HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#2521 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 01. 11. 14:02

Idézet: Raynes - Dátum: 2014. 01. 11. 12:14

Passz. Én .iso-t próbáltam, CD-ben és DVD-ben is, és lejátszotta nálam mindhárom.

Hat ez az! Az audio CD az nem ISO

#2522 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 11. 16:09

Idézet: malvin - Dátum: 2014. 01. 11. 14:02

De, az ugyan az. .iso lemezképpel próbáltam, ami audioCD-t tartalmazott. Ha tudsz várni estig, akkor beolvasom az egyik CD-m iso-ba és megpróbálom. Addig is nézd meg, hogy a fenti programokból a legfrissebbet használod-e.

Szerkesztette: Raynes 2014. 01. 11. 16:09 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2523 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 11. 16:25

Ez így igaz.
A .iso egy az alap kódolás fölötti (a kiíráshoz előkészítő) formátum.
Vannak olyan programok amelyek ezt a kódolást automatikusan kibontják és feldolgozzák az alatta levőt is, ha tudják.
Ha nem teszi meg, akkor meg kell nézni, h melyik rétegben van a hiba.
Jó megoldás, ha a problémás fájlt betöltöd egy imidzs drájverbe.
Vagy megnézed, h egy író program kibontja-e.

#2524 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 11. 18:02

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 01. 11. 16:25

Ez így igaz.
A .iso egy az alap kódolás fölötti (a kiíráshoz előkészítő) formátum.

Tévedsz. bin lemezképet akar lejátszani, és az épp úgy alap kódolás feletti, mint az .iso. Mindkettőben lehet audioCD tartalma.

Utánanéztem. Azt írják, elvileg a VLC lejátssza a bin-t, de most kipróbáltam, behúztam az egyik CD-t bin+cue-be, és egyik progi sem játssza le, se a VLC, se a többi. A neten azt írják, hogy a bin lemezképet nem érdemes átkonvertálni iso lemezképbe (bár a MagicISO át tudja konvertálni), mert akkor nem tudja majd a lejátszó, hogy mettől-meddig tartanak a sávok.

Sokkal könnyebb, ha felcsatolod a bin lemezképet egy virtuális CD meghajtóra. A Virtual CloneDrive hiába csatolta fel, olvashatatlan volt. Viszont a Daemon Tools Lite rendesen felcsatolta, és onnan mindegyik lejátszó le tudta játszani, ezt kb. 2 kattintás megcsinálni.

Egy érdekesség: ahogy észrevettem, a modern lejátszók nem audió, hanem adatmódban játsszák le a CD-t, az eredeti CD lemezt is. Régen, a DOS/Win3.1/Win9x korszakban hallgattam utoljára audioCD-t gépen, és akkor a lejátszók audiómódba tették a CD meghajtót, megmondták neki hányadik szektortól-szektorig, vagy sávig kell játszani, és onnan a CD meghajtó maga játszotta a CD, a programból ki is lehetett lépni, ment tovább a lejátszás 0% prociterhelésen, a rendszer nem is tudta, hogy van CD lejátszás. Ugyanez lehetett elérni, ha a CD drive-on volt lejátszásgomb, le lehetett vele játszani és a gép nem is tudott róla, hogy a meghajtó épp lejátszik.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2525 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 11. 18:58

Idézet

Sokkal könnyebb, ha felcsatolod a bin lemezképet egy virtuális CD meghajtóra.

Ugy nem kunszt!
Amugy egy win 8.1-et epitgetek, ami az iso-t "sajat jogon" mountolja - ezert szeretnek megszabadulni a virtual drive-tol.

Idézet

... nem érdemes átkonvertálni iso lemezképbe (bár a MagicISO át tudja konvertálni)

Erdekes, mert nalam a legutolso verzio (5.5.0281) nem tudja:

Csatolt fájl:

#2526 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 11. 19:13

Idézet: malvin - Dátum: 2014. 01. 11. 18:58

Ugy nem kunszt!
Amugy egy win 8.1-et epitgetek, ami az iso-t "sajat jogon" mountolja - ezert szeretnek megszabadulni a virtual drive-tol.

Tiltsd le, és tegyél fel helyette Deamon Toolst, az nem akarja mindenárom mindig mountolni.

Idézet: malvin - Dátum: 2014. 01. 11. 18:58

Erdekes, mert nalam a legutolso verzio (5.5.0281) nem tudja:

Akkor ezek szerint nem tudja, csak megint a leírások állítják, hogy igen. Mondom, az a vicc, hogy a DVD iso-t meg lejátssza bármelyik, akkor ezt az audioCD miért nem...

Felmerült bennem, hogy ha hajlandó lettél volna iso-ba konvertálni, akkor miért kell neked a bin formátumnál maradni? EAC-vel csinálhatsz belőle egy file-os FLAC-ot, és mellé cue fájlt, hogy meddig tartanak a számok, pár másodperc alatt megvan a felcsatolt lemezképből, és a FLAC-ot már bármelyik lejátszó lejátssza, és még kevesebbet is foglal.

Szerkesztette: Raynes 2014. 01. 11. 19:15 -kor

#2527 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 11. 19:30

Idézet

... miért kell neked a bin formátumnál maradni?

azert, mert audio CD masolasra meg mindig a Slysoft CloneCD-t hasznalom: egyszeru, de nagyszeru.

#2528 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 11. 20:46

Ezt próbáld meg bin iso konvertáláshoz:
http://psx-scene.com...utorial-104740/

Azt írja magáról a PowerISO, hogy ő le tud játszani CD sávokat bin-ből, sőt iso-ba is konvertál:
http://www.poweriso....ls/features.htm

Idézet: malvin - Dátum: 2014. 01. 11. 19:30

azert, mert audio CD masolasra meg mindig a Slysoft CloneCD-t hasznalom: egyszeru, de nagyszeru.

Nem értem. Miféle másolásra? Honnan hová másolod, milyen célból?

Ha EAC-vel leszeded FLAC-ba, akkor sem romlik a minősége egyetlen bitet sem, legfeljebb csak a lemez struktúrájából veszik el néhány bit, de ilyen infó az iso-ba konvertáláskor is elveszik, sőt, akkor elvileg teljesen. Sőt, ahogy nézem a cue fájlt, már az sem teljesen ugyanúgy állítja vissza a bin-ből a sávokat, csak másodpercre pontosan, de nem pontosabban.

Egyébként abban igazad van, hogy, nem lenne nagy kunszt rendesen támogatni.

Szerkesztette: Raynes 2014. 01. 11. 20:47 -kor

#2529 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 11. 21:09

Idézet

Azt írja magáról a PowerISO, hogy ő le tud játszani CD sávokat bin-ből, sőt iso-ba is konvertál

Igen, ezt irtam is: "A MagicISO es a PowerISO ugyan lejatsza, ...", viszont ez sem konvertalja az audio CD image-t.
De nem is akarom, csak megneztem az erdekesseg kedveert.

Idézet

Nem értem. Miféle másolásra? Honnan hová másolod, milyen célból?

CD-t masol CD-re. De mivel altalaban csak egy CD olvaso-iro van, keszit egy kozbenso file-t: ez a cue/bin (pontosabban cue/ccd, de a ccd teljesen azonos a mas sw-ek altal keszitett bin-el), es en ezt a file-t kiiras elott mindig meg szoktam hallgatni (mert az ordog nem alszik)

Szerkesztette: malvin 2014. 01. 11. 21:31 -kor

#2530 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 01. 11. 21:59

Idézet: Raynes - Dátum: 2014. 01. 11. 19:13

Tiltsd le, és tegyél fel helyette Deamon Toolst, az nem akarja mindenárom mindig mountolni.

Inkább az a MagicIso vagy valami. Bár lehet régi beidegződés, de ez warezolós Pistikéknek mindig működött, nekem meg ezer+1 gépet vágott haza. Mint akik nem bírnak rendes drivert írni.
Make love not Wor.

#2531 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 01. 11. 22:00

Idézet: malvin - Dátum: 2014. 01. 11. 21:09

CD-t masol CD-re. De mivel altalaban csak egy CD olvaso-iro van, keszit egy kozbenso file-t: ez a cue/bin (pontosabban cue/ccd, de a ccd teljesen azonos a mas sw-ek altal keszitett bin-el), es en ezt a file-t kiiras elott mindig meg szoktam hallgatni (mert az ordog nem alszik)

Ajajj. Én ezt nagyon nem szoktam, CD-CD másolás csókolom, iso-t tegye a tmp-be, majd törölje is le. Ha baja van olvasáskor, akkor úgyis szól. Íráskor is :-D
Make love not Wor.

#2532 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 12. 01:37

Idézet: Raynes - Dátum: 2014. 01. 11. 18:02

Tévedsz. bin lemezképet akar lejátszani, és az épp úgy alap kódolás feletti, mint az .iso. Mindkettőben lehet audioCD tartalma.

Vicces, h azt írod tévedek, majd leírod ugyanazt amit magam is mondtam.
Az az állításom szempontjából érdektelen, h a fórumtársunk más módon felülkódolt állományt akart lejátszani.

#2533 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 12. 08:53

Idézet: malvin - Dátum: 2014. 01. 11. 21:09

Igen, ezt irtam is: "A MagicISO es a PowerISO ugyan lejatsza, ...", viszont ez sem konvertalja az audio CD image-t.
De nem is akarom, csak megneztem az erdekesseg kedveert.

Akkor ne konvertált vagy ne lejátszd a PowerISO/MagicISO-val, hanem mountold fel valamelyikkel virtuális CD meghajtóra, és onnan bármi lejátssza, ez a legegyszerűbb megoldás. Amúgy jobb, ha tudod, hogy attól, hogy hallgatható marad a .bin, még nem jelenti azt, hogy nem hibás, nem ment félre bit! Esetleg csináltasd meg többször a lemezképet, de az sem tuti hibavédelem. A CD meghajtó is tartalmaz hw-es hibavédelmet. Ráadásul az audioCD másolása nem olvasáskor, hanem felíráskor szokott hibádzani, arra meg ott van a CD író programok saját utánellenőrzése.

Idézet: Jahno - Dátum: 2014. 01. 11. 21:59

Inkább az a MagicIso vagy valami. Bár lehet régi beidegződés, de ez warezolós Pistikéknek mindig működött, nekem meg ezer+1 gépet vágott haza. Mint akik nem bírnak rendes drivert írni.
Nem mondtam, hogy a Daemon Tools a fogakat is tisztíccsa, de eddig nekem ez az egy csatolta fel lejátszható állapotúra. Ha egyszer ilyen speciális igények vannak az user részéről, akkor nem indokolatlan a DT használata. Nincs baj a DT-vel, csak 1) jó verziót kell letölteni (Lite) 2) jó oldalról (nem warez, hanem hivatalos oldalról) 3) mikor kérdezi, akkor nem szabad neki engedni az adware telepítését.

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 01. 12. 01:37

Vicces, h azt írod tévedek, majd leírod ugyanazt amit magam is mondtam.
Az az állításom szempontjából érdektelen, h a fórumtársunk más módon felülkódolt állományt akart lejátszani.
Nem. Egy látszólag igazsággal beleokoskodtál olyanba, amihez fingod sincs és a téma szempontjából nem is segít. Azt sugalltad vele, mintha .iso-t nem lehetne lejátszani, holott a DVD sem .iso, mégis a médialejátszók le tudják játszani a DVD-t tartalmazó .iso képfájlt. Ennek alapján meg bőven lehetséges a .bin audioCD lejátszása, ezért nem kell okoskodni.

Szerkesztette: Raynes 2014. 01. 12. 08:56 -kor

#2534 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 12. 09:10

Idézet

CD-CD másolás csókolom, iso-t tegye a tmp-be, ...

Nekem magas ez az alul meg felul kodolas, meg az hogy mi iso meg mi nem iso,
de az az egy biztos, hogy audio CD (ami asztalin is lejatszhato) CD-rol CD-re masolasakor a PowerISO meg a MagicISO is cue/bin koztes file-t csinal (a cue-k kicsit kulonboznek, de a bin-ek azonosak, es azonosak a CloneCD ccd-jevel is).

Ami a Virtual drive-okat illeti, pont az ezektol valo megszabadulas a cel (nekem is csak bajom volt veluk), ha egyszer mar az iso-t a win8 alapbol kezeli.

u.i. gyartottam egy VCD "cue/bin"-t.
Azt lejatsza a VLC. Igaz, nincs hangja.
Es a MagicISO meg a PowerISO is ezt hajlando iso-ba is konvertalni, a win meg hajlando az iso-t mountolni.
Most mar csak az az elvi kerdes, hogy mivel lehetne lejatszani ezt az iso-t.

Szerkesztette: malvin 2014. 01. 12. 09:34 -kor

#2535 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 12. 09:31

Idézet: malvin - Dátum: 2014. 01. 12. 09:10

Nekem magas ez az alul meg felul kodolas, meg az hogy mi iso meg mi nem iso,
de az az egy biztos, hogy audio CD (ami asztalin is lejatszhato) CD-rol CD-re masolasakor a PowerISO meg a MagicISO is cue/bin koztes file-t csinal (a cue-k kicsit kulonboznek, de a bin-ek azonosak, es azonosak a CloneCD ccd-jevel is).

Ami a Virtual drive-okat illeti, pont az ezektol valo megszabadulas a cel (nekem is csak bajom volt veluk), ha egyszer mar az iso-t a win8 alapbol kezeli.

u.i. gyartottam egy VCD "cue/bin"-t.
Azt lejatsza a VLC. Sot, a MagicISO es a PowerISO ezt hajlando iso-ba is konvertalni, a win meg hajlando az iso-t mountolni.
Most mar csak az az elvi kerdes, hogy mivel lehetne lejatszani ezt az iso-t.

Mindegyik CD író program bin+cue-ba menti az audioCD-t. Miért? Azért mert így tudják csak elmenti a sávok határait, ez az egy formátum alkalmas csak rá. Ha átkonvertálod .iso-ba, akkor az egész CD egyetlen sávból fog állni, akkor meg nem tudod úgy kiírni, mint az eredetit.

Közben kipróbáltam, és az MPC-HC SEM játssza le. Szerintem ezt a bin+cue kombót semmi nem fogja lejátszani az MagicISO/PowerISO-n kívül.

Egy másik megoldás: csináld ImgBurn vagy EAC valamelyikével a CD másolást (mindkettő ingyenes), ezek tudják bin+cue kombó helyett wav+cue kombóban menteni a lemezt, és ezt már bármi lejátssza, foobar2000 és minden más is. Sőt, az EAC külső adatbázisból is teszteli a sávokat és a wav lemezképet, így megbízhatóbb eredményt ad.

Szerkesztette: Raynes 2014. 01. 12. 09:41 -kor

#2536 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 12. 09:51

Idézet

Ha átkonvertálod .iso-ba, ...

Nem akarom, de elvileg kezd erdekelni a dolog!
Ezt az audio CD cue/bin-t sem a PowerISO, sem a MagicISO nem hajlando ISO-ba konvertalni. Meg a sajat maga altal keszitett cue eseten sem.
Miert mondja mindenki, hogy "ha atkonvertalom ...?". Nem lehet - ld. a hozzaszolasban a kepet.

Idézet

attól, hogy hallgatható marad a .bin, még nem jelenti azt, hogy nem hibás

ez a "beidegzodes" meg abbol az idobol szarmazik, amikor mindenfele "vedelmeket" probaltak rakni a CD-kre es DVD-kre. (Hallottam olyan "botranyrol", hogy meg az eredeti CD-t sem lehetett lejatszani autoradios CD lejatszoval)

Szerkesztette: malvin 2014. 01. 12. 10:13 -kor

#2537 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 12. 10:18

Idézet: malvin - Dátum: 2014. 01. 12. 09:51

Nem akarom, de elvileg kezd erdekelni a dolog!
Ezt az audio CD cue/bin-t sem a PowerISO, sem a MagicISO nem hajlando ISO-ba konvertalni. Meg a sajat maga altal keszitett cue eseten sem.
Miert mondja mindenki, hogy "ha atkonvertalom ...?". Nem lehet

Nem lehet. Azért nem konvertálják át, hogy ne vesszen el a sávok időtáblája. Mint írtam, .iso-ba konvertáláskor ez helyreállítatlanul elveszne, és ezek szerint ezt a PowerISO/MagicISO nem engedi, meg akarja védeni az usert a saját hülyeségétől.

A wav+cue is ugyanazt az eredményt adja, mint a bin+cue. Esetleg még a bin-t wav-ba lehetne konvertálni iso helyett.

Szerkesztette: Raynes 2014. 01. 12. 10:20 -kor

#2538 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 12. 11:03

Idézet: Jahno - Dátum: 2014. 01. 11. 21:59

Na, erről az elméletedről ennyit. Feltettem a PowerISO-t a hivatalos oldaláról, és kérés nélkül felnyomott valami Search adware-t :down: A Daemon Tools Lite legalább megkérdezi, hogy telepítheti-e az adware szarját. Viszont a Magic ISO nem telepített magával semmi szart, és épp azt tudja, mint a PowerISO.

Viszont míg fent volt, a PowerISO és a MagicISO is le tudta játszani a lemezképet, és ki is tudta bontani wav-vá, nem értem, hogy malvinnak miért nem felel meg a MagicISO. Még csak virtuálisan felmountolni sem kell vele.

A Clementin sem játssza le a bin-t, sem a cue-t. Csak hogy kilőhessük ezt a lehetőséget is. Sőt, az sem segít, ha WinBin2Iso (ingyenes kis freeware program) átkonvertálom a bin-t iso-ba (ez tudja, linux alatt meg bchunk-kal lehet ugyanezt megtenni), de így sem játssza le semmi az iso-t. Ezek szerint jelenleg egyik lejátszó sem támogatja az audioCD lejátszását képfájlból. Marad az, hogy vagy eleve wav+cue-ban másolunk (ImgBurn vagy EAC), vagy a bin-t kibontjuk wav-vá (MagicISO), vagy felcsatoljuk lemezképként (MagicISO vagy Daemon Tools).

Szerkesztette: Raynes 2014. 01. 12. 11:28 -kor

#2539 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 12. 14:19

Idézet

nem értem, hogy malvinnak miért nem felel meg a MagicISO

nincsenek kulonosebben nagy igenyeim a lejatszoval szemben, de azert ennel tobb van.
A rendszerepites szakaszaban megprobalom a "leheto legjobbat" felkutatni.

Szerkesztette: malvin 2014. 01. 12. 14:21 -kor

#2540 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 12. 14:25

Idézet: malvin - Dátum: 2014. 01. 12. 14:19

nincsenek kulonosebben nagy igenyeim a lejatszoval szemben, de azert ennel tobb van.
A rendszerepites szakaszaban megprobalom a "leheto legjobbat" felkutatni.

De ha MagicISO-val ki Extract-eled wav-ba, akkor már bármilyen lejátszó lejátssza. Másodpercek alatt megvan a kicsomagolás.

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.