HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#2441 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 01. 21. 18:26

Nemtom, nekem nem szokott ilyen mosottszar lenni a dxva.
Mondjuk nincs is engedélyezve semmilyen "javító" effekt rajta.
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2442 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 21. 20:23

Igazad van, bekapcsolva maradt ez az. :cool2:

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#2443 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 21. 21:44

Üzenet megtekintéseIdézet: alvaro - Dátum: 2011. 01. 21. 18:26

Nemtom, nekem nem szokott ilyen mosottszar lenni a dxva.
Mondjuk nincs is engedélyezve semmilyen "javító" effekt rajta.

Azert a MPC-HCben alap nalam a (Shaders menu) Combine Shadersben a 16-235 > 0-255 [SD][HD] + sharpen complex + deinterlace blend kombo.
Lenyegesen jobb lesz a kepminoseg. Ha pedig nem tetszik, akkor egy gombnyomassal Shaders Disabledre allithatod.
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#2444 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 22. 17:35

Tennék is egy helyesbítést, miután alvaro rámutatott a figyelmetlenségemre. :cool2:

CCC Video Settings: off; Renderer: madvr+3dlut; decoder: ffdshow;
Kép

CCC Video Settings: off; Renderer: evr; decoder: mpc-hc, h264 (DXVA);
Kép

CCC Video Settings: off; Renderer: evr; decoder: mpc-hc, h264 (DXVA); Combine Shaders: 16-235 > 0-255 [SD][HD], sharpen complex, deinterlace blend;
Kép

Továbbra is: zoom 2.5×.
Illetve megnéztem Jakuza által javasolt "combine shaders" beállításokat. ;)

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#2445 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 22. 22:28

Én igyekszem úgy beállítani, hogy 0-255 sávban legyen az output, de semmiképpen ne legyen ennél jobban "kihúzva" a kontraszt, mert az alattomos dolgokra képes :mellow:
A shaderezést meg próbálgattam egy időben, és úgy voltam vele, hogy nem ér annyit az egész, inkább átírtam a video biosban az UVD órajeleket 157/300-ra, a feszültséget meg 0.8V-ra :laugh: Ilyen órajeleken már sok effektezést nem bír el :D Viszont minimális a videólejátszás energiaigénye :laugh:

Szerkesztette: alvaro 2011. 01. 22. 22:29 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2446 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 23. 06:25

Haali outputnál épp fordítva működik a "luma range" azért is lett screenshot mindkettőről. :)
A shader-es kép meg számomra túl sötét lett így végül kikapcsoltam. :cool2:

SZERK:
Viszont lenne kérdésem.
Adott egy weboldalba ágyazott avi.
Megtekintéséhez kiegészítő szükséges, amiihez az oldalon a divx web player ajánlott.
Viszont annak telepítése után a hivatkozásra kattintva a beágyazott divx web player 0%-on pufferel ahonnan nem is lép tovább.
Mi erre a megoldás?
Illetve miképp tudom módosítani, hogy ne divx web player legyen a beágyazott lejátszó hanem például mpc-hc?

Üdv
szabi

Szerkesztette: szabi 2011. 01. 23. 06:30 -kor

BF2 / Kép / BF3

#2447 Felhasználó inaktív   Ironjesus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 08. 22:56

Sziasztok olyan progit keresek amit itt láttam vhol a fórumban és az olyan hogy a full hd-s filmeket lehet vele tuningolni hogy részletesebb meg úgymond gyorsabb lesz nem 24 hanem kb 30-35 fps lesz a film itt úgy mondták hogy olyan barátokköztös lesz a film remélem értitek mit akarok kihozni!
Procimat szeretném tesztelni vele mit mutat a segítséget előre is köszönöm!

#2448 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 12. 18:44

Sziasztok.

Azt nem tudjátok hogy lehetne a VLC-ben megoldani hogy a feliratot ne a film képébe rakja be hanem a fekete sávba?

#2449 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 12. 19:15

I'll also bet the answer to your second question is no, the subtitle rendering filter doesn't have any idea what display you're using to view the movie.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2450 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 12. 19:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 06. 12. 21:15

Anno mediaplayerrel is meg lehetett oldani hogy a teljes képernyőn oda rajta ahova akarom akár a fekete részre is. Meg talán más lejátszóban is van erre megoldás, de én ezt szoktam meg ezért kérdem hogy van e rá lehetőség és nem igazán az érdekel hogy mi az oka :/

#2451 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 13. 14:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Ironjesus - Dátum: 2011. 03. 08. 23:56

Sziasztok olyan progit keresek amit itt láttam vhol a fórumban és az olyan hogy a full hd-s filmeket lehet vele tuningolni hogy részletesebb meg úgymond gyorsabb lesz nem 24 hanem kb 30-35 fps lesz a film itt úgy mondták hogy olyan barátokköztös lesz a film remélem értitek mit akarok kihozni!
Procimat szeretném tesztelni vele mit mutat a segítséget előre is köszönöm!

Splash pro.

Interpolál, + frameket iktat be, hogy folyamatos legyen a lejátszás akkor is, ha nem 24p-s a kijelződ. Nekem nem tetszik és zabálja a procit is rendesen.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#2452 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 15. 08:16

Én azt az avisynth+ffdshow+mpc-hc-s megoldást szoktam használni, amit már írtam ebben a topikban is.
F1-nél szoktam főleg bekapcsolni, 60fps-re interpolálva. Nagyon jót tesz neki, sokkal jobban átjön a sebességérzet.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2453 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 13. 13:37

Alsó kategóriás notin szenvedek (T1400, X3100) a többszálú h264 lejátszással HD-ben, XP SP3-on. Az MPlayerben hiába van beállítva, hogy -threads kapcsoló 2-ön legyen, a procihasználat max. 57%, de ez csak kilengés, mert akad a videó, tehát egy szálon dekódol csak. MPC HC-hoz feltettem az ffdshowt, de ebben is hiába választom ki h264-hez vagy a libavcodec-et, vagy az ffmpeg-mt-t továbbra is csak egy szálon dekódol ez a szar. Mit lehetne ezzel csinálni?

Egyelőre úgy tudtam megoldani az akadást, hogy kikapcsoltam Mplayerben a skiploopfiltert, de így kicsit blokkosodik a cumó. Szerintem 2 szálon már elbírna vele, ha más szűrőt nem rakok rá.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2454 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 13. 16:02

Coreavc-vel próbáltad?
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2455 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 14. 08:24

Még nem. Eleve eltántorít, hogy fizetős és még próbaverzió sincs belőle. Most warezoljak le egy olyat, ami nem is biztos, hogy segít?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2456 Felhasználó inaktív   LámaZ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 08. 16. 23:19

Helló!

Van egy MKV (Matroska Multimedia Container) videofájlom, amelynek a hangja angol. Kaptam hozzá külön egy AC3 fájlt, amely ugyanennek a filmnek a magyar szinkronja. Hogy tudnám úgy nézni a filmet, hogy közben a magyar szinkronhangot halljam? A VLC-ben nem tudom kiválasztani azt, hogy külön audiósávként az ac3-as fájlt használja. Gondoltam arra, hogy esetleg az ac3-at valamilyen segédprogrammal integrálni kell az mkv-be....

#2457 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 17. 07:43

Üzenet megtekintéseIdézet: LámaZ - Dátum: 2011. 08. 17. 00:19

Helló!

Van egy MKV (Matroska Multimedia Container) videofájlom, amelynek a hangja angol. Kaptam hozzá külön egy AC3 fájlt, amely ugyanennek a filmnek a magyar szinkronja. Hogy tudnám úgy nézni a filmet, hogy közben a magyar szinkronhangot halljam? A VLC-ben nem tudom kiválasztani azt, hogy külön audiósávként az ac3-as fájlt használja. Gondoltam arra, hogy esetleg az ac3-at valamilyen segédprogrammal integrálni kell az mkv-be....

mkvtoolnix

#2458 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 17. 07:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 08. 14. 09:24

Még nem. Eleve eltántorít, hogy fizetős és még próbaverzió sincs belőle. Most warezoljak le egy olyat, ami nem is biztos, hogy segít?

Erre valaki? Akár priviben?

Üzenet megtekintéseIdézet: LámaZ - Dátum: 2011. 08. 17. 00:19

Helló!

Bár az mkvtoolnix megcsinálja a hang integrálását, de ha csak te akarod így PC-n nézni, akkor felesleges mkv fájlt berhelni. A VLC-n kívül szinte bármelyik másik lejátszó tud külső hangsávot betölteni videó alá: Media Player Home Cinema, (S)Mplayer, KMPlayer, stb. VLC-vel különben nekem egyre több a rossz tapasztalatom, szinte semmivel nem tűnik ki a többi saját codekes lejátszó közül.

#2459 Felhasználó inaktív   LámaZ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 08. 18. 09:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 08. 17. 08:56

Bár az mkvtoolnix megcsinálja a hang integrálását, de ...VLC-n kívül szinte bármelyik másik lejátszó tud külső hangsávot betölteni videó alá...VLC-vel különben nekem egyre több a rossz tapasztalatom, szinte semmivel nem tűnik ki a többi saját codekes lejátszó közül.

Nagyon köszönöm a választ, sokat segítettetek!
A VLC-ben lassan tényleg csalódnunk kell, pedig évek óta kedvenc médialejátszó progim.

#2460 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 18. 11:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 08. 14. 09:24

Ha működik akkor megveszed, ha nem törlöd :D Van már megoldás amúgy?
- Where are we going?
- Let's go find out.

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »