HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#2361 Felhasználó inaktív   Ironjesus 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 11. 23:19

Sziasztok régi problémám újfent aktuális és az lenne hogy a full hd filmek egy kicsit "döcögnek a gépen" ez azt jelenti hogy apró akadások figyelhetők meg a film lejátszása közben. A gépem 4200+ 2,2Ghz ram 2x1gb 800 vga HD4850 512,WD Caviar Blue 320Gb, régebben 80-as vinyóm volt azt hittem az volt a baj de most is akadnak a full hd filmek ami kb 45Gb, media player classic legfrissebb.
Nagyon idegesítő jelenség! A gyors választ és a segítséget nagyon megköszönném!

#2362 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 14. 07:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Ironjesus - Dátum: 2010. 06. 11. 23:19

Sziasztok régi problémám újfent aktuális és az lenne hogy a full hd filmek egy kicsit "döcögnek a gépen" ez azt jelenti hogy apró akadások figyelhetők meg a film lejátszása közben. A gépem 4200+ 2,2Ghz ram 2x1gb 800 vga HD4850 512,WD Caviar Blue 320Gb, régebben 80-as vinyóm volt azt hittem az volt a baj de most is akadnak a full hd filmek ami kb 45Gb, media player classic legfrissebb.
Nagyon idegesítő jelenség! A gyors választ és a segítséget nagyon megköszönném!

Adj magasabb prioritást a lejátszási szálnak. Tehát mondjuk normál felett.
Amúgy nem értem miért ragaszkodtok annyira a media playerhez? Sokkal kevesebb erőforrást használó, okosabb, jobban kezelhető és konfigurálható lejátszó progik vannak, amik ráadásul önállóan mindenféle kodek gyűjtemény nélkül minden kódolással megbírkóznak.
My photos

#2363 Felhasználó inaktív   Ironjesus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 14. 09:59

Értem, esetleg akkor tudnál segíteni abban hogy "tökéletes" legyen a az 1080p-s filmek lejátszása nem media player classiccal? Ja és í színház mód is fura mert a a két sarok mellett van egy 1,5cm-es fekete rész annak nem kellene eltűnnie? A gyors választ előre is köszönöm!

#2364 Felhasználó inaktív   Visormail 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 14. 14:04

Én nem ragaszkodok semmihez csak példaképp javasoltam neki az mpchc-t, egyébként nekem fent van a gépemen vagy 5-10 féle lejátszó szóval nem lehet rámmondani hogy csőlátó lennék :) Ironjesus próbáld ki esetleg az splayer-t én azt nem próbáltam de dícsérik hogy nem nagyon kell állítgatni benne semmit és használja a videókártyát is, meghogy blueray-t is lejátszik vinyóról is, + ingyenes is http://www.splayer.org/index.en.html

sebgutkopf ha codec nélküli lejátszókat említett akkor szerintem ezekre gondolhatott: vlc player, kmplayer mindkettő szintén ingyenes.
AMD X2 7750, 3GB RAM, HD4850 512MB, Windows XP x64 és Windows 7 Pro

#2365 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 14. 14:14

Tudtok olyant, ami önmagában tudja az overlayt?
A lejátszóablakban való külön fény, stb. beállításokat?

#2366 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 14. 14:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2010. 06. 14. 15:14

SMPlayer tudja (Video menü -> Kiegyenlítő (EQ) menüpont). VLC Media Player is tudja.

Másik gépen nézem, a MPC HC úgy néz ki nem tudja. De lehet, hogy videokártyától vagy kódektől függ. FFDShowban sem találtam rá beállítást.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2367 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 15. 05:01

Üzenet megtekintéseIdézet: sebgutkopf - Dátum: 2010. 06. 14. 08:29

Adj magasabb prioritást a lejátszási szálnak. Tehát mondjuk normál felett.
Amúgy nem értem miért ragaszkodtok annyira a media playerhez? Sokkal kevesebb erőforrást használó, okosabb, jobban kezelhető és konfigurálható lejátszó progik vannak, amik ráadásul önállóan mindenféle kodek gyűjtemény nélkül minden kódolással megbírkóznak.

Hm, részemről bejött az MPC/HC, mellesleg nem is kell neki kodekgyűjtemény, de tud használni mondjuk ffdshow-t, ha van.
De ha tudsz olyan programot, ami képes kodekgyűjtemény nélkül a képen kívül föliratozni, tud dxva-t, lehet benne gombnyomásra korrigálni elcseszett képarányt, kiteszi a hangot 4 csatornára, infót ad az anyagról szintén gombnyomásra, kicsi, installmentes (pendrive-ról gond nélkül megy, nem hagy nyomot maga után - ez nagyon fontos!), és - ami jó lenne, de az mpc/hc-ban nem jöttem rá, hogyan lehet - emellett lehet benne korrigálni az elcseszett időzítésű feliratokat, az szóljon!
Azon kívül meg meglátom. Az MPC-s felület már nagyon megszoktam.

Ja, az se árt, ha lehet benne keyframe-re pozcionálni (MPC-ben shiftet nyomva tartva így léptet a "görgetősáv") :)

Szerkesztette: alvaro 2010. 06. 15. 05:02 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2368 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 15. 06:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Visormail - Dátum: 2010. 06. 14. 14:04

Én nem ragaszkodok semmihez csak példaképp javasoltam neki az mpchc-t, egyébként nekem fent van a gépemen vagy 5-10 féle lejátszó szóval nem lehet rámmondani hogy csőlátó lennék :) Ironjesus próbáld ki esetleg az splayer-t én azt nem próbáltam de dícsérik hogy nem nagyon kell állítgatni benne semmit és használja a videókártyát is, meghogy blueray-t is lejátszik vinyóról is, + ingyenes is http://www.splayer.org/index.en.html

sebgutkopf ha codec nélküli lejátszókat említett akkor szerintem ezekre gondolhatott: vlc player, kmplayer mindkettő szintén ingyenes.

Igen ezekre gondoltam. :up:
Valamint örükük, hogy nem vagy csőlátó! :)
My photos

#2369 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 15. 06:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2010. 06. 14. 14:14

Ezt lényegében a media playeren kívül mindegyik ingyenes program tudja. Sőt lehet állítani, hogy a színbeállításokat sw, vagy hw szinten oldja meg. A fentebbi néhány postban említett ingyenes progikból válogass bátran.
My photos

#2370 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 15. 06:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2010. 06. 14. 14:46

SMPlayer tudja (Video menü -> Kiegyenlítő (EQ) menüpont). VLC Media Player is tudja.

Köszönöm. SMPlayer van fönn nálam.
Elvileg valóban tudja. Most megnéztem egy .avi-val. Az Asus M2 lapomon levő videovezérlővel csak elvileg tudja.

#2371 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 15. 06:59

Üzenet megtekintéseIdézet: alvaro - Dátum: 2010. 06. 15. 05:01

Hm, részemről bejött az MPC/HC, mellesleg nem is kell neki kodekgyűjtemény, de tud használni mondjuk ffdshow-t, ha van.
De ha tudsz olyan programot, ami képes kodekgyűjtemény nélkül a képen kívül föliratozni, tud dxva-t, lehet benne gombnyomásra korrigálni elcseszett képarányt, kiteszi a hangot 4 csatornára, infót ad az anyagról szintén gombnyomásra, kicsi, installmentes (pendrive-ról gond nélkül megy, nem hagy nyomot maga után - ez nagyon fontos!), és - ami jó lenne, de az mpc/hc-ban nem jöttem rá, hogyan lehet - emellett lehet benne korrigálni az elcseszett időzítésű feliratokat, az szóljon!

Ja, az se árt, ha lehet benne keyframe-re pozcionálni (MPC-ben shiftet nyomva tartva így léptet a "görgetősáv") :)

A képen kívülre úgy gondolsz, hogy mondjuk mozifilm 2.35:1 képarány alsó fekete sávjába rakja a feliratot?
Ha erre gondolsz azt tudja a Kmplayer. Lehet állítani, hogy a képre, van azon kívülre is rakhatja-e a feliratot. Lényegében amiket leírtál mindet tudja.
A sok varázslat előhívásához amúgy a bővített beállítás menüt engedélyezni kell, na akkor talán zavarbaejtően sok lehetőség nyílik meg a beállításokra, hang, kép, felirat, leképezés módja, színtartomány stb... minden tekintetben.
My photos

#2372 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 15. 11:41

Üzenet megtekintéseIdézet: alvaro - Dátum: 2010. 06. 15. 06:01

ami jó lenne, de az mpc/hc-ban nem jöttem rá, hogyan lehet - emellett lehet benne korrigálni az elcseszett időzítésű feliratokat, az szóljon!

pedig egyszerü. a beállításoknál a subtitles résznél ott van delay interval. oda alapból ha jól tudom 500ms van beállítva. ez azt jelenti, ha megnyomod a megfelelő gombokat, akkor - és + irányba fogja neked csúsztatni a feliratot a beállított értékkel. ez esetben tehát -500ms vagy +500 ms.

pontosan nem emlékszem már mi a default gomb beálítás erre, mert én átállítottam a - és + gombra (ahol eredetileg az audió csúsztatás volt, de azt sosem használtam) de a beállításoknál a keys-nél megtudsz adni új billenytűket a - és + irányokra is. amit hiányolok, hogy nem írja ki a statusba, hogy mennyivel csúsztattam el a subot. az audiónál pedig kiírja... de amúgy működik rendesen. sokkal jobb így, mint amikor régen mindig külön progival korrigáltam a subokat. és volt oylan, amikor egy sorozatnál az összeset kellett javítgatni 10 percenként. ("a reklám kivágások" miatt csúszott, tehát nem a frame rate volt a gond.)

Szerkesztette: des 2010. 06. 15. 11:44 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2373 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 16. 08:22

Ezek szerint VAN ilyen gomb...
Majd keresem még. Múltkor mindent végignyomkodtam és - nem túlzok! - órákat gugliztam és fórumkerestem, hogy ez a lehetőség van-e, és ha igen, hogy szedem elő... tény, hogy sose voltam ebben jó...

Szerkesztette: alvaro 2010. 06. 16. 08:22 -kor

#2374 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 16. 13:55

Üzenet megtekintéseIdézet: alvaro - Dátum: 2010. 06. 16. 09:22

Ezek szerint VAN ilyen gomb...
Majd keresem még. Múltkor mindent végignyomkodtam és - nem túlzok! - órákat gugliztam és fórumkerestem, hogy ez a lehetőség van-e, és ha igen, hogy szedem elő... tény, hogy sose voltam ebben jó...

én most meg is találtam. http://www.codecguid...q_subtitles.htm
szóval, f1 a negatív, az f2 a pozitív csúsztatás alapból.

Idézet

How can I adjust the subtitle delay for the internal subtitle renderer of Media Player Classic Homecinema?
MPC-HC works with a delay interval (default: 500ms). Press F1 to substract this interval from the current delay. Press F2 to add this interval to the current delay.
For example, press F1 twice for a delay of -1000 milliseconds. Press F2 three times for a delay of +1500 milliseconds.
The delay interval can be adjusted here: MPC Options -> Subtitles -> Delay interval.
If you want to use a specific delay value, then you could use set that value as the delay interval (as a positive value!). After that you will only need to press F1 or F2 once to activate the delay.

Szerkesztette: des 2010. 06. 16. 13:58 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2375 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 16. 16:36

...és basszus, tényleg! :omg: Kösz!

#2376 Felhasználó inaktív   Ironjesus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 22. 13:50

Sziasztok régi problémám újfent aktuális és az lenne hogy a full hd filmek egy kicsit "döcögnek a gépen" ez azt jelenti hogy apró akadások figyelhetők meg a film lejátszása közben. A gépem 4200+ 2,2Ghz ram 2x1gb 800 vga HD4850 512,WD Caviar Blue 320Gb, régebben 80-as vinyóm volt azt hittem az volt a baj de most is akadnak a full hd filmek ami kb 45Gb, media player classic legfrissebb volt de kipróbáltam ajánlásra az Splayert. Nála az volt a gond hogy ha kiraktam a tvre akkor nagyon szaggatott az egész és nem tudom teljesen kirakni full képernyőre a tvn mert marad egy kis fekete rész alul és felül. Catalyst 10.5 és be van állítva hogy fullscreen legyen meg hogy színházmódban legyen a tvn, Theather mod".
Nagyon idegesítő jelenség! A gyors választ és a segítséget nagyon megköszönném! :huh:

Szerkesztette: Ironjesus 2010. 06. 22. 13:52 -kor

#2377 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 22. 16:02

Mivel 4850-es kártyád van engedd, hogy DXVA (DirectX Video Acceleration) rásegítsen a lejátszásra.
Kelleni fog: Media Player Classic Home Cinema
Saját feliratkezelője szükséges, hogy működjön.
Külső filterrel nem fog menni.
Kép

Enhanced Video Renderer egyedi beállítással.
Kép

Belső szűrőknél "h264/avc (DXVA)" szintén kell.
Kép

Ezután már csak a filmen múlik, remélhetőleg DVXA beállításokkal készült. :cool2:

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#2378 Felhasználó inaktív   Ironjesus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 22. 16:43

Hát köszi a választ, mindent úgy csináltam ahogy írtad de sajnos most még rosszabb lett mint volt mert most még a hang is csúszik meg akad a film úgy mint régen :s de azért köszönöm.

#2379 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 23. 06:43

A hangról jut eszembe. Az mitől van, hogy egyes műsoroknál csúszik a hang a képhez képest? Viszonylag ritkán, de előfordul egyes anyagok esetén, ilyen eddig csak tv-ről valaki által felvett műsor esetén fordult elő, dvd, divx film, vagy hd anyag esetében ilyen gondom sose volt.
Nálam van valami rosszul beállítva, vagy a felvétel készítője/kódolója nem foglalkozott a kép - hang szinkronnal?
My photos

#2380 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 23. 06:47

Milyen oprendszer?
Mert ez XP alatt nem működik.
Ott VMR7, VMR9 vagy VMR9 renderless-t kell választani. Klikk

Egyébként nézted, hogy működik e?
MPC video decoder ezt kell írja:
Kép

SZERK:

Üzenet megtekintéseIdézet: sebgutkopf - Dátum: 2010. 06. 23. 07:43

A hangról jut eszembe. Az mitől van, hogy egyes műsoroknál csúszik a hang a képhez képest? Viszonylag ritkán, de előfordul egyes anyagok esetén, ilyen eddig csak tv-ről valaki által felvett műsor esetén fordult elő, dvd, divx film, vagy hd anyag esetében ilyen gondom sose volt.
Nálam van valami rosszul beállítva, vagy a felvétel készítője/kódolója nem foglalkozott a kép - hang szinkronnal?

Meg is válaszoltad a kérdést. :cool2:
Ha dvd, divx film, vagy hd anyag esetében ilyen gondod sose volt akkor jók a beállításaid.
Szóval marad a film készítője.

Üdv
szabi

Szerkesztette: szabi 2010. 06. 23. 06:53 -kor

az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117