HWSW Informatikai Kerekasztal: SVCD segitseg - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (27 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SVCD segitseg

#321 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 09. 26. 16:25

idézet:
Ezt írta closed:

Korábban ment így direktben az AC3 hangú filmek kódolása? Mert, ha nem, akkor lehet, hogy a tmpgenc nem is tud ilyet. Én sosem próbáltam: a hangot (ac3-at is) pl BeSweet-tel rakom át mpeg2-be.
[/quote]

Eddig teljesen jó volt! Van olyan filmem amit már megcsináltam és most nem akarja. Fogalmam sincs, hogy most miért nem megy rendesen... Amióta a wint újra raktam azóta nem megy :(
Megcsinálja a filmet csak nem lesz hangja valamiért.
Kezdek nagyon berágni, hogy most nem csinálja meg rendesen az ilyen filmeimet :(

[ 2003. szeptember 26.: Lipton szerkesztette a hozzászólást ]

#322 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 26. 16:26

idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:
szükségem lenne mpeg-1 demultiplexerre, lehetőleg ingenesre. Tudna valaki segíteni?[/quote]

A TMPGEnc mpgtools-ban van ilyen funkció.

#323 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 26. 21:50

idézet:
Ezt írta Lipton:

A TMPGEnc mpgtools-ban van ilyen funkció.
[/quote]

sjanos most nincs őénzem egy tmpegenc megvásárlására, ezért keresek imgyens proggit. Forráskódban is jó.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#324 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 26. 22:18

idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:

sjanos most nincs őénzem egy tmpegenc megvásárlására, ezért keresek imgyens proggit. Forráskódban is jó.
[/quote]

Ha gondolod elküldöm levélben. Kell?

#325 Felhasználó inaktív   closed 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 27. 09:29

Sajnos ingyenes demultiplex progiról én sem tudok, kivéve Linux alá néhányról (pl mpgtx, ezt megtalálod pl.[url="http://"http://rpmfind.net/linux/rpm2html/search.php?query=mpgtx&submit=Search+..."]ITT[/url], forráskódban meg pl. [url="http://"http://packages.qa.debian.org/m/mpgtx.html"]ITT[/url])
Én még nem próbáltam.

[ 2003. szeptember 27.: closed szerkesztette a hozzászólást ]

#326 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 27. 16:49

Nem tudja valaki, hogy TMPGEnc-el hogy lehet megetetni az AC3-as hangú filmeket. Nekem eddig ment rendesen csak amióta WIn installl volt nem csinálja meg a hangját rendesen.
Illetve hogy lehet rábírni a TMPGEnc-et, hogy a gépen lévő összes cocdec-et rendesen használja?

[ 2003. szeptember 27.: Lipton szerkesztette a hozzászólást ]

#327 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 27. 19:09

Utoljára még a sima TMPGEnc MPEG-1-re ingyenes volt, csak MPEG-2-re volt a 30 napos trial. Változott volna azóta valami?

Így kapásból hirtelen ingyenes alternatívaként a bbMPEG és segédprogijai körül néznék szét.

[ 2003. szeptember 27.: subvoice szerkesztette a hozzászólást ]

#328 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 27. 19:14

Meg is van, a doom9.org-ról letölthető a bbTools 1.9, ebben van egy parancssori demultiplexer is.

#329 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 28. 02:46

Küldtem már Neki TMPGEnc-et :D
Amúgy TMPGEnc-ben hol lehet a kész file méretét állítani a varázslón kívül?

[ 2003. szeptember 28.: Lipton szerkesztette a hozzászólást ]

#330 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 28. 07:33

Ja, küldeni én is tudtam volna, csak azt hittem, nem oktatási célokra kell. ;)

A méretet a főablak jobb alsó sarok "Setting" gombbal lehet állítani, de bitrátát ill. Quality-t lehet megadni, olyan grafikus fitty-futty, hogy mekkora lesz a kész file, mint a varázslóban nincs.

#331 Felhasználó inaktív   closed 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 28. 10:29

Ha nem CQ-ban, hanem CBR-ben vagy VBR-ben csinálod, akor a bitrátából kiszámolható a kész file mérete. Csinálhatod akár PC (papír-ceruza :)) módszerrel, de egyszerűbb, ha a FitCD-t, vagy a MovieStacker-t használod: ezekbe csak beírod a film hosszát, és, hogy hány cd-re akarod kirakni, és megmondja, hogy milyen bitrátát használj. (meg még sok egyebet is tudnak, szóval az erősen javasolt szoftverek közé tartoznak)

Sajna CQ-nál, ami talán a legjobb minőséget adja, nem ilyen egyszerű a helyzet. Ennél érdemes dvd2svcd-t használni, az azt játssza, hogy kvázi csinál egy olyan klipet, amiben az eredeti filmnek minden 20.(?ez nem biztos) kockája van benne, aztán próbálkozik: betömi egy adott minőségen, megnézi mekkora lett, aztán újra próbálkozik egy ez alapján módosított minőségen stb, 6-8-10 próbálkozásból nagyjából összeszedi a szükséges quality-t. Ez viszonlag gyorsan lemegy, aztán kezdi a tányleges kódolást. Ennél elegánsabb megoldás nincs.

[ 2003. szeptember 28.: closed szerkesztette a hozzászólást ]

#332 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 28. 16:58

Akkor úgy csinálom, hogy varázslóval kezdek, megnézem, hogy ott mennyi lenne a bitrate és utana azt írom be majd simán :D
Az AC3 hangra senkinek sincs ötlete, hogy eddig miért volt jó most meg mi lehet a baj?

#333 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 29. 09:19

Mitől lehet az, hogy az AC3 hangsávot kiszedem, átalakítom wavba, ezután TMPGEnc-el összekódolom, és egy kicsit el van csúszva a hang.

#334 Felhasználó inaktív   closed 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 29. 11:08

idézet:
Ezt írta Lipton:
Mitől lehet az, hogy az AC3 hangsávot kiszedem, átalakítom wavba, ezután TMPGEnc-el összekódolom, és egy kicsit el van csúszva a hang.[/quote]

Mivel alakítod wavba? De inkább minek? :) BeSweet-tel egyből rakd át mp2-be, csak a filmet kódold tmpgenc-kel, a végén multiplexeld a kettőt, így jó eséllyel nem lesz elcsúszás.

(Az AVI fileokban a hang és a kép nem teljesen párhuzamosan van összefésülve: különböző időbe telik a gépnek kicsomagolni az audiót és a videót, ezért, ahhoz, hogy egyszerre jelenjenek meg, eltolva vannak egymástól. Az "eltolás" mértékét az AC3 file tartalmazza, de amint kicsomagolod wavba, ez az infó már elveszik, emiatt csúszik el a hang. Legalábbis én így tudom :))

#335 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 29. 18:12

idézet:
Ezt írta closed:

Mivel alakítod wavba? De inkább minek? :) BeSweet-tel egyből rakd át mp2-be, csak a filmet kódold tmpgenc-kel, a végén multiplexeld a kettőt, így jó eséllyel nem lesz elcsúszás.

(Az AVI fileokban a hang és a kép nem teljesen párhuzamosan van összefésülve: különböző időbe telik a gépnek kicsomagolni az audiót és a videót, ezért, ahhoz, hogy egyszerre jelenjenek meg, eltolva vannak egymástól. Az "eltolás" mértékét az AC3 file tartalmazza, de amint kicsomagolod wavba, ez az infó már elveszik, emiatt csúszik el a hang. Legalábbis én így tudom :))
[/quote]

Bocs de ezt nem értem. Virtualdubbal szedtem ki a hangot. BeSweet-el ki lehet közvetlenül az aviból?

#336 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 29. 19:30

DVD2AVI-val szedd ki a hangot, az beírja a fájlnévbe, hogy mekkora a delay értéke. Az mp2 átalakításhoz utána használhatsz HeadAC3he-t, az automatice levágja/szünetet szúr be a hangba a delay érték alapján (DVD2AVI fájlnévből kiolvassa) az mp2-be.

#337 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 29. 19:31

Bocs, most látom, AVI a forrás. De ha megvan a delay érték (gondolom VirtualDubban valahol megnézhető), akkor a HeadAC3he-nak kézzel is meg lehet adni.

#338 Felhasználó inaktív   closed 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 29. 20:21

idézet:
Ezt írta Lipton:

Bocs de ezt nem értem. Virtualdubbal szedtem ki a hangot. BeSweet-el ki lehet közvetlenül az aviból?
[/quote]

Vagy virualdubmod-demux-al szedd ki, vagy sima virtualdubbal, de akkor direct stream copyval, aztán nevezd vissza ac3-nak, és esetleg eressz rá egy ac3fix-et. Lényeg, hogy ne csinálj belőle wav-ot.

[ 2003. szeptember 29.: closed szerkesztette a hozzászólást ]

#339 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 30. 01:00

idézet:
Ezt írta closed:

Vagy virualdubmod-demux-al szedd ki, vagy sima virtualdubbal, de akkor direct stream copyval, aztán nevezd vissza ac3-nak, és esetleg eressz rá egy ac3fix-et. Lényeg, hogy ne csinálj belőle wav-ot.

[/quote]

TMPGEnc-ben hozzáadtam 500 milisecet és most ok, ez van :)

#340 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 30. 17:02

idézet:
Ezt írta closed:

[/quote]

Virtualdubmod-al kiszedtem az ac3 hangot, BeSweet-el pedig általakítottam mp2-be. A filmet 2 CD-re csinálom, és a másodiknak el van csúszva a hangja valamiért. Ez mitől lehet? Hol lehet megnéni vagy mivel, hogy mennyi a hangelcsúszás milisecben? Írtátok, hogy a vdub-al meg lehet nézni, hol?

Téma megosztása:

• (27 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.