HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#2511 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 11. 18. 09:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Daihelyon - Dátum: 2013. 11. 17. 23:37

Smplayer-el (Windows 7-en fut) van egy olyan kis gondom, hogy távol-keleti (japán, kínai) karaktert tartalmazó filet nem játszik le. Amit a Google dobott, abban hosszú file nevekre panaszkodnak, de nekem a rövideket sem játsza le. Berakom a Playlistben, ott meg is jelenik, a file nevét helyesen jeleníti meg, de mégis átugorja lejátszáskor. Ha a file nevét átnevezem latin betüsre, akkor lejátsza, de a meta adatokat rosszul jeleníti meg, és a japán karakterek helyén egy halom kérdőjel lesz.

A második kérdésem, hasonló, csak ott külső srt, japán karaktert tartalmazó feliratot nem jeleníti meg helyesen, a karakterek helyett négyzetek és kirx-kraxok vannak. Hol kell az Smplayer-ben beállítani, hogy japán karakterkészletet tartalmazó külső srt-ket jól jelenítsen meg?

Tudnál küldeni egy mintavideót felirattal? A hossz fájlnév tuti nem gond, mert nálam a 0.8.2-es SMPlayer 4.2.5-ös mplayer1 lejátszóval tökéletesen viszi a hosszú fájlneves feliratokat és videókat. Nem is használok mást, hosszú ideje az SMPlayer a legjobb Windows alatt, meg szerintem linux alatt is. VLC és MPC-HC csak tartalékban van fent.

A fontbeállítások mik az SMPlayerödben?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2512 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 18. 17:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 11. 18. 09:33

Tudnál küldeni egy mintavideót felirattal? A hossz fájlnév tuti nem gond, mert nálam a 0.8.2-es SMPlayer 4.2.5-ös mplayer1 lejátszóval tökéletesen viszi a hosszú fájlneves feliratokat és videókat. Nem is használok mást, hosszú ideje az SMPlayer a legjobb Windows alatt, meg szerintem linux alatt is. VLC és MPC-HC csak tartalékban van fent.

A fontbeállítások mik az SMPlayerödben?

Kicsit elkapkodtam a dolgot, mert a feliratos részét megoldottam. Csak UTF-16-ra kellett állítani a kódolást. :banghead:

A másikra, nem tudom hogyan küldjek példát, mert az továbbra is fent áll. Ha valami úton módon rá tudnál nézni például a Perfume Level3 albumára, akkor ott van olyan példál, hogy:
"06 - Perfume - 未来のミュージアム.mp3" (nem tudom, hogy a fórum neked jól jeleníti-e meg, nálam látszik rendesen).
Ha ezt megpróbálom lejátszani, akkor nem indul el, és olyan, mintha folyamatosan ismételné a semmit. Ha átnvezem "06 - Perfume - Mirai no Museum.mp3"-ra, akkor lejátsza, csak a metaadat megjelenítésnél az lesz, hogy "Perfume - ??????????"
Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#2513 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 18. 17:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Daihelyon - Dátum: 2013. 11. 18. 17:06

A másikra, nem tudom hogyan küldjek példát, mert az továbbra is fent áll. Ha valami úton módon rá tudnál nézni például a Perfume Level3 albumára, akkor ott van olyan példál, hogy:
"06 - Perfume - 未来のミュージアム.mp3" (nem tudom, hogy a fórum neked jól jeleníti-e meg, nálam látszik rendesen).
Ha ezt megpróbálom lejátszani, akkor nem indul el, és olyan, mintha folyamatosan ismételné a semmit. Ha átnvezem "06 - Perfume - Mirai no Museum.mp3"-ra, akkor lejátsza, csak a metaadat megjelenítésnél az lesz, hogy "Perfume - ??????????"

Ezt nem tudom kipróbálni, mert nekem a WinXP HUN SP3 nem is enged ilyen ázsiai karakteres nevet adni, csak üres négyzetek jelennek meg helyette. Itt a fórumon megjelennek az ilyen karakterek, de fájlnévben nem. Ez szerintem nem is az (S)mplayer hibája lesz, hanem OS gubanc. Mondjuk annyiból jogos igény lenne pedig, hogy ma már egyre többen dolgoznak ilyen karaktereket tartalmazó fájlokat, és 2013-ban nem lenne nagy elvárás, hogy minden rendesen kezelje ezeket.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2514 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 18. 18:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 11. 18. 17:22

Ezt nem tudom kipróbálni, mert nekem a WinXP HUN SP3 nem is enged ilyen ázsiai karakteres nevet adni, csak üres négyzetek jelennek meg helyette. Itt a fórumon megjelennek az ilyen karakterek, de fájlnévben nem. Ez szerintem nem is az (S)mplayer hibája lesz, hanem OS gubanc. Mondjuk annyiból jogos igény lenne pedig, hogy ma már egyre többen dolgoznak ilyen karaktereket tartalmazó fájlokat, és 2013-ban nem lenne nagy elvárás, hogy minden rendesen kezelje ezeket.

Kösz a gyors választ. Majd Windows 9 alatt hátha jó lesz. :D
Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#2515 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 18. 23:27

Miért nem használsz valami külön lejátszót mp3hoz? Én nem vagyok híve ezeknek a mindent vivő/játszó playereknek. :)
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2516 Felhasználó inaktív   kander 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2014. 01. 01. 21:47

Sziasztok!
Az alábbi problémám lenne: Egy ideig nem tudtam, hogy egyes videofájlokat miért szaggatva vagy akadozva játszik le a laptopom. Aztán rájöttem, hogy a nagyobb képkocka-sebességű videókkal van a gond. A 25 vagy a 29 fps-esekkel nincs semmi probléma, de az 50 fps-eseseket csak a fent említett módon játssza le. Ez előfordul 1280x720-as és 960x450-es videóknál is. CPU: Intel Core i5-2520m 2.6 Ghz. VGA: Intel HD Graphics 3000. Van segítség?

#2517 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 11. 11:47

Mivel lehet lejatszani egy audio CD image-t (pl. cue/bin)?
A MagicISO es a PowerISO ugyan lejatsza,
de ez eleg primitiv megoldas (a MagicISO-ban meg a hangerot sem lehet szabalyozni).

#2518 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 11. 12:32

Üzenet megtekintéseIdézet: malvin - Dátum: 2014. 01. 11. 11:47

Mivel lehet lejatszani egy audio CD image-t (pl. cue/bin)?
A MagicISO es a PowerISO ugyan lejatsza,
de ez eleg primitiv megoldas (a MagicISO-ban meg a hangerot sem lehet szabalyozni).

A foobar2000, mplayer (SMplayer), VLC mind-mind lejátszanak lemezkéből és tömörített fájlból is.

#2519 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 11. 12:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 01. 11. 11:32

A foobar2000, mplayer (SMplayer), VLC mind-mind lejátszanak lemezkéből és tömörített fájlból is.

A VLC-t (2.1.2) mar probaltam - nem jatsza le: hibat sem jelez; egyszeruen "nem csinal semmit".
Pedig az image jo: CD-re kiirhato, es le is jatszhato.

u.i. amugy valahol azt olvastam, hogy ha "cue/bin", akkor az a VLC-nek VCD es nem audio CD.

Szerkesztette: malvin 2014. 01. 11. 12:59 -kor

#2520 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 11. 13:14

Üzenet megtekintéseIdézet: malvin - Dátum: 2014. 01. 11. 12:50

A VLC-t (2.1.2) mar probaltam - nem jatsza le: hibat sem jelez; egyszeruen "nem csinal semmit".
Pedig az image jo: CD-re kiirhato, es le is jatszhato.

u.i. amugy valahol azt olvastam, hogy ha "cue/bin", akkor az a VLC-nek VCD es nem audio CD.

Passz. Én .iso-t próbáltam, CD-ben és DVD-ben is, és lejátszotta nálam mindhárom.

#2521 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 11. 14:02

Idézet: Raynes - Dátum: 2014. 01. 11. 12:14

Passz. Én .iso-t próbáltam, CD-ben és DVD-ben is, és lejátszotta nálam mindhárom.

Hat ez az! Az audio CD az nem ISO

#2522 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 11. 16:09

Idézet: malvin - Dátum: 2014. 01. 11. 14:02

De, az ugyan az. .iso lemezképpel próbáltam, ami audioCD-t tartalmazott. Ha tudsz várni estig, akkor beolvasom az egyik CD-m iso-ba és megpróbálom. Addig is nézd meg, hogy a fenti programokból a legfrissebbet használod-e.

Szerkesztette: Raynes 2014. 01. 11. 16:09 -kor

#2523 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 11. 16:25

Ez így igaz.
A .iso egy az alap kódolás fölötti (a kiíráshoz előkészítő) formátum.
Vannak olyan programok amelyek ezt a kódolást automatikusan kibontják és feldolgozzák az alatta levőt is, ha tudják.
Ha nem teszi meg, akkor meg kell nézni, h melyik rétegben van a hiba.
Jó megoldás, ha a problémás fájlt betöltöd egy imidzs drájverbe.
Vagy megnézed, h egy író program kibontja-e.

#2524 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 11. 18:02

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 01. 11. 16:25

Ez így igaz.
A .iso egy az alap kódolás fölötti (a kiíráshoz előkészítő) formátum.

Tévedsz. bin lemezképet akar lejátszani, és az épp úgy alap kódolás feletti, mint az .iso. Mindkettőben lehet audioCD tartalma.

Utánanéztem. Azt írják, elvileg a VLC lejátssza a bin-t, de most kipróbáltam, behúztam az egyik CD-t bin+cue-be, és egyik progi sem játssza le, se a VLC, se a többi. A neten azt írják, hogy a bin lemezképet nem érdemes átkonvertálni iso lemezképbe (bár a MagicISO át tudja konvertálni), mert akkor nem tudja majd a lejátszó, hogy mettől-meddig tartanak a sávok.

Sokkal könnyebb, ha felcsatolod a bin lemezképet egy virtuális CD meghajtóra. A Virtual CloneDrive hiába csatolta fel, olvashatatlan volt. Viszont a Daemon Tools Lite rendesen felcsatolta, és onnan mindegyik lejátszó le tudta játszani, ezt kb. 2 kattintás megcsinálni.

Egy érdekesség: ahogy észrevettem, a modern lejátszók nem audió, hanem adatmódban játsszák le a CD-t, az eredeti CD lemezt is. Régen, a DOS/Win3.1/Win9x korszakban hallgattam utoljára audioCD-t gépen, és akkor a lejátszók audiómódba tették a CD meghajtót, megmondták neki hányadik szektortól-szektorig, vagy sávig kell játszani, és onnan a CD meghajtó maga játszotta a CD, a programból ki is lehetett lépni, ment tovább a lejátszás 0% prociterhelésen, a rendszer nem is tudta, hogy van CD lejátszás. Ugyanez lehetett elérni, ha a CD drive-on volt lejátszásgomb, le lehetett vele játszani és a gép nem is tudott róla, hogy a meghajtó épp lejátszik.

#2525 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 11. 18:58

Idézet

Sokkal könnyebb, ha felcsatolod a bin lemezképet egy virtuális CD meghajtóra.

Ugy nem kunszt!
Amugy egy win 8.1-et epitgetek, ami az iso-t "sajat jogon" mountolja - ezert szeretnek megszabadulni a virtual drive-tol.

Idézet

... nem érdemes átkonvertálni iso lemezképbe (bár a MagicISO át tudja konvertálni)

Erdekes, mert nalam a legutolso verzio (5.5.0281) nem tudja:

Csatolt fájl:

#2526 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 11. 19:13

Idézet: malvin - Dátum: 2014. 01. 11. 18:58

Ugy nem kunszt!
Amugy egy win 8.1-et epitgetek, ami az iso-t "sajat jogon" mountolja - ezert szeretnek megszabadulni a virtual drive-tol.

Tiltsd le, és tegyél fel helyette Deamon Toolst, az nem akarja mindenárom mindig mountolni.

Idézet: malvin - Dátum: 2014. 01. 11. 18:58

Erdekes, mert nalam a legutolso verzio (5.5.0281) nem tudja:

Akkor ezek szerint nem tudja, csak megint a leírások állítják, hogy igen. Mondom, az a vicc, hogy a DVD iso-t meg lejátssza bármelyik, akkor ezt az audioCD miért nem...

Felmerült bennem, hogy ha hajlandó lettél volna iso-ba konvertálni, akkor miért kell neked a bin formátumnál maradni? EAC-vel csinálhatsz belőle egy file-os FLAC-ot, és mellé cue fájlt, hogy meddig tartanak a számok, pár másodperc alatt megvan a felcsatolt lemezképből, és a FLAC-ot már bármelyik lejátszó lejátssza, és még kevesebbet is foglal.

Szerkesztette: Raynes 2014. 01. 11. 19:15 -kor

#2527 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 11. 19:30

Idézet

... miért kell neked a bin formátumnál maradni?

azert, mert audio CD masolasra meg mindig a Slysoft CloneCD-t hasznalom: egyszeru, de nagyszeru.

#2528 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 11. 20:46

Ezt próbáld meg bin iso konvertáláshoz:
http://psx-scene.com...utorial-104740/

Azt írja magáról a PowerISO, hogy ő le tud játszani CD sávokat bin-ből, sőt iso-ba is konvertál:
http://www.poweriso....ls/features.htm

Idézet: malvin - Dátum: 2014. 01. 11. 19:30

azert, mert audio CD masolasra meg mindig a Slysoft CloneCD-t hasznalom: egyszeru, de nagyszeru.

Nem értem. Miféle másolásra? Honnan hová másolod, milyen célból?

Ha EAC-vel leszeded FLAC-ba, akkor sem romlik a minősége egyetlen bitet sem, legfeljebb csak a lemez struktúrájából veszik el néhány bit, de ilyen infó az iso-ba konvertáláskor is elveszik, sőt, akkor elvileg teljesen. Sőt, ahogy nézem a cue fájlt, már az sem teljesen ugyanúgy állítja vissza a bin-ből a sávokat, csak másodpercre pontosan, de nem pontosabban.

Egyébként abban igazad van, hogy, nem lenne nagy kunszt rendesen támogatni.

Szerkesztette: Raynes 2014. 01. 11. 20:47 -kor

#2529 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 11. 21:09

Idézet

Azt írja magáról a PowerISO, hogy ő le tud játszani CD sávokat bin-ből, sőt iso-ba is konvertál

Igen, ezt irtam is: "A MagicISO es a PowerISO ugyan lejatsza, ...", viszont ez sem konvertalja az audio CD image-t.
De nem is akarom, csak megneztem az erdekesseg kedveert.

Idézet

Nem értem. Miféle másolásra? Honnan hová másolod, milyen célból?

CD-t masol CD-re. De mivel altalaban csak egy CD olvaso-iro van, keszit egy kozbenso file-t: ez a cue/bin (pontosabban cue/ccd, de a ccd teljesen azonos a mas sw-ek altal keszitett bin-el), es en ezt a file-t kiiras elott mindig meg szoktam hallgatni (mert az ordog nem alszik)

Szerkesztette: malvin 2014. 01. 11. 21:31 -kor

#2530 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 01. 11. 21:59

Idézet: Raynes - Dátum: 2014. 01. 11. 19:13

Tiltsd le, és tegyél fel helyette Deamon Toolst, az nem akarja mindenárom mindig mountolni.

Inkább az a MagicIso vagy valami. Bár lehet régi beidegződés, de ez warezolós Pistikéknek mindig működött, nekem meg ezer+1 gépet vágott haza. Mint akik nem bírnak rendes drivert írni.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.