HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#2081 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 01. 20:03

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. Oct. 1., Wednesday - 20:23

Nem ismerem ezt az ffdShow-t, így félve telepítem fel.  :think: Előfordulhat, hogy ettől is megborul a Windows XP?

Nem borúl majd meg. Illetve nem valószínű.

de egyébként én úgy használom az ffdshow-t hogy nem telepítve, hanem a megfelelő dll és ax fileokat manuálisan "regisztrálom" a rendszerbe. (ffdshow.ax, libavcodec.dll ott van a mpc mappájában és az ax file-t beregeltem. vagz a dll-t? nem emlékszem már :smoker: ). visz mindent amiket én nézek.

Szerkesztette: des 2008. 10. 01. 20:04 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2082 Felhasználó inaktív   Roberto23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 02. 09:26

Sziasztok !

Milyen értékekből következtethetek legpontosabban egy videó minőségére ? Felbontás ? FPS ?...
A file maga nincs meg teljesen, csak az adatai. Milyen programot érdemes használni erre a célra ?Nálam most egy AVIcodec nevű van fennt.

#2083 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 02. 09:29

Idézet: alvaro - Dátum: 2008. szept. 23., kedd - 23:09

Valahol láttam egy táblázat, ahol az SSE verzió minimálisan, de gyorsabb volt, és ez hihető is, gondolva arra, hogy a lényegi rész már kézzel optimált a különböző utasításkészletekre, és a fordító beállításai csak a "körítés" sebességét befolyásolják. Ártani mindenesetre nem árt az az SSE.

Köszi, akkor sse lesz.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2084 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 12. 12:45

Idézet: Roberto23 - Dátum: 2008. okt. 2., csütörtök - 10:26

Sziasztok !

Milyen értékekből következtethetek legpontosabban egy videó minőségére ? Felbontás ? FPS ?...
A file maga nincs meg teljesen, csak az adatai. Milyen programot érdemes használni erre a célra ?Nálam most egy AVIcodec nevű van fennt.

figyelj - egy film lehet attól még nagyon szemcsés vagy csíkos, mert pl a forrás egy 20 éves 200x játszott VHS / Video 2000 szalag volt- vagy mert úgy digizték be kameráról hogy közben drop outos (jelkimaradásos) lett.
Ha netán valahonnan töltesz le- a sample file az irányadó.
gspot nevű progot  keresd meg még több adatot ad meg mint az AVIcodec.

ugye az fps is jelent már valamit- de pl a 23,76 meg a 30 fps között már érdemileg nincs nagy különbség legalábbis nem mindenki veszi észre, a másik a felbontás, hát 320*200as képet is lehet nézni pl a telefonon már elég jól is lehet élvezni, de az érdekesen mutat a 30" as plazmán!

Bitrate, azaz bitráta, az néha jelent már valamit meg a qf azaz quality factor, minnél magasabb annál jobb ...lehet.

#2085 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 12. 13:58

Tegnap délután "feltelepítettem" a VLC Portable 0.9.4-es verzióját és nem tudom több példányban megnyitni mivel mindig arra kér, hogy zárjam be a már példány előbb. Nincsen kijelölve az, hogy csak egy példány futattása engedélyezett de még sem hajlandó több példányban futni, mi lehet a megoldás?
Ideiglenesen feltettem egy másik mappába a 0.8.6i-t és azt használom ha több példány kell.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#2086 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 12. 16:48

Úgy látom itt azért van némi élet szeretném ha valaki segítene csak egy picikét:

Eddig nem sok gondom volt a video lejátszással most hogy van lapos monitorom már sokkal több:

Videoseven R19W11 est ASUS Radeon 9600 SE vel hajtom meg- és most frissítettem a Catalistot is,

lejátszás: Cyberlink 7 es elindítja a filmet, hatalmas kb 20 Herzes vibrálás -  kifagy.. a gép, de még csak kék halál sem, csak kiemerevedik a kép, és persze a billentyűzeten CAPS/NUM is beragad.
Rájöttem hogy a képarányon kell állítanom (Aspect ratio - natíve) és egyből megy.
De ez sem segít a divx nézésen
mplayer/mplayer GUI,  vlc, media player classic   és a többi black boxot ad csak  és sehogy nem tudom rávenni őket, hogy képet is adjanak, necsak hangot.
A sima Windows media player sem ad képet.

Elindul mind, de csak sötét a kép.

Hibaüzenet mplayer alatt nincs, a bsplayer hajlandó volt elindítani párat, de az nem mindig nyerő és csíkoz is néha  , mplayer + vlc idáig mindent lejátszott.

RE installt, kártya cserét , a TFT -t dobjam ki az ablakon- ne javasoljatok, de bármi ötletetek van írjátok meg.

Előre is köszönöm ,ha valaki segít egy iciri picirit.

Szerkesztette: WEbshark 2008. 10. 12. 17:19 -kor

#2087 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 13. 14:42

Nos a media player classic nagy nehezen elindult,
WMR7/9 módokban de eléggé vibrál.
Ezek szerint a YUV/YUY kimenetet kell  valahogy lelőnöm/átállítani az mplayerben??

#2088 Felhasználó inaktív   robagp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 23. 16:41

Helloka!

Szeretném megkérdezni, hogy Vistára milyen codec-keket rakjak fel, hogy az flv és az mkv fileokat is meg tudjam nézni?
Codeckpack nem érdekel mert mindben van ffdshow, és a hangfalamat csak az ac3 szólaltatja meg, és nem bírom az ffdshow-t letiltani, hogy minden ac3-al menjen.
Tehát csak az ac3 van fent, és az xvid.

Válaszokat előre is köszi!

#2089 Felhasználó inaktív   Szacsoka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 26. 21:24

Web: Lehet sokminden volt telepítve/törölve a gépeden és már kesze-kusza minden. Ahelyett, hogy még 10 másik lejátszót meglesel, SZERINTEM rakd újra a rendszert, de előtte töltsd le az alapdolgokat, amik fognak kelleni, mint vírusírtó, tűzfal.

Én ezt tenném a helyedbe. Sok időt spórolhatsz meg vele.
[ Gigabyte EP35-DS3 rev2.1 ][ E8200@3200MHz ][ Supertalent 2x1GB DDR2 1000MHz 4-4-3-8 ][ Gainward 8800GT Golden Sample ][ Corsair VX450 táp ][ Maxtor 250GB Sata2 ]

#2090 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 28. 18:02

Idézet: Szacsoka - Dátum: 2008. okt. 26., vasárnap - 21:24

Web: Lehet sokminden volt telepítve/törölve a gépeden és már kesze-kusza minden. Ahelyett, hogy még 10 másik lejátszót meglesel, SZERINTEM rakd újra a rendszert, de előtte töltsd le az alapdolgokat, amik fognak kelleni, mint vírusírtó, tűzfal.

Én ezt tenném a helyedbe. Sok időt spórolhatsz meg vele.

Előtte ki kell mentem sok mindent, mert azért van ám pár dolog:
FF profilok, outlook.pst fáljla, etc, etc.    ez a kettő jutott eszembe

DE azért köszönöm.

#2091 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 31. 13:41

Van valakinek ötlete, hogy a MPC-nek miért tart akár 10+ PERCIG(!!!) is megnyitnia egy rohadt 10 gigás mkv-t? Kurvára kezd idegesíteni a dolog, ráadásul van olyan film, aminél nem csinálja...
Tuningőrült vagyok: monitor 17''@18,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérről meg a többiről már nem is beszélek...

#2092 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 31. 15:48

Idézet: Before - Dátum: 2008. okt. 31., péntek - 13:41

Van valakinek ötlete, hogy a MPC-nek miért tart akár 10+ PERCIG(!!!) is megnyitnia egy rohadt 10 gigás mkv-t? Kurvára kezd idegesíteni a dolog, ráadásul van olyan film, aminél nem csinálja...

Lehet, hogy nincsenek meg (vagy sérültek) az indexek a file végén, az MPC meg végignyalja az egészet ezért, hogy hol vannak a frame-ek :think: Ha ez így van, akkor mkvtoolnix-szal újramuxolva helyre lehet tenni azt az mkv-t.

Szerkesztette: alvaro 2008. 10. 31. 15:49 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2093 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 31. 16:11

Idézet: alvaro - Dátum: 2008. okt. 31., péntek - 15:48

Lehet, hogy nincsenek meg (vagy sérültek) az indexek a file végén, az MPC meg végignyalja az egészet ezért, hogy hol vannak a frame-ek :think: Ha ez így van, akkor mkvtoolnix-szal újramuxolva helyre lehet tenni azt az mkv-t.

Az a gáz, hogy ezek frissen letöltött, checksumolt filmek, sőt, van, amit kitömörítettem rarból, tehát nem lehet benne hiba (az eredeti rilízhez képest). Megnézem, amit ajánlottál, hátha kezd vele valamit, mert ez így használhatatlan.
A vlc megnyitja egyből, viszont nem tudja lejátszani, mert szanaszéjjel hullik a kép...

Hát, nem tudom, mit kellett volna csinálni ezzel a cuccal, betöltöttem a filmet és lemuxoltam újra, de nem látok változást. Nem vártam ki, lelőttem fél perc után.

Szerkesztette: Before 2008. 10. 31. 16:23 -kor

Tuningőrült vagyok: monitor 17''@18,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérről meg a többiről már nem is beszélek...

#2094 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 10. 31. 22:00

Sziasztok!

Remélem, tudtok segíteni nekem.

Az a problémám, hogy a számítógépem az AC3/Dolby Digital hanggal rendelkező filmeket hibásan játsza le. A jelenség a következő:

Amikor egy ilyen filmet nézek DVD lemezről, akkor a kép gyakran olyan, mintha gyorstekerést nyomnék. Ilyenkor a hang is ugrik természetesen, s az erősítőn villog a Dolby Digital lámpája. Aztán egy rövid időre beáll, a lámpa folyamatosan világít, majd megint kezdődik a szaggatás, "gyorstekerés".

Lejátszófüggő, hogy milyen intenzitású a dolog. Cyberlink PowerDVD-vel a legrosszabb; teljesen élvezhetetlen a film, mert szinte folyamatosan "gyorstekeri" a képet, s ugrál, szaggat a hang.

Kipróbáltam a Media Player Classic-ot, a Media Player 9-et, az SMPlayer-t, a GOMPlayer-t, a MicroDVD player-t is, de annyi a különbség, hogy a Media Player-ek "csak" úgy fél percenként produkálják a hibát.

Van a gépemen AC3 formátumban kódolt zene is, azokat hibátlanul játsza a Creative PlayCenter!

Nem jövök rá, mi lehet a gond a DVD-kkel, és a filmekkel (Volt egy AC3 hanggal kódolt DivX filmem, az pedig egyáltalán nem szólalt meg.)

A gépemben egy SB LIVE! 5.1 Platinum hangkártya van, amit az S/PDIF kimenetén keresztül kötök rá a Creative Cambridge Soundworks DDT2500 hangfalszett Dolby Digital erősítőjére.

A lejátszóprogramokban beállítottam, hogy az S/PDIF-et használják.

Az operációs rendszer egy nem régen telepített, karban tartott "Windows XP Professional SP2", angol nyelvű változatban.

Lehetséges, hogy az SB LIVE! driverével van gond? Ugyanis ezt megelőzően vagy 4,5 évig ugyanazt az SP1-es XP telepítést használtam, s soha nem volt problémám az AC3 hanggal rendelkező filmek lejátszásával. Lehet, hogy a régi (2003-as; akkor megszűnt a terméktámogatása ennek a hangkártyának) illesztőprogramot nem szereti az XP SP2?  :think:

Esetleg teljesen más okozza a galibát? (Semmi extra codec pack nincsen feltelepítve, csak DivX, XVid aktuális verziók, plusz a jó öreg G400 codec.)

Minden használható ötletet szívesen látok.

Üdv: Piftuka
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#2095 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 01. 05:49

Szerintem nem az SP2 a ludas. Az csak néhány biztonsági frissítés, a driverkezelést nem érinti.
Ahogy már tanácsolta neked valaki az Opra II. topikban, próbáld meg az ffdshow-t. Ha minden kötél szakad akkor a KLite codecpackot, mert az még megbízható.

De SMPlayer/GOMPlayer-rel jónak kéne lennie, mert ha azokon is akad, akkor a hw hiba is játszik.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2096 Felhasználó inaktív   vrolee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 01. 07:13

Szerintem:
1. próbáld ki a hangkártyádat egy ismerősöd gépében
2. dugj rá másik hangfalszettet
3. az SMPlayer-rel tényleg menni kellene
4. ha nem az S/PDIF kimenetet használod, akkor is gond van?

#2097 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 11. 01. 14:06

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2008. nov. 1., szombat - 5:49

Ahogy már tanácsolta neked valaki az Opra II. topikban, próbáld meg az ffdshow-t. Ha minden kötél szakad akkor a KLite codecpackot, mert az még megbízható.

De mi köze van a különféle codecpack-oknak a hardveres AC3 dekódoláshoz?  :confused: Hiszen esetemben arról van szó.

A hangkártya digitális kimenete van rákötve a Dolby Digital erősítő digitális bemenetére S/PDIF csatlakozáson keresztül. A kódolást nem szoftver végzi, hanem maga az erősítő. Egyetértünk?

Idézet

De SMPlayer/GOMPlayer-rel jónak kéne lennie, mert ha azokon is akad, akkor a hw hiba is játszik.

Mire gondolsz? A DVD meghajtó is okozhatja? Erre nem is gondoltam.

(A hangkártyahibát azt hiszem kizárhatjuk, hiszen az AC3 zenéket hibátlanul játsza, és minden egyéb tekintetben működik.)

Szerkesztette: Piftuka 2008. 11. 01. 14:14 -kor

#2098 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 01. 14:14

Idézet: vrolee - Dátum: 2008. nov. 1., szombat - 7:13

4. ha nem az S/PDIF kimenetet használod, akkor is gond van?

Ezt hogy érted?

Nem használok mást, csak az S/PDIF kimenetet, hiszen a DTT2500-as erősítőjével így a legcélszerűbb az összeköttetés. (Ha már egyszer Dolby Digital erősítője van az embernek, akkor használja.)

Sima hangszórókimeneten, szoftveresen kódolt AC3 lejátszással még nem próbálkoztam, ha erre utal a kérdésed.

A többi javaslatot is köszönöm, de 100%, hogy nem a hangkártya és nem a hangfal hibája okozza problémát. Ez véleményem szerint már a tegnap írt hozzászólásomból is kiderül.

Én a magam részéről valami XP közeli, vagy Creative illesztőprogrammal kapcsolatos gondra tippelek, de konkrét ötletem nincsen, ezért tettem fel itt a kérdésemet; hátha valaki tapasztalt hasonlót, s meg tudta oldani a problémát.

Ha pedig a DVD olvasó okozza, az tényleg szívás.  :confused:  (Mondjuk azon gondolkodtam, hogy ha lemezolvasási hiba lenne, akkor miért más-más gyakorisággal jelentkezik a különféle lejátszóprogramokat használva?)

#2099 Felhasználó inaktív   pitius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 02. 20:48

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. nov. 1., szombat - 15:14

Ha pedig a DVD olvasó okozza, az tényleg szívás.  :confused:  (Mondjuk azon gondolkodtam, hogy ha lemezolvasási hiba lenne, akkor miért más-más gyakorisággal jelentkezik a különféle lejátszóprogramokat használva?)

Pedig sanszos, hogy a dvd olvasód szarakodik, nagyon hasonló hibába futottam szomszéd gépén..panaszkodott, hogy ugrál a film a miket adtam, ill. bugyborékol a hang, aztán a filmeket felmásolva HDD-re semmi gondja nem volt.
A különböző lejátszók, valsz különböző módon pufferelnek(előre beolvasnak bizonyos mennyiségű adatot), ezért változó a gyakorisága a jelenségnek, melyet tapasztalsz.

#2100 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 12. 17:50

Windows 2000-es gépen frissítettem a Realplayer 10.5-re. Azóta az mms protokollt alapértelmezetten nem a Windows Media Player 9 játssza le, hanem a Realplayer. Hogy lehet lehetőleg registry matatása nélkülvisszaállítani az eredeti állapotot? A Media Playerben a hálózati beállításoknál az mms (proxy) beállítási lehetőségeinél szürke a "használja a böngésző beállításait" opció.

Szerkesztette: zoli62 2008. 11. 12. 17:51 -kor

"Légy szerény mint én..."

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »