HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#2491 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 02. 05. 16:03

Megcsináltam a Zoom Player 8.1 Final verzióhoz a teljes magyarítást, ha érdekel valakit.
Csak be kell másolni a Hungarian.* fájlokat a ZP telepítési könyvtárában levő Language könyvtárba, elindítani a lejátszót és kiválasztani a magyar nyelvet. A lejátszó újraindulása után teljesen magyar felület lesz.

Csatolt fájl  Language.zip (59,13K)
Letöltések:: 5

Szerkesztette: zka67 2012. 02. 05. 16:09 -kor

#2492 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 12:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2012. 01. 20. 14:46

Láttam az ivy-bridge hírnél, hogy nagy vita volt, így én is elővettem a témát megint.
Tehát nálam a madvr rendererben be van állítva a pc levels azaz 0-255 kimenetnek, coreavc-ben pedig van input és output level is, mindkettőt lehet tv(16-235),pc(0-255),auto-ra rakni. mpc-hc-ban ezen kívül semmi sincs állítva, shadert nem is engedi, ccc-ben sem piszkáltam semmit.......

Ezzel találkoztál már?
LAV Filters

Idézet

Lav video has a Nvidia Cuvid, Intel quicksync, and DXVA copyback mode (for AMD gpus mainly), which allows hardware decoding with madvr.

üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#2493 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 14:27

Üzenet megtekintéseIdézet: zka67 - Dátum: 2012. 02. 05. 16:03

Megcsináltam a Zoom Player 8.1 Final verzióhoz a teljes magyarítást, ha érdekel valakit.
Csak be kell másolni a Hungarian.* fájlokat a ZP telepítési könyvtárában levő Language könyvtárba, elindítani a lejátszót és kiválasztani a magyar nyelvet. A lejátszó újraindulása után teljesen magyar felület lesz.

Csatolmány Language.zip

Írnál erről a lejátszóról egy kis összegzést, kedvcsinálót, hogy miért éri meg használni? Régen volt vele dolgom, de akkor nem tetszett meg, finoman szólva.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2494 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 15:43

Üzenet megtekintéseIdézet: szabi - Dátum: 2012. 02. 27. 12:00

Ezzel találkoztál már?
LAV Filters

üdv
szabi

Köszi, úgy néz ki működik rendesen dxva is vele. Régebben próbáltam, de akkor még nv karim volt, és ment a cuda, szóval nem volt rá szükség, de most jól jön.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2495 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 16:25

Mondjuk én szívesebben használom rá a processzort, mint vga-t.

Zoomplayer-t már vagy 6 éve nem láttam, gondolom azóta fejlődött.

üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#2496 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 24. 17:08

Mivel érdemes halk videót (vagy audio file-t) felerősíteni? Lehetőleg (S)mplayer-es beállítás érdekelne, de jöhet MPC-HC-s, FFDShow-s megoldás is.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2497 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 24. 18:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 07. 24. 18:08

Mivel érdemes halk videót (vagy audio file-t) felerősíteni? Lehetőleg (S)mplayer-es beállítás érdekelne, de jöhet MPC-HC-s, FFDShow-s megoldás is.

Én ezt szoktam használni:
ffdshow/volume/normalize/regain volume
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2498 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 13:52

Mostanában linuxos műholdvevővel nézzük a filmeket, hálózati (sambás) megosztásból. Néhány 720p-s vagy 1080p-s videó akad, de nem a legmagasabb bitrátás jeleneteknél, hanem a legvilágosabbaknál. Ez mitől lehet? Más is ír ilyesmit a neten, hogy fényes részeknél akad neki PC-n is a videó, de miben különlegesek a fényes jelenetek? El nem tudom képzelni.

Szerkesztette: Raynes 2013. 01. 26. 13:53 -kor

#2499 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 05. 13:21

Senkinek semmi ötlete.

Annyit figyeltem meg, hogy világos, fényes jeleneteknél egy kicsit magasabb mindig a bitráta, de nem is ez a lényeges, hanem inkább az, hogy ilyen jeleneteknél a bitráta élénkebben ugrál magasabb és alacsonyabb értékek között, talán ez tesz be a műholdvevő lejátszójának?

#2500 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 07. 23:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 02. 05. 13:21

Senkinek semmi ötlete.

Annyit figyeltem meg, hogy világos, fényes jeleneteknél egy kicsit magasabb mindig a bitráta, de nem is ez a lényeges, hanem inkább az, hogy ilyen jeleneteknél a bitráta élénkebben ugrál magasabb és alacsonyabb értékek között, talán ez tesz be a műholdvevő lejátszójának?

Valószínű. Szerintem totál hasonló jelenség, mint a kockásodás lassú gépen, vagy lassú/leterhelt szerver esetében.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#2501 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 08. 08:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2013. 02. 07. 23:44

Valószínű. Szerintem totál hasonló jelenség, mint a kockásodás lassú gépen, vagy lassú/leterhelt szerver esetében.

Annyiból viszont nem értem, hogy néha sötétebb jeleneteknél is nagyon felmegy a bitráta, de ott mégse akad, bezzeg egy olyan fényes jelenetnél, ahol az előzőhöz képest még kisebb is a bitrétes, annál meg akad, a franc a pofáját. Ezért van némi kétségem.

Esetleg még azt tudom elképzelni, hogy fényes jeleneteknél nem a bitráta dönt, hanem ezek a jelenetek több nyers adatot jelentenek, és nagyobb tömörítetlen, kódolatlan sávszélt igényelnek. Lehet ez utóbbi nincs elég a készüléknek.

#2502 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 08. 09:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 02. 08. 08:53

Annyiból viszont nem értem, hogy néha sötétebb jeleneteknél is nagyon felmegy a bitráta, de ott mégse akad, bezzeg egy olyan fényes jelenetnél, ahol az előzőhöz képest még kisebb is a bitrétes, annál meg akad, a franc a pofáját. Ezért van némi kétségem.

Esetleg még azt tudom elképzelni, hogy fényes jeleneteknél nem a bitráta dönt, hanem ezek a jelenetek több nyers adatot jelentenek, és nagyobb tömörítetlen, kódolatlan sávszélt igényelnek. Lehet ez utóbbi nincs elég a készüléknek.

Processzor? Memória?
Volt kernel fordítás a vashoz (optimalizálva)?
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#2503 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 08. 09:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2013. 02. 08. 09:30

Processzor? Memória?
Volt kernel fordítás a vashoz (optimalizálva)?

Processzor spéci, SH4 architektúrájú, de netes források 450-600MHz közötti értéket emlegetnek, de egyik sem ír konkrét adatot. A RAM az tuti 128MB.

Szerintem nem is ez lesz kevés, mert az óriásbitrátás műholdas 1080p-s adók nem akadnak. Inkább a grafikus felületen futó médialejátszó progi lesz a ludas, az nem tud x sávszélnél több adatot átnyomni, valószínűleg nincs optimalizálva.

#2504 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 08. 13:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 02. 08. 09:50

Processzor spéci, SH4 architektúrájú, de netes források 450-600MHz közötti értéket emlegetnek, de egyik sem ír konkrét adatot. A RAM az tuti 128MB.

Szerintem nem is ez lesz kevés, mert az óriásbitrátás műholdas 1080p-s adók nem akadnak. Inkább a grafikus felületen futó médialejátszó progi lesz a ludas, az nem tud x sávszélnél több adatot átnyomni, valószínűleg nincs optimalizálva.

Célhardver. Nem értek hozzá.

#2505 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 08. 13:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2013. 02. 08. 13:10

Célhardver. Nem értek hozzá.

Ejjnye, ennyi erővel neked minden célhardver :-D Na, viccet félretéve, nem annyira speckó hardver, kb. a vele azonos órajelű és korú ARM procival van pariban. Elvileg vinnie kéne a legdurvább 1080p-t, és nem lenne szabad holmi 720p-s anyag jelenetén akadnia.

Még arra is gondoltam, hogy ezek a netről letöltött 720p-s videók lehet nem szabvány kódolásúak, de akkor meg megint sötétebb jelenetnél is kéne akadnia. Fene se érti ezt.

#2506 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 08. 17:52

Ezt a linuxos műholdvevős megosztásos lejátszást nem vágom, de annyit megnézhetnél, hogy windows-on normális lejátszóval, esetleg bitrate kiíratással egybekötve akad-e az adott film. Ha nem, akkor nem a filmmel lesz a gond. Esetleg a bitrate viewer progival nézd meg hogy mit ír rá.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2507 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 08. 18:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2013. 02. 08. 17:52

Ezt a linuxos műholdvevős megosztásos lejátszást nem vágom, de annyit megnézhetnél, hogy windows-on normális lejátszóval, esetleg bitrate kiíratással egybekötve akad-e az adott film. Ha nem, akkor nem a filmmel lesz a gond. Esetleg a bitrate viewer progival nézd meg hogy mit ír rá.

PC-n nem akadnak ugyanezek a videók, linuxos, Windowsos lejátszóval sem.

#2508 Felhasználó inaktív   DigitalEye 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 11. 01. 13:10

Sziasztok!

Remélem jó helyre írok, de kínomban már nem találtam más topikot, ahol segítséget kérhetnék.
Az a problémám, hogy az átkozott Media Player 12-őm - és a Media Center - nem hajlandó kitörölni a médiatárból a már a gépről is törölt fájlokat. Nagyon idegesítő probléma, már kipróbáltam egy csomó dolgot: a médiatár visszaállítását, aztán kikapcsoltam az alapártelmezett programok közül, utána újra bekapcsoltam, de egyszerűen nem történik semmi!
Letörölni sem tudom a programot, mert a Windows 7 részeként nem törölhető csak úgy. Más médialejátszót pedig nem szeretnék használni, mert alapvetően szeretem én ezt a Media Player-t, csak nem így...
Mitévő legyek hát, kedves fórumtársak?

#2509 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 01. 17:44

Tedd fel a CCleaner-t és tisztító rész alkalmazások fülén állítsd be a két lejátszót, hogy azon is fusson le!
Szerintem ez segít majd..

#2510 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 17. 23:37

Smplayer-el (Windows 7-en fut) van egy olyan kis gondom, hogy távol-keleti (japán, kínai) karaktert tartalmazó filet nem játszik le. Amit a Google dobott, abban hosszú file nevekre panaszkodnak, de nekem a rövideket sem játsza le. Berakom a Playlistben, ott meg is jelenik, a file nevét helyesen jeleníti meg, de mégis átugorja lejátszáskor. Ha a file nevét átnevezem latin betüsre, akkor lejátsza, de a meta adatokat rosszul jeleníti meg, és a japán karakterek helyén egy halom kérdőjel lesz.

A második kérdésem, hasonló, csak ott külső srt, japán karaktert tartalmazó feliratot nem jeleníti meg helyesen, a karakterek helyett négyzetek és kirx-kraxok vannak. Hol kell az Smplayer-ben beállítani, hogy japán karakterkészletet tartalmazó külső srt-ket jól jelenítsen meg?
Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.