köci
Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Elküldve: 2003. 07. 18. 08:18
Elküldve: 2003. 07. 18. 12:13
Elküldve: 2003. 07. 18. 18:23
idézet:
Ezt írta Runcajsz:
A hangproblémát már sikerült megoldanom, de azért köszi.
Az Avi_IO az, amit nem akar működni nálam.Nem tudom beállítani a csatornákat rajta. A File/Station settings menüpontnál kellene kezdeni a csatornák beállítását, de amikor a "scan for stations" gombra klikkelek, azonnal hibaüzenettel bezárja a programot.
Van egy antennát ábrázoló ikonom is, ami inaktív. Ennek ilyennek kell lennie?[/quote]
Az Avi_io vfw-driverrel működik, mint az már ennek a topicnak az előzményében sokzor elhagzott.
XP alatt wdm-driverrel csak egy mapperen (máshol wrappernek irják) keresztül (ez is elhangzott) képes használni a kártyát, nem direktben, igy nem megy benne semmiféle csatornakeresés, jelforrásbeállitás.
Az Avi_io teljes funkcionalitása csak vfw-driverrel használható ki 9x/ME/W2K alatt.
Xp alatt a wdm-driverrel ajánlott a VirtualVcr, vagy az IuVcr aviba rögzitéshez, illetve a Windvr mpegbe való felvételhez.
Ps.: Vfw=video for windows, Wdm=Windows driver model
Elküldve: 2003. 07. 19. 10:32
idézet:
Ezt írta yogibear:
Az Avi_io vfw-driverrel működik, mint az már ennek a topicnak az előzményében sokzor elhagzott.
XP alatt wdm-driverrel csak egy mapperen (máshol wrappernek irják) keresztül (ez is elhangzott) képes használni a kártyát, nem direktben, igy nem megy benne semmiféle csatornakeresés, jelforrásbeállitás.
Az Avi_io teljes funkcionalitása csak vfw-driverrel használható ki 9x/ME/W2K alatt.
Xp alatt a wdm-driverrel ajánlott a VirtualVcr, vagy az IuVcr aviba rögzitéshez, illetve a Windvr mpegbe való felvételhez.
Ps.: Vfw=video for windows, Wdm=Windows driver model[/quote]
Elküldve: 2003. 07. 19. 12:07
idézet:
Ezt írta Mykee:
És mivel lehet aviba rögzíteni úgy, hogy közben deinterlace szűrőt is használ? A VirtualDub nem hajlandó... A PCTV erőforrás igényes...
[/quote]
Na ehhez viszont nem is kellene sokat visszaolvasni, csak a mostani 3 oldalt, mivel erről Mincza értekezett itt nekem válaszolva (bocs Mincza, még nem próbáltam ki, amit irtál, de ami késik, nem múlik).
Lásd: Mincza 2003. június 26. 21:59 és
Mincza 2003. július 07. 20:23
Felvétel Iuvcr-rel, divx5-tel teljes (768*576) méretben.
No és az Iulab-oldalon ezt irják:
Support for DirectShow filters for realtime video processing.
Vagyis telepithető deinterlace filter is hozzá, ha nem divx-szel, hanem más kodekkel megy a rögzités (aminek nincs beépitett deinterlace-e).
Erről az Iuvcr helpjéből idézet:
Real time deinterlacing is possible using the Dscaler DirectShow filter: [url="http://"http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=7420&release_id=61078[/i"]http://sourceforge.n...elease_id=61078[/url]
Azt nem tudom ehhez milyen erőforrás kell.
Ha már mindenáron realtime deinterlace.
Mert ha nem (utólagos feldolgozás szvsz jobb minőséget ad), akkor szintén a helpből idézet:
A suggested routine of getting a quality video
The author has used the following routine to get video clips of acceptable quality:
1. Video is captured in 768x576xYUY2x25fps format, using PicVideo MJPEG codec, quality 19 and PCM 44100x16bit mono sound.
2. Then the following processing is implemented in the Virtual DUB utility: these filters are applied successively: - Static noise reduction (or SmartDeinterlace) - Resize to 512x384 (a slight crop may be applied if necessary) - Smart smoother (optional)
3. Finally, the sound is recoded into ADPCM or MP3
No és a Vdubra szintén vonatkozik, ami az Avi_io-ról irtam, ha a nem vfw-s a driver, hanem wdm-es. Bár szerintem minden deinterlace erőforrásigényes.
Igaz a Vdub filterek közt több is van, és utólagos encode-nál póbálva, nem mindegy melyik van betéve a filter-sorba, mert van amivel 7-8 fps, van amivel meg 22-23 fps sebességgel kódol.
De a Virtualvcr is képes használni minden installált Directshow filtert.
[ 2003. július 19.: yogibear szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 07. 20. 02:57
Elküldve: 2003. 07. 20. 07:28
idézet:
Ezt írta Lipton:
Kaptam kölcsön egy PCTV Pro kártyát és szeretnék vele jó minőségben igizni, de amit felraktam hozzá programot abban nem tudok sokmindent állítani.
Csak MPEG1-et enged menteni vagy Miro XL-t. A PCTV Vision nevü programmal poróbáltam digizni. Nincs ehhez vmi olyan progtam amivel minden paramétert be lehet állítani, pl MPEG2 jó lenne mert SVCD-t akarok csinálni a digitalizált felvételekből. Az oldalon láttam valami T Rex nevü programot is, azt el tudná küldeni valaki?
Ebben az iuVCR nevü programban, hogy lehet bekapolni, hogy a digizett kép ne legyen olyan interlace csíkos?
[ 2003. július 20.: Lipton szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
null
[ 2003. július 20.: Mykee szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 07. 20. 07:39
idézet:
Ezt írta Lipton:
Kaptam kölcsön egy PCTV Pro kártyát és szeretnék vele jó minőségben igizni, de amit felraktam hozzá programot abban nem tudok sokmindent állítani.
Csak MPEG1-et enged menteni vagy Miro XL-t. A PCTV Vision nevü programmal poróbáltam digizni. Nincs ehhez vmi olyan progtam amivel minden paramétert be lehet állítani, pl MPEG2 jó lenne mert SVCD-t akarok csinálni a digitalizált felvételekből. Az oldalon láttam valami T Rex nevü programot is, azt el tudná küldeni valaki?
Ebben az iuVCR nevü programban, hogy lehet bekapolni, hogy a digizett kép ne legyen olyan interlace csíkos?
Iuvcr/deinterlace-hez csak az előtted lévő hozzászólást kellene figyelmesen elolvasni.
Mpeg felvételhez meg inkább a Windvr ajánlott. Szebb, jobb okosabb, mint a Vision.
[ 2003. július 20.: yogibear szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 07. 20. 11:08
idézet:
Ezt írta yogibear:
Iuvcr/deinterlace-hez csak az előtted lévő hozzászólást kellene figyelmesen elolvasni.
Mpeg felvételhez meg inkább a Windvr ajánlott. Szebb, jobb okosabb, mint a Vision.
[ 2003. július 20.: yogibear szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Bocs, csak ez a fórum 3 oldalas, az előző meg 23 és éjjel nem volt lelkierőm elolvasni ennyit, ezért inkább olvasés nélkül kérdeztem
A Windvr tud egyből olyan formátumban menteni ami megfel az SVCD előírásainak és lehet is azonnal kiírni Nero-val?
Szerencsére rájöttem magamtól is, hogy a filtereknél van deinterlace. Be is tudtam digizni az anyagot szépen, nagyon jó minőségű, 480*576 felbontású divx-be. Most más bajom van sajnos. Ezt a divx-et szeretném megcsinálni mpeg2-be, amit aztán felírok SVCD formátumban. Erre TMPEG-et használtam de valamiért nem jóOlyan fél másodpercenként akad egyet a kép, és nem tudok rájönni, hogy miért, mert az eredeti digi nem akadozik semmit. Mindent kipróbéltam de a végeredmény mindig ugyanz lett, akadozó mpeg2. Sok filmet írtam ki eddig SVCD-re aviból, mindig TMPEG-el kódoltam és soha nem volt ilyen akadozás. Egyedül arra tudok gondolni, hogy a bedigizett anyagnak valami framerate baja van. Valami ötletetek van, hogy miért akadhat? Itt van az infó az aviról amit a win ír ki róla:
![]()
Esetleg ha valaki megtenné akkor legyen szíves és keressen meg ICQ-n és küldenék egy 5-10 megás kis darabot, hogy Nála jól kódolja e át a TMPEG.
köszi
[ 2003. július 20.: Lipton szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 07. 20. 11:47
idézet:
Ezt írta Lipton:
Bocs, csak ez a fórum 3 oldalas, az előző meg 23 és éjjel nem volt lelkierőm elolvasni ennyit, ezért inkább olvasés nélkül kérdeztem
A Windvr tud egyből olyan formátumban menteni ami megfel az SVCD előírásainak és lehet is azonnal kiírni Nero-val?
Szerencsére rájöttem magamtól is, hogy a filtereknél van deinterlace. Be is tudtam digizni az anyagot szépen, nagyon jó minőségű, 480*576 felbontású divx-be. Most más bajom van sajnos. Ezt a divx-et szeretném megcsinálni mpeg2-be, amit aztán felírok SVCD formátumban. Erre TMPEG-et használtam de valamiért nem jóOlyan fél másodpercenként akad egyet a kép, és nem tudok rájönni, hogy miért, mert az eredeti digi nem akadozik semmit. Mindent kipróbéltam de a végeredmény mindig ugyanz lett, akadozó mpeg2. Sok filmet írtam ki eddig SVCD-re aviból, mindig TMPEG-el kódoltam és soha nem volt ilyen akadozás. Egyedül arra tudok gondolni, hogy a bedigizett anyagnak valami framerate baja van. Valami ötletetek van, hogy miért akadhat? Itt van az infó az aviról amit a win ír ki róla:
![]()
Esetleg ha valaki megtenné akkor legyen szíves és keressen meg ICQ-n és küldenék egy 5-10 megás kis darabot, hogy Nála jól kódolja e át a TMPEG.
köszi
Nem a topic előzményére céloztam, hanem konkrétan a beirásod előtti irásomra.
De látom rátaláltál magadtól is a megoldásra.
Frame-rate probléma lehet, ahogy nézem az iuvcr-t, nem tartja pontosan a 25-öt, mintha folyamatosan változna egy-két tizedet/századot.
Ha a tunerkártya nem a legújabb, hanem valamivel több, mint egy éves, akkor 9xME alatt vfw-s driverrel (ez az újabbal nem megy) és Avi_io-val digizz. Az pontosan tartja a frame-rate-et.
Másik megoldás: a kész divx-et, mielőtt betöltenéd a Tmpgenc-be, futtasd át a Synchronizer 0.08b-n. Ezzel be lehet pontosan állitani a kivánt fps-t. (Fontos!! Mindenképp egy másolaton próbáld ki előbb, hogy működik-e!!)
Én anno akkor használtam, mikor két részt akartam a Vdubbal összefűzni, olyanokat, amelyek nem egymenetben készültek. Mindkettőt külön-külön 25-re állitottam be, és a Vdub el is fogadta, összefűzte őket. (Igaz később ilyen célra Avisynth-et használtam összefűzésre, de az más tészta.)
Hogy a Windvr formátumát szereti-e a Nero, az ki kell próbálni (én nem tudom, de elvileg igen), mondjuk egy 10 perces filmmel és a Nero-t szimulációval inditani, vagy újrairhatóra iratni.
Bár szvsz ha a végeredmény svcd, akkor minek a közbülső nagyobb tömöritésű divx.
Vagy mjpeg (huffyuv) és abból svcd, vagy egyből svcd.
Elküldve: 2003. 07. 20. 12:51
Elküldve: 2003. 07. 20. 16:25
Elküldve: 2003. 07. 20. 17:01
idézet:
Ezt írta Lipton:
Köszi a segytséget mindnekinek!
yogibear:
Jogos a dolog, hogy nem olvastam vissza, de nem tudtam, hogy pont az előző hozzászólásban van az ami nekem kéne, tényleg úgy voltam vele, hogy semmit nem olvastam mert ez túl sok lett volna
Én is észrevettem, hogy nem tarja pontosan a framerate-t, de elvileg a TMPEG-nek az ki kéne javítania szerintem, hiszen sok avi amit átkódolok vele nem 25 fps.
A tunerkártya korát sajnos nem tudom, mert csak kölcsönbe kaptam, hogy bedigizzek vele dolgokat. Az install CD-re 09/2000 van nyomtatva. Az op rendszerem 2000. Ebben a támában sajnos kicsit se vagyok jártas ezért lehet, hogy most hülyeségeket fogok kérdezni, vagy kérni Nem igazán tudom mit kéne azzal a vfw driver-el Gondolom az Avi_io egy digi program, de nekem sajnos nincs meg, légyszi ha nem probléma akkor küld el. A Synchronizer 0.08b sincs meg nekem, ez is jól jönne
A divix-et azért csináltam, mert nem akartam közvetlen MPEG2-t csináltatni a porogrammal, ahogy néztem nem is volt benne MPEG2 kódolási lehetőség ezért csináltam 4000 kbps-es divixet amit aztán TEMPEG-el akartam SVCD formátumra alakítani.
Mykee:
Kipróbálom a WinDVR-t csak sajnos nincs meg még, lehet végülis ez lesz mert a leírásod alapján ez kész SVCD formátumot gyárt. Szerencsére vágni nem akarok
Ha valaki tudja akkor küldje el nekem a WindDVR-t, mert K*z**-ról nem nem nagyon akar ez most nekem lejönni
előre is köszi mindent[/quote]
A 9/2000 és a W2K előnyős az Avi_io szempontjából.
Nézd meg a driver verziószámát a lemezen, az lesz, hogy V.4.02. Ez az utolsó vfw-s driver.
Akkor pedig feltétlenül az [url="http://"http://users.servicios.retecal.es/jesus-sanz/descargas.htm"]Avi_io 3.11[/url]-et javaslom, hajszálpontos avi-t csinál, nincs hangelcsúszás sem.
Tud szeletelt felvételt, és akár 768*576 méretet is, divx-szel is, időzithető, stb. Szóval majd' mindent, de csak vfw-driverrel.
No és közvetlenül kezeli a Pctv-t, úgy mint pl. csatornabeállitás.
[url="http://"http://www.nct.ch/multimedia/avi_io/"]Honlap.[/url]
[url="http://"http://www.divx-digest.com/software/synchronizer.html"]Synchronizer[/url]
Ja és a legfontosabb link, ha még nem ismernéd:[url="http://"http://www.google.co.hu/"]GOOGLE[/url]
Ha a használata is érdekel, szivesen leirom.
![]()
A kép csak Neked, csak itt, csak most, emlékeztetőnek.
[ 2003. július 20.: yogibear szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 07. 21. 03:10
Elküldve: 2003. 07. 21. 07:47
Elküldve: 2003. 07. 21. 08:02
Elküldve: 2003. 07. 21. 08:40