Miro PCTV Pro
Elküldve: 2003. 06. 30. 21:02
Meg kene nezni, milyen szam szerepel az AES Digital mellett az Audio Crossbar-on.
Gondolom nem kell mondanom, hogy keruld az MP3-at, mint audio codecet digizeskor...
Microsoft ADPCM teljesen jo, azzal nem csuszik el a hang, es a tomoritetlen WAV negyedet foglalja csak el.
Aztan ujratomoriteskor probalkozhatsz az MP3-ra konverzioval...
De ugy is lesz par szopas, nekem a lameenc notoriusan rovidebb MP3-at general, mint az eredeti hangsav, igy az ujratomoritessel sem szoktam veszodni...
[ 2003. június 30.: nyunyu szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 06. 30. 21:10
idézet:
Ezt írta nyunyu:
Hulye 5.03-as DivX-bol kivettek az 1-pass Quality opciot, ugyhogy kenytelen leszek masikat felrakni a hetvegen, mert az 1-pass, fix 4000kbps nem az igazi 640x480-ban...[/quote]
Te nyunyu, ugyan vedd má' ki a kedvemé' a DivX beállítások profiles fül alatt a Choose your profile mellől a pipát.
Aztán lapozz vissza a francos bitrate control-ra![]()
Elküldve: 2003. 06. 30. 21:13
5.02-ben meg nem volt ilyen opcio

Thx, magamtol nem jottem volna ra

Hiaba, nagyon nem foglalkoztam meg az 5.xx-es codecekkel, nagyon ragaszkodom tomoriteskor a Nandub+DivX 3.11-hez

[ 2003. június 30.: nyunyu szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 06. 30. 21:14
idézet:
Ezt írta nyunyu:
Aha, szoval az az "ujitas" keverte meg az 5.03-amat.
5.02-ben meg nem volt az ott
Thx.[/quote]
Not at all
Elküldve: 2003. 06. 30. 21:27
idézet:
Ezt írta nyunyu:
/axb:5 ha jol emlekszem.
Meg kene nezni, milyen szam szerepel az AES Digital mellett az Audio Crossbar-on.
Gondolom nem kell mondanom, hogy keruld az MP3-at, mint audio codecet digizeskor...
Microsoft ADPCM teljesen jo, azzal nem csuszik el a hang, es a tomoritetlen WAV negyedet foglalja csak el.
Aztan ujratomoriteskor probalkozhatsz az MP3-ra konverzioval...
De ugy is lesz par szopas, nekem a lameenc notoriusan rovidebb MP3-at general, mint az eredeti hangsav, igy az ujratomoritessel sem szoktam veszodni...
[ 2003. június 30.: nyunyu szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Axb:5 ?
Hol lehet ez?
![]()
Ez most a btwincap-es driverrel készült kép, gyorsan feldobtam, mert vfw-s driverrel nem élnek a fülek, ennek az op-nal meg már mindegy, megérett egy image-restore -ra.
Hang amúgy nálam mindig wavba, majd Scmpx-szel cbr mp3-ba.
[ 2003. június 30.: yogibear szerkesztette a hozzászólást ]
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?
Elküldve: 2003. 06. 30. 21:54
Tobbi, ingyenes BT878 drivert meg nem probaltam...
Elküldve: 2003. 06. 30. 22:09
idézet:
Ezt írta nyunyu:
Hmm, Pinnacle PCTV Pro 5.11-es drivernel felkinalja az AES Digital-t is.
Tobbi, ingyenes BT878 drivert meg nem probaltam...[/quote]
Ok, megnézem majd, mert ott az van fenn (5.11).
Elküldve: 2003. 07. 01. 16:21
Valami ilyesmik szerepelnek:
MSP34xx
TDA7432
TDA8425
TDA9840
TDA9850
TDA9873
TDA9874
TDA9875
TEA6300
TEA6320
TEA6420
TDA8540
Elküldve: 2003. 07. 01. 16:26
idézet:
Használ valaki UICE 2.34-est?
[/quote]
Erre valami?
-Legnagyobb probléma az, ha a hülyeség akaraterővel és szorgalommal párosul.
IS7; P3.0/800/1024; 2x512/400; 80GB Seagate SATA; 250GB Seagate 8MB; 250GB Seagate SATA; 40GB Seagate IV;ATI Radeon 8500LE 64MB+ZM80C-HP; PCTV Pro; DVR-108; ATA133 Rack; FDD; 300W Codegen 12cm FAN; NoName Midi Ház; A4Tech RFSOP-35; Genius HS-02N; SP-800 2.1; Logitech Internet bill.; Belinea 17"; Nikon 4600; HP PS 130; HP DJ 930C; HP SJ 3400C
Elküldve: 2003. 07. 01. 19:01
idézet:
Ezt írta mincza:
Jut eszembe sztereo ügyben: a btwincap telepítésekor forszírozni lehet valami külön opcióban, h. milyen chip dekódolja a sztereót. Néztétek, lehet-e kezdeni vele valamit?[/quote]
Ha jol emlekszem a legujabb Pinnacle PCTV Pro-n MSP3450-es dekodolja a hangot.
Bar az ilyen kartyaval rendelkezoknek ugyis ott a gyarilag mellekelt 5.11-es driver, amivel hibatlanul mukodik, meg sztereoban is...
Elküldve: 2003. 07. 01. 21:29
idézet:
Ezt írta nyunyu:
Ha jol emlekszem a legujabb Pinnacle PCTV Pro-n MSP3450-es dekodolja a hangot.
Bar az ilyen kartyaval rendelkezoknek ugyis ott a gyarilag mellekelt 5.11-es driver, amivel hibatlanul mukodik, meg sztereoban is...[/quote]
Az előző kiadáson is MSP van.
Elküldve: 2003. 07. 01. 22:01
idézet:
Ezt írta Mykee:
A legrégebbin Temic volt?[/quote]
Na szóval a Temic a tuner (az a "kis fémdoboz") gyártója (a tuner tipusa például: Temic frontend 4009 FR5), az MSP3450, meg az az integrált áramkör (Micronas gyártmány), ami a Pro esetén a sztereó dekódolást végzi.
A kettő nem ugyanaz.
http://www.micronas....p34x5g_2pds.pdf
Hogy a még régebbin mi volt a sztereódekóder ic tipusa, azt nem tudom. De lehet, hogy azon is MSP3450. Meg kell nézni, akinek van.
[ 2003. július 02.: yogibear szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 07. 06. 16:05
idézet:
Ezt írta mincza:
Jut eszembe sztereo ügyben: a btwincap telepítésekor forszírozni lehet valami külön opcióban, h. milyen chip dekódolja a sztereót. Néztétek, lehet-e kezdeni vele valamit?
Valami ilyesmik szerepelnek:
MSP34xx
TDA7432
TDA8425
TDA9840
TDA9850
TDA9873
TDA9874
TDA9875
TEA6300
TEA6320
TEA6420
TDA8540[/quote]
Valóban. Lehet választani. Többet nem tudok róla.
De az a driver nekem nem jó, mert nálam átlós csikok lesznek a képen, legalábbis xxx*288 méretnél.
Elküldve: 2003. 07. 06. 16:08
idézet:
Ezt írta nyunyu:
Hmm, Pinnacle PCTV Pro 5.11-es drivernel felkinalja az AES Digital-t is.
Tobbi, ingyenes BT878 drivert meg nem probaltam...[/quote]
Igy van, tényleg. És igy tényleg sztereó lesz.
Sőt, az iuVCR schedulerében beállitva is jónak tűnik.
Szóval eddig ez a módszer a nyerő az automata (és nem automata) felvételre.
Már csak a képminőséget kellene belőni, mert valahogy a wdm-driverrel nem annyira kontrasztos, mint a vfw-vel.
Köszi az ötletet. Ja és ment egy KCS.
[ 2003. július 06.: yogibear szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 07. 07. 13:20
idézet:
Ezt írta yogibear:
Már csak a képminőséget kellene belőni, mert valahogy a wdm-driverrel nem annyira kontrasztos, mint a vfw-vel.
[/quote]
Egyes WDM drájvereknél (pl. btwincap-os) van valahol a sourcetuner opciók alatt, a fényerő-kontraszt-színtelítettség beállítások környékén egy képélesség opció is. Az az érzésem, mintha a vízszintes "virtuális pixelméret"-et állítgatná (mint a DScalerben). Esetleg el van állítva?
Elküldve: 2003. 07. 07. 13:32
idézet:
Ezt írta MisterY:
Valakinek sikerult mar a PCTV kepet kirakni egy nvidia tv-out-jara?[/quote]
A hallgatast ugy ertelmezzem, hogy senkinek nem sikerult, vagy ugy, hogy meg senki nem probalta?
[ 2003. július 07.: MisterY szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 07. 07. 18:27
idézet:
Ezt írta mincza:
Egyes WDM drájvereknél (pl. btwincap-os) van valahol a sourcetuner opciók alatt, a fényerő-kontraszt-színtelítettség beállítások környékén egy képélesség opció is. Az az érzésem, mintha a vízszintes "virtuális pixelméret"-et állítgatná (mint a DScalerben). Esetleg el van állítva?[/quote]
Most az 5.11 van fenn, nem a Btwincap-es, mert azzal, mint irtam, átlós csikok vannak a képen xxx-288-ban (a tvképen is, meg a felvételben is), érdekesség, hogy a 4.02 (vfw)-vel W2K alatt ugyanez a jelenség, de csak ebben a méretben, efelett (mondjuk 640*480) nincs, vagy csak én nem látom.
Elállitva nemigen van, de még ránézek, mert tkp. már csak ez zavar, a többi jó, az Iuvcr még a gépet is korrektül lelövi, szóval az automata felvétel itt is adott mostmár.
Elküldve: 2003. 07. 07. 19:23
idézet:
Ezt írta yogibear:
Most az 5.11 van fenn, nem a Btwincap-es, mert azzal, mint irtam, átlós csikok vannak a képen xxx-288-ban (a tvképen is, meg a felvételben is), érdekesség, hogy a 4.02 (vfw)-vel W2K alatt ugyanez a jelenség, de csak ebben a méretben, efelett (mondjuk 640*480) nincs, vagy csak én nem látom.
Elállitva nemigen van, de még ránézek, mert tkp. már csak ez zavar, a többi jó, az Iuvcr még a gépet is korrektül lelövi, szóval az automata felvétel itt is adott mostmár.[/quote]
A képélesség opciót láttam már más WDM driverrel is (most ne kérdezd, milyenekkel, anno kipróbáltam párat XP alá a kártyámhoz, mert a sajátja még mindig ragaszkodik az NTSC-hez - bár rájöttem, ha előbb S-video-ra kapcsolok, akkor ott hagy PAL-t állítani, és antennával is úgy marad, de legközelebb ugyanúgy sz*rul indul - a timed capture így marha macerás. A legújabb, állítólag WHQL-ed driverből meg nem megy fel a tuner eszköz, azt írja az ikszpé, nem létező szolgáltatást kér :confused: . De csak annyit a ProVideo-ról, hogy náluk Hungary alapban még mindig SECAM műsorszórás alá esik, viszont azt sem lehet bekapcsolni, csak S-Video módban.
Különben hétvégén kipróbáltam az IUVCR/Btwincap párost W98se alatt: úgy néz ki, stabilan mennek ott is, és csak egy picit lassúbb. Most már csak mindkét oprencerben be kell állítsam az időpontot, és, mindegy, melyik indul, ha napközben netán áramszünet volt. Igaz, 3-4 félórás felvételnél többel nem nyúztam még.
Átlós csíkok: talán bizonyos felbontásdrájver kombinációnál rászór a videokártya v. a monitor a tuner antennabemenetére vagy a BT878-ra. Esetleg rakd messzebb a monitort, vagy próbáld más moncsi felbontással, visszahat-e a dolog. Netán nagyobb antennajel is segíthet a dolgon, ha a btwincap-os drájver kicsit másképp kezeli az automatikus erősítésszabályzásszintstabilizálás ügyet.
Különben meg tessék 768x576-ban kepcsörölni, mi az, hogy xxx-288.
Próbáld ki a következőt:
IUVCR-ben capture size 768x576, DivX 5.05-ben Deinterlace all frames, Enable Resize 384x288 bicubic normal v. sharp, slowest performance, bidirectional.
Ez 384x288 eccermegnezem -re sokkal jobb, mint a 288-as függ. felbontás, a helyigény olyan 200...300 kBsec, a filmtől és a kulcskockák számától függően, és így sincs igazán észrevehető interlace-gond.
[ 2003. július 07.: mincza szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 07. 07. 20:53
idézet:
Ezt írta mincza:
A képélesség opciót láttam már más WDM driverrel is (most ne kérdezd, milyenekkel, anno kipróbáltam párat XP alá a kártyámhoz, mert a sajátja még mindig ragaszkodik az NTSC-hez - bár rájöttem, ha előbb S-video-ra kapcsolok, akkor ott hagy PAL-t állítani, és antennával is úgy marad, de legközelebb ugyanúgy sz*rul indul - a timed capture így marha macerás. A legújabb, állítólag WHQL-ed driverből meg nem megy fel a tuner eszköz, azt írja az ikszpé, nem létező szolgáltatást kér :confused: . De csak annyit a ProVideo-ról, hogy náluk Hungary alapban még mindig SECAM műsorszórás alá esik, viszont azt sem lehet bekapcsolni, csak S-Video módban.
Különben hétvégén kipróbáltam az IUVCR/Btwincap párost W98se alatt: úgy néz ki, stabilan mennek ott is, és csak egy picit lassúbb. Most már csak mindkét oprencerben be kell állítsam az időpontot, és, mindegy, melyik indul, ha napközben netán áramszünet volt. Igaz, 3-4 félórás felvételnél többel nem nyúztam még.
Átlós csíkok: talán bizonyos felbontásdrájver kombinációnál rászór a videokártya v. a monitor a tuner antennabemenetére vagy a BT878-ra. Esetleg rakd messzebb a monitort, vagy próbáld más moncsi felbontással, visszahat-e a dolog. Netán nagyobb antennajel is segíthet a dolgon, ha a btwincap-os drájver kicsit másképp kezeli az automatikus erősítésszabályzásszintstabilizálás ügyet.
Különben meg tessék 768x576-ban kepcsörölni, mi az, hogy xxx-288.
Próbáld ki a következőt:
IUVCR-ben capture size 768x576, DivX 5.05-ben Deinterlace all frames, Enable Resize 384x288 bicubic normal v. sharp, slowest performance, bidirectional.
Ez 384x288 eccermegnezem -re sokkal jobb, mint a 288-as függ. felbontás, a helyigény olyan 200...300 kBsec, a filmtől és a kulcskockák számától függően, és így sincs igazán észrevehető interlace-gond.
[ 2003. július 07.: mincza szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Eddig 384*288-at csináltam realtime, divx 4.12, 1200-as bitrate, 1pass slowest és megfelelt, 800*600-ban nézhető és (hangot utólag mp3-ba tömöritve) két sorozatrész elfér egy cd-n.
ME alatt nálam a sztereo volt a gond az Avi_io-val. Nem tudja kezelni a Pinnacle-féle scriptet, ahogy az eredeti driver kezeli, csak egy kis trükkel lesz az (4.02 vfw-driver): Vision be, vár, kb 3-4 sec, mig beugrik sztereóba, kikapcs, Avi_io be, forrásnál kompozit kijelőlése, majd Cancel () és igy az Avi_io-ban is sztereó lesz a hang. Na ezt automatára összehozni volt nagyon megfelelő progi a
[url="http://"http://www.mrdo.com/1.html"]Ghostmouse.[/url] Egy éve megy igy az automata capture. Ha bonyolultabb az inditási procedura, akkor ez a megoldás. Hogy XP alatt megy-e, azt nem tudom, de 98/ME/W2K alatt igen.
Leirásodat kipróbálom mindenképp.
Antennajel szvsz megfelelő, olyan 65-67 dB.
ME/4.02 driver/Avi_io-val semmi probléma.
Amúgy nemigazán szeretnék kettős op-ot használni, áramszünet után az az egy induljon, de rendesen.
Sajna a bios-bóli időreébresztés ebben a lapban sem megy, ha áramtalanitom a tápot (azaz ha pl. áramszünet van), de bár jó lett volna, az egy éve működő inditómat (PIC16f84+tranyó+relé) átteszem ide és kész.
Ez az átlós csikozás meg elég "megfoghatatlan", mert azon a gépen, ahol a ME/4.02 ok, ott a W2K/4.02 csikos, a másikon meg XP és Btwincap csikos, 5.11 és iuwdm-mel nem (iuvcrrel és Virtualvcrrel is).
Először én is hardverre gondoltam, illetve valami zavarra, de mikor a Btwincap helyett feltettem az iuwdm-et, akkor megszűnt. Utána volt a W2K-próba az 5.11-gyel.
Ja és 640*480-ban és 800*600-ban is ott van.
Viszont az 5.11 noise filtere elég jó, bár tv-t nemigen nézek, csak capture-ölök.
[ 2003. július 07.: yogibear szerkesztette a hozzászólást ]