HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#2281 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 09. 13:55

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. szept. 8., kedd - 21:21

DScaler (No CSS) szerintem lényegesen jobb DVD-khez, ezzel lehet "tekerni" is a filmben normálisan.

Ezzel tényleg megy, köszi.

Más: nem rég jelent meg az MPC-HC új változata. Azt vettem azonban észre vele, hogy gyengébb képeken akármit csinálok, szaggat az 1080p-s filmek lejátszása. 1.2-vel viszont simán ment. Ha jól rémlik, akkor az 1.2-est frissítve, vagy annak beállításait használva viszont jó volt. De egyszerűen nem találom, hogy milyen beállítás miatt szaggathat.

Valakinek ezzel van tapasztalata?

#2282 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 18:30

Idézet: szucsati - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 14:55

Más: nem rég jelent meg az MPC-HC új változata. Azt vettem azonban észre vele, hogy gyengébb képeken akármit csinálok, szaggat az 1080p-s filmek lejátszása. 1.2-vel viszont simán ment. Ha jól rémlik, akkor az 1.2-est frissítve, vagy annak beállításait használva viszont jó volt. De egyszerűen nem találom, hogy milyen beállítás miatt szaggathat.

Valakinek ezzel van tapasztalata?

Internal filters hogy van beállítva? Lehet, hogy valami elcseszett opcióval fordították, és jobban jársz, ha külső dekódert használ, de lehet az ellentéte is. Figyelmezz különösen a "DXVA" utótagú filterekre, mert gyengébb gépeken azok bírják a nagy felbontású h.264-eket meg VC1-eket akadás nélkül dekódolni, a szoftveres filterek meg kevésbé.
Érdemes megnézi az output oldalt is a beállítások közt, a DXVA elég háklis, DX9, haali meg EVR outputtal működik (illetve asszem overlayjel vagy valami egyéb alappal is, de akkor nem tud rá az MPC-HC felirat rittyenteni). Bár utóbb úgy vettem észre, DVXA esetén nem kérdez, hanem vált. Csodálkoztam is, hova tűnt az addig meglévő felirat...
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2283 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 20:08

Idézet: alvaro - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 18:30

Internal filters hogy van beállítva? Lehet, hogy valami elcseszett opcióval fordították, és jobban jársz, ha külső dekódert használ, de lehet az ellentéte is. Figyelmezz különösen a "DXVA" utótagú filterekre, mert gyengébb gépeken azok bírják a nagy felbontású h.264-eket meg VC1-eket akadás nélkül dekódolni, a szoftveres filterek meg kevésbé.
Érdemes megnézi az output oldalt is a beállítások közt, a DXVA elég háklis, DX9, haali meg EVR outputtal működik (illetve asszem overlayjel vagy valami egyéb alappal is, de akkor nem tud rá az MPC-HC felirat rittyenteni). Bár utóbb úgy vettem észre, DVXA esetén nem kérdez, hanem vált. Csodálkoztam is, hova tűnt az addig meglévő felirat...

Hát.. most fent van az 1.2 és az 1.3 is egyszerre, kivettem a beállítások ini-ben való tárolását, így mindkettő a registryt használja, ergo ugyan azokkal a beállításokkal megy. Az 1.3 egyértelműen zötyögősebb, egyedül akkor megy szépen, ha a CoreAVC-t használok, és a debocking beállítást "always skip"-re teszem, bármi legyen is az.
Haalit használok egyébként, bár de nem nagyon láttam más outputok esetén sem különbséget.

#2284 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 21:18

Tud valaki olyan weboldalt, ahonnan különféle, röved tesztvideókat lehetne letölteni, amik eltérő kódekekkel vannak kódolva? Elég, ha a legfontosabb néhány fajta lenne (divx3, divx5, mpeg4, h264 ilyesmik).

#2285 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 11. 09:45

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 21:18

Tud valaki olyan weboldalt, ahonnan különféle, röved tesztvideókat lehetne letölteni, amik eltérő kódekekkel vannak kódolva? Elég, ha a legfontosabb néhány fajta lenne (divx3, divx5, mpeg4, h264 ilyesmik).

Fogj egy filmrészletet, és tömörítsd át MediaCoderrel, az a legegyszerűbb!

#2286 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 11. 14:03

Nem akarok bajlódni sokat ezzel, ráadásul jó lenne olyan nyalánkság, hogy választható nyelv vagy felirat, ahol ugye alapban lehetséges, mert ilyet is illene próbálni, na ilyen meg vagy van vagy nincs hirtelen nálam.

#2287 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 13. 15:50

Az lenne a kérdésem, hogy Media Player Classiccal milyen úton módon lehet mp4-et lejátszani? Milyen codecet vagy milyen appot kéne letölteni, hogy működjön?  :think:

#2288 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 13. 16:35

Idézet: Warton - Dátum: 2009. szept. 13., vasárnap - 15:50

Az lenne a kérdésem, hogy Media Player Classiccal milyen úton módon lehet mp4-et lejátszani? Milyen codecet vagy milyen appot kéne letölteni, hogy működjön?  :think:

Google: Media Player Classic, és az első találatra kattintasz: Free Codecs

#2289 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 13. 16:41

A MPC fejlesztése már leállt így inkább használd a Media Player Classic Homecinema-t mivel sokkal többet tud mint a sima MPC.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#2290 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 13. 20:21

Köszi Gubek! :respect:

#2291 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 02. 11:16

Nekem most egy olyan gondom lenne, hogy adott egy frissen telepített Win2k8 R2 (gyakorlatilag Win7 x64), rajta Media Player Classic HomeCinema, meg CoreAVC. A gondom az, hogy CoreAVC-vel az 1080p-s filmek kilógnak a képből. A másik gépemen szépen átméretezi a lejátszó a filmet (nem full HD-s monitorom van). CoreAVC nélkül meg nagyon szaggat. Windows Media Player valamiért le sem játsza, Haalival sem. Haali rendererrel fekete képet kapok csak. Nem tudom, mi lehet a gond.

Találkozott már valaki ilyennel? Gyanítom, hogy valami videókártya driver gond lehet, de a legújabb hivatalos van fent, és gond nélkül felment.

#2292 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 02. 12:37

Idézet: szucsati - Dátum: 2009. okt. 2., péntek - 12:16

Nekem most egy olyan gondom lenne, hogy adott egy frissen telepített Win2k8 R2 (gyakorlatilag Win7 x64), rajta Media Player Classic HomeCinema, meg CoreAVC. A gondom az, hogy CoreAVC-vel az 1080p-s filmek kilógnak a képből. A másik gépemen szépen átméretezi a lejátszó a filmet (nem full HD-s monitorom van). CoreAVC nélkül meg nagyon szaggat. Windows Media Player valamiért le sem játsza, Haalival sem. Haali rendererrel fekete képet kapok csak. Nem tudom, mi lehet a gond.

Találkozott már valaki ilyennel? Gyanítom, hogy valami videókártya driver gond lehet, de a legújabb hivatalos van fent, és gond nélkül felment.

EVR-re állasd a kimenetet mert akkor van bekapcsolva a hardveres gyorsítás.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#2293 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 02. 17:36

Idézet: Gubek - Dátum: 2009. okt. 2., péntek - 12:37

EVR-re állasd a kimenetet mert akkor van bekapcsolva a hardveres gyorsítás.

Azzal is kilóg a képből a film :(

#2294 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 02. 18:58

Hm.. Ha az Intel drivert leszedem, és Standard VGA módban megy, akkor nem lóg ki. Ezekszerint akad a kettő.

#2295 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 03. 05:45

Egy trükk kellene nekem. Meg lehet azt oldani valamelyik lejátszóval, hogy nincs betöltve semmilyen videofile, hanem csak egy audiofile és egy felirat és a feliratot fekete ablakban lejátssza?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2296 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 03. 12:09

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. okt. 3., szombat - 5:45

Egy trükk kellene nekem. Meg lehet azt oldani valamelyik lejátszóval, hogy nincs betöltve semmilyen videofile, hanem csak egy audiofile és egy felirat és a feliratot fekete ablakban lejátssza?

Azt nem úgy hívják, hogy Karakoe? :)

#2297 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 03. 14:52

Idézet: szucsati - Dátum: 2009. okt. 2., péntek - 11:16

Nekem most egy olyan gondom lenne, hogy...

Hát Windows 7-tel teljesen jól megy. A csuda vigye el, mi hiányozhat a Serverből? :( Tudom, nem erre találták ki, de attól még jó lenne, ha menne!

#2298 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 03. 15:12

Idézet: szucsati - Dátum: 2009. okt. 3., szombat - 13:09

Azt nem úgy hívják, hogy Karakoe? :)

De az. Csak próbáltam megkerülni a karaoke formátumok bénaságát, de már kezdem venni a lapot, hogy nem olyan egyszerűen. Csak gondoltam megkérdem, hátha.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2299 Felhasználó inaktív   Janadai 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 24. 23:01

Sziasztok!

Itt kellett volna előszőr is kérdeznem...

Van pár bluray filmem a gépen 2db 25GB-s ezekkel nincs is gond simán lejátsza a Power DVD 7.3
de van egy 40GB-s/DL/film na ezt már nem tudom elindítani. P.DVD 8-9-el sem.
Íróm még nincs gondoltam vinyóról is lejátszhatók,vagy tévedtem?
Ki kéne írjam lemezre?Esetleg a Power DVD-n kívül tudtok más lejátszót?
EVGA Supernova Nex 650G1,Asus M5A97R2 ,FX8350,4x4GB Corsair Vengeance 1866Mhz,Gigabyte R9 390 G1 Gaming,LG W2486L

#2300 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 24. 23:31

Idézet: Janadai - Dátum: 2009. okt. 24., szombat - 23:01

Sziasztok!

Itt kellett volna előszőr is kérdeznem...

Van pár bluray filmem a gépen 2db 25GB-s ezekkel nincs is gond simán lejátsza a Power DVD 7.3
de van egy 40GB-s/DL/film na ezt már nem tudom elindítani. P.DVD 8-9-el sem.
Íróm még nincs gondoltam vinyóról is lejátszhatók,vagy tévedtem?
Ki kéne írjam lemezre?Esetleg a Power DVD-n kívül tudtok más lejátszót?

Zoom Player

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.