idézet:
Ezt írta yogibear:
Sajna a bios-bóli időreébresztés ebben a lapban sem megy, [/quote]
Úgy érted, nem kezeli a lapod az ACPI-t, nincs ATX-es tápod, és az APM sem működik? Ha van olyan régebbi kártyád, ami nem támogatja az ACPI-t, megfontolandó a kidobása.
Én sem BIOS-ból ébresztgetek, pontosabban nem ott állítgatom.
Az ACPI-t engedélyezed a BIOS-ban, vagy ha tényleg régi a lap, akkor az Advanced Power Management-et. Felvétel előtt küldd el szundizni a gépet, a win feladatütemezőjében meg pipáld ki azt az opciót, hogy "PC felébresztése a feladat futtatásához". A régi AMD K6-2/500-as lapom Win98-al, AT-s táppal simán felébredt így. Esetleges áramszünet esetén csak újraindult, persze oda lett a villanytakarék, de az időzített taszkok azért lefutottak. Ilyenkor (szundiból ébredve) nem rumlizik a fájlrendszer miatt, hisz szundi előtt mindent kirámolt a lemezcache-ből. Persze a proci egy AT-s táp esetén folyton ment, de csak a valós órajel pár százalékával - nincs ilyen opciód sem valahol APM menü alatt? - , ezért a ventik leállítását is nyugodtan engedélyezhettem a biosban (némi trükk: a tápventit a proci ventijével párhuzamosan kötöttem be, így a BIOS-ban proc.-venti leállítás a tápot is zajtalanította, fogyasztás meg minimális így, elegendő mindenüttt csak a hborda. Mondjuk egy mostani chipsethezprocihoz nem, de azok meg már ismerik az ACPI-t.
Miro PCTV Pro
Elküldve: 2003. 07. 08. 15:17
Elküldve: 2003. 07. 08. 16:31
idézet:
Ezt írta yogibear:
Hogy a még régebbin mi volt a sztereódekóder ic tipusa, azt nem tudom. De lehet, hogy azon is MSP3450. Meg kell nézni, akinek van.
[/quote]
Ugyanez volt/van.
Elküldve: 2003. 07. 08. 18:37
idézet:
Ezt írta mincza:
Úgy érted, nem kezeli a lapod az ACPI-t, nincs ATX-es tápod, és az APM sem működik? Ha van olyan régebbi kártyád, ami nem támogatja az ACPI-t, megfontolandó a kidobása.
Én sem BIOS-ból ébresztgetek, pontosabban nem ott állítgatom.
Az ACPI-t engedélyezed a BIOS-ban, vagy ha tényleg régi a lap, akkor az Advanced Power Management-et. Felvétel előtt küldd el szundizni a gépet, a win feladatütemezőjében meg pipáld ki azt az opciót, hogy "PC felébresztése a feladat futtatásához". A régi AMD K6-2/500-as lapom Win98-al, AT-s táppal simán felébredt így. Esetleges áramszünet esetén csak újraindult, persze oda lett a villanytakarék, de az időzített taszkok azért lefutottak. Ilyenkor (szundiból ébredve) nem rumlizik a fájlrendszer miatt, hisz szundi előtt mindent kirámolt a lemezcache-ből. Persze a proci egy AT-s táp esetén folyton ment, de csak a valós órajel pár százalékával - nincs ilyen opciód sem valahol APM menü alatt? - , ezért a ventik leállítását is nyugodtan engedélyezhettem a biosban (némi trükk: a tápventit a proci ventijével párhuzamosan kötöttem be, így a BIOS-ban proc.-venti leállítás a tápot is zajtalanította, fogyasztás meg minimális így, elegendő mindenüttt csak a hborda. Mondjuk egy mostani chipsethezprocihoz nem, de azok meg már ismerik az ACPI-t.[/quote]
Nem.
Úgy értem, hogy a funkció nem működik korrektül: Asus Cuv4x-e és Asus P4pe.
Az előbbinél csak és kizárólag akkor, ha a táp standby-ban marad (ha áramszünet van, akkor vége), és mindemellett csak akkor, ha a bios-beállitás és elmentés után az oprendszert nem engedem betölteni, azaz még a betöltés kezdete előtt kikapcsolom a gépet, mert ha engedem betöltődni és utána szabályosan kikapcsolom, akkor megintcsak nem indul el.
Az utóbbi lapnál elindul, kivéve, ha a tápot áramtalanitom, mert akkor visszakapcsolás után ez sem indul el (azaz egy áramszünet esetén szintén nem működik).
Egyértelmű bios hiba, mert egynémely más Asus lapon megy korrektül.
És a fent leirtak miatt nem is Acpi, vagy más a gond. Egyszerűen úgy tűnik, hogy a bios nem menti el a beállitást az eepromba.
Ennyi.
Márpedig én nem hagyom itt a gépet standby-ban sem (pedig mindkét esetben Enermax táp van benne, nem véletlenül), egy időzitő óra (from Conrad-shop) kapcsolja a 230-at be és ki, amikor kell. Na ez nem felejti el a beállitást.
Van benne egy gombelem, 100 órás időtartamra jó.
Annyira már nem zavar az új lapban sem az ébresztő nem-működése, mert amit csináltam, az korrekt. Lehetett volna egyszerűbben is, de a Pic volt a fiókban (meg relé és tranyó is) és ha valami mást is akarok beletenni (mondjuk egy infavevőt, vagy bármit), még bőven belefér, csak a progiját kell megirnom, no és bármilyen időzités hajszálpontos, már gondolkodtam azon, mivel egyszer-kétszer az Avi_io is kifagyott, hogy mielőtt a Ghostmouse bezárná magát (az Avi_io inditása után), elindit egy kis progit, amely mondjuk a Parallel port egyik kivezetésével jelezne a Pic-nek, hogy oké. Ha ha az Avi_io kifagy, a Gmouse is megáll, igy nem lenne visszajelzés és lehetne a Pic-cel resetelni a gépet.
De ha az Xp/Iuvcr jó lesz, akkor már nem kell ez.
Érdekesség, hogy ha friss a telepités, akkor az Avi_io sohasem fagy ki. Na egy-egy felvétel előtt ezért teszem vissza az image-et.
Azt a 10 percet (formázással együtt) megéri a biztos felvétel.
Ps.: Ghostmouse-hoz linket az előző irásomban adtam.
[ 2003. július 08.: yogibear szerkesztette a hozzászólást ]
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?
Elküldve: 2003. 07. 08. 20:42
idézet:
Ezt írta yogibear:
Nem.
Úgy értem, hogy a funkció nem működik korrektül: Asus Cuv4x-e és Asus P4pe.
[ 2003. július 08.: yogibear szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Hubazz :confused:
BIOS-frissítés? Avagy ennyire gyatrák az ASUS bioszok meg a támogatottságuk, vagy csak nem kockáztatod, inkább együtt élsz a gonddal?
Tűzvédelmileg persze igazad van a szundi móddal, de szvsz annyi kockázat a külön ketyerével (meg a felvétel idején) is van.
Ghostmouse megvan már régen, még tőled tettem szert a linkre valamikor a világ ifjúkorában. De nem használom, jobb szeretem a szkripteket, inkább kézben tartható. Ez részben a korral járó DOS örökség, részben linux fertőzés. Na meg elég gyatran váltogatom Kép Ernő felbontását (muszáj), és ha úgy felejtem, a gmouse furcsákat művel.
Más. WinDVR v3.B079.46C verziót próbáltad sorozatok rögzítésére? Van valami mini-DVD formátuma (352x288 mpeg2), ami kellemesen kevés erőforrást és helyet fogyaszt, elég jó minőség mellett. Bár ha kerülöd az átkódolást, nem érdemes kipróbálni, mert 1200 kbps DivX-nél persze nagyobbat fiadzik. Viszont VirtualdubMod-dal gyorsan átkódolható a kis méret miatt. Időzített felvételt is tud. Most kóstolgatom, hogy érdemes-e rá támaszkodni 720x576xMPEG2-ben: meglepődtem, mert kisebb a gépigénye, mint a PowerVCR II v3.0-nak. Ki kéne tapasztalni valami akciófilmeken, jobban helytáll-e minőségileg is.
Jobb filmekre persze marad az MJPEG, de amiről nem tudom eldönteni előre, kell-e vagy sem a viszonylag jó minőség, az foglaljon kevesebb helyet a megtekintésig-tömörítésig. Néha kevés ui. a 80 G-s vinyóm (hétvégék távol az otthontól)
![]()
Elküldve: 2003. 07. 09. 07:23
idézet:
Ezt írta mincza:
Hubazz :confused:
BIOS-frissítés? Avagy ennyire gyatrák az ASUS bioszok meg a támogatottságuk, vagy csak nem kockáztatod, inkább együtt élsz a gonddal?
Tűzvédelmileg persze igazad van a szundi móddal, de szvsz annyi kockázat a külön ketyerével (meg a felvétel idején) is van.
Ghostmouse megvan már régen, még tőled tettem szert a linkre valamikor a világ ifjúkorában. De nem használom, jobb szeretem a szkripteket, inkább kézben tartható. Ez részben a korral járó DOS örökség, részben linux fertőzés. Na meg elég gyatran váltogatom Kép Ernő felbontását (muszáj), és ha úgy felejtem, a gmouse furcsákat művel.
Más. [qb]WinDVR v3.B079.46C verziót próbáltad sorozatok rögzítésére? Van valami mini-DVD formátuma (352x288 mpeg2), ami kellemesen kevés erőforrást és helyet fogyaszt, elég jó minőség mellett. Bár ha kerülöd az átkódolást, nem érdemes kipróbálni, mert 1200 kbps DivX-nél persze nagyobbat fiadzik. Viszont VirtualdubMod-dal gyorsan átkódolható a kis méret miatt. Időzített felvételt is tud. Most kóstolgatom, hogy érdemes-e rá támaszkodni 720x576xMPEG2-ben: meglepődtem, mert kisebb a gépigénye, mint a PowerVCR II v3.0-nak. Ki kéne tapasztalni valami akciófilmeken, jobban helytáll-e minőségileg is.
Jobb filmekre persze marad az MJPEG, de amiről nem tudom eldönteni előre, kell-e vagy sem a viszonylag jó minőség, az foglaljon kevesebb helyet a megtekintésig-tömörítésig. Néha kevés ui. a 80 G-s vinyóm (hétvégék távol az otthontól)
[/QB][/quote]
Cuv4x-e -ben volt több bios is, mind ua.
Másikban asszem nem volt új, illetve csak a procitámogatás (800 fsb), az meg nem kell.
A "külön ketyere"egy éve be van dugva, azóta megy, még elemet sem cserélte benne (talán kéne), mindössze egy resetet kapott és újrabeállitást. Relével kapcsol.
Én nem váltogatom annyit a felbontást, igy Gmouse nagyon bevált.
Windvr-t csak futólag néztem (2-t és 3-t is), egy "baj" van vele (nekem), a max felbontás, ami állitható az 720*576. Full pal nem (768*576). Érdekes, hogy saját profile-t készitve 640*480 van, ami szintén 4:3 arány.
Powervcr-nél mindenképp jobb. Itt volt már, aki "esküdött rá", hogy jó, ezt használja.
Elküldve: 2003. 07. 09. 12:53
Egy pár hónapja van PCTV Pro-m, de még mindíg inkább csak próbálgatom, és nem állítom, hogy tudatosan használom. (Ha működik, jó, ha nem, próbálkozom mással.)
Az a problémám, hogy ha állóképet akarok leszedni Vision-ből, akkor szinte biztos lehetek abban, hogy bemozdul, elmosódik. Ez már tv-zésnél is zavaró, hogy pl. a képernyőn futó feliratokat lehetetlen elolvasni, mert elmosódik. Nem is kell hozzá olyan mozgás, hogy focimeccs, vagy autóverseny, egy sima emberi kézmozdulat is elég, hogy elmosódott legyen. Nem tudom, mitől van ez.
A mozgókép digizés azért nem probléma, mert azt VirtualVcr-rel csinálom és az jól működik, nekem legalábbis bejött.
Egyébként XP-m van. Ha minden igaz, 5.50-es driver, a hozzá adott Vision-nel (2.64?) és Gf Ti4200-as videokártya.
Bármilyen ötletet szívesen veszek.
Üdv.
Elküldve: 2003. 07. 09. 13:10
idézet:
Ezt írta eubi:
Sziasztok!
Az a problémám, hogy ha állóképet akarok leszedni Vision-ből, akkor szinte biztos lehetek abban, hogy bemozdul, elmosódik. Bármilyen ötletet szívesen veszek.
Üdv.[/quote]
Az IUVCR-nek is van valami "still image" v. "snapshot" v. vmi rokonnevű funkciója, próbáld azt. Éles képhez meg esetleg szerencse is kell, olykor a sugárzott kép is eleve mosott gyors mozgásnál.
Elküldve: 2003. 07. 09. 13:23
idézet:
Ezt írta yogibear:
Windvr-t csak futólag néztem (2-t és 3-t is), egy "baj" van vele (nekem), a max felbontás, ami állitható az 720*576. Full pal nem (768*576). Érdekes, hogy saját profile-t készitve 640*480 van, ami szintén 4:3 arány.
[/quote]
Én sem értem az MPEG méretfilozófiát, főleg hogyaszongya 768/32=24.00, 576/32=18.00, 720/32=22.5 - mi a ****-nak kellett pont ezt szabvánnyá tenni? Az a 48 pixel már nem igazán módosít a fájlméreten, de legalább néhány lejátszó tojást produkál kör helyett.
Elküldve: 2003. 07. 09. 19:37
idézet:
Ezt írta eubi:
Sziasztok!
Egy pár hónapja van PCTV Pro-m, de még mindíg inkább csak próbálgatom, és nem állítom, hogy tudatosan használom. (Ha működik, jó, ha nem, próbálkozom mással.)
Az a problémám, hogy ha állóképet akarok leszedni Vision-ből, akkor szinte biztos lehetek abban, hogy bemozdul, elmosódik. Ez már tv-zésnél is zavaró, hogy pl. a képernyőn futó feliratokat lehetetlen elolvasni, mert elmosódik. Nem is kell hozzá olyan mozgás, hogy focimeccs, vagy autóverseny, egy sima emberi kézmozdulat is elég, hogy elmosódott legyen. Nem tudom, mitől van ez.
A mozgókép digizés azért nem probléma, mert azt VirtualVcr-rel csinálom és az jól működik, nekem legalábbis bejött.
Egyébként XP-m van. Ha minden igaz, 5.50-es driver, a hozzá adott Vision-nel (2.64?) és Gf Ti4200-as videokártya.
Bármilyen ötletet szívesen veszek.
Üdv.[/quote]
VitrualVcr-rel csak egy gond van (mint már irtam), hogy Pro-val nem (sem) sztereó a felvétel.
Lásd a [url="http://"http://www.digtv.ws/forum/index.php?act=ST&f=4&t=390"]fórumát.[/url]
A másik apróbb: nem kapcsolja ki a gépet, amit pl. az Iuvcr tud.
Elküldve: 2003. 07. 09. 19:40
idézet:
Ezt írta mincza:
Én sem értem az MPEG méretfilozófiát, főleg hogyaszongya 768/32=24.00, 576/32=18.00, 720/32=22.5 - mi a ****-nak kellett pont ezt szabvánnyá tenni? Az a 48 pixel már nem igazán módosít a fájlméreten, de legalább néhány lejátszó tojást produkál kör helyett.[/quote]
Elég gagyi dolog, nem értam miért nem fért bele, legalább a saját profilban lenne lehetőség beállitani.
Én a tojást rántva, lágytojásnak vagy tükörtojásnak szeretem, nyomott körként nem.
Igy maradok az avi-nál.
[ 2003. július 09.: yogibear szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 07. 09. 20:41
Egyébként tettem egy próbát a Dscaler4-gyel (ezt találtam, amit ki tudtam próbálni), ugyanarról a VHS-ről szedtem le néhány állóképet ezzel is, és ezzel nem volt elmosódott, illetve bemozdult a kép. A probléma itt viszont az, hogy a kép lementésekor jópár másodpercre kimerevedik a kép, és addig nem lehet újabbat leszedni, de persze közben a videó továbbmegy. Szóval ez így nemigen használható.
De mivel másképp viselkedik, mint a Vision, van esély, hogy jó szokás szerint ismét a Vision bénázik, és nem a kártya, vagy a gép a hibás, és lehet találni olyan progit, ami megoldja a problémámat.
Elküldve: 2003. 07. 11. 17:03
Elküldve: 2003. 07. 11. 17:46
idézet:
Ezt írta mincza:
Én sem értem az MPEG méretfilozófiát, főleg hogyaszongya 768/32=24.00, 576/32=18.00, 720/32=22.5 - mi a ****-nak kellett pont ezt szabvánnyá tenni? Az a 48 pixel már nem igazán módosít a fájlméreten, de legalább néhány lejátszó tojást produkál kör helyett.[/quote]
Koszonjuk meg szepen a DVD Video-t szabvanyosito testuletnek.
720x480 az NTSC felbontasa, es hogy ne kelljen sokkal bonyolultabb aramkor a PAL szabvanyu MPEG2 dekodolasara, emiatt lett a PAL formatumu DVD 720 szeles az eredeti 768 helyett...
Elküldve: 2003. 07. 11. 21:04
idézet:
Ezt írta nyunyu:
Koszonjuk meg szepen a DVD Video-t szabvanyosito testuletnek.
720x480 az NTSC felbontasa, es hogy ne kelljen sokkal bonyolultabb aramkor a PAL szabvanyu MPEG2 dekodolasara, emiatt lett a PAL formatumu DVD 720 szeles az eredeti 768 helyett...[/quote]
Hö... :confused: Az NTSC nem 640x480 ? /
Elküldve: 2003. 07. 16. 07:55
Megnéztem a proba.avi file-t... nagyon tetszik a minősége.
Kérdés: Milyen kártyával készítetted ezt a felvételt, és milyen programok, driverek kellettek hozzá?
Gépem: AMD XP 1700+@2100MHz, Abit KX7, 512MB PC 2700 RAM, 80GB Seagate Baracuda 7-es HDD, Leadtek Geforce2MX VGA.
Szeretnék TVből jó mnőségben felvenni, ehhez kellene segítség(Kártya, progik, driverek, infok). Jó lenne, ha ez egy helyen is meglenne, és enm kellene a teljes topicot átnyálazni.

Elküldve: 2003. 07. 16. 09:41
Elküldve: 2003. 07. 17. 06:34
-Az automatikus kereéssel nem minden adót talál meg, de manuálisan ez a probléma orvosolható.
-Egyes adóknak nincsen hangja, vagy 2 másodpercre van hang, 2 másodperc sistergés. Ez kb az adók felénél jelentkezik (Matáv Kábel van behúzva).
-A távirányító hangerőszabályzójával nem lehet a hangerőt módosítani, csak a hangfal szabályzólyával oldható meg.
Ha valaki tud segíteni ezekben, kérem tegye meg!
Elküldve: 2003. 07. 18. 07:03

Elküldve: 2003. 07. 18. 08:00
idézet:
Ezt írta Runcajsz:
-Egyes adóknak nincsen hangja, vagy 2 másodpercre van hang, 2 másodperc sistergés. Ez kb az adók felénél jelentkezik (Matáv Kábel van behúzva).
[/quote]
Ez a hiba általában a sztereo mód beállításainál jelentkezik, amikor a pctv vision átállna sztereora a monoról.. vagy rossz a kiválasztott mód, vagy a kábel...
Elküldve: 2003. 07. 18. 08:15
Az Avi_IO az, amit nem akar működni nálam.