HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#901 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 23. 10:43

Idézet: Sipi- - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 11:14

DVD lejátszással akadt némi problémám. XPsp2-es gép. Lejátszanám a dvd-t, erre azt mondja nekem, hogy csökkentsem a felbontást vagy a színmélységet, mert így nem bírja lejátszani. Milyen kodek kell hozzá?
Windows Media Playerrel próbáltam lejátszani a filmet (régebben volt már ilyen problémám, akkor próbáltam mindennel lejátszani a filmet, de nem sikerült. Végül felraktam valamit, de nem tudom, hogy mit, amitől "megjavult", lebírtam a dvd-ket játszani).

DVD lejátszáshoz MPEG-2 kodek kell alapesetben, túl sok ingyenes alternatíva nincs ilyen téren (azok valószínűleg a libmpeg2-őn alapulnak), a MS által ajánlott Media Player pluginok között például csak fizetős változatok vannak (klatty).

#902 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 20:36

remélem jó helyen kérdezek. van nekem egy hibás FLAC file-om amit nem játszik le semmi, méretre kb akkora mint a többi, hogy tudnám megszerezni a tartalmát?

#903 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 21:42

Idézet: gbr - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 21:36

remélem jó helyen kérdezek. van nekem egy hibás FLAC file-om amit nem játszik le semmi, méretre kb akkora mint a többi, hogy tudnám megszerezni a tartalmát?

Amennyire tudom, FLAC-hoz nincs repair tool, de majd mások megerősítenek vagy megcáfolnak. Megoldás a fájl újboli megszerzése lesz (letöltés vagy enkódolás), viszont ellenőrizni tudod esetleg, hogy van-e hibája: FLACTester v1.3

#904 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 10:38

szerintetek melyik a leggyorsabb lejátszó program?
és milyen beállításokkal?
Celeron 300ason próbálgatom a MediaPlayerClassic-ot, az MPF-et és a CrystalPlayerFree-t de full screenben mind elég lassú, szaggatós, hangcsúszós
és nem is tudom milyen video beállításokkal lehetne gyorsabb
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

#905 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 10:47

Idézet: mikike - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 11:38

[...]

Gyenge gépekre a Crystal Player-t szokták ajánlani, van néhány sebességjavító módja.

#906 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 11:09

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 11:47

Gyenge gépekre a Crystal Player-t szokták ajánlani, van néhány sebességjavító módja.

csakhogy ekkor 3 módszernél is elcsúszik a hang....
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

#907 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 11:30

Idézet: mikike - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 9:38

Celeron 300ason próbálgatom a MediaPlayerClassic-ot, az MPF-et és a CrystalPlayerFree-t de full screenben mind elég lassú, szaggatós, hangcsúszós
és nem is tudom milyen video beállításokkal lehetne gyorsabb

Hali!

Celeron 300-assal ne várj csodát, az tetű.

Nekem 500-as celeron volt ami már mindent le bírt játszani VLC media playerrel.

A crystal szerintem nem jó lassabb gépre, gyorsabb gépen is be-beakad. Az, hogy kihagy kulcskockákat (10mp) meg kockákat, az nem valami nagy javítás :)

#908 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 13:11

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 12:30

Hali!

Celeron 300-assal ne várj csodát, az tetű.
[...]

Noigen, valamit valamiért. Én sose próbáltam 1GHz-es gépnél kisebben a CP-t, azokon ment normálisan és a kisebb akadások meg is szűntek. Azért 300MHz-es géptől nem kellene elvárni, hogy tökéletesen fussanak rajta a filmek.

#909 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 19:16

mplayert meg lehetne probalni, az tud jo lenni, foleg ha arra az architekturara van forgatva.

meg codec szintjen is meg lehetne fogni a dolgot, ffdshow-t szinten erdemes kigprobalni, nalam feltunoen gyorsabb az xvidnel (mas kerdes, hogy 2.3ghz-es tbrednel ez nem annyira eletbevago)

Szerkesztette: alvaro 2005. 07. 24. 19:17 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#910 Felhasználó inaktív   Gabi82 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 30. 09:35

Sziasztok!

Nekem egy érdekes problémám van, legalábbis nekem az, mert még nem találkoztam eddig ilyesmivel. :)

Pár napja jelentkezett először a probléma: Filmet szerettem volna nézni, nálam tökéletesen működött, de amikor átjelentkeztem a másik felhasználói fiókba, s bekapcsoltam a filmet, akkor itt a monitoron érdekes kékes-szürkés-homályosszerű film fogadott, a tv-n pedig tiszta vörös volt az egész. Windows Media Player lejátszóval próbáltam, majd kipróbáltam egy DIVX lejátszót, aztán a PowerDVD-t, de hiába. Átjelentkeztem utána hozzám, ott tökéletes (!) volt a videó minősége.

Majd tegnap úgy döntöttünk, hogy már amúgyis itt az ideje egy rendszerújratelepítésnek. A probléma nem szűnt meg, csak máshogy jelentkezik. Most már mindkét felhasználói fiókban jelen van. A monitoron ugyan már nem kékes-szürkés-homályos, hanem pl. a fejek tiszta sárgák, olyan csúnyák a színei (kopottak).  TV-n újratelepítés után még nem néztem meg, mert még azt be kell állítani. (-nemsokára megcsinálom azt is-)

Amúgy a videókártya: Geforce FX5600-os. Eddig semmi probléma nem volt. AZ XP rendesen működik, a játékok is. Új (azaz más) codecet nem raktam fel. Egyedül a Win Media Player 10-est... Először erre gyanakodtam, mert ezután lett a másik felhasználói fióknál rossz az egész. De most -újratelepítés után- nincs fent. (eddig sem volt nagyon, csak 1 hete kipróbálás céljából)

Még egy aprócska gond: Ez a videókártya szokott olyat, hogy néha ha átjelentkezek másik fiókba, majd vissza, akkor a már futó msn ablakokban a smiley-k színe csúnya sárga lesz. (nagyon citromsárga, és eldeformált kicsit)...

Valaki tud segíteni? :) Köszönöm előre is.

Még vmi: Egy olan vad ötlet is az eszembe jutott, hogy megmutatom vkinek milen a monitoron a film s ezért lefényképeztem, azaz screenshotot csináltam... a screenshot hibátlan (!)  lett... - jó színekkel-

#911 Felhasználó inaktív   Gabi82 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 30. 10:10

Na most a jobbkatt-tulajdonságok-beállítások alatt a "2.alapértelmezett monitor" 8 bites gyenge színmínőséget mutat, és nem engedi átváltani 32 bitre, ahogy átváltom s alkalmazom, azonnal visszaugrik 8 bitre.

1 jó hír van: a tévén már jó! a monitoron még mindig gyenge :(

#912 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 18:42

Melyik a legjobb lejátszó?
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#913 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 12:00

Idézet: Asker - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 19:42

Hmm... Sokat próbáltam már, mindegyiknek van negatívuma és pozitívuma is.
Mindenesetre a Gabest féle Media Player Classic vagy a BSPlayer elég jók, bár ez utóbbit már egy ideje nem használom.

Az MPlayer szerintem abban jó, hogy szinte mindent lejátszik, de sajnos jelenleg fapados a kezelése, választható nyelvek/feliratok esetén próbálkozni kell, hogy mi a jó beállítás, meg egyébként is a legtöbb adjusztáció csak billentyűzetről érhető el.

#914 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 12:09

Idézet: Asker - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 17:42

Szia!

Tökéletes csak mint fogalom létezik, a valóságban nincs ilyen.

Crystal nem rossz.

#915 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 07:51

Windows Media Player 10-essel (ver. 10.00.00.3802) kapcsolatban kérdeznék egyet! ;)  Mostanában - leginkább újratelepítés után - azt csinálja, hogy ha elindítok benne valamit és nem várom meg a végét, hanem kilépek (ami korábban azt eredményezte, hogy elhallgatott az éppen lejátszott média), nem fejezi be a lejátszást, hanem folytatja (bezárt állapotban :eek: ), amíg véget nem ér a média. Ha véget is ér, és újra elindítom, illetve ha lejátszás közben elindítom, akkor ugye a folyamatban lévő média látszik benne. Magyarul, stop után nem törli a folyamatot. Ez elég zavaró, mert ha pl. valamit meg akarok nyitni másik lejátszóval - bsplayer - akkor eléggé ledöbben a gép, meghát egyébként is zavaró.

Sztetek ez mitől lehet??? :think:
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#916 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 11:11

Idézet: bigsee - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 8:51

[...]
Sztetek ez mitől lehet??? :think:

Hmm... Ilyen problémával még nem találkoztam (olyannal igen, hogy leállításkor a futó taskok között maradt a wmplayer.exe).
Nézegettem neten, többen panaszkodtak, hogy a Media Player 10-el együtt elindul egy wdfmgr.exe is, ami lassíthatja a gépet, egyes esetekben a taskok közt marad. Ez egyébként egy Windows Driver Foundation (WDF) Manager nevű program, elméletileg szervízként aktíválódik. A jelentősége, hogy a jövőben a programok maguktól tölthessenek le drivereket az eszközökhöz, jelenleg nem hiszem, hogy bármi is használná. Le lehet állítani: parancsorba services.msc, itt megkeresni a Windows User Mode Driver Framework szolgáltatást és letíltani. Gond elméletileg nem lesz belőle, nem függ tőle semmilyen másik szolgáltatás sem.
Mondjuk, hogy nálad ez okozza-e a problémát, az kétséges, de egy próbát megér, semmi visszafordíthatalan dolog nem történik.  ;)

#917 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 13:37

Köszi, SuMMer, de nem ez a gond! Mondjuk, amiket írtál erről a szolgáltatásról, nem árt, ha pihen egy kicsit.

A probléma olyasmi, mintha nem frissülne a memória tartalma, vagymi, olyan hülyén hangzik...

szerk.: visszaraktam a 9-est, azzal dettó ua. Viszont a Classic-al megy minden rendesen, bezáráskor elhallgat.

Szerkesztette: bigsee 2005. 08. 07. 14:17 -kor

GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#918 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 16:50

Remélem idevalo a kérdésem...

Winamp5.09-ben miért lehet az hogy egy betett cdnél beolvassa a számcimeket, de azota meg egyszer sem (a cddb honlapon megtaláltam az adott albumot).
Hogyan lehet manuálisan rákerestetni a betett cdre?

Köszike
Adept

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#919 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 18:55

Senki??? :(

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#920 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 19:06

Idézet: Adept - Dátum: 2005. aug. 8., hétfő - 19:55

Senki??? :(

Én már foobart használok, de igazából CD-t nem is tudom hány éve hallgattam egyébként is...
Van Winamp topik, esetleg ott is felteheted a kérdést: klatty.

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.