HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#1501 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 11. 27. 00:13

ffdshow-t. :D
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1502 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 27. 10:59

Idézet: avman - Dátum: 2006. nov. 27., hétfő - 0:13

ffdshow-t. :D

csak ez az egy kell?? nem semmi! thnx! :)

akkor más nem is kell a lejátszáshoz? zsír!  :cool:

UI: tényleg benne van szinte minden codec:

"FFDSHOW is a DirectShow decoding filter for decompressing DivX, XviD, WMV, MPEG-1 and MPEG-2 movies. It uses libavcodec from ffmpeg project for video decompression, postprocessing code from mplayer to enhance visual quality of low bitrate movies, and is based on original DirectShow filter from XviD, which is GPL'ed educational implementation of MPEG4 encoder."

de ugye attól még kellhet hozzá az AC3 Filter?

Szerkesztette: Blackdeath 2006. 11. 27. 11:01 -kor

gigabyte ga-p55-us3l, intel core i5-750 + ac freezer 7 pro rev.2, apacer 4096mb (2*2gb) ddr3 golden cover 1333mhz kit, wdc blue 320 + 640gb, powercolor hd5850 1gb gddr5, sb audigy2 zs, tp-link tl-wn651g, nec ad-7203a, aerocool s9 pro + ac af12025l fan + corsair cx400w, 17" samsung syncmaster 730bf, win7 ultimate x64

#1503 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 27. 14:37

ez tokjo build belole:  http://ffdshow.faireal.net/#ffdshow

Ez is tud AC3-mat megszolaltani, meg me'g sok mast is. Itt meg le van irva, hogy mit is tud:

http://en.wikipedia.org/wiki/Ffdshow

#1504 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 11. 27. 15:40

nekem már fent volt mikor telepítettem, de össze nem vesztek. De dvd lejátszáskor mpc alatt ellenben már nem látom mostanában az ikonját, csak az ffdshowaudio ikont.
Érdemes képnél bekapcsolni a postprocessinget + ha kimegy a jel tv-re, projira resize-nál a natív felbontást megadni, mondjuk lanczos beállítással. meg van kismillió kütyü, filter, szűrő amivel meg lehet pakolni. Ízrések és vogonok kérdése, h ki mihez mit kapcsol be. Persze h264 alatt már vas is kell a bekapcsolt szűrőknél alá.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1505 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 29. 11:39

A radió oldalán le szeretném játszani a múlt heti adást, de azt írja a gép, hogy nincs rtsp protokol. Mit lehet ilyenkor csinálni? Ha jól tudom, akkor ez a real-hez tartozik, van a gépen real player, az online stream-ek jönnek is rendesen.

#1506 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 29. 15:17

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. nov. 29., szerda - 11:39

A radió oldalán le szeretném játszani a múlt heti adást, de azt írja a gép, hogy nincs rtsp protokol. Mit lehet ilyenkor csinálni? Ha jól tudom, akkor ez a real-hez tartozik, van a gépen real player, az online stream-ek jönnek is rendesen.

Én ugyan tulajdonképpen sose nézek/hallgatok real médiát online, de próbaképpen feltettem a Real Alternative 1.51-et (Firefox 2.0 alatt), és a kérdéses honlapon ha a linkekre kattintok, akkor behozza a Media Player Classic-ot és elkezdi a lejátszást.

#1507 Felhasználó inaktív   luckystar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 29. 16:01

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. nov. 29., szerda - 11:39

Amennyiben a Magyar Rádióra gondolsz (Kossuth, Petőfi, Bartók), Legfelül MP3-tár gomb is található.

#1508 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 29. 18:41

Idézet: qqcs - Dátum: 2006. nov. 25., szombat - 19:45

A WMP 11 a directvobsubbal ujabban nem jatszik le bizonyosos avikat ha van felirat is hozza. ugyanezeket lejatszik ha atnevezem a felirat filet. Ujrainstallatam mindkettot.
Van valami otlet?
Koszi

Semmi otlet?

#1509 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 29. 18:55

Idézet: qqcs - Dátum: 2006. nov. 25., szombat - 19:45

A WMP 11 a directvobsubbal ujabban nem jatszik le bizonyosos avikat ha van felirat is hozza. ugyanezeket lejatszik ha atnevezem a felirat filet. Ujrainstallatam mindkettot.
Van valami otlet?
Koszi

Ha ilyen érthetetlen zagyvaságot írsz ne csodálkozz ha nem kapsz választ.

Van valami felirat file ami nem jó, de ha átnevezed (mire?) akkor jó. Most akkor mi van?

#1510 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 29. 22:38

Idézet: luckystar - Dátum: 2006. nov. 29., szerda - 16:01

Amennyiben a Magyar Rádióra gondolsz (Kossuth, Petőfi, Bartók), Legfelül MP3-tár gomb is található.

Érdekes, mert ha itt nyomok rá, akkor rendesen megnyílik a Real player és lejátsza.
Már csak az a kérdés, hogy a "rtsp" van a link elején, akkor miért nem nyitja meg.

#1511 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 29. 22:39

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2006. nov. 29., szerda - 15:17

Én ugyan tulajdonképpen sose nézek/hallgatok real médiát online, de próbaképpen feltettem a Real Alternative 1.51-et (Firefox 2.0 alatt), és a kérdéses honlapon ha a linkekre kattintok, akkor behozza a Media Player Classic-ot és elkezdi a lejátszást.

Nekem a firefox se nyitja meg rendesen, azt írja, hogy ez az .rtsp protokolnincs semmilyen programhoz se fűzve.

Szerkesztette: Lipton 2006. 11. 29. 22:41 -kor

#1512 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 20:42

Idézet: Luftwaffe - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 14:00

Akkor nevezd at mp4-re :)

Ha nem akarsz kodekekkel vacakolni, akkor VideoLan  :cool:  http://www.videolan.org

Ha szeretsz kodekekkel vacakolni, akkor:
- mp4 splitter: Haali Media Splitter
- h.264 dekoder: FFDshow
- AAC dekoder: CoreAAC decoder

A következő lenne a problémám (ismét :( ): egy sorozatot fordítok, ami ilyen mp4 formátumban jutott el hozzám (.x264 ez van a fájlnévben). Lefordítottam az első részét, szeretném összenézni a filmmel, de semmi se jeleníti meg a feliratot (szabvány srt). Próbáltam VLC-vel, nem ment. Aztán visszatértem a sima Media Playeremhez, feltettem a linkelt kodekeket (ffdshow, haali nemtommi és coreAAC). Az hagyján, hogy fájl indításakor kapok vagy 5 hibaüzenetet (error in VSfilter line 1295), de még mindig nem jelenik meg a felirat :(
Van esetleg vmi ötletetek erre? Nincs vmi egyszerű kis kodek mp4 kép/hangra, nem ilyen mindent tudó ffdshow? És akkor a 2.23-as Vobsub is folytathatná a feliratozást.

Szerkesztette: Orgi 2006. 12. 03. 20:53 -kor

#1513 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 22:08

Felejtse mar el mindenki ezt az ezer eves 2.23-as VobSubot... Ott a 2.37-es VSFilter:

http://cccp-project....?title=VSFilter
http://asa.diac24.ne...ex.php/VSFilter
http://en.wikipedia.org/wiki/VSFilter

Szerkesztette: blash 2006. 12. 03. 22:11 -kor

#1514 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 22:46

Oké, feltettem. Még felirat is lett (bár szerintem attól, hogy az ffdshowban is találtam feliratra vonatkozó opciót és engedélyeztem). Viszont ez az "error in line 1295" VSfilterre hivatkozva megmaradt :)

#1515 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 22:53

Talan mutasd meg a felirat 1295. sorat vagy magat az egeszet...

#1516 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 23:12

Eh, nem gondoltam, hogy ez ilyen intelligens program. Azt hittem benne van a hiba, eszembe se jutott, hogy átvizsgálja a feliratot :)

#1517 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 05. 21:24

Sziasztok! Jó rég írtam ebbe a topicba. :)
Mostanság ütötte fel a fejét egy kis gond a videólejátszásomban. A HD avik hangja szaggat, a kép viszont folyamatos. 0.7-es AC3 codecet használok, ami eddig tökéletes volt. Lehet, hogy a HD-val nem bírkózik meg rendesen?
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#1518 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 05. 23:24

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. nov. 29., szerda - 17:55

Ha ilyen érthetetlen zagyvaságot írsz ne csodálkozz ha nem kapsz választ.

Van valami felirat file ami nem jó, de ha átnevezed (mire?) akkor jó. Most akkor mi van?

ha egyforma a file nev tehat automatikusan feliratoznia kene akkor lefagy ha kulonbozo a file nev vagy ha nincs ott felirat akkor lejatsza

#1519 Felhasználó inaktív   ovula 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 08. 11:23

Valaki használja a hangkártyán a digit kimenetet? Milyen lejástzó, vagy milyen beállítás kell ahhoz, hogy az összes csatornát kiküldje az erősítőre? PCM-re van állítva a hangkártya (SB Live!, illetve Fortissimo 4). Egyik sem adja ki csak a sztereót, próbáltam BsPlayer-rel, MediaPlayer Classic-kal, WinDVD-vel, de semmi...
Ötlet?

#1520 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 11:49

Idézet: qqcs - Dátum: 2006. dec. 5., kedd - 22:24

ha egyforma a file nev tehat automatikusan feliratoznia kene akkor lefagy ha kulonbozo a file nev vagy ha nincs ott felirat akkor lejatsza

Uninstalláld az összes eddig felrakott videólejátszót/felirat filtert, és tegyél fel olyan lejátszót, ami alapból kezeli a feliratokat, pl crystal player...

Tudom, ettől a wmp nem gyógyul meg, de nem is a wmp hibája ez, hanem a megzápult directshow feliratozónak, aminek a teljes kiirtása ha az uninstall nem oldja meg, registry turkálással (törlésekkel) lehetséges.

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.