HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#2561 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 03. 03. 21:54

Idézet: Jahno - Dátum: 2014. 03. 03. 21:14

...
PotPlayert meg lehet próbálni, több nincs is.

:up:
meg: :respect:
meg: :beer:
meg: KCS (a régi idők emlékére)
meg: örök hála

Erről a PotPlayerről eddig nem is hallottam, bár nem túl szép és barátságos a kezelőfelülete, amit kerestem, hibátlanul tudja!!!
(Remélem a VLC-ben majd javítják a hibát.)
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#2562 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 06. 17:14

Idézet: scaurus - Dátum: 2014. 03. 03. 21:54

:up:
meg: :respect:
meg: :beer:
meg: KCS (a régi idők emlékére)
meg: örök hála

Erről a PotPlayerről eddig nem is hallottam, bár nem túl szép és barátságos a kezelőfelülete, amit kerestem, hibátlanul tudja!!!
(Remélem a VLC-ben majd javítják a hibát.)

Sajnos ez ilyen. A DVD-t nem szeretik az open source lejátszók. Szerintem nem a lejátszók hibája, hanem az univerzális codecé: FFmpeg dokódolja rosszul, és egy csomó lejátszó ezt az alapot használja (már a foobar2000 audiolejátszó is). Mondjuk nekem működött sorozatos DVD az SMPlayerrel (Joey S01, és S02), igaz beletekeréskor vagy nem ugrott, vagy nem annyit, vagy rossz helyre, de le nem fagyott. A menüvel kellett csak elsőre szívni, mert az le volt tiltva alapból, de miután engedélyeztem, teljesen jól vitte a DVD-ket. Lehet DVD-je is válogatja.

Persze én az SMPlayer felületet nem a hozzá csomagolt mplayerrel használom, hanem egy külön letöltöttel, rendszeresen frissítettel, ami a többszálú dekódolást is támogatja. mplayerből SOKKAL gyakrabban jönnek ki új verziók, mint SMPlayerből, és az SMPlayerhez csomagolt változat régi, csak egy szálon képes dekódolni, hiába adod meg neki a speciális parancssori paramétereket.

A feliratnál SMPlayerben/mplayerben át kell állítani a karakterkódolást, és jók lesznek az ékezetek.

A VLC-t nem szeretem, az én hulladék gépemen lomha, bár rendes gépen meg nem lenne vészes. Az MPC-HC nem rossz, de az csak tényleg a CoreAVC-hez van fent, 1080p-s videókhoz.

Esetleg KMPlayer még kipróbálhatod, annak semmi köze az FFmpeghez és az mplayerhez.

Szerkesztette: Raynes 2014. 03. 06. 17:26 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2563 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 06. 17:32

Idézet: Raynes - Dátum: 2014. 03. 06. 17:14

Sajnos ez ilyen. A DVD-t nem szeretik az open source lejátszók. Szerintem nem a lejátszók hibája, hanem az univerzális codecé: FFmpeg dokódolja rosszul, és egy csomó lejátszó ezt az alapot használja (már a foobar2000 audiolejátszó is). ...

Én a DScaler-t szoktam felrakni...

KMPlayer-el óvatosan: rengeteg sz@rt akar telepíteni...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2564 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 06. 18:05

Idézet: StSanya - Dátum: 2014. 03. 06. 17:32

KMPlayer-el óvatosan: rengeteg sz@rt akar telepíteni...

Igen, én sem szeretem, nincs is fent. Nem valami gyors, de cserébe elég kétes kínai eredettel bír, és mindenfélét fel akar pakolni, persze azoknál telepítéskor el kell távolítani a pipákat.

Csak azért emlegetem, mert népszerű, és hátha a DVD-t jól kezeli.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2565 Felhasználó inaktív   LámaZ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2014. 03. 07. 18:54

Idézet: scaurus - Dátum: 2014. 03. 03. 21:54

Borzalmas ez a PotPlayer.
Ha elindult, gyakorlatilag kisajátít minden rendszererőforrást, alig lehet lelőni.
A lenti ”equalizer”-t, amely mutatja a különböző hangcsatornákat, sem lehet kikapcsolni, csak ha teljes képernyőre váltok.

#2566 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 07. 19:37

Idézet: LámaZ - Dátum: 2014. 03. 07. 18:54

Borzalmas ez a PotPlayer.
Ha elindult, gyakorlatilag kisajátít minden rendszererőforrást, alig lehet lelőni.
A lenti ”equalizer”-t, amely mutatja a különböző hangcsatornákat, sem lehet kikapcsolni, csak ha teljes képernyőre váltok.

Nem is azt írták, hogy jó lejátszó, meg kíméli az erőforrásokat, hanem azt, hogy a DVD-t feliratostól viszi. Említették is, hogy a felülete gány.

#2567 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2014. 03. 09. 18:58

Idézet: Raynes - Dátum: 2014. 03. 07. 19:37

Nem is azt írták, hogy jó lejátszó, meg kíméli az erőforrásokat, hanem azt, hogy a DVD-t feliratostól viszi. Említették is, hogy a felülete gány.

Ja, gánynak gány.
Viszont kíváncsiságból megnéztem az erőforrásokat.
Ugyanazon video fájlt lejátszva a vlc player két és félszer annyi memóriát (68K vs. 27K) és kétszer annyi processzor teljesítményt (2-4% között vs. 1-2% között) használ a Feladatkezelő szerint.

#2568 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 09. 19:03

Idézet: scaurus - Dátum: 2014. 03. 09. 18:58

Ja, gánynak gány.
Viszont kíváncsiságból megnéztem az erőforrásokat.
Ugyanazon video fájlt lejátszva a vlc player két és félszer annyi memóriát (68K vs. 27K) és kétszer annyi processzor teljesítményt (2-4% között vs. 1-2% között) használ a Feladatkezelő szerint.

A VLC-nek combosabb gép kell, bár a mai hardverek korában nem vészes. Az mplayer/SMPlayer sokkal kevesebbel is beéri, prociból ez eszi a legkevesebbet, memóriából meg a Media Player Classic Home Cinema friss kiadásai.

#2569 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2014. 03. 09. 19:22

Idézet: Raynes - Dátum: 2014. 03. 09. 19:03

A VLC-nek combosabb gép kell, bár a mai hardverek korában nem vészes. Az mplayer/SMPlayer sokkal kevesebbel is beéri, prociból ez eszi a legkevesebbet, memóriából meg a Media Player Classic Home Cinema friss kiadásai.

Sokáig MPC Home Cinema-t használtam, aztám amikor beletört valami .iso fájlba a bicskája, ment a levesbe, lett helyette a vlc.
Korábban, felraktam ugyanarra a célra több szoftvert (pl. 3-4 féle zenelejátszót, cd/dvd írót, stb.), de leszoktam róla, minek?
A fene fogja frissítgetni, állítgatni őket.
Legyen egy képnézegető, egy média lejátszó, egy böngésző, oszt' csók.

#2570 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 09. 19:39

Idézet: scaurus - Dátum: 2014. 03. 09. 19:22

Sokáig MPC Home Cinema-t használtam, aztám amikor beletört valami .iso fájlba a bicskája, ment a levesbe, lett helyette a vlc.
Korábban, felraktam ugyanarra a célra több szoftvert (pl. 3-4 féle zenelejátszót, cd/dvd írót, stb.), de leszoktam róla, minek?

Én tartok többfélét is. Fent van 3 médialejátszó, de ebből csak egyet használok, egyet frissítek, a többi tartalék, hátha csak azzal megy valami. Böngészőből is van fent most 3, az Opera vizsgához kell még pár napig (utána viszont úgy gyalulom le, hogy a fal adja neki a másikat, mert egy szar), a FF-ot használom (alfa kiadás), a Chrome pedig azért, hogy ha weboldalt kell tesztelni, vagy valami nem menne FF alatt. Illetve ott az IE, de az a rendszerrel jön, Windows Update frissíti, 1-2 rendszerprogram használja meg a cFosSpeed.

Képnézegető is van fent kettő, de csak az IrfanView-t használom és frissítem, az XnView-t nem (már nincs szível legyalulni). Fent van még a GIMP komolyabb szerkesztésekre, ezt mindig frissítem is. CD íróból viszont csak egy van, ImgBurn. Zenelejátszóból 2 van, a foobar2000-et használom kizárólag, tartalékba/tesztelésre fent van a Clementine, illetve a VLC, SMPlayer, MPC-HC is játszik le zenét. Filekezelőből TC van fent (ezt frissítem rendszeresen), tartalékba/tesztelésre FreeCommander. Irodai szoftverből több is van fent, Office 2010, LibreOffice legújabb (ezt is rendszeresen frissítem, főleg teszteléshez van, meg esetleges dokumentumkonverzió próbálgatására), kiadványszerkesztőkből MikTeX, TeXstudio, Lyx, Scribus, de ezeket nem frissítem, csak tanulásra vannak fent. Napokon belül hozzájuk csatlakozik majd az Adobe InDesign.

Elektronikus szótárból van még egy pár, mindegyik másra való (egyik jelentéshez, másik vonzatokhoz, a harmadik csak kiejtéshez, plusz nyelvenként, egynyelvű és kétnyelvű is). Így is legyaktam néhányat, ami neten ingyen elérhető.

Szappanopera vége, most egy kis reklám következik :Đ

#2571 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 09. 23:52

Sziasztok, biztos sokan nem ismeritek a Zoom Player-t, aminek már van ingyenes változata is: Zoom Player FREE - Download
HTPC-hez szerintem ez a legjobb választás, jól is néz ki, de skinek is letölthetők hozzá. Én évek óta csak ezt a lejátszót használom.
Viszonylag egyszerűen beállítható minden hardverhez, van hozzá magyar nyelvű felület is. Ha van kedvetek, próbáljátok ki,
én csak ajánlani tudom, nekem bevált, gyakorlatilag mindent lejátszik. Minden funkciója elérhető billentyűzetről, így nem nehéz
egy távirányítót illeszteni hozzá.

#2572 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 16. 17:38

Idézet: scaurus - Dátum: 2014. 03. 09. 19:22

Ha még mindig elégedetlenek egyes morci római mellcobor komák, akkor próbálják ki az XMBC-t. Tökéletesen viszi a DVD-ket. Pöccre jó a menü, a felirat, és beletekerni is normálisan lehet. A hw-igénye a VLC-vel egyezik meg, szóval nem kicsi, de kibírható.

Szerk.: külső feliratot nem viszi hozzá, de szerintem azért nem, mert nem tudja összemuxolni a DVD-vel. Ezt nem sok lejátszó fogja tudni.

Idézet: zka67 - Dátum: 2014. 03. 09. 23:52

Sziasztok, biztos sokan nem ismeritek a Zoom Player-t, aminek már van ingyenes változata is: Zoom Player FREE - Download
HTPC-hez szerintem ez a legjobb választás, jól is néz ki, de skinek is letölthetők hozzá. Én évek óta csak ezt a lejátszót használom.
Viszonylag egyszerűen beállítható minden hardverhez, van hozzá magyar nyelvű felület is. Ha van kedvetek, próbáljátok ki,
én csak ajánlani tudom, nekem bevált, gyakorlatilag mindent lejátszik. Minden funkciója elérhető billentyűzetről, így nem nehéz
egy távirányítót illeszteni hozzá.
Kipróbáltam. Iszonyú kókány. A felülete szép, csilivili, de nálam semmit nem játszott le corrupt file felkiáltással, és a könyvtárak tallózásánál nem jelenik meg jó néhány könyvtár. Vicc az egész, akkor már 1000x inkább a VLC.

Szerkesztette: Raynes 2014. 03. 16. 17:50 -kor

#2573 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 16. 17:56

Ráadásul win only, manapság ultra gáz.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#2574 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 16. 19:48

Idézet: Raynes - Dátum: 2014. 03. 16. 17:38

Kipróbáltam. Iszonyú kókány. A felülete szép, csilivili, de nálam semmit nem játszott le corrupt file felkiáltással, és a könyvtárak tallózásánál nem jelenik meg jó néhány könyvtár. Vicc az egész, akkor már 1000x inkább a VLC.

User error...?

#2575 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 16. 19:50

Idézet: zka67 - Dátum: 2014. 03. 16. 19:48

User error...?

Mitől lenne az? Te valami reklámember vagy?
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#2576 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 16. 19:54

Idézet: zka67 - Dátum: 2014. 03. 16. 19:48

User error...?

Nem tudom, hogy milyen error lehet ebben. Rendesen frissített, hivatalos XP-re tettem fel, sem tűzfal, sem vírusirtó, sem rendszergazdai jog nem zavar be. Letöltöttem az ingyenes változtatát, rendben települt, az ajánlott standard módban telepítettem, nem legacyban. Elindítottam, megnyitottam vele egy csomó fájlt, amik biztos hogy hibátlanok, mert megbízható oldalról származnak és a többi lejátszó lejátssza. Semmit nem volt hajlandó lejásztani, de még csak a könyvtárakat sem lehetett kitallózni.

#2577 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2014. 03. 16. 21:43

Idézet: Raynes - Dátum: 2014. 03. 16. 17:38

Ha még mindig elégedetlenek egyes morci római mellcobor komák, akkor próbálják ki az XMBC-t. Tökéletesen viszi a DVD-ket. Pöccre jó a menü, a felirat, és beletekerni is normálisan lehet. A hw-igénye a VLC-vel egyezik meg, szóval nem kicsi, de kibírható.

Szerk.: külső feliratot nem viszi hozzá, de szerintem azért nem, mert nem tudja összemuxolni a DVD-vel. Ezt nem sok lejátszó fogja tudni.

Nálam is csak kivételesen egyszeri igény volt, mert nem volt megoldható a dvd rippelése.
Nyilván ez lesz a vége, a jó öreg DVD Flick-kel meg összemuxolom.
Aztán mehet vissza dvd formátumba. :cool2:

#2578 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 17. 07:42

Hi

Tudnátok blu-ray lejátszó programot ajánlani?
Kezelje a blu-ray menüt,stb.
Sajnos mpc-hc nem boldogul. :(
Ingyenes program előny. :)
üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#2579 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 17. 09:25

Idézet: szabi - Dátum: 2014. 03. 17. 07:42

Tudnátok blu-ray lejátszó programot ajánlani?
Kezelje a blu-ray menüt,stb.
Sajnos mpc-hc nem boldogul. :(
Ingyenes program előny. :)
üdv
szabi

Erről pont tegnap olvastam. A PowerDVD 13-as tudja. Sajnos menüstől csak ez, meg egy DVD-s program viszi, a többi lejátszó csak menü nélkül.

#2580 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 19. 16:49

Idézet: scaurus - Dátum: 2014. 03. 03. 20:41

A következő a GOM Player.
Az alapértelmezett felülete ennek is elég nyomorék, viszont a feliratot megfelelően kezeli.
Ellenben, ez néma filmként játsza le a dvd-t, a kimenet (audio output) a system default, hangerő a programban majdnem a maximumon, a hangszóró ellenben néma...

Úgy a tökön tele van ezekkel a selejtekkel.

Várom a további ajánlatokat.

Windows Media Player + CCCP
Meg dual audiot is kezel, meg mkvt, meg mindent.

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.