HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#2531 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 01. 11. 22:00

Idézet: malvin - Dátum: 2014. 01. 11. 21:09

CD-t masol CD-re. De mivel altalaban csak egy CD olvaso-iro van, keszit egy kozbenso file-t: ez a cue/bin (pontosabban cue/ccd, de a ccd teljesen azonos a mas sw-ek altal keszitett bin-el), es en ezt a file-t kiiras elott mindig meg szoktam hallgatni (mert az ordog nem alszik)

Ajajj. Én ezt nagyon nem szoktam, CD-CD másolás csókolom, iso-t tegye a tmp-be, majd törölje is le. Ha baja van olvasáskor, akkor úgyis szól. Íráskor is :-D
Make love not Wor.

#2532 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 01. 12. 01:37

Idézet: Raynes - Dátum: 2014. 01. 11. 18:02

Tévedsz. bin lemezképet akar lejátszani, és az épp úgy alap kódolás feletti, mint az .iso. Mindkettőben lehet audioCD tartalma.

Vicces, h azt írod tévedek, majd leírod ugyanazt amit magam is mondtam.
Az az állításom szempontjából érdektelen, h a fórumtársunk más módon felülkódolt állományt akart lejátszani.

#2533 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 12. 08:53

Idézet: malvin - Dátum: 2014. 01. 11. 21:09

Igen, ezt irtam is: "A MagicISO es a PowerISO ugyan lejatsza, ...", viszont ez sem konvertalja az audio CD image-t.
De nem is akarom, csak megneztem az erdekesseg kedveert.

CD-t masol CD-re. De mivel altalaban csak egy CD olvaso-iro van, keszit egy kozbenso file-t: ez a cue/bin (pontosabban cue/ccd, de a ccd teljesen azonos a mas sw-ek altal keszitett bin-el), es en ezt a file-t kiiras elott mindig meg szoktam hallgatni (mert az ordog nem alszik)
Akkor ne konvertált vagy ne lejátszd a PowerISO/MagicISO-val, hanem mountold fel valamelyikkel virtuális CD meghajtóra, és onnan bármi lejátssza, ez a legegyszerűbb megoldás. Amúgy jobb, ha tudod, hogy attól, hogy hallgatható marad a .bin, még nem jelenti azt, hogy nem hibás, nem ment félre bit! Esetleg csináltasd meg többször a lemezképet, de az sem tuti hibavédelem. A CD meghajtó is tartalmaz hw-es hibavédelmet. Ráadásul az audioCD másolása nem olvasáskor, hanem felíráskor szokott hibádzani, arra meg ott van a CD író programok saját utánellenőrzése.

Idézet: Jahno - Dátum: 2014. 01. 11. 21:59

Inkább az a MagicIso vagy valami. Bár lehet régi beidegződés, de ez warezolós Pistikéknek mindig működött, nekem meg ezer+1 gépet vágott haza. Mint akik nem bírnak rendes drivert írni.
Nem mondtam, hogy a Daemon Tools a fogakat is tisztíccsa, de eddig nekem ez az egy csatolta fel lejátszható állapotúra. Ha egyszer ilyen speciális igények vannak az user részéről, akkor nem indokolatlan a DT használata. Nincs baj a DT-vel, csak 1) jó verziót kell letölteni (Lite) 2) jó oldalról (nem warez, hanem hivatalos oldalról) 3) mikor kérdezi, akkor nem szabad neki engedni az adware telepítését.

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 01. 12. 01:37

Vicces, h azt írod tévedek, majd leírod ugyanazt amit magam is mondtam.
Az az állításom szempontjából érdektelen, h a fórumtársunk más módon felülkódolt állományt akart lejátszani.
Nem. Egy látszólag igazsággal beleokoskodtál olyanba, amihez fingod sincs és a téma szempontjából nem is segít. Azt sugalltad vele, mintha .iso-t nem lehetne lejátszani, holott a DVD sem .iso, mégis a médialejátszók le tudják játszani a DVD-t tartalmazó .iso képfájlt. Ennek alapján meg bőven lehetséges a .bin audioCD lejátszása, ezért nem kell okoskodni.

Szerkesztette: Raynes 2014. 01. 12. 08:56 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2534 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 12. 09:10

Idézet

CD-CD másolás csókolom, iso-t tegye a tmp-be, ...

Nekem magas ez az alul meg felul kodolas, meg az hogy mi iso meg mi nem iso,
de az az egy biztos, hogy audio CD (ami asztalin is lejatszhato) CD-rol CD-re masolasakor a PowerISO meg a MagicISO is cue/bin koztes file-t csinal (a cue-k kicsit kulonboznek, de a bin-ek azonosak, es azonosak a CloneCD ccd-jevel is).

Ami a Virtual drive-okat illeti, pont az ezektol valo megszabadulas a cel (nekem is csak bajom volt veluk), ha egyszer mar az iso-t a win8 alapbol kezeli.

u.i. gyartottam egy VCD "cue/bin"-t.
Azt lejatsza a VLC. Igaz, nincs hangja.
Es a MagicISO meg a PowerISO is ezt hajlando iso-ba is konvertalni, a win meg hajlando az iso-t mountolni.
Most mar csak az az elvi kerdes, hogy mivel lehetne lejatszani ezt az iso-t.

Szerkesztette: malvin 2014. 01. 12. 09:34 -kor

#2535 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 12. 09:31

Idézet: malvin - Dátum: 2014. 01. 12. 09:10

Nekem magas ez az alul meg felul kodolas, meg az hogy mi iso meg mi nem iso,
de az az egy biztos, hogy audio CD (ami asztalin is lejatszhato) CD-rol CD-re masolasakor a PowerISO meg a MagicISO is cue/bin koztes file-t csinal (a cue-k kicsit kulonboznek, de a bin-ek azonosak, es azonosak a CloneCD ccd-jevel is).

Ami a Virtual drive-okat illeti, pont az ezektol valo megszabadulas a cel (nekem is csak bajom volt veluk), ha egyszer mar az iso-t a win8 alapbol kezeli.

u.i. gyartottam egy VCD "cue/bin"-t.
Azt lejatsza a VLC. Sot, a MagicISO es a PowerISO ezt hajlando iso-ba is konvertalni, a win meg hajlando az iso-t mountolni.
Most mar csak az az elvi kerdes, hogy mivel lehetne lejatszani ezt az iso-t.

Mindegyik CD író program bin+cue-ba menti az audioCD-t. Miért? Azért mert így tudják csak elmenti a sávok határait, ez az egy formátum alkalmas csak rá. Ha átkonvertálod .iso-ba, akkor az egész CD egyetlen sávból fog állni, akkor meg nem tudod úgy kiírni, mint az eredetit.

Közben kipróbáltam, és az MPC-HC SEM játssza le. Szerintem ezt a bin+cue kombót semmi nem fogja lejátszani az MagicISO/PowerISO-n kívül.

Egy másik megoldás: csináld ImgBurn vagy EAC valamelyikével a CD másolást (mindkettő ingyenes), ezek tudják bin+cue kombó helyett wav+cue kombóban menteni a lemezt, és ezt már bármi lejátssza, foobar2000 és minden más is. Sőt, az EAC külső adatbázisból is teszteli a sávokat és a wav lemezképet, így megbízhatóbb eredményt ad.

Szerkesztette: Raynes 2014. 01. 12. 09:41 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2536 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 12. 09:51

Idézet

Ha átkonvertálod .iso-ba, ...

Nem akarom, de elvileg kezd erdekelni a dolog!
Ezt az audio CD cue/bin-t sem a PowerISO, sem a MagicISO nem hajlando ISO-ba konvertalni. Meg a sajat maga altal keszitett cue eseten sem.
Miert mondja mindenki, hogy "ha atkonvertalom ...?". Nem lehet - ld. a hozzaszolasban a kepet.

Idézet

attól, hogy hallgatható marad a .bin, még nem jelenti azt, hogy nem hibás

ez a "beidegzodes" meg abbol az idobol szarmazik, amikor mindenfele "vedelmeket" probaltak rakni a CD-kre es DVD-kre. (Hallottam olyan "botranyrol", hogy meg az eredeti CD-t sem lehetett lejatszani autoradios CD lejatszoval)

Szerkesztette: malvin 2014. 01. 12. 10:13 -kor

#2537 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 12. 10:18

Idézet: malvin - Dátum: 2014. 01. 12. 09:51

Nem akarom, de elvileg kezd erdekelni a dolog!
Ezt az audio CD cue/bin-t sem a PowerISO, sem a MagicISO nem hajlando ISO-ba konvertalni. Meg a sajat maga altal keszitett cue eseten sem.
Miert mondja mindenki, hogy "ha atkonvertalom ...?". Nem lehet

Nem lehet. Azért nem konvertálják át, hogy ne vesszen el a sávok időtáblája. Mint írtam, .iso-ba konvertáláskor ez helyreállítatlanul elveszne, és ezek szerint ezt a PowerISO/MagicISO nem engedi, meg akarja védeni az usert a saját hülyeségétől.

A wav+cue is ugyanazt az eredményt adja, mint a bin+cue. Esetleg még a bin-t wav-ba lehetne konvertálni iso helyett.

Szerkesztette: Raynes 2014. 01. 12. 10:20 -kor

#2538 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 12. 11:03

Idézet: Jahno - Dátum: 2014. 01. 11. 21:59

Inkább az a MagicIso vagy valami. Bár lehet régi beidegződés, de ez warezolós Pistikéknek mindig működött, nekem meg ezer+1 gépet vágott haza. Mint akik nem bírnak rendes drivert írni.

Na, erről az elméletedről ennyit. Feltettem a PowerISO-t a hivatalos oldaláról, és kérés nélkül felnyomott valami Search adware-t :down: A Daemon Tools Lite legalább megkérdezi, hogy telepítheti-e az adware szarját. Viszont a Magic ISO nem telepített magával semmi szart, és épp azt tudja, mint a PowerISO.

Viszont míg fent volt, a PowerISO és a MagicISO is le tudta játszani a lemezképet, és ki is tudta bontani wav-vá, nem értem, hogy malvinnak miért nem felel meg a MagicISO. Még csak virtuálisan felmountolni sem kell vele.

A Clementin sem játssza le a bin-t, sem a cue-t. Csak hogy kilőhessük ezt a lehetőséget is. Sőt, az sem segít, ha WinBin2Iso (ingyenes kis freeware program) átkonvertálom a bin-t iso-ba (ez tudja, linux alatt meg bchunk-kal lehet ugyanezt megtenni), de így sem játssza le semmi az iso-t. Ezek szerint jelenleg egyik lejátszó sem támogatja az audioCD lejátszását képfájlból. Marad az, hogy vagy eleve wav+cue-ban másolunk (ImgBurn vagy EAC), vagy a bin-t kibontjuk wav-vá (MagicISO), vagy felcsatoljuk lemezképként (MagicISO vagy Daemon Tools).

Szerkesztette: Raynes 2014. 01. 12. 11:28 -kor

#2539 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 12. 14:19

Idézet

nem értem, hogy malvinnak miért nem felel meg a MagicISO

nincsenek kulonosebben nagy igenyeim a lejatszoval szemben, de azert ennel tobb van.
A rendszerepites szakaszaban megprobalom a "leheto legjobbat" felkutatni.

Szerkesztette: malvin 2014. 01. 12. 14:21 -kor

#2540 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 12. 14:25

Idézet: malvin - Dátum: 2014. 01. 12. 14:19

nincsenek kulonosebben nagy igenyeim a lejatszoval szemben, de azert ennel tobb van.
A rendszerepites szakaszaban megprobalom a "leheto legjobbat" felkutatni.

De ha MagicISO-val ki Extract-eled wav-ba, akkor már bármilyen lejátszó lejátssza. Másodpercek alatt megvan a kicsomagolás.

#2541 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 12. 14:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 01. 12. 13:25

De ha MagicISO-val ki Extract-eled wav-ba, akkor már bármilyen lejátszó lejátssza. Másodpercek alatt megvan a kicsomagolás.

De nem akarom kicsomagolni, sem wav-ba konvertalni, se ...
Csak van egy normalisabb lejatszo, ami ugyanugy lejatsza mint az xxxISO!

Idézet

ha WinBin2Iso (ingyenes kis freeware program) átkonvertálom a bin-t iso-ba...

valoban atkonvertalja, es az "eredmenyrol" a windows 8-nak ez a velemenye:
(most mar ezt a audio cue/bin - iso konverziot "majd hidszem ha latom")
u.i. a VCD cue/iso-t jol konvertalja (pontosan ugyanaz az eredmeny, mint amit a PowerISO csinal).

Csatolt fájl:

Szerkesztette: malvin 2014. 01. 12. 14:50 -kor

#2542 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 12. 14:47

Üzenet megtekintéseIdézet: malvin - Dátum: 2014. 01. 12. 14:35

De nem akarom kicsomagolni, sem wav-ba konvertalni, se ...

De miért nem? Ha hibás, másolásvédett a CD, akkor wav-ból is ki fog derülni, nem veszik el információ a wav-ba konvertálással, nem romlik a minőség.

Egyébként meg legkönnyebben az alábbi módon tudsz meggyőződni arról, hogy jó-e a bin/cue lemezkép. Miután megcsináltad a lemezképet, felcsatolod valamivel a bint. Majd EAC-vel leellenőrzöd Test Selected Tracks menüponttal, kapsz rá acuraterip kódokat. Majd EAC-vel leellenőrzöd az eredeti lemezt is, és ha nem ugyanezeket az ellenőrzőkódokat kapod, akkor valami nem stimmel. Belehallgatni meg jó a MagicISO. Kicsit körülményes, de így biztosan ellenőrizheted a lemezképet.

Szerkesztette: Raynes 2014. 01. 12. 14:52 -kor

#2543 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 12. 15:16

Idézet

De miért nem?
CSAK!

A Virtual drive-okbol meg elegem volt az XP-ben. Volt beloluk vagy 5, mert minden "valamire valo" CD/DVD buheralo csinalt maganak egyet. Es a sw mar regen uninstallalva lett, de a drive az maradt. (mar most is van 1 - valamelyik xxxISO csinalta - remelem ezt majd meg tudom szuntetni)

A windows kezeli az ISO-t, a VLC lejatsza VCD cue/bint-t, es ha nincs mas, akkor az audio cue/bin-re marad az xxxISO.
Persze ott van meg az nrg, az img es a mds/mdf. Ezekkel majd kesobb foglalkozok, mivel ilyeneket nem gyartok, legfeljebb "csak kapok".

#2544 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 12. 15:51

Üzenet megtekintéseIdézet: malvin - Dátum: 2014. 01. 12. 15:16

CSAK!
Jó, de akkor nem várhatsz már túl sok segítséget. Teljesen értelmetlen megszorítás, mintha egy újjal akarnál mindent megcsinálni. Bezzeg iso-ba hajlandó lettél volna konvertálni, de wav-ba nem. Meg kell érteni, hogy a CD eleve egy elavult formátum, rétegigény, senki nem fejleszti már a lejátszója CD lejátszó funkcióit, nem szánnak neki fejlesztési prioritást, inkább rámennek az új formátumok támogatására, optimalizálására. Úgy vannak vele, hogy aki CD-t akar hallgatni, az hallgatja a Hi-Fi-jén, vagy begrabbeli valami újabb formátumba (FLAC, mp3, stb.).

A Virtual drive-okbol meg elegem volt az XP-ben. Volt beloluk vagy 5, mert minden "valamire valo" CD/DVD buheralo csinalt maganak egyet. Es a sw mar regen uninstallalva lett, de a drive az maradt. (mar most is van 1 - valamelyik xxxISO csinalta - remelem ezt majd meg tudom szuntetni)

A windows kezeli az ISO-t, a VLC lejatsza VCD cue/bint-t, es ha nincs mas, akkor az audio cue/bin-re marad az xxxISO.
Persze ott van meg az nrg, az img es a mds/mdf. Ezekkel majd kesobb foglalkozok, mivel ilyeneket nem gyartok, legfeljebb "csak kapok".
Ha felrakod a MagicISO-t, az alapból nem is tartalmaz virtuális CD meghajtót, és nem szemeteli a rendszert. Wav-ba konvertálásra meg teljesen jó.

#2545 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 12. 17:00

Idézet

Bezzeg iso-ba hajlandó lettél volna konvertálni, de wav-ba nem.

Nem lettem volna hajlando! - csak ki akartam probalni mert egyre inkabb az a velemenyem, hogy "nem lehet". (nem veletlenul kulonbozteti meg minden CD/DVD sw az audio es a data disket)

Es a virtual drive "sem fenekig tejfel" - ha mar a PowerISO volt olyan "kedves", hogy keres nelkul berakta, ezt is teszteltem:
1. a MagicISO altal keszitett cue/bin-t nem mountolja (kicsit mas a cue)
2. a sajatjat mountolja, explorerbol latszik, de
2.a a VLC igy sem jatsza le. Valoszinuleg ugyanazert (vajon miert?) nem jatsza le a cue/bin-t megnyitva sem.
2.b a windows media player sem jatsza le. (uresnek latja a drive-ot)
2.c egyedul a winamp jatsza le.

Szerkesztette: malvin 2014. 01. 12. 17:11 -kor

#2546 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 12. 17:14

Üzenet megtekintéseIdézet: malvin - Dátum: 2014. 01. 12. 17:00

Nem lettem volna hajlando! - csak ki akartam probalni mert egyre inkabb az a velemenyem, hogy "nem lehet".

Nem, ez nem vélemény, én kipróbáltam neked iso-ba konvertálva, akkor sem megy. Ha nrg, dmg, mds valamelyikébe konvertálnád, akkor sem menne. Egyszerűen ez az audioCD ilyen, a lejátszók csak akkor támogatják, ha lemezként van a fizikai vagy virtuális meghajtóban, így tudják csak rendszerhívásokkal lekezelni. Lemezképből kibontva ezt nem tudják megcsinálni.

#2547 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 01. 12. 17:45

CSAK!

A Virtual drive-okbol meg elegem volt az XP-ben. Volt beloluk vagy 5, mert minden "valamire valo" CD/DVD buheralo csinalt maganak egyet.

Nem csinál az, csak ha kéred. Ezt meg én sem értem, hogy menet közben minek belehallgatni egy ISOba, de ha mercsak, akkor mi is azt mondjuk, csak így lehet megoldani, mercsak. Lemezképből nem lehet audiót olvasni, mert csak. Legalábbis nekem nem sikerült, nem is nagyon érdekelt, hogy miért nem, tudomásul vettem és nem pörögtem rajt feleslegesen.
Make love not Wor.

#2548 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 12. 18:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 01. 12. 16:45

Nem csinál az, csak ha kéred. ...
Lemezképből nem lehet audiót olvasni, mert csak. ...

Most sem kertem a PowerISO-t, meg is csinalt. Es bizony voltak (es talan meg vannak is) masok is. Probalj ki pl. egy regebbi Roxio-t.

Lehet, mert ha az xxxISO tud, akkor mas is tud - "csak akarni kell".
Lehet pl. hogy ha kijavitjak a VLC-t, hogy lealabb a felmountolt cue/bin-t lejatsza, akkor talan a megnyitott is "megjavul".

#2549 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 12. 20:22

Értelmesen kéne installálni, nem nextnextfinish módra, hanem esetleg advanced mód, meg settings, ilyenek.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#2550 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 12. 20:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2014. 01. 12. 20:22

Értelmesen kéne installálni, nem nextnextfinish módra, hanem esetleg advanced mód, meg settings, ilyenek.

Nincs neki ilyen módja.

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.