HWSW Informatikai Kerekasztal: SVCD segitseg - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (27 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SVCD segitseg

#381 Felhasználó inaktív   ddd 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 08. 20:27

Sziasztok

Van egy kis problémám a TMPGenc-el.
Avi-ból csinálok SVCD-t a (PAL SVCD 25 fps) Ha a film amiből konvertálok nem 25 fps (pl: 23.9) akkor kb másodpercenként alig eszrevehető módon akad az átkonvertált mpeg. Gondoltam átkonvertálom a filmet 25 fps-re, akkor viszont a hang csúszik.
Van valakinek valami ötlete, hogyan lehetne ezt a problémát megoldani?

#382 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 08. 20:56

idézet:
Ezt írta ddd:
Sziasztok

Avi-ból csinálok SVCD-t a (PAL SVCD 25 fps) Ha a film amiből konvertálok nem 25 fps (pl: 23.9) akkor kb másodpercenként alig eszrevehető módon akad az átkonvertált mpeg. Gondoltam átkonvertálom a filmet 25 fps-re, akkor viszont a hang csúszik.
[/quote]

a filmmel együtt a hangon is kell gyorsítani kb 5%-nyit
pölö:
soundforge-ban kiszámítasz egy resample-t 42160 Hz-re
majd ha kész, forceolsz 44100Hz-es sampling rate-et.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#383 Felhasználó inaktív   closed 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 08. 22:04

Szvsz egyszerűbb BeSweettel: abban van direkt ilyen framerate konverzió is a hangkódoláshoz. Még egyszerűbb persze nem PAL, hanem NTSC svcd-t csinálni, és nem bizgerálni a framerate-et...

#384 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 09. 07:51

idézet:
Ezt írta closed:
Még egyszerűbb persze nem PAL, hanem NTSC svcd-t csinálni, és nem bizgerálni a framerate-et...[/quote]

Na ezt én is kipróbálom, mert nekem is most ugyanez bizergeti az agyamat, vagyis hogy mi a frászért hagy ki egy picit másodpercenként....
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#385 Felhasználó inaktív   closed 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 09. 14:44

idézet:
Ezt írta Gyulavitéz:

Na ezt én is kipróbálom, mert nekem is most ugyanez bizergeti az agyamat, vagyis hogy mi a frászért hagy ki egy picit másodpercenként....
[/quote]

Helyes, de arra azért figyelj, hogy, ha 24 fps-es a filmed, akkor egy 3:2 pulldown kelleni fog, ha szabványos NTSC lemezt akarsz csinálni. (bár pl. az én lejátszóm lazán elboldogul a 24fps-es filmekkel is)

#386 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 09. 16:03

idézet:
Ezt írta closed:

Helyes, de arra azért figyelj, hogy, ha 24 fps-es a filmed, akkor egy 3:2 pulldown kelleni fog, ha szabványos NTSC lemezt akarsz csinálni. (bár pl. az én lejátszóm lazán elboldogul a 24fps-es filmekkel is)
[/quote]

closed nem lejacco gond, hanem az, hogy az svcd-t pal-ra designolod es kozben beteszel egy 23.96-os videot. tessek az svcd-t ntsc/23.96-ra csinalni es nem fogik akadozni.

#387 Felhasználó inaktív   closed 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 09. 17:21

idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:

closed nem lejacco gond, hanem az, hogy az svcd-t pal-ra designolod es kozben beteszel egy 23.96-os videot. tessek az svcd-t ntsc/23.96-ra csinalni es nem fogik akadozni.
[/quote]

Az világos, hogy a PAL svcd-be nem szabad 24fps-es videót tenni.
Az NTSC SVCD 29.96fps-es a szabvány szerint, illetve 23.96-os, 3:2 pulldown-al. (ilyenkor maga a film ugyan 24fps-el van fenn a lemezen, de lejátszáskor 30fps-t ad)
A lejátszók egy része, ha 24fps-es ntsc filmet talál, akkor automatikusan pulldown-nal játssza le (valószínűleg az enyém is), más részének kell, hogy a film "szóljon neki", hogy így játssza le. Minden kódoló programban van 3:2 pulldown beállítási lehetőség: élni kell vele. (bár aszem ezt utólag, újratömörítés nélkül is be lehet a fimen állítani, de ebben most hirtelenjében nem vagyok biztos)

Ha a "tessek az svcd-t ntsc/23.96-ra csinalni"-ba beleértetted a pulldownt is, illetve, ha valamelyik author program ezt automatikusan megteszi 24-es forrásnál, akkor nem szóltam :)

#388 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 09. 18:07

hatha itt tobb szerencsem lesz...

reg ota hasznalaom a DVD2SVCD-t SVCD eloallitasara DVD-bol, de csinaltam mar vele SVCD-t internetrol letoltott avi-bol is.
Nem volt vele semmi gond.

Most letoltottem nehany magyar rajzfilm avi-t (Dr. Bubo) meg "sajnos" egy ujabb DVD2SVCD-t is (1.2.1 B2, ami mar avisynth 2.5-ot hasznal - raadasul ettol a regi 1.1.2 B1 fel is dobta a talpait!) - de az encoder (CCE 2.5) az maradt u.az.
Az eredmeny mondhatni siralmas: egyszeruen nincs piros szin - pontosabban aminek pirosnak kellene lenni, az kek.
Az avi-kba meg az atalakitas elott beleneztem, azok jok.

Akkor most mi a fene van?

[ 2003. október 09.: malvin szerkesztette a hozzászólást ]

#389 Felhasználó inaktív   closed 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 09. 18:56

idézet:
Ezt írta malvin:

reg ota hasznalaom a DVD2SVCD-t SVCD eloallitasara DVD-bol, de csinaltam mar vele SVCD-t internetrol letoltott avi-bol is.

Most letoltottem nehany magyar rajzfilm avi-t (Dr. Bubo) meg "sajnos" egy ujabb DVD2SVCD-t is (1.2.1 B2, ami mar avisynth 2.5-ot hasznal - raadasul ettol a regi 1.1.2 B1 fel is dobta a talpait!) - de az encoder (CCE 2.5) az maradt u.az.
Az eredmeny mondhatni siralmas: egyszeruen nincs piros szin - pontosabban aminek pirosnak kellene lenni, az kek.

[/quote]

Az, hogy az avisynth okozza-e a gondot, azt megnézheted úgy, hogy a generált avs-t (ha jól rémlik nem törli a dvd2svcd a procedúra után) behúzod valamilyen médialejátszóba (akár winmediaplayerbe). Valószínűleg akadozva fogja csak lejátszani, de az ki fog belőle derülni, hogy jók-e a színek.

Ha nem magyar rajzfilmekrol lenne szo, akkor azt mondanam, hogy gond lehet az NTSC filmek szinkezelesevel, de gondolom PAL-ba akarod konvertalni.

Ha minden kötél szakad, rakd vissza a régi avisynth-et és a régi dvd2svcd-t.

#390 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 09. 19:07

idézet:
Ezt írta malvin:

[/quote]

Nos az avisynth verziot atallithatod a 2.0.8-ra vagy mittomen melyikre is. Van egy olyan lehetoseg, hogy encode elott feldobja neked az avs-t hogy meg editalhasd. Aprosag:
Bicubicresize helyett LanczosResize (szebb, jobb). Az AVS-ben az uccso transfor legyen egy ConvertToYUY2

#391 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 00:55

idézet:
Ezt írta ddd:
Sziasztok

[/quote]

Ha a film nem 25 fps akkor semmivel nem tudod megcsinálni azonnal, hogy rendes akadásmentes SVCD legyen, legalábbis nekem még eddig nem sikerült. Kell egy kicsit bűvészkedni vele. Leírom most, kicsit ilyesztő lesz elsőre, de ha megcsinálod nagyon egyszerű az egész, én is vonakodtam elösször, de sajnos csak ez az egyetlen megoldás. Ami kell hozzá:

VirtualDubMod
BeSweet
TMPGEnc

Először megnyitod a filmet a VirtualDubMod-al (File/Open). Utána Video/Video framerate menü. Itt Change To 25 frames per second. Ha ezt beállítottad akkor File/Save as, megadod a nevét és a Video Mode legyen Direct Stream copy, ok, és megcsinálja. Ezután Streams/Stream list. Itt jobb oldalt lesz egy olyan, hogy Demux, erre klikkelj rá és add meg a a hang nevét amit ki akarsz menteni (pl filmhang25fps). Ha esz kész akkor van egy filmed ami 25 fps, és van egy kimentett hangcsatornád ami 23.976 fps, ezt át kell alakítani szintén 25 fps-re különben a hagn csúszni fog. Ezt a BeSweet nevü kis programmal tudod megtenni nagyon könnyen. Elindítod, megadod az Input és Output neveket. Az ablak bal asló felében lesz egy olyan, hogy FRC Presets, itt beállítod, hogy ártakja 23.976-ról 25 fps-re. Van jobbfelé középen egy állító amivel azt állítod, hogy a kész file mi legyen, ezt rakd mp2-re. Jobb oldalt van mindenféle gomb, itt klikkelj a 2 lame nevezetüre, ekkor az ablak tartalma megváltozik. Bal lent lesz egy olyan, hogy total bitrate, ez alapban 128, állítsd át 224-re. Ezt nem lenne muszáj, de így jobb minőségű lesz hangcsatornád. Ezután az ablak jobb alsó részén van egy gomb amivel MP2-be alakíthatod a hangot, ez se olyan sok idő.

Mostmár megvan a kép is és hang is 25 fps-be, csak össze kell rakni TMPGEnc-el. Elindítod, File/Project wizadr. NEXT
Pal/SVCD NEXT
Megadod neki a kép és a hang file-t. NEXT
Innentől kezdve pedig pont úgy kell ahogy itt egy másik topicban leírtam. Próbáld ezt így ki és meglátod, hogy előre hangzik bonyolultnak, ez az egész amit leírtam max 5 perc mindnnel együtt;-) A kész mpegből vcdeasy-vel csináld meg a bin/cue párost, így tudsz bele rendesen fejezeteket csináálni, de ha nem akarsz akkor a Nero/SVCD-vel azonnal ki tudod írni, és szép lesz aminősége is!

(Ha már írtátok bocs, de egy másik topicba ezt írtam, és csak átmásoltam ide. Nekem így tökéletesen akadásmentes SVCD lesz, ami rendesen 25 fps. A TMPGEnc rész gondolom menni fog.)

[ 2003. október 10.: Lipton szerkesztette a hozzászólást ]

#392 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 07:19

Biztosan "Direct Stream Copy"-t kell? Ilyenkor is elvégzi?

Én a köv féle képpen csináltam: Frame rate: 25 fps
Video filter: Resize, letterbox 4:3 méretre.
Video/full processing mode.
File/Start Frame Server
TMPGenc-ben megnyitom a vdr-t, betömörítem úgy ahogy van, szar hanggal, de Szabvány PAL SVCD template-tel.
Utána megnézem, pontosan milyen hosszú lett a kész mpeg fájlom. Aztán vissza a vd-be:
File/save Wav. majd Soundforge -> Speed -> Save as...
Utána Vissza TMPGenc-be, ahol csak a hangot betömörítem szabvány szerintire, majd ha kész, akkor fájl/mpeg tools, és a mux/demux-ban leszedem a videóról a hangot, és hozzáteszem az újat. kész.

Mit állítotok be a tmpgenc-ben, hogy egy 16:9-es vagy hasonló forrású fájlt normális képarányba tegyen? VD resize nélkül?

#393 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 09:26

Hogy a rákba kell a tmpgenc-et regisztrálni, vagy hová kell a kódot beírni?

#394 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 10:35

idézet:
Nos az avisynth verziot atallithatod a 2.0.8-ra vagy mittomen melyikre is.[/quote]

igen, valami ilyet rebesgetett DVD2SVCD az installalaskor is ... csak sehol nem talalom, hogy hol/hogyan lehet.

idézet:
Van egy olyan lehetoseg, hogy encode elott feldobja neked az avs-t hogy meg editalhasd. Aprosag:
Bicubicresize helyett LanczosResize (szebb, jobb). Az AVS-ben az uccso transfor legyen egy ConvertToYUY2[/quote]

Na igen, csak ehhez ertni is kellene!
Jelenleg igy nez ki, es fogalmam sincs mit tudnek en ezen "javitani":
LoadPlugin("D:PROGRA~1DVD2SV~1.1B2AVISYN~1.5PLMpeg2decMPEG2D~1.DLL")
AVISource("H:MediaVideoMalvinBuboKEREMA~1.AVI",False)
ConvertToYUY2()
BicubicResize(480,576,0.0,0.6)
ConvertToYUY2()
Import("E:DVD2SVCDCCEResampleAudio.avs")
ResampleAudio(44100)

#395 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 11:02

idézet:
Ezt írta closed:
Az, hogy az avisynth okozza-e a gondot, azt megnézheted úgy, hogy a generált avs-t behúzod valamilyen médialejátszóba [/quote]

Az is kek!

#396 Felhasználó inaktív   closed 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 13:03

idézet:
Ezt írta malvin:

Az is kek!
[/quote]

A színtér-kezelésben nem vagyok otthon, de az elég valószínű, hogy a dupla yuy2 konverzió minimum felesleges, de lehet,hogy ott a probléma. Szedd ki az elsőt, és nézd meg újra. Eseteg szedd ki mindkettőt: RGB színtérben lassabb lesz a kódolás, a kész videót viszont gondolom a kódoló program úgyis átteszi yuv-ba. Persze lehet, hogy tévedek, ez nem az én asztalom, de egy próbát megér.

A régebbi avisynth használatához meg egyszerűen uninstalláld az avisynth 2.5-öt, és rakd fel a 2.08-at., a frameserver fülön meg módosítsd a pluginek elérési útvonalát.

[ 2003. október 10.: closed szerkesztette a hozzászólást ]

#397 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 13:52

Miert kek a Dr. Bubo

tovabb kiserleteztem, es kiderult, hogy azert nem teljesen hasznalhatatlan ez az uj DVD2SVCD. A regi avi-kat jol megcsinalja. Pl. egy
Video: Low motion DivX MPEG-4, 640x360, 24 bit, 63604 frm, 23.9760 frm/s, 1104.308 kbit/s
Audio: FAST Multimedia AG DVM (Dolby AC3), 48000 Hz, 192.000 kbit/s, stereo -t teljesen jol megcsinal

A Dr. Bubo ellenben

Video: OpenDivX (DivX 4.0 and later), 512x384, 16 bit, 17440 frm, 25.0000 frm/s, 1025.358 kbit/s
Audio: MPEG1 Layer 3 (MP3), 32000 Hz, 111.992 kbit/s, stereo

Ennek fenyeben valami otlet?

U.i. a jol megcsinalt avi-nal is bent van a dupla ConvertToYUY2()

#398 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 16:03

idézet:
Ezt írta closed:

Az világos, hogy a PAL svcd-be nem szabad 24fps-es videót tenni.
Az NTSC SVCD 29.96fps-es a szabvány szerint, illetve 23.96-os, 3:2 pulldown-al. (ilyenkor maga a film ugyan 24fps-el van fenn a lemezen, de lejátszáskor 30fps-t ad)
A lejátszók egy része, ha 24fps-es ntsc filmet talál, akkor automatikusan pulldown-nal játssza le (valószínűleg az enyém is), más részének kell, hogy a film "szóljon neki", hogy így játssza le. Minden kódoló programban van 3:2 pulldown beállítási lehetőség: élni kell vele. (bár aszem ezt utólag, újratömörítés nélkül is be lehet a fimen állítani, de ebben most hirtelenjében nem vagyok biztos)

Ha a "tessek az svcd-t ntsc/23.96-ra csinalni"-ba beleértetted a pulldownt is, illetve, ha valamelyik author program ezt automatikusan megteszi 24-es forrásnál, akkor nem szóltam :)
[/quote]

A pulldown-t csak az NTSC normas dvd jaccok csinaljak hardveresen ha a TV nem tamogatja a 23.96-os progressive modot. A PAL normas jaccok 23.96 fps-es kepet adnak.

[ 2003. október 10.: Supposed Former Infatuation Junkie szerkesztette a hozzászólást ]

#399 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 16:15

idézet:
Ezt írta malvin:

Az is kek!
[/quote]

A BicubicResize(...) izet csereld le LanczosResize(480,576)-ra Ha meg igy is kek akkor a resize elotti ConvertToYuY2... izet vedd ki. Ha tovabbra se gyogyul akkor az belso ringyoz gond. BTW milyen windoz alatt kuzdesz?

[ 2003. október 10.: Supposed Former Infatuation Junkie szerkesztette a hozzászólást ]

#400 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 16:37

idézet:
A BicubicResize(...) izet csereld le LanczosResize(480,576)-ra Ha meg igy is kek akkor a resize elotti ConvertToYuY2... izet vedd ki. Ha tovabbra se gyogyul akkor az belso ringyoz gond. BTW milyen windoz alatt kuzdesz?[/quote]

XP

es azt mar lattad, hogy mas avi-nal nem okoz gondot sem a bicubic sem a ketszeres ConvertToYuY2?

Mellesleg, en eppen azert szerettem eddig a DVD2SVCD-t, nert az tudta, hogy mikor mit kell csinalni.
Eredetileg TMPGEnc-vel kezdtem, de azzal mindig csak masodikra, harmadikra sikerult egy konverzio.

Téma megosztása:

• (27 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.