egy SB LIVE! 5.1 Platinum hangkártya van, amit az S/PDIF kimenetén keresztül kötök rá a Creative Cambridge Soundworks DDT2500 hangfalszett Dolby Digital erősítőjére.
A lejátszóprogramokban beállítottam, hogy az S/PDIF-et használják.
Az operációs rendszer egy nem régen telepített, karban tartott "Windows XP Professional SP2", angol nyelvű változatban.
Lehetséges, hogy az SB LIVE! driverével van gond? Ugyanis ezt megelőzően vagy 4,5 évig ugyanazt az SP1-es XP telepítést használtam, s soha nem volt problémám az AC3 hanggal rendelkező filmek lejátszásával. Lehet, hogy a régi (2003-as; akkor megszűnt a terméktámogatása ennek a hangkártyának) illesztőprogramot nem szereti az XP SP2?
Esetleg teljesen más okozza a galibát? (Semmi extra codec pack nincsen feltelepítve, csak DivX, XVid aktuális verziók, plusz a jó öreg G400 codec.)
Minden használható ötletet szívesen látok.
Üdv: Piftuka