HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#2261 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 07. 13:09

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2009. júl. 6., hétfő - 3:51

Ezt használja valaki?
http://blog.opensubtitles.org/opensubtitle...itles-using-mpc
Érdekesen hangzik, holnap kipróbálom.

Már használtam néhányszor. Volt, hogy semmit nem talált, volt, hogy rossz, rosszul időzített feliratot szedett le. Jól még nem szedett le semmit. De eddig csak magyart kerestettem vele.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2262 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 12. 07:41

Dual audios videót hogy lehet lejátszatni MediaPlayerrel, hogy csak az egyik hangsáv szóljon? :)
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#2263 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 12. 11:00

Érdekes módon, abban a pillanatban, hogy leszedtem a gépről a divx és xvid kodekeket, azóta ismét videóként ismeri fel a Vegas a videókat. Viszont abban a pillanatban, hogy ismét felteszem őket, onnantól megint csak audiofájlként kezeli őket.
Mi okozhatja ezt?

#2264 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 12. 11:52

Bekérdeznék: mire jó a post processing a vlc-ben? Javít a képminőségen?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2265 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 12. 13:52

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. júl. 12., vasárnap - 12:52

Bekérdeznék: mire jó a post processing a vlc-ben? Javít a képminőségen?

Igen, nem is keveset. Különböző utófeldolgozási effektek különbözőképpen eszik az erőforrásokat. Minden playerben és decoderben vannak post processing filterek. Ebben avman szeret perverzkedni: HD-s videókra (720-1080p) ráereszt Lánczos-interpolációt (jobb minőségű átméretezés), Blur & NoiseReductiont (elmosás és zajszűrés), Deband-et (színátmenet finomítása) és egyéb szűrőket iktat be. Aztán S/M módon csodálja, hogy zabálja meg a videó a sokmagos csúcsgépet  :D

Sajna nem találok rendes leírást a post processing filterekről. Ez az oldal bemutat néhányat, de messze nem teljes.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2266 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 13. 19:23

720p+ videókra nem érdemes pp-t rakni, vagy mondjuk úgy felesleges. Sávosodás pl nincs egy rendes releaseben. Sharpenre szintén nincs szükség. Egyedül akkor látom hasznát, ha az amit nézni akarsz, csak valami ócska ripben érhető el, és abból kell kihozni a maximumot. :think:
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2267 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 14. 07:05

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2009. júl. 13., hétfő - 20:23

720p+ videókra nem érdemes pp-t rakni, vagy mondjuk úgy felesleges.

Az. Én sem szoktam. De az ínyenceknek jól jöhet a Lánczos-filter (ha nem eredeti felbontásban nézik), Blur & NR (zaj az eredeti forrásban is van mindig, ha nagyon figyeled, észreveszed, kivéve a számítógépekkel renderelt rajzfilmeknél). Ha van hozzá hw, amit lehet gyilkolni, akkor miért ne?

Szerkesztette: N0zer0 2009. 07. 14. 07:05 -kor

#2268 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 14. 07:15

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. júl. 14., kedd - 8:05

Blur & NR (zaj az eredeti forrásban is van mindig, ha nagyon figyeled, észreveszed, kivéve a számítógépekkel renderelt rajzfilmeknél).

Biztos van, akit zavar. Engem a zajcsökkentés zavar inkább.
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2269 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 16:11

Sziasztok!

Egy kis segítség kéne codec témában. Kaptam egy nagy adag DV kamerával felvett anyagot, ami mpeg-2-ben van kódolva. Ebből a sok apró jelenetből kellene valami összefüggő, megvágott vidit csinálnom. A gondom az, hogy a sony vegas 8 nem igazán akarja megenni az mpeg-2-t. Ha felteszek mondjuk egy gpl féle mpeg-2 codec-et le se tojja nem támogatja továbbra se. A hangot már megoldottam, de a képet valahogy nem komálja.
Egy köztes rossz megoldás, ha virtualdub-al átkonvertálom valami másba és azt már tudom használni, de ezt egyrészt nincs kedvem 170 fájllal eljátszani, másrészt egy köztes átkódolás csak további minőségomlást eredményezne.
Állítólag a mainconcept mpeg2 jó lenne, de sehol nem találok elérhető működő darabot.
Mit tegyek fel, hogy a vegas megegye az mpeg-2-t?
My photos

#2270 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 16:23

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. júl. 24., péntek - 16:11

Mit tegyek fel, hogy a vegas megegye az mpeg-2-t?

Ragaszkodsz a vegas-hoz? Mert ha nem, van millió más videoszerkesztő program, többek közt a corel-ulead videostudio, avs video tools stb...

#2271 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 16:38

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. júl. 24., péntek - 17:23

Ragaszkodsz a vegas-hoz? Mert ha nem, van millió más videoszerkesztő program, többek közt a corel-ulead videostudio, avs video tools stb...

Igazából azért ragaszkodok hozzá, mert ezt tudom kezelni, ami sok csatornát és jó effekteket és keverést tud. Régebben próbálkoztam az adobe premierrel, de azzal egy szenvedés volt minden, hozzá képest a vegas csak némi fájlhuzogatás, meg videó csatorna 1-2, hang 1-2 stb...
My photos

#2272 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 16:41

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. júl. 24., péntek - 16:38

Igazából azért ragaszkodok hozzá, mert ezt tudom kezelni, ami sok csatornát és jó effekteket és keverést tud. Régebben próbálkoztam az adobe premierrel, de azzal egy szenvedés volt minden, hozzá képest a vegas csak némi fájlhuzogatás, meg videó csatorna 1-2, hang 1-2 stb...

videostudio is...

#2273 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 16:58

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. júl. 24., péntek - 17:41

videostudio is...

Akkor lehet, hogy kipróbálom.
My photos

#2274 Felhasználó inaktív   kapidako 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 27. 10:06

Sziasztok! A következő problémám adódott pár napja, és próbáltam sok mindent, nem tudom megoldani: van egy külföldi tv-s szolgáltatás, amiért fizetek, és neten, beépülő windows media playerrel tudom nézni a műsort. Pár napja viszont nem akart csatlakozni. Írtam a szolgáltatónak, hogy mi lehet a gond, de közben a munkahelyi gépen is kipróbáltam, ahol tökéletesen üzemelt. Először arra gyanakodtam, hogy DRM-es hiba, feltettem új kodeket, upgrade-eltem a biztonsági komponenseket, semmi. Windows media player 10 után feltettem a 11-et, semmi. Frissítettem az explorert is, hátha, de semmi.
Gondoltam, a wmp a hibás, lekaptam a 11-est, feltettem a 9-est, de azzal sem ment.
Utólag visszatettem a 10-est, majd a 11-est, és annyira sikerült rájönnöm, hogy a wmp-vel van a gond, mert nem hogy ezt, mást, egy videót, vagy mp3-at sem játszik le. Kiírja, hogy a megadott modul nem található. A microsoft websúgója sem segít, mert csak olyan ötleteket ír le, amelyek biztosan nem használnak (hangkártyával van gond szerintük, pedig nem).
Szóval most itt állok tanácstalanul, már arra is gondoltam, hogy újrainstallálom az xp-t végső kétségbeesésemben.
Remélem, tudtok segíteni...

#2275 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 27. 10:59

Idézet: kapidako - Dátum: 2009. júl. 27., hétfő - 10:06

Szóval most itt állok tanácstalanul, már arra is gondoltam, hogy újrainstallálom az xp-t végső kétségbeesésemben.

Ennyi idő alatt már rég végeztél volna vele :)

#2276 Felhasználó inaktív   Gubi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 31. 13:22

Sziasztok!

Szerintetek hogyan tudom megoldani egy 9400GT kártyán, hogy a TV-re kimenjen full screen-ben a videójel, amikor mondjuk megy a lejátszás. Régen nem foglalkoztam nVidia kártyákkal és nem tudom összehozni. Mplayer-t használok azon a gépen, de a "sima" Windows MediaPlayer sem küldi ki a képet a másodlagos képernyőre. Jelenleg 190.38-as driverrel (cpanel: 2.7.130.16) megy és S-Video kimeneten csatlakozik a TV-hez Dualview módban. A desktop látszik és minden, amit áthúzok, de a video nem. Fontos, hogy a főképernyőn megmaradjon a lejátszó és a másikon csak a videó legyen!

Előre is köszönöm a segítségeteket!
Gubi

#2277 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 18:30

Hjaj, mire megtaláltam ezt a topicot.. éljen az új elrendezés!

Kérdés: Windows Media Player 11-et hogy lehet rávenni, hogy FFDShowwal lejátsza a DVD lemezeket? Guglizás után az FFDShow beállításainál az MPEG2 résznél a libmpeg2-t állítottam be, és kipipáltam a DVD lejátszást, de továbbra is csak hibaüzenetet ad, vagy csak egyszerüen nem indul a lejátszás.

Tudom, MPC HomeCinema. Csak valakinek a gépét telepítgetem, aki WMP-hez szokott.

#2278 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 18:42

Az a tanács gondolom nem segít, hogy takarítsd le az ffdshow-t...
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta."

/André Gide/

#2279 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 20:11

Idézet: Niceday - Dátum: 2009. szept. 8., kedd - 18:42

Az a tanács gondolom nem segít, hogy takarítsd le az ffdshow-t...

És mit használjak helyette? Ezzel az infóval hasznosabb lenne a tanács :)

#2280 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 21:21

Idézet: szucsati - Dátum: 2009. szept. 8., kedd - 20:11

És mit használjak helyette? Ezzel az infóval hasznosabb lenne a tanács :)

DScaler (No CSS) szerintem lényegesen jobb DVD-khez, ezzel lehet "tekerni" is a filmben normálisan.

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.