HWSW Informatikai Kerekasztal: Miro PCTV Pro - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Miro PCTV Pro

#1661 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 04. 16:29

Idézet: Desorder - Dátum: 2004. április 4, vasárnap - 14:10

NAh...meg 1-2 honapja irtam hogy olyan problemam van hogy neha ha bekapcsolom a tunert akkor sehol semmi nincs, csak hangya foci! 1-2 csatorna ugyan bejon ,de azis feketefeheren,mono-ban!
irtam meg, hogy ugy tudtam "megcsinalni", hogy kikapcs gep, megmozgat card.....
ez utobbival annyit mar sikerult megtudnom hogy nem kell megmozgatni a kartyat csak reboot kell...;D
meg meg aztis kiprobaltam hogy a DEVICE managerben letiltom a kartya osszes dolgat es utana pedig ujra aktivva teszem...ekkor is mukodott utana jol..(bar egyszer igy sem javult meg.)

irtatok hogy tegyem at masik PCI-be.. Ez Megtortent.
Nos a fejlemenyek a kovetkezoek...Most is csinalja, sott mostmar olyat is csinalt, hogy nezem a tv-t,
kapcsolgatom, nezem, aztan megint elkapcsolom es fekete feheren jon be az adok 3/4-e..kikapcolom a
tunert, megint be, aztan ugyan az lesz mint fentebb, hogy "hangyafoci" lesz...csak reboot segit a
dolgon... ez eddig egyszer tortent csak... ujra raktam a drivert is, 5.50 est is, szinte mindent...es
csinalja meg mindig..sajna..;((( meg egy otletem van a WINFOS ujrarakasa (winxp)..de ehhez most lusta vagyok...

....hasonlo "effekt" volt a video kartyaval is mar, bootolasnal neha 16 colors modban jeleniti meg a
loading folyamatot meg a tobbit...itt is csak reboot segit.....(fel ev alatt kb 5szor volt ilyen...szal tunerrel tobb a baj...)

szerintetek milehet a baj?? a tap nem birja??

nemertem en ezt....fele evig semmi ilyesmit nem csinalt a kartya!

Én azért nem lennék lusta friss ablaxot telepiteni. Semmi plusz program, kodek, stb, csak a driverek, meg a Pctv cuccai.
Igaz, mielőtt a Pctv-t feltenném, csinálnék egy mentést (Driveimage vagy Ghost).
Mikor én próbálkoztam a wdm-es driverekkel, ezt is tettem. Aztán mikor belőttem a tunert, azaz meglett, hogy melyik driver/szoftver az optimális, akkor a mentett rendszert visszatéve csak ezek kerültek már fel, meg a többi prog és újra mentés.
Tény, egy kicsit macerásnak tűnik, de egy mentés visszaállitása alig 5-6 perc.

Ja még valami eszembe jutott. Én a Directx 8.1-et használom, de olvastam valahol, hogy a 9-essel valami baja van a tunereknek és a picipuha kiadott hozzá egy javitást:

http://www.microsoft...d0-b4310675b02b

Bár lehet, nálad nem ez a baj.
Másnak talán jól jön a link.
Fizetős WC belső oldalán papírlap:
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?

#1662 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 04. 16:31

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. április 4, vasárnap - 14:39

Hmm, nem is tudtam, hogy a MediaPlayer Classic is jo TV nezesre, sot felvetelre.

Nekem Terratec-tunerrel tokeletes kepet+hangot adott (na igen, megfelelo Philips driver van fenn, nem a bugos Terratec :) ), sot lazan felvettem vele 640x480-ban. (Philips SAA7134 chip nincs limitalva 352x288-ra overlay uzemmodban...)

Egyvalamire kene rajonni, hogyan lehet vele tunert hangoltatni, mert arra nem jottem ra, igy a masik TV-nezo progiban utoljara beallitott csatornat tudom csak nezni vele.
[szerk:]Megvan: Filters/Philips WDM TV tuner-t kivalasztva bejon a Philips driverbe epitett hangolo. (eleg gagyi, nem sok mindent talal meg, meg a csatornak helyzete fix, nem szamozhato at)
Ezutan PgUp/Pgdn-nel lehet csatornat valtani.

Na mindegy, erre a celra vannak sokkak kiforrottabb programok is, nalam marad az iuVCR+DScaler, azok bevaltak.

Tudnál adni erre a Philips driverre egy linket?

Valamikor majd kipróbálnám egy Asus-szal, ha lesz rá időm.

Köszi előre is.

#1663 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 04. 16:56

Idézet: yogibear - Dátum: 2004. április 4, vasárnap - 17:35

Tudnál adni erre a Philips driverre egy linket?

Satriani letukrozte anno, mert az orosz oldal, ahol raakadtam, nem szereti a kozvetlen linkelest.

Idézet: yogibear - Dátum: 2004. április 4, vasárnap - 17:35

Valamikor majd kipróbálnám egy Asus-szal, ha lesz rá időm.

Probald ki, erdemes.

Gyenge minosegu jelnel (pl. kollegium), lenyegesen szebb kepet produkalnak a Philips hardveres kartyak, mint a PCTV Pro.
(Haverom kolcsonkapott egy Asus TVFM-et, aztan kiprobalas utan inkabb azt vette meg, nem az en regi PCTV Pro-mat :banghead: )

Szerkesztette: nyunyu 2004. 04. 04. 17:10 -kor

#1664 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 04. 17:34

Idézet: yogibear - Dátum: 2004. április 4, vasárnap - 15:33

...Ja még valami eszembe jutott. Én a Directx 8.1-et használom, de olvastam valahol, hogy a 9-essel valami baja van a tunereknek és a picipuha kiadott hozzá egy javitást:

http://www.microsoft...d0-b4310675b02b

Bár lehet, nálad nem ez a baj.
Másnak talán jól jön a link.

tenkes..majd akkor valamelyik nap raszanom magam a winkosz telepites meg amiket mondtal.stb..;D

amugy raktam enis directx 9-est es mar megis bantam..:DDDD ugyanis az a bug van benne hogy ha radiora kapcsolsz (vision) es utana vissza Tv-re akkor fekete kep van+hang...szal kep nincs..;(

szal jol jon ez a link amit mondtal...tenkes..;D
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#1665 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 04. 17:41

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. április 4, vasárnap - 16:00

Satriani letukrozte anno, mert az orosz oldal, ahol raakadtam, nem szereti a kozvetlen linkelest.

Probald ki, erdemes.

Gyenge minosegu jelnel (pl. kollegium), lenyegesen szebb kepet produkalnak a Philips hardveres kartyak, mint a PCTV Pro.
(Haverom kolcsonkapott egy Asus TVFM-et, aztan kiprobalas utan inkabb azt vette meg, nem az en regi PCTV Pro-mat :banghead: )

Köszi, megvan.

Asus-hoz könnyen jutok, csak idő kell, most pár hétig még van napi felvételem, nem akarom szétszedni a beállitott rendszert, de aztán kipróbálom.

A readme-ben ez van:

Copy files cap7134.inf and phtvtune.inf from tuner model folder to this folder
and install driver via device manager.

Ez most mit jelent (nem magyarra forditva, mert azt tudom :) )?
Kell előbb az eredeti driver, aztán ezzel felülirni?
Vagy a drivercd-ről (ha lehet), kiszedni az emlitett 2 fájlt és úgy telepiteni?
Végülis mindegy, mert igy is, úgy is kpróbálom legfeljebb. :)

Mégegyszer köszi.

#1666 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 04. 17:42

Idézet: Desorder - Dátum: 2004. április 4, vasárnap - 16:38

tenkes..majd akkor valamelyik nap raszanom magam a winkosz telepites meg amiket mondtal.stb..;D

amugy raktam enis directx 9-est es mar megis bantam..:DDDD ugyanis az a bug van benne hogy ha radiora kapcsolsz (vision) es utana vissza Tv-re akkor fekete kep van+hang...szal kep nincs..;(

szal jol jon ez a link amit mondtal...tenkes..;D

Bitte sőőőn. :)

Ha nem feltétlenül muszáj (mert mondjuk egyes játékok már igénylik a dx9-et), szvsz maradj a dx 8.1-nél.

Szerkesztette: yogibear 2004. 04. 04. 17:44 -kor

#1667 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 04. 17:52

Idézet: yogibear - Dátum: 2004. április 4, vasárnap - 16:46

Bitte sőőőn. :)

Ha nem feltétlenül muszáj (mert mondjuk egyes játékok már igénylik a dx9-et), szvsz maradj a dx 8.1-nél.

amugy csak azert raktam --meg asszem tegnap-- directx-9 est, hogy hatha azzal jobb lesz , nem lesznek problemak,stb...de nem lett jobb..;( szal visszaraknam a 8.1 est, de hogy tavolitom el a 9-est??? mert nem engedi siman rarakni a 8.1-est..;((( szal hogy kell "downgrade"-elni??? ;DDD

ja, leszedtem a fentebb irt javito csomagot a directx9-eshez de ugyanugy fekete a kepem ha radiorol kaccsolok vissza...( szal mindig kikell kapcsolni a tv-t utana meg vissza es ugy lesz jo csak..;(
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#1668 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 04. 18:00

Idézet: Desorder - Dátum: 2004. április 4, vasárnap - 16:56

amugy csak azert raktam --meg asszem tegnap-- directx-9 est, hogy hatha azzal jobb lesz , nem lesznek problemak,stb...de nem lett jobb..;( szal visszaraknam a 8.1 est, de hogy tavolitom el a 9-est??? mert nem engedi siman rarakni a 8.1-est..;((( szal hogy kell "downgrade"-elni??? ;DDD

ja, leszedtem a fentebb irt javito csomagot a directx9-eshez de ugyanugy fekete a kepem ha radiorol kaccsolok vissza...( szal mindig kikell kapcsolni a tv-t utana meg vissza es ugy lesz jo csak..;(

Hivatalosan sehogy. Nemhivatalosan persze okos emberek csinálnak eltávolitó programot.
Úgy hivják, hogy Directx 9 Uninstaller.

http://www.google.co...ta=lr%3Dlang_hu

A Google a Te barátod is.  :)

#1669 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 04. 20:38

Idézet: yogibear - Dátum: 2004. április 4, vasárnap - 18:45

A readme-ben ez van:

Copy files cap7134.inf and phtvtune.inf from tuner model folder to this folder
and install driver via device manager.

Ez most mit jelent (nem magyarra forditva, mert azt tudom :) )?
Kell előbb az eredeti driver, aztán ezzel felülirni?

Nem, hanem azt jelenti, hogy a driver gyokerkonyvtaraban levo 2 fajlot felul kell irni a kartya gyartojanak megfelelo konyvtar tartalmaval (ez is a saa713x.zip-ben van), aztan telepiteni az igy modositott drivert a szokasos modon.

Felulirni azert kell, mert minden gyarto mas PCI azonositot hasznal (errol ismeri fel a Win, hogy milyen kartya az valojaban), kulonben nem ismeri fel a tuneredet Philips TV tunernek, es nem engedi telepiteni a Philips drivert, mondvan nem kompatibilis a kartyaddal.

Szerkesztette: nyunyu 2004. 04. 04. 20:40 -kor

#1670 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 04. 20:41

Idézet: yogibear - Dátum: 2004. április 4, vasárnap - 17:04

Hivatalosan sehogy. Nemhivatalosan persze okos emberek csinálnak eltávolitó programot.
Úgy hivják, hogy Directx 9 Uninstaller.

http://www.google.co...ta=lr%3Dlang_hu

A Google a Te barátod is.  :)

:D koszke....enis utana jarhattam volna csak felidegesitett ez a dolog es mar elment az agyam..!

#1671 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 04. 21:33

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. április 4, vasárnap - 19:42

Nem, hanem azt jelenti, hogy a driver gyokerkonyvtaraban levo 2 fajlot felul kell irni a kartya gyartojanak megfelelo konyvtar tartalmaval (ez is a saa713x.zip-ben van), aztan telepiteni az igy modositott drivert a szokasos modon.

Felulirni azert kell, mert minden gyarto mas PCI azonositot hasznal (errol ismeri fel a Win, hogy milyen kartya az valojaban), kulonben nem ismeri fel a tuneredet Philips TV tunernek, es nem engedi telepiteni a Philips drivert, mondvan nem kompatibilis a kartyaddal.

Köszi, én is erre gondoltam. :)

#1672 Felhasználó inaktív   igazi_MisterY 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 05. 08:20

Két érdekes problémába futottam bele a PCTV-vel:

- Időnként fullscreenben megjelenik baloldalon és alul egy-egy fehér csík. Ha megjelenik, se a program se a gép restartja nem tünteti el.

- Ha bekapcsolom a clone-t a detonator driverben, mert mondjuk filmet akarok nézni a tv-out-on, a tv képe elkezd késni a hanghoz képest.

Konfig: WinXP Pro Eng SP1, Miro PCTV Pro (szoftver verzió: 5.5), Geforce4MX TV-OUT (Detonator 4xxx driver)

#1673 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 20:46

ez a PCTV STEREO ez most egy uj (a pro utani) model?
amugy a pinnacle oldalan a forumba irtak, hogy egyelore sajnos nincs a standard PCTV (rave,pro) sorozathoz uj driver...sott semmi info sincs meg rola hogy esetleg lesz-e... :reklamacio: csak annyit, hogy nezzzuk az oldalan a software szekciot es ha van akkor kilesz rakva stb... pedig mar lassan 1 eve semmi uj driver.. :down: ...

#1674 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 22:36

Idézet: Desorder - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 19:50

ez a PCTV STEREO ez most egy uj (a pro utani) model?
amugy a pinnacle oldalan a forumba irtak, hogy egyelore sajnos nincs a standard PCTV (rave,pro) sorozathoz uj driver...sott semmi info sincs meg rola hogy esetleg lesz-e... :reklamacio: csak annyit, hogy nezzzuk az oldalan a software szekciot es ha van akkor kilesz rakva stb... pedig mar lassan 1 eve semmi uj driver.. :down: ...

Pro melletti. Egyelőre. Bár lehet, hogy az "utód" lesz.

http://www.electroni...phi/phi230.html

Ez ugyanis már a sok más gyártó által használt Philips Saa7134-re épül.

A Pro (Rave, stb, azaz BT/Conexant chipesekhez) az utolsó driver az 5.5-ös.
Az 5.6 ( 5.7, 5.8 ) csak a Stereo támogatja.

Szerkesztette: yogibear 2004. 04. 05. 22:38 -kor

#1675 Felhasználó inaktív   Trancee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 14:01

Sziasztok! Hogy kössem össze a PCTV Pro-t Audigy 2-vel? Nem külső 3.5 jackel szeretném...Hanem belső audió kábellel...??? Mert nem tudok felvenni a hangot csak a képet veszi... már régebben mondta valaki hogy is kössem össze meg próbáltam de nem szól... Jó lenne ha elmondanátok melyik bemenetre kössem és hogy állítsam be utána a Vision-t... hello

#1676 Felhasználó inaktív   igazi_MisterY 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 14:27

Idézet: Trancee - Dátum: 2004. április 6, kedd - 15:05

Sziasztok! Hogy kössem össze a PCTV Pro-t Audigy 2-vel? Nem külső 3.5 jackel szeretném...Hanem belső audió kábellel...??? Mert nem tudok felvenni a hangot csak a képet veszi... már régebben mondta valaki hogy is kössem össze meg próbáltam de nem szól... Jó lenne ha elmondanátok melyik bemenetre kössem és hogy állítsam be utána a Vision-t... hello

Én is belül kötöttem össze, a PCTV-Pro-t egy Audigy AUX bemenetével.
A PCTV szoftverében beállítottam, hogy honnan jön az input, és ennyi volt.
Ha jól emlékszem két helyen kellett, ott hogy mit akarok szabályozni hangerő címén, ill. hogy minek a bemenete kerüljön felvételre.

#1677 Felhasználó inaktív   Trancee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 15:12

Idézet: igazi_MisterY - Dátum: 2004. április 6, kedd - 13:31

Én is belül kötöttem össze, a PCTV-Pro-t egy Audigy AUX bemenetével.
A PCTV szoftverében beállítottam, hogy honnan jön az input, és ennyi volt.
Ha jól emlékszem két helyen kellett, ott hogy mit akarok szabályozni hangerő címén, ill. hogy minek a bemenete kerüljön felvételre.

Kicsit pontosabban is le tudnád írni??? Szóval a PCTV kártyán van egyetlen 4 kiálló pöckös csatlakozó...Arra nagynehezen ráhúztam(amugy az mindegy hogy melyik oldalról?) Aztán a másik végétt meg bekötöm az Audigy AUX-In -jébe...ÉS utána hogy állítsam be az Audió menüpontál??? Mi legyen a Sound Record input és a playback input??? Mert én leszedtem hozzá a 5.5-öst ott nincs Aux-In :-( Ja és felvételnél csak 2 formátumba lehet vele felvenni? míro xl és Mpeg1... ez mért van???

#1678 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 20:24

Idézet: Trancee - Dátum: 2004. április 6, kedd - 14:16

Kicsit pontosabban is le tudnád írni??? Szóval a PCTV kártyán van egyetlen 4 kiálló pöckös csatlakozó...Arra nagynehezen ráhúztam(amugy az mindegy hogy melyik oldalról?) Aztán a másik végétt meg bekötöm az Audigy AUX-In -jébe...ÉS utána hogy állítsam be az Audió menüpontál??? Mi legyen a Sound Record input és a playback input??? Mert én leszedtem hozzá a 5.5-öst ott nincs Aux-In :-( Ja és felvételnél csak 2 formátumba lehet vele felvenni? míro xl és Mpeg1... ez mért van???

Aux= "külső", mármint a mindent leforditó forditóknak köszönhetően.
Ezt a bemenetet keresd a beállitásoknál.

Ráerőszakolni a csatira nem kellene az audió kábelt, inkább olyat szerezni, aminek a csatija nem "patentos" (rögzitős), hanem teljesen sima mindkét oldala, az erőszak nélkül rámegy.
No és könnyen megforditható, ha felcserélődik a bal és a jobb (sztereó tunernél lényeges csak).
A hangkártyáknál meg általában két ilyen csati van: Aux in (a keresztségben a külső nevet kapta) és Cd in. Végülis elvileg mindegy, hogy melyikre kötöd a tunert, csak az legyen kijelölve felvételre a hangkártya beállitásainál.

No és persze a szokásos 3,5-ös jack-kel is összelehet kötni, csak akkor logikusan a Line in a felvételi bemenet (mert ugye oda kell csatlakoztatni a tuner hangkimenetét).

Szerkesztette: yogibear 2004. 04. 06. 20:26 -kor

#1679 Felhasználó inaktív   Trancee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 20:46

Idézet: yogibear - Dátum: 2004. április 6, kedd - 19:28

Aux= "külső", mármint a mindent leforditó forditóknak köszönhetően.
Ezt a bemenetet keresd a beállitásoknál.

Ráerőszakolni a csatira nem kellene az audió kábelt, inkább olyat szerezni, aminek a csatija nem "patentos" (rögzitős), hanem teljesen sima mindkét oldala, az erőszak nélkül rámegy.
No és könnyen megforditható, ha felcserélődik a bal és a jobb (sztereó tunernél lényeges csak).
A hangkártyáknál meg általában két ilyen csati van: Aux in (a keresztségben a külső nevet kapta) és Cd in. Végülis elvileg mindegy, hogy melyikre kötöd a tunert, csak az legyen kijelölve felvételre a hangkártya beállitásainál.

No és persze a szokásos 3,5-ös jack-kel is összelehet kötni, csak akkor logikusan a Line in a felvételi bemenet (mert ugye oda kell csatlakoztatni a tuner hangkimenetét).

Hidd el ezt amit leírtál én is tudtam és alaplapi hangkártyánál müködik is :-) De nekem a playback és a recornál sincs olyan hogy Aux... Van egy olyan amikor egy csomo lehetőséget egybe felsorol ha azt választom ki akkor még hangja sincs :-( Ezért kéne egy olyan ember akinek Audigy-je van és összekötötte belső bemenetről...Mert nálam nem stimmel valami :-(  És már nagyon el vagyok keseredve  :( :(  :(  :(

#1680 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 07. 06:33

Én is el voltam keseredve, de sajnos ez Audigy sajátosság.
A SB fórumán le is írták az okát: azért nincs külön bemeneti Line-In vagy Aux rögzítéskor, mert a chip miatt nem lehet. Állítólag ilyenkor jobb mintavételezéssel vesz fel. Ha kx drivert használnál, akkor ott lehetne választani, de akkor csak 16 bitben rögzítene.
Válassz What U Hear-t, mert az Analog Mixben rögzítéskor elnémul automatice a Record Without monitoring opció bekapcsolása miatt. Sajna ez van, nekem sem tetszett. Legszívesebben ha lehetne, az alaplapira tenném a tévét és az Audigyn vezetném ki, de felvételnél megint nem hallanám a dolgot. :(
Szóval az Audigyt inkább hallgatásra, mint rögzítésre találták ki...

Szerkesztette: Mykee 2004. 04. 07. 06:34 -kor

Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »