HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 12. 20:58

Idézet: Mnemomic - Dátum: 2004. április 12, hétfő - 20:18

Megnéztem az oldaladat és a problémás fájlokat megnéztem a GSpot-al. Na több kodek is volt a hanghoz rendelve. Volt egy Moonlight Odio nevezetű is ezt letiltottam és jó lett így már rendesen lejátsza.

Nincs ötleted mi tehete ezt fel? Tudom nehéz így megmondani, de hátha hallotál már róla.

Ez az Elecard cég Moonlight kodekjei közé tartozó Directshow filter.

Idézet

It is a fully DirectShow compliant AC-3/MPEG Audio Decoder for any MPEG2 Player or SDK. Moonlight Odio Dekoda can decode AC-3 streams mixdown from 5.1 to 2 channels (Dolby Surround and Stereo) and supports sampling rate 32, 44.1 and 48 kHz. It also currently supports MPEG1 and MPEG2 extension to Lower Sampling Frequencies, as well as the unofficial MPEG 2.5 format. Layer II and Layer III (a.k.a MP3) are fully implemented. The filter is able to detect automatically the type of audio stream (despite its mediatype) and dynamically change the format from AC-3 to MPEG Audio and vice versa.It automatically switches from one format to another and backwards.

Vagyis egy audio dekóder ami az AC3 formátumú hanganyagot visszakódolja 5.1 vagy sztereó hanggá.
Sejtésem szerint különösebb indok nincs rá, hogy fel legyen telepítve (az AC3filter-nél ugyanezt be lehet állítani). Valószínű, hogy az általad említett K-Lite rakta fel, de például a Nimo is fel szokta rakni.

Mindenkinek azt szoktam ajánlani, hogy ne használjon kodekpakkokat, pontosan az ilyen hibajelenségek elkerülése végett.

#242 Felhasználó inaktív   Mnemomic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 21:29

Köszi!

Nem a K-Lite rakta fel mert azt jóval ez után tettem fel épp azért mert ez a hiba keletkezett hátha megoldja.

Előtte meg ilyen codecet nem raktam fel, csak valamilyen program lehetett csak nem tudom melyik.

Az a baj, hogy csak letiltani tudom sehol sem jelenik meg az eszközkezelőben sem szóval nem tudom leszedni.

#243 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 21:38

Idézet: Mnemomic - Dátum: 2004. április 12, hétfő - 22:34

[...]
Az a baj, hogy csak letiltani tudom sehol sem jelenik meg az eszközkezelőben sem szóval nem tudom leszedni.

Drasztikus módszer, de valószínűleg beválik: nézd meg, hogy ez a filter milyen állományhoz kapcsolódik (valamilyen dll, ax, ocx, stb.) és töröld le manuálisan. Azt, hogy mit kell letörölni meg tudod nézni az MMCompView nevű progival (az első lapon megtalálod a linkjét).

#244 Felhasználó inaktív   Mnemomic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 21:45

Igen köszi, az már fennt van nekem azzal tiltottam le. Törlésre gondoltam én is csak gondoltam még utánajárok mi rakhatta fel de nem igazán sikerült-bár gyanakszom a Colin4 demora mintha az rakott volna fel pár kodeket telepítés közben.

#245 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 22:16

Mnemonic: akkor még ne töröld le mielőtt ki nem próbáltad a Colint úgy, hogy letiltottad a kérdéses filtert... ;)

#246 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 07:30

Kaptam jelzést arról, hogy a ZoomPlayer 3.11-hez linkelt magyarosítás nem működik együtt a 3.10 feletti verzókkal (DVDZóna Fórum). Ezért eltávolítottam a kérdéses linkeket és kicseréltem a 3.11-es verziókat a 4.00b2-re.

Szerkesztette: SuMMeR 2004. 04. 13. 07:30 -kor

#247 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 17:04

Kiadták a végleges LAME 3.96-ot (changelog).

Szerk.: Most nézem, hogy az előző hozzászólásomban azt írtam, hogy a 3.11-es magyarítás nem működik együtt a 3.10 feletti ZoomPlayer kiadásokkal. Helyesen 3.30 akart lenni.

Szerkesztette: SuMMeR 2004. 04. 14. 17:07 -kor

#248 Felhasználó inaktív   Mnemomic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 17:16

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2004. április 12, hétfő - 23:21

Mnemonic: akkor még ne töröld le mielőtt ki nem próbáltad a Colint úgy, hogy letiltottad a kérdéses filtert... ;)

Köszi de az már rég nincs fennt :) Letöröltem a fájlt is. Mostmár minden jó :) Érdekes hogy a ffdshow is bekavart a xvid filemekbe-kevesebb fps-el futottak-így azt is leszedtem úgyhogy mostmár minden ok :)

#249 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 17:24

Idézet: Mnemomic - Dátum: 2004. április 14, szerda - 18:21

Köszi de az már rég nincs fennt :) Letöröltem a fájlt is. Mostmár minden jó :) Érdekes hogy a ffdshow is bekavart a xvid filemekbe-kevesebb fps-el futottak-így azt is leszedtem úgyhogy mostmár minden ok :)

Az ffdshow-ra már panaszkodtak néhányan (főleg az új verziókra), mivel én nem használom (bár annak idején kipróbáltam és tetszett), nem igazán tudom, hogy mi lehet a hiba... :think:
De ha nálad most minden jó, akkor kár is ezen már gondolkozni! :D  ;)

#250 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 16:02

Frissült a MyhtTV Filters(0.6.1).
Mivel itt a fórumon nem lesz azonnali a nyitóoldal frissítése, ezért ajánlom böngészésre a DVDZóna fórumán lévő ikertopicokot is:
Média lejátszás programjai, (players, codecs, etc.)

#251 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 16:03

Nekem a következő problémám lenne. Leszedtem egy felvétel a DV kamerámról a Sonic MyDVD progijával. Ugye DV formátumba szedtem, nem MPEG. Régebben gond nélkül lejétszotta a WinXP alap Mediaplayer-e, de most nem ad hangot, csak képet. Próbál csatlakozni a netre, hogy letöltsön vmi, de sikertelenül.
A lejátszó szerint a codec neve: DV Video Decoder.

Honnan tudnám letölteni? Lehet, hogy csak meghibásodott vmelyik fájl és azért nem játsz le a hangot.

előre is köszi.

#252 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 17:15

:think: Ritkán szoktak DV formátumú videót nézegetni az emberek, ezért is nincs a listában. Talán ez segít: Panasonic VFW DV codec

#253 Felhasználó inaktív   halaci 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 16. 18:09

:think: Én is beléptem a lejátszással szívók hosszú sorába. WinXp Hun Sp1, PowerDVD 5, illetőleg a MediaPlayer 9 és a DivX 5.11 lejátszó van fent de se a wmv se az avi fájloknál nem ad képet egyik lejátszó sem, csak hangot. Az XP újratelepítését szeretném elkerülni és bár végig olvastam a topicot, nem találtam erre megoldást. (Az avi-k lejátszásával már más gépemen is voltak gondok, de azt a DivX megoldotta. WMV lejátszási problémám viszont még nem volt és itt sem találtam utalást ilyenre).
Előre is köszönöm a tippeket és elnézést, ha valahol már volt ilyenre válasz, de elnéztem.

#254 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 18:24

Idézet: halaci - Dátum: 2004. április 16, péntek - 19:09

:think: Én is beléptem a lejátszással szívók hosszú sorába. WinXp Hun Sp1, PowerDVD 5, illetőleg a MediaPlayer 9 és a DivX 5.11 lejátszó van fent de se a wmv se az avi fájloknál nem ad képet egyik lejátszó sem, csak hangot. Az XP újratelepítését szeretném elkerülni és bár végig olvastam a topicot, nem találtam erre megoldást. (Az avi-k lejátszásával már más gépemen is voltak gondok, de azt a DivX megoldotta. WMV lejátszási problémám viszont még nem volt és itt sem találtam utalást ilyenre).
Előre is köszönöm a tippeket és elnézést, ha valahol már volt ilyenre válasz, de elnéztem.

Üdvözlet a fórumon!
Jó lenne, ha kipróbálnád a GSpot-ot a kérdéses avikon, valószínűleg megtalálod a hibát (egy kis segítség).
A wmv-re egyelőre nem tudok mit mondani (ha normálisan fel van telepítve a Media Player Series 9, akkor annak mennie kellene :think: ), esetleg nem egy gyenge gépen próbálkozol? Bár attól még menne a lejátszás...

#255 Felhasználó inaktív   halaci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 17. 07:18

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2004. április 16, péntek - 19:24

Üdvözlet a fórumon!
Jó lenne, ha kipróbálnád a GSpot-ot a kérdéses avikon, valószínűleg megtalálod a hibát (egy kis segítség).
A wmv-re egyelőre nem tudok mit mondani (ha normálisan fel van telepítve a Media Player Series 9, akkor annak mennie kellene :think: ), esetleg nem egy gyenge gépen próbálkozol? Bár attól még menne a lejátszás...

Az avi-t (jelen esetben a Stalker fegyverdemót) mindjárt megvizsgálom. A Media Playerrel nem tudom mire jutok. Most teljesen uninstalláltam (az encoder frissítést és a javító pecset is), aztán megkísérlem újra rakni. A Quicktime hibátlanul megy, és a DivX is elindul, de ott csak hang van.

#256 Felhasználó inaktív   halaci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 17. 18:08

Na most már végleg tanácstalan vagyok. Leszedtem mindent (Media Player, DivX) először uninstall-lal aztán még végiggyomláltam a regeditet is. Letöltöttem a netről az MP9 és a DivX telepítőcsomagjait (nehogy véletlenül a régi fájlokat használja újra a rendszer) és install. A MP most megy, de a wmv-k változatlanul csak hanggal, kép nélkül jelennek meg. A DivX pedig feltelepül, de nem másolja be a system32 könyvtárba sem az .ax, sem a .dll fájlt! Mi a fenét lehet ilyenkor csinálni? Az ffdshow-t hogyan tudom hasznáni a lejátszáshoz? Az exe település után csak a beállításokat teszi nekem lehetővé, vagy csak én vagyok nagyon béna? :think:

#257 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 17. 18:32

halaci: Nem volt feltéve régebben valamelyik kodekpakk? Mert azok uninstallálásakor nem fog minden lejönni a gépről és sejtésem szerint ezért nem települ fel rendesen nálad a DivX sem. Az ffdshow önállóan képes dolgozni (mint tulajdonképpen bármelyik kodek - ez nem lejátszóprogram, hanem egy "felület" a fájl és a lejátszóprogram között), a beállításokat nem sok értelme van babrálni alapesetben. Ha az ffdshow-val sem megy a lejátszás, akkor félő, hogy újratelepítés lesz a dologból, esetleg ha be van kapcsolva a rendszervisszaállítás, akkor azzal is tehetsz egy próbát.

#258 Felhasználó inaktív   halaci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 17. 19:10

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2004. április 17, szombat - 19:32

halaci: Nem volt feltéve régebben valamelyik kodekpakk? Mert azok uninstallálásakor nem fog minden lejönni a gépről és sejtésem szerint ezért nem települ fel rendesen nálad a DivX sem. Az ffdshow önállóan képes dolgozni (mint tulajdonképpen bármelyik kodek - ez nem lejátszóprogram, hanem egy "felület" a fájl és a lejátszóprogram között), a beállításokat nem sok értelme van babrálni alapesetben. Ha az ffdshow-val sem megy a lejátszás, akkor félő, hogy újratelepítés lesz a dologból, esetleg ha be van kapcsolva a rendszervisszaállítás, akkor azzal is tehetsz egy próbát.

Megnéztem az "archívumomat" (minden letöltött programot, fájlt egy helyre mentek) és sajnos bingó, találtam egy ace kodek csomagot. Nincs fenn a gépen, tehát biztosan már leszedtem régen, de ezek szerint sajnos nem nyomtalanul. Nagyon láma kérdés, de hogyan tudnám rávenni az avi fájlt, hogy az ffdshow dll-jét használja? A beállításokhoz nem nyúltam.

#259 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 17. 19:31

Nézd meg GSpot-tal, hogy mit akar használni AVI fájlok lejátszásakor (valószínűleg több is lesz), azokat aztán az MMCompView nevű programmal szépen le lehet tiltani az ffdshow kivételével. Ezután talán menni fog, de az igazi akkor is egy újratelepítés lenne... :think:

#260 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 17. 19:41

Idézet: halaci - Dátum: 2004. április 17, szombat - 18:10

Megnéztem az "archívumomat" (minden letöltött programot, fájlt egy helyre mentek) és sajnos bingó, találtam egy ace kodek csomagot. Nincs fenn a gépen, tehát biztosan már leszedtem régen, de ezek szerint sajnos nem nyomtalanul. Nagyon láma kérdés, de hogyan tudnám rávenni az avi fájlt, hogy az ffdshow dll-jét használja? A beállításokhoz nem nyúltam.

Wmv lejátszáshoz (és igy nem kell a MP, megy Mediaplayer Classic-kal vagy Bsplayerrel is akár a wmv lejátszás):

http://msdownload.ne...o.aspx?prid=461

http://www.microsoft.com/downloads/details...&displaylang=en

Nagyon láma kérdés, de hogyan tudnám rávenni az avi fájlt, hogy az ffdshow dll-jét használja?

Tudtommal azt használja, kivéve, ha nem engedélyezed valamelyik kodek helyett a config paneljén.
A start menüben az Ffdshow alatt keresd a configurationt és a Codecs alatt nézd meg, mi mellett van pipa. Az alapbeállitásra nem emlékszem, de nálam Xvid, Divx3, Divx4, MP43 helyett megy, mert a divx5 fenn van (dx5-ös film néha kockásodik az ffdshow-val, legalábbis a régebbi verzióval, meg ugyis dx5-öt használok tv-felvételre). Ha elinditok egy divx5-tel kódolt avit a Bsplayerben, akkor jobbklikk a panelen és a Properties fül alatt a divx decoder filter jelenik meg. Ha viszont engedélyezem az ffdshownak a divx5 lejátszást, akkor ugyanitt ffdshow mpeg-4 video decoder van, tehát ha engedélyezed az ffdshowban az adott kodeket, akkor ő fog dolgozni, függetlenül attól, hogy az a kodek fenn van-e a gépen, vagy nem. Ez benne a jó. :)

Szerkesztette: yogibear 2004. 04. 17. 19:42 -kor

Fizetős WC belső oldalán papírlap:
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.