Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 01. 11. 16:25
Ez így igaz.
A .iso egy az alap kódolás fölötti (a kiíráshoz előkészítő) formátum.
Tévedsz. bin lemezképet akar lejátszani, és az épp úgy alap kódolás feletti, mint az .iso. Mindkettőben lehet audioCD tartalma.
Idézet: malvin - Dátum: 2014. 01. 11. 14:02
Hat ez az! Az audio CD az nem ISO
Utánanéztem. Azt írják, elvileg a VLC lejátssza a bin-t, de most kipróbáltam, behúztam az egyik CD-t bin+cue-be, és egyik progi sem játssza le, se a VLC, se a többi. A neten azt írják, hogy a bin lemezképet nem érdemes átkonvertálni iso lemezképbe (bár a MagicISO át tudja konvertálni), mert akkor nem tudja majd a lejátszó, hogy mettől-meddig tartanak a sávok.
Sokkal könnyebb, ha felcsatolod a bin lemezképet egy virtuális CD meghajtóra. A Virtual CloneDrive hiába csatolta fel, olvashatatlan volt. Viszont a Daemon Tools Lite rendesen felcsatolta, és onnan mindegyik lejátszó le tudta játszani, ezt kb. 2 kattintás megcsinálni.
Egy érdekesség: ahogy észrevettem, a modern lejátszók nem audió, hanem adatmódban játsszák le a CD-t, az eredeti CD lemezt is. Régen, a DOS/Win3.1/Win9x korszakban hallgattam utoljára audioCD-t gépen, és akkor a lejátszók audiómódba tették a CD meghajtót, megmondták neki hányadik szektortól-szektorig, vagy sávig kell játszani, és onnan a CD meghajtó maga játszotta a CD, a programból ki is lehetett lépni, ment tovább a lejátszás 0% prociterhelésen, a rendszer nem is tudta, hogy van CD lejátszás. Ugyanez lehetett elérni, ha a CD drive-on volt lejátszásgomb, le lehetett vele játszani és a gép nem is tudott róla, hogy a meghajtó épp lejátszik.