HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#1261 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 09. 09:37

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 8:37

Ne keverjük a dolgokat ha lehet. Az adatátvitelhez használt nagy tisztaságú optikai szálnak annyi köze van a "hifi" technikában használt mono módusú alkalmankénk plexiből húzott optikai szálhoz, mint Edison morzekészülékjeihez használt drótjának a gigabites UTP kábelekhez, pedig mind a kettő rézdrót :D  :D
Szal a két dolog ég és föld...
Tehát újra a kérdés: Hol lehet, illetve lehet-é egyáltalán valahol venni 4-5 méter hosszú, "hifi"-hez használatos optikai patch kábelt??

Azt érzékeltettem, hogy az optikai átvitel a legfejletteb átviteli mód ma, ezt a kedves felhasználó nem tudta.
Nyilván egy több(10-100) kilométerre más minőségű kábel kell, mint 10 méter áthidalására, de akkor is nagyságrenddel jobb minőségű mint egy koax (réz drót alapú átvitel).

#1262 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 10:42

Hali!
Van egy filmem, ami mkv formátumú és x264-el tömörített. Codecek fent vannak, windows media player meg is nyitja, de Media player classic nem jelenít meg képet. Milyen beállítást kellene megváltoztatnom?
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1263 Felhasználó inaktív   Max Payne 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 11:54

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 11:42

Hali!
Van egy filmem, ami mkv formátumú és x264-el tömörített. Codecek fent vannak, windows media player meg is nyitja, de Media player classic nem jelenít meg képet. Milyen beállítást kellene megváltoztatnom?

Milyen codecek vannak fent pontosan?
Hogyan kérdezzünk okosan...

They come, they fight, they destroy, they corrupt. It always ends the same.

#1264 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 12:02

Idézet: Max Payne - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 12:54

Milyen codecek vannak fent pontosan?

Na közben megoldódott. :)
Úgy láttam, hogy fddshow játszotta le eddig, de én meg azt block-ra állítottam az mpc-ben, ezért nem szerette. Most viszont felraktam a 7-es powerdvd-t, és mpc-ben a powerdvd codec már lejátssza a képet is. Remélem érthető :)
Azért köszi.
szerk.:
Mégsem jó, mert ezzel meg akad a kép :(
Milyen kodek kell akkor? fddshow-t nem szeretem valamiért :)

Szerkesztette: Pietrosz 2006. 05. 09. 12:04 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#1265 Felhasználó inaktív   Max Payne 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 13:36

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 13:02

Na közben megoldódott. :)
Úgy láttam, hogy fddshow játszotta le eddig, de én meg azt block-ra állítottam az mpc-ben, ezért nem szerette. Most viszont felraktam a 7-es powerdvd-t, és mpc-ben a powerdvd codec már lejátssza a képet is. Remélem érthető :)
Azért köszi.
szerk.:
Mégsem jó, mert ezzel meg akad a kép :(
Milyen kodek kell akkor? fddshow-t nem szeretem valamiért :)

Mi a problémád az ffdshow-val? Ezen kívül nem ismerek normális decodert, ami ingyenes.

Mekkora a felbontása, bitrátája a videónak? A64-en akad?

#1266 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 13:50

Idézet: Max Payne - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 14:36

Mi a problémád az ffdshow-val? Ezen kívül nem ismerek normális decodert, ami ingyenes.

Mekkora a felbontása, bitrátája a videónak? A64-en akad?

Komoly bajom nincs vele, csak nem szeretem, hogy mindent le akar játszani. Nálam xvidet az xvid codec, divx-et a divx codec, stb. stb. játszik :D
De most sikerült úgy beállítani az external filtersnél a sorrendet, hogy az fddshow csak x264-es videókat játszik, mert előtte beállítottam az xvid,divx,ac3filter,powerdvd(sima dvdhez) codeceket magasabb prioritásra.

A videó a powerdvd7-es x264 decoderével akadt, fddshow-al már jó.
Ilyen a film:

Idézet

BiTRATE.......: 4295kbps
RESOLUTiON....: 1280x720 (16:9 full frame)             
AUDiO.........: English DTS 5.1 754kbps 
SOURCE........: 1080i

- Where are we going?
- Let's go find out.

#1267 Felhasználó inaktív   Max Payne 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 14:33

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 14:50

Komoly bajom nincs vele, csak nem szeretem, hogy mindent le akar játszani. Nálam xvidet az xvid codec, divx-et a divx codec, stb. stb. játszik :D
De most sikerült úgy beállítani az external filtersnél a sorrendet, hogy az fddshow csak x264-es videókat játszik, mert előtte beállítottam az xvid,divx,ac3filter,powerdvd(sima dvdhez) codeceket magasabb prioritásra.

A videó a powerdvd7-es x264 decoderével akadt, fddshow-al már jó.

Telepítés közben beállíthatod, hogy miket dekódoljon...

Kép

ezt később bármikor módosíthatod:

Kép

Szerintem egyszerűbb, mint MPC-ben a szűrőkkel szórakozni.

Idézet

Ilyen a film:

:cool: :smoker:

#1268 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 15:14

Ja hogy be lehet állítani :D
Nem én raktam fel, hanem valamelyik videoszerkesztő progim magától, és nem kérdezte telepítés közben, hogy mit engedjek neki dekódolni.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1269 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 00:07

Idézet: PaLa - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 12:35

Bár nem értem, minek optika, ha lehet egy digit jellel is dolgozni gépről, egyszerűbb, és ha normális DAC van az erősítőben, akkor szépen is fog szólni... spdifen kinyomod a jelet, és precíz, tiszta hangot kapsz. Ez is lossless, hanem 300, hanem neadjisten 1000 ft-os kábelt veszel (5m).

http://www.hificity.hu/read.php?f=1&i=1126...f=0&hozza_num=4

#1270 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 00:46

Újabb kérdés :D
DRC. Kell vagy nem?
Olvasgattam az AC3 Filter helpjét, de nem lettem sokkal okosabb. 16bit-ről írt, hogy az kevés a nagy dinamika tartományhoz, ezért kell a DRC.
Nekem most úgy van beállítva az AC3 Filter output, hogy 5.1 és 24 bit, mivel Audigy 2-őm van, ami elvileg tud 24 bit-es outputot. Ha úgy akarom hallani a film hangját, ahogy azt a készítők megálmodták, akkor mi a helyes beállítás? :) Kell DRC? Ha igen milyen mértékben?
És az számít, hogy directsound vagy Wave out-ra van állítva az output?

Szerkesztette: Pietrosz 2006. 05. 11. 00:52 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#1271 Felhasználó inaktív   agyurma 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 16. 08:41

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 7:34

Akkor most jöjjön egy újabb kérdés.
CANON fényképezőgéppel készült .avi állományokat milyen kódekkel lehet megnyitni szerkesztés / átkonvertálás céljából?

Azt hiszem MJPEG-ben tömörít a Canon.

#1272 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 09:30

Idézet: agyurma - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 8:41

Azt hiszem MJPEG-ben tömörít a Canon.

MJPEG?  :think:
Nem rossz 5let.
Hazamegyek megpróbálom.
Bár most az egyik kolléga küszködik a dologgal, de nekem sem ment annó. Bár most fenn van a Morgan cuccos a gépen, lehet hogy ezzel már menne?? :think:
Ha lesz időm este kipróbálom..

#1273 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 09:57

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 8:30

MJPEG?  :think:
Nem rossz 5let.
Hazamegyek megpróbálom.
Bár most az egyik kolléga küszködik a dologgal, de nekem sem ment annó. Bár most fenn van a Morgan cuccos a gépen, lehet hogy ezzel már menne?? :think:
Ha lesz időm este kipróbálom..

Az én fényképezőm mjpeg-be tömörít. Quicktime annó kínlódott vele, egy sima picvideó mjpeg codec-el viszont simán megy bármilyen lejátszóból. Sajnos a nérót telepítés után át kell programozni mert megeszi ezt a kodeket.

#1274 Felhasználó inaktív   raveron 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 10:33

sziasztok azt irta valaki hogy júniusban jelenik meg a mediaplayer 11. hát itt már le is töltheted.tökéletes: 

http://soft-best.net/en/detail/microsoft_w...edia_player_11/ ;)

#1275 Felhasználó inaktív   agyurma 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 11:05

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 10:57

Az én fényképezőm mjpeg-be tömörít. Quicktime annó kínlódott vele, egy sima picvideó mjpeg codec-el viszont simán megy bármilyen lejátszóból. Sajnos a nérót telepítés után át kell programozni mert megeszi ezt a kodeket.

Jól emlékeztem. Canon.hu-ról az egyik régi gép leírásában ez szerepel: "Videók: AVI [Motion JPEG + WAVE (monó)"
Én Morgan MJPEG kodek segítségével szerkesztettem és aztán írtam DVD-re a videókat.

Szerkesztette: agyurma 2006. 05. 16. 11:07 -kor

#1276 Felhasználó inaktív   #PeTeY# 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 06:53

Jó reggelt!
Lenne egy kis problémám lejátszókkal. A gondom az, hogy olyan lejátszót keresek, amiben lehet világosítani, mert már elég régi a monitorom és filmeknél már túl sötét. Máshol is, de ott nem igazán zavar. Több esélyes is volt, de sorra elbuktak.
Crystal Player 1.85: Régóta ezt használom, és szerintem a legjobbak között van, a világosítás is remek, viszont 10 filmből 3-4 esetben csak egy zöld kép van és a bal alsó sarokban megjelenik a speed trouble felirat és a másfélórás avit 20 perc alatt végig pörgeti. Kodekek, amit használok, divx, xvid, ogg vorbis, ac3 filter, vobsub (feliratok buherálásához). GSpot szerint rajta van a gépen az a kodek, ami kéne a filmhez és mégsem játsza le rendesen. 1.85 le, 1.97 fel a probléma ugyanaz. Kipróbáltam még az ffdshow-t, de semmi változást nem hozott. Másik probléma még a Crystal Playerrel, hogy nem játszik le alapból dvd-t, mkv és mov fájlokat. Kodekekkel kisérletezni nem szeretek és most untam meg, hogy 2-3 lejátszó legyen a gépen, ha mindent le akarok játszani.

Media Player Classic: 6.4.8.4-et használtam utoljára (asszem). Világosítás rendben, dvd-t lejátszik, mov-ot már nem. Ezt váltotta a Crystal Player, mert 10-15 perc filmnézés után folyton megfagyott. Akkor kipróbáltam mindent: korábbi verziók, win reinstall, kodekek, stb. A probléma nem oldódott meg, úgyhogy mennie kellett. Most kipróbáltam a legújabbat (6.4.9.0) és megdöbbenve láttam, hogy nincs benne a beállításokban a mpeg decoder, ahol állítani lehetett a fényerőn, kontraszton, stb. Felraktam még a 6.4.8.2-t (ez volt még meg), de ugyanúgy lefagyott, mint korábban. Azt a fájt, amivel a Crystal nem bírkózott meg az MPC gond nélkül vitte.

VLC Player: Na, ez lenne az etalon. Lejátszik mindent, ami nekem kell (dvd, mkv, mov, gyakori fáljtípusok), még azt is amit a Crystal nem, beépített kodekjei vannak, lehet világosítani. Érzésre ez hozza ki a legtöbbet az alaplapi soundstorm hangchipből. Szóval nagyon f.sza lenne, de a feliratkezelése az kétségbeejtő (vagy csak én vagyok nagyon béna). Bármit állítok, alapból nem nyitja meg a feliratokat, folyton tiltva van bármit csinálok. Ha úgy nyitom meg a filmet, hogy bejelölöm mellé a feliratot is, akkor kb 10 percig nyomja is a feliratot, de aztán letűnik és az egész film alatt csak néhányszor tűnik fel újra 1-2 mondatra. Kipróbáltam 0.8.2-től 0.8.5-ig, de mind ugyanezt csinálja. Olvasgattam a hivatalos oldalon a fórumot és sokaknak volt ez a problémája, de megoldást ott sem találtam rá.

Szóval a segítségeteket kérem a problémák megoldásához (MPC világosítás, VLC felirat), annak fényében, hogy ha nem muszály nem telepítenék fel kodekeket ill. csak 1 videólejátszót szeretnék a gépemre. Esetleg más lejátszókra is nyitott vagyok, ha freeware. Mondták nekem a mplyer-t is, hogy beépített kodekjei miatt (is) nagyon jó lejátszó, de többet nem tudok róla. Éjjel 2-kor már nem volt kedvem leszedni, hogy kipróbáljam, de ha azt mondjátok, hogy minden problémámra megoldás (kodekek nélkül lejátszik minden létező médiatípust a dvd-től a mov-ig, jól kezeli a feliratot, lehet állítani a fényerőt, kontrasztot, stb), akkor felteszem.

Köszönöm előre is és bocs, ha nagyon hoszzú voltam.

#1277 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 07:57

Idézet: #PeTeY# - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 5:53

Jó reggelt!
Lenne egy kis problémám lejátszókkal. A gondom az, hogy olyan lejátszót keresek, amiben lehet világosítani (...) stb.

Szia,

A Crystal Playert magam is használom, mint mindegyiknek ennek is vannak bajai, de nem olyanok, mint amiket elmondtál.

A "speed trouble" azt jelenti, hogy nem bírja megfelelő sebességgel lejátszani a filmet ezért belassul.
Biztos hogy a géped megfelelő teljesítményű a filmek lejátszásához? XP-t használsz? Ha előttit, akkor pl a lemez DMA-ját manuálisan kell beállítanod. Lejátszás alatt fut más program? Pl fájlcserélő?
Nem állítottál be túl sok minőségi kapcsolót a lejátszóban, és úgyszintén az aktulis codec-ben?
Nem fogok 200 oldalt írni, ez csak pár ami eszembe jut így hirtelen.
wmv az egy sépci ms dolog, az sok lejátszónak nem kenyere, a crystal-nak se, azzal bármi előfordulhat.
mov az ritka, én nem  találkozom vele.

Crystal 10 filmből 10-et lejátszik megnyugodhatsz.

Én inkább azt ajánlom neked, hogy keress egy tv szerelő ismerőst, aki szétszedéssel és összerakással együtt (!)  két perc alatt teker neked a 3 potméter egyikén, és olyan világos lesz amilyet csak akarsz. Ráadásul ez a világosítás nem torz világosítás lesz, mint amit elérhetsz a lejátszókból.

Mivel elég nagy feszültségek vannak a monitor/tv belsejében te magad ne próbáld meg se szétszedni, se állítani, szüleidnek nem túl nagy öröm lenne szénné égve találni téged.

Monitor egyébként filmekre kevéssé alkalmas, mert túl éles, tv-vel jobban járnál, mégpedig hagyományos csövessel.

#1278 Felhasználó inaktív   #PeTeY# 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 08:16

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 8:57

Szia,

A Crystal Playert magam is használom, mint mindegyiknek ennek is vannak bajai, de nem olyanok, mint (...) stb

Hali!
Kösz a gyors választ.
Crystal Playert elég jól ismerem ahhoz, hogy tudjam, mi a speed trouble. A gépem biztos, hogy elég a lejátszáshoz, már csak azért is, mert más lejátszók gond nélkül lejátszák ugyanazt a fájlt. Ezért is gondolom, hogy a Crystal hibája az amit írtam, de úgy néz ki, hogy egyedi. Minőségi beállításokkal nem játszottam, csak 1-2 dolgot állítottam át anno.
A tv szerelős tippet köszönöm, megpróbálkozom vele. :respect:
A vlc-s gondomban nem tudnál segíteni véletlenül? Vagy mivel bírhatom rá a Crystal playert, hogy minden általam használt médiatípussal képes legyen megbírkózni (mkv, mov, dvd...)

#1279 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 09:32

Hali!

Idézet: #PeTeY# - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 7:16

Hali!
Kösz a gyors választ.
Crystal Playert elég jól ismerem ahhoz, hogy tudjam, mi a speed trouble. A gépem biztos, hogy elég a lejátszáshoz, már csak azért is, mert más lejátszók gond nélkül lejátszák ugyanazt a fájlt. Ezért is gondolom, hogy a Crystal hibája az amit írtam, de úgy néz ki, hogy egyedi. Minőségi beállításokkal nem játszottam, csak 1-2 dolgot állítottam át anno.

Elhiszem hogy tudod mi az a speed trouble, de értsd meg hogy ezt valami okozza, ha a géped erős. Egyetlen minőségjavító funkció is megfektetheti a gépet. Más lejátszó? VLC-hez ne hasonlítsd :)

Idézet: #PeTeY# - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 7:16

A vlc-s gondomban nem tudnál segíteni véletlenül? Vagy mivel bírhatom rá a Crystal playert, hogy minden általam használt médiatípussal képes legyen megbírkózni (mkv, mov, dvd...)

VLC gondodra nem, a saját fórumában sem tudtak, valószínű majd javítják.
mkv fájllal még nem találkoztam, gondolom ha valamennyire elterjed akkor a crystal is lejátssza majd.
mov, ha az fényképező mjpeg mov, akkor ld fentebb, ha nem akkor vársz amíg tudni fogja.
dvd-re dvd lejátszó :)

#1280 Felhasználó inaktív   #PeTeY# 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 09:59

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 10:32

Hali!

Elhiszem hogy tudod mi az a speed trouble, de értsd meg hogy ezt valami okozza, (...)

Na pont ezt szeretném lekerülni, hogy minden egyes fáljtípust mással kelljen lejátszani. :)
Amúgy mkv és mov is elég régen van szerintem. Az mkv, az azt hiszem matroska video (bár lehet tévedek) és leggyakrabban anime-knél találkozom vele (kb. minden második ilyen formátumban van), a mov pedig trailereknél gyakori.

Én értem, hogy valami okozza a speed trouble-t, de mi? :)
Vegyünk egy példát, hogy tiszta legyen. Be van állítva ugye a Crystal Player úgy, ahogy nekem megfelelő. Van egy sorozat (Lost :rolleyes: ) és annak 2 egymást követő epizódja. Nézem a 15. részt, nincs semmi gond, minden frankó. 45 perc múlva vége a résznek, indítom a következőt, aminél ugye zöld képernyő és speed trouble fogad. Semmi nem lett állítva sem a gépen, sem a Crystal Playerben közben. GSpot szerint a 2 rész ugyanazzal, ugyanugy van kódolva (XVid). Megfogadva tanácsod nem hasonlítok VLC Playerhez ;) , de a MPC, WMP, BSPlayer, Zoom Player is gond nélkül viszi a 2 fáljt.

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.