HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#1661 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 09. 21:58

Idézet: blash - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 13:20

Melyik oldalon? Peldaul youtube? Mert arra peldaul ez lehet megoldas:

http://1024k.de/book...okmarklets.html

nem, ez magyar oldal. :)

link

Kösz, majd megnézem amit linkeltél, csak épp most közbejött egy egy-két hetes elfoglaltság...

#1662 Felhasználó inaktív   harman 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 10. 11:30

Sziasztok nem tudja valaki, hogy létezik olyan program, amivel videókat tudok átkonvertálni WMV formátumba, van egy-két HD filmem a számítógépemen és az X360 média centere viszont nem játszza le, ezeket szeretném átkonvertálni ( pl,King.Kong.2005.720p.HDTV.x264.Dual-CLTHD.mkv)lehetséges hogy ezt áttudom konvertálni WMV-HD ba,vagy totál reménytelen a dolog
Előre is kösz a segítséget.
CM Stacker ház//Chieftec 480w//Asus A8N-SLI//AMD A 64 3200+939//2X512 mb 3200/400 ddr kingston//MSI Geforce 6600GT//Pio 108-as DVD//Toshiba DVD-rom//Samsung 160gb //WD Raptor 74gb//AerogateII//Aerocool cool-panel

#1663 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 15:17

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 21:58

nem, ez magyar oldal. :)

link

Kösz, majd megnézem amit linkeltél, csak épp most közbejött egy egy-két hetes elfoglaltság...

Ha innen ezt a wmv-t akarod lementeni, akkor itt a link:  stream.tv2.hu/video/mokka/mokka_0714_4.wmv (mplayerrel tudtam streamelve nezni).

#1664 Felhasználó inaktív   kgl 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 13. 11:56

www.Youtube.com, nem szól a gépemen. Meg ha jól figyeltem meg realplayert használó file-okkal van csak ez a problémám. Win Media Player 10-esem van. Azt hittem codec, de nem annak tűnik mivel már szinte mindet kipróbáltam. Milyen progit kéne telepítenem, volt már valakinek hasonló gondja? Ezen kívül minden szól, semmi gond

#1665 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 17:12

Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy mi szükségeltetik ahhoz, hogy egy HD videó rendesen menjen PC-nken? TS és wmv kiterjesztésű filmekről lenne szó (egyelőre leglábbis nekem ilyen van). Valami különleges codec is kell vagy csak egy combos konfig (az enyémen valamiért szaggat az 1080p-s)?
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#1666 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 03. 17. 23:46

elméletileg h kellene lejátszani h.264-es hd cuccot vga hardveres gyorsítással? adott egy 6600gt (a support oldalon azt írja h megy alatta), leszedtem a trial purevideo-t, feltettem a 91.31-est, de csak mpeg2-höz rendeli hozzá. kell még vmi kodeket felpakolnom (ffdshowt használok), és/vagy a vga-n kell beállítanom vmit? hogyan kellene konfigolnom? vagy lehet mégsincs hardveres gyorsítás?
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1667 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 01:40

Üdv!
Miért jelenik meg az ffdshow ikonja játék közben? CS közben vettem észre. az audio decoder része fut. Miért? :think:
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1668 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 14:25

Tud valaki olyan mediaplayert vista alá, amihez nem kellenek külső kodekek?
Ha kodekeket telepítek fel, mindig agyonvágom a rendszert.
Meg ha bármilyen codecet felteszek, utána nem játssza le a 16:9-es 1440*1080-as hdv mpeg2 videót hanem csak rossz aspect-el ill. interlacesen.
A VLC-t már próbáltam, de az pl. nem tudja kinyomni az ac3-at spdif-be, illetve ha előretekerek, elmegy akép.

#1669 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 18:16

Idézet: krisz123 - Dátum: 2007. márc. 21., szerda - 14:25

Tud valaki olyan mediaplayert vista alá, amihez nem kellenek külső kodekek?
Ha kodekeket telepítek fel, mindig agyonvágom a rendszert.
Meg ha bármilyen codecet felteszek, utána nem játssza le a 16:9-es 1440*1080-as hdv mpeg2 videót hanem csak rossz aspect-el ill. interlacesen.
A VLC-t már próbáltam, de az pl. nem tudja kinyomni az ac3-at spdif-be, illetve ha előretekerek, elmegy akép.

Nincs vistám mert minek. De nem sok player van ami megy kodekek nélkül. Mplayer, THE KMPlayer, VLC  jut eszembe. (ezek xp-n mennek). Egyik sem visz mindent ( tipikusan a realt és quicktimeot nem szokták szeretni).

#1670 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 19:23

Köszi a választ.

Azt hogyan lehet megcsinálni high quality módban (overlay nélkül), hogy a teljes képernyőn játsszon le a 2. megjelenítőn vagy tv-n a vlc, vagy valamelyik másik lejátszó?

Pontosítok: vista alatt hogy lehet megcsinálni, hogy ha lejátszok egy filmet, az akkor a videókártya hdtv kimenetén menjen ki, ne pedig az elsődleges monitoron?

Szerkesztette: krisz123 2007. 03. 21. 19:29 -kor

#1671 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 14:00

Idézet: krisz123 - Dátum: 2007. márc. 21., szerda - 20:23

Azt hogyan lehet megcsinálni high quality módban (overlay nélkül), hogy a teljes képernyőn játsszon le a 2. megjelenítőn vagy tv-n a vlc, vagy valamelyik másik lejátszó?

Pontosítok: vista alatt hogy lehet megcsinálni, hogy ha lejátszok egy filmet, az akkor a videókártya hdtv kimenetén menjen ki, ne pedig az elsődleges monitoron?

High quality mod = WMR9 (Windows Media Renderer 9)

Zoom Player 5 pl. ki tudja nyomni fullscreenben arra a monitorra, amelyikre akarod.

Options -> System -> FullScreen/Zoom to Monitor: 2 (ha 1 a monitor, 2 a TV)

Renderernek pedig a WMR9-et kell beallitani.

Options -> Playback -> Video -> Video Renderer: VMR9 Windowless

Szerkesztette: Luftwaffe 2007. 03. 22. 14:04 -kor

May the bastard rest in pieces ;)

#1672 Felhasználó inaktív   bmw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 20:50

Sziasztok!

Ahhoz kernek egy kis helpet, hogy ha  mp3 zenet szeretnek vagni,(pl az elejebol meg a vegebol)
ezt milyen progival lehet meg tenni?

Koszike
"A legszebb dolog az életben, maga az élet!"

Abit AN8 Ultra, AMD Athlon64 3500+ Venice, 2x512 Mb Kingston 400 Mhz,Gigabybte 7300GS passziv  vga,  120GB IBM/Hitachi vinyo, LG 4120b DVD iro, 19" Samsung SyncMaster 193P+ TFT, Terratec 400 TV Tuner, 420W Chieftec...

#1673 Felhasználó inaktív   warynski 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 16:05

Egy imerősömnek telepítettem újra az XP-ét és a következő problémám van. Az addig jól működő DVD író nem játszik le DVD filmeket. A gépen MPlayer 10-es van, és egy régebbi 4.0-ás Power DVD. Ezenkívül telepítve van DivX 6.0 kodek. Ugyanezek vannak az én gépemen is, és probléma mentesen működik a DVD lejátszás.
A tünet a következő: berakom a DVD filmet, lassan felpörög a lejátszó, kiválasztom, hogy mondjuk a Power DVD játssza le és akkor szinte megáll a lemez, majd lassan szaggatva elkezdi csak a hangot lejátszani. Ha a Media Player 10-el próbálom ugyanezt produkálja.
Felraktam a Power DVD 6.0 trial verziót, akkor pedig ahogy elindulna a lejátszás, elsötétedik a monitor, és újraindul a gép.
Még annyit, hogy a WinAmp is telepítve van a gépen, nem tudom, az rak-e fel valami kodeket.

Ilyen problémával még soha nem találkoztam, nem szoktam kodek packokat telepíteni, csak annyit, amit fent leírtam.
Ha van segítség, előre is kösz!
Üdv Warynski

#1674 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 16:41

Idézet: warynski - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 16:05

Egy imerősömnek telepítettem újra az XP-ét és a következő problémám van. Az addig jól működő DVD író nem játszik le DVD filmeket. A gépen MPlayer 10-es van, és egy régebbi 4.0-ás Power DVD. Ezenkívül telepítve van DivX 6.0 kodek. Ugyanezek vannak az én gépemen is, és probléma mentesen működik a DVD lejátszás.
A tünet a következő: berakom a DVD filmet, lassan felpörög a lejátszó, kiválasztom, hogy mondjuk a Power DVD játssza le és akkor szinte megáll a lemez, majd lassan szaggatva elkezdi csak a hangot lejátszani. Ha a Media Player 10-el próbálom ugyanezt produkálja.
Felraktam a Power DVD 6.0 trial verziót, akkor pedig ahogy elindulna a lejátszás, elsötétedik a monitor, és újraindul a gép.
Még annyit, hogy a WinAmp is telepítve van a gépen, nem tudom, az rak-e fel valami kodeket.

Ilyen problémával még soha nem találkoztam, nem szoktam kodek packokat telepíteni, csak annyit, amit fent leírtam.
Ha van segítség, előre is kösz!

Ha ujraindulások meg ilyenek vannak próbáld meg újrarakni a  drivereket (videókártya hangkártya alaplap stb.), esetleg a codeceket is. És nézd meg olyan lejátszókkal is mint a KMPlayer, a VLC és az mplayer

#1675 Felhasználó inaktív   coolrob 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 31. 16:03

Sziasztok!
Hátha tud vki segíteni nekem mert már idegbajt kapok :(
Minden jól ment régebben most meg van néhány film  illetve netes video amit nem tudok megnézni mert 2-3 szinba megy.. zöld, kék , rózsaszín kb. De a sopcast (internes tv nézö progi) is  ezeket a tüneteket produkálja. a video ami amugy igy megy az wmv formátumú. Codec eket eltávolitottam kiprobáltam sok másikat mindel ez van :( mi lehet a gond nem tud vki segiteni?
üdv:coolrob

#1676 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 31. 16:55

Vga drivereben kapcsold ki a wmv hardveres gyorsitast vagy be...

#1677 Felhasználó inaktív   coolrob 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 31. 16:57

Idézet: blash - Dátum: 2007. márc. 31., szombat - 17:55

ÉS ezt hol kell kikapcsolni?
Ati x800 am van most de a jo öreg control panel már nincs hozzá csa vmi control center amit ha felraktam csak hibaüiket küldött igy most nincs is fent :D

#1678 Felhasználó inaktív   coolrob 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 31. 22:52

Idézet: blash - Dátum: 2007. márc. 31., szombat - 17:55

megtaláltam. Mediaplayerben kellett a teljesítmény fülön kikapcsolni :)
mostmár jó minden köszi szépen.
üdv:coolrob

#1679 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 10:52

Kaptam par dts formatumu zenei albumot, viszont wav kiterjesztessel. (wav fejlec is van az elejen)

Ha siman ranyitok egy media player classic-ot, akkor csak sistergest hallok, ahelyett, hogy dekodolna az Audigy drivere.
Ha atnevezem ac3-ra, akkor sem dekodolja.
Rendes, wav fejlec nelkuli ac3-akon pedig mukodik.

PowerDVD-vel probalkozva is csak sistereg.

Ha kitolom a Dolby Digitalra meretezett hazimozira (AC3 <=640kbps), annak meg tul sok a dts altal hasznalt bitrata, azert nem dekodolja :(

Mivel birom en ezt lejatszani?

Szerkesztette: nyunyu 2007. 04. 17. 11:31 -kor

#1680 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 14:05

foobar2000+foo_dts plugin lejatsza :)

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első