HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#2241 Felhasználó inaktív   druppa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 20. 09:00

Idézet: Gubek - Dátum: 2009. máj. 16., szombat - 15:01

Én a VLC-t ajánlom mivel nem kell hozzá kodek.

vlc-vel avi és mpg simán nézhető, de gyári dvd-k (vob) esetében szétesik a kép szines kockákra és szaggat a hang. :-((

#2242 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 20. 11:15

Idézet: druppa - Dátum: 2009. máj. 20., szerda - 9:00

vlc-vel avi és mpg simán nézhető, de gyári dvd-k (vob) esetében szétesik a kép szines kockákra és szaggat a hang. :-((

Próbáld meg a Zoom Playert, van hozzá magyar nyelv is. A Beállítások -> Lejátszás -> Beállítások fülön kattints az Auto-Configure-ra (jobb felső sarokban lesz), és működnie kell W7 alatt is.

#2243 Felhasználó inaktív   dupi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 25. 12:33

Mostanában belefutottam a következő problémába. Audio CD, egyetlen FLAC file+ cue sheet file.
Easy CD-DA Extractort szoktam használni audió fájlok konvertálására. Szeretném létrehozni az eredeti trackeket, néha működik, sok esetben viszont nem, ilyenkor rögtön invalid floating point hibaüzenetet kapok. Az egészet egyben lehet konvertálni és rendben is van az audió állomány. Mi lehetne ilyenkor a célravezető megoldás? Már csináltam manuálisan trackekere darabolást, de az túlságosan időigényes.
Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF MINI,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870 (OC),NOCTUA NH-C12PSE14, KINGSTON HyperX 8Gb DDR3 1600Mhz CL9(OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB

#2244 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 29. 14:19

Idézet: Gubek - Dátum: 2009. máj. 16., szombat - 15:01

Én a VLC-t ajánlom mivel nem kell hozzá kodek.

Általában jó is, de a kép kockás lesz kinagyítva vlc-vel.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#2245 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 29. 14:55

Idézet: freeone - Dátum: 2009. máj. 29., péntek - 15:19

Általában jó is, de a kép kockás lesz kinagyítva vlc-vel.

Én ilyen problémával nem találkoztam.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#2246 Felhasználó inaktív   KoLaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 08. 21:02

Sziasztok, segítség kellene.
MPC Home Cinemát használnék, DXVA miatt EVR kimenettel. Szeretném a fényerőt állítani, hogyan tehetném ezt meg?

Eddig sima MPC-t használtam ffdshow-val, és az utóbbival gond nélkül tudtam állítani a fényerőt, de ugye MPC HC-vel ffdshow nem játszik - kéne még valami szűrőt telepítenem?

#2247 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 09. 09:24

Idézet: KoLaMan - Dátum: 2009. jún. 8., hétfő - 22:02

Sziasztok, segítség kellene.
MPC Home Cinemát használnék, DXVA miatt EVR kimenettel. Szeretném a fényerőt állítani, hogyan tehetném ezt meg?

Eddig sima MPC-t használtam ffdshow-val, és az utóbbival gond nélkül tudtam állítani a fényerőt, de ugye MPC HC-vel ffdshow nem játszik - kéne még valami szűrőt telepítenem?

Nem értem, miért nem játszik az MPC/HC + ffdshow :confused: Én is ezeket használom együtt. Elég csak az internal filters közül letiltani azokat a dekódereket, amiket vigyen az ffdshow, és voila, the magic library :think:

(Jó, persze másodszor olvasva, ha KELL a DXVA, akkor tényleg megette a fene az ffdshowt. Én inkább nem használok DXVA-t (csak folyton kipróbálom), állandóan vannak mindenféle nyűgjei a különböző encode-okkal :think:)

Szerkesztette: alvaro 2009. 06. 09. 09:26 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2248 Felhasználó inaktív   fanatik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 12. 17:16

Sziasztok!
Arra lennék kiváncsi, hogy melyik progi tudja lejátszani az m2ts-fájlokat?
Próbálta-e már valaki?
Amiket már próbáltam és elvéreztek (CoreAVC codec és FFDShow telepitve) :
MPC Home Cinema, VLC, KMPlayer, MPlayer, GOMPlayer, JET Audio.

#2249 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 12. 18:00

Idézet: fanatik - Dátum: 2009. jún. 12., péntek - 18:16

Sziasztok!
Arra lennék kiváncsi, hogy melyik progi tudja lejátszani az m2ts-fájlokat?
Próbálta-e már valaki?
Amiket már próbáltam és elvéreztek (CoreAVC codec és FFDShow telepitve) :
MPC Home Cinema, VLC, KMPlayer, MPlayer, GOMPlayer, JET Audio.

Szia!
Cyberlink powerdvd-vel próbáld.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2250 Felhasználó inaktív   fanatik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 13. 09:45

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2009. jún. 12., péntek - 18:00

Szia!
Cyberlink powerdvd-vel próbáld.

Egy régebbi verzióval próbáltam de nem játszotta le.
Közben megvan a megoldás az Apple QuickTime (7.6.2)-es Free lejátszója simán lejátszik minden HD Formátumot!

#2251 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 13. 10:42

Bluray fájlokat mi értelme régebbi lejátszóval próbálni :think:
Mind1 a lényeg, hogy megoldottad.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2252 Felhasználó inaktív   hferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 10:49

valaki tudna segíteni, hogy miért nem tudom időzíteni a feliratot a media player classicban?
bármekkora késleltetést állítok be, ugyanakkor jeleníti meg a feliratot

#2253 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 16. 23:03

Melóhelyemen állandó netes rádióhallgató vagyok, Petőfi+di.fm-es adók. Beüzemeltek vmi csodatűzfalat (IBM Proventia vagy vmi ilyesmi) és azóta nem tud kimenni foobar a netre. Nézegették az informatikusok, de nem sikerült megoldani a problémát (pedig elviekben foobarnak meg vannak adva az adatok), aztán ennyiben maradt. Kénytelen voltam áttérni Media Player 11-re, ezzel viszont két gondom lenne (ez kimehet persze): Petőfinél nem írja ki az éppen játszott szám előadóját meg címét, továbbá nem jöttem rá, hogyan tudnám a rádióadókat megjegyeztetni vele és szabadon váltogatni közöttük. Előre is köszi a tippeket:)

#2254 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 06. 02:51

Ezt használja valaki?
http://blog.opensubtitles.org/opensubtitle...itles-using-mpc
Érdekesen hangzik, holnap kipróbálom.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2255 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 06. 11:42

Helló!

Tudna valaki ajánlani egy olyan kodeket (divx stb.), amivel .avi-ba lehet konvertálni a videóanyagot? Nem a beépített fajtákra gondolok, hanem egy olyanra lenne szükségem, amelyet jól be lehet konfigurálni az adott művelethez, valamint nagyon jó a tömörítési képessége.
Felraktam a DivX Pro 6.8.5-öt, de ha VirtualDub használatával az adott anyagból ezzel módosítom a kivágott .avi anyagot, akkor azt más programok audio fájlként értelmezik (mondjuk a méretéből adódóan nem is furcsálnám), ezt a kodeket úgy állítottam be, hogy legjobb tömörítést alkalmazza, Amennyiben más kodeket használok ugyanerre a feladatra, a keletkezett fájlméret nagyon aránytalanná válik az eredetihez képest és egyes kodekek be sem konfigurálhatók - pl. 26 MB-os (kb. 3 perces) fájlból kivágtam 2-3 mp-et és kaptam egy 5 MB-os fájlt, ami nem éppen kecsegtető.

Aki tud valami hasonló kodeket, az légyszi írjon!

Köszönöm!

Szerkesztette: cyberman30 2009. 07. 06. 11:44 -kor

#2256 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 06. 11:52

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2009. júl. 6., hétfő - 3:51

Ezt használja valaki?
http://blog.opensubtitles.org/opensubtitle...itles-using-mpc
Érdekesen hangzik, holnap kipróbálom.

ez állat. én speciel sokat használtam a opensubtitles oldalt, de ezt eddig nem tudtam, hogy ezt is kínál. ahogy láttam a hír 2007es, szóval mehet már egy ideje. mondjuk ami a mpc-ben van default URL az sosem működött nekem és mindig is érdekelt hogyan működik az.

kipróbáltam. simán jó. egy francia subot loadoltam, simán ment. :)
thx.  :up:

szerk: sorozatoknál jó lenne egy ilyen oldal. mármint sorozatok tekintetében az opensub az elég lassú, de ha lenne egy ilyen oldal, (pl ahova legelőszőr felkerül az angol sub) és az nyújtana ilyet, az állat lenne.

Szerkesztette: des 2009. 07. 06. 12:01 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2257 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 06. 15:54

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2009. júl. 6., hétfő - 11:42

Helló!

Tudna valaki ajánlani egy olyan kodeket (divx stb.), amivel .avi-ba lehet konvertálni a videóanyagot? Nem a beépített fajtákra gondolok, hanem egy olyanra lenne szükségem, amelyet jól be lehet konfigurálni az adott művelethez, valamint nagyon jó a tömörítési képessége.
Felraktam a DivX Pro 6.8.5-öt, de ha VirtualDub használatával az adott anyagból ezzel módosítom a kivágott .avi anyagot, akkor azt más programok audio fájlként értelmezik (mondjuk a méretéből adódóan nem is furcsálnám), ezt a kodeket úgy állítottam be, hogy legjobb tömörítést alkalmazza, Amennyiben más kodeket használok ugyanerre a feladatra, a keletkezett fájlméret nagyon aránytalanná válik az eredetihez képest és egyes kodekek be sem konfigurálhatók - pl. 26 MB-os (kb. 3 perces) fájlból kivágtam 2-3 mp-et és kaptam egy 5 MB-os fájlt, ami nem éppen kecsegtető.

Aki tud valami hasonló kodeket, az légyszi írjon!

Köszönöm!

Valami ötlet?

#2258 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 06. 17:55

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2009. júl. 6., hétfő - 16:54

Valami ötlet?

ha nem kulcs-frameknél vágsz, akkor szokott hasonlókat produkálni. egyébkén nem tudom mi a baj a xvid, divx-el. ebben vannak a sorozatok, filmek is még nagyrészt és lehet azért konfigurálni őket. használj régebbit belőle. pl divx5-öst.
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2259 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 06. 18:03

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2009. júl. 6., hétfő - 15:54

Valami ötlet?

ffdshow

Szerkesztette: zka67 2009. 07. 06. 18:06 -kor

#2260 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 07. 12:51

Idézet: des - Dátum: 2009. júl. 6., hétfő - 17:55

ha nem kulcs-frameknél vágsz, akkor szokott hasonlókat produkálni. egyébkén nem tudom mi a baj a xvid, divx-el. ebben vannak a sorozatok, filmek is még nagyrészt és lehet azért konfigurálni őket. használj régebbit belőle. pl divx5-öst.

Kösz a válaszokat!

Nekem semmi bajom a DivX-szel, csak amint az előbb leírtam, a konvertált fájlt egyes programok audio fájlként értelmezték. Megpróbálom az 5-ös verziójút, érdekelne az eredmény, mert én anno használtam ezt a kodeket és jó volt, csak most éppen nem az.
Ha nem fog menni, akkor meg az xvid marad, az ffdshow-t meg nem ismerem, habár az is fenn van.

Úgy tűnik, az 5-ös verzióval sem megy. Az Xvid viszont passzol neki, szóval azt hiszem ez lesz.

Szerkesztette: cyberman30 2009. 07. 07. 13:19 -kor

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.