HWSW Informatikai Kerekasztal: Miro PCTV Pro - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Miro PCTV Pro

#2541 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 11. 17:25

Idézet: jojoando - Dátum: 2004. okt. 11., hétfő - 15:48

Kérdés?!
A pctv-pro infravörös szenzorját rá lehet venni, hogy a mobiltelcsivel legyen kapcsolatba.
Valamilyen progival esetleg?
Csak hogy he nem muszály, ne vegyek külön ilyet.

A mobilhoz kétirányó irda-ra van szükség, míg a pctv irda-ja csak vevő, tehát csak 1irányú kommunikációra képes.
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#2542 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 11. 17:25

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. okt. 11., hétfő - 16:15

Na most az a vicc, hogy ez az ötödik széria, a piros lapos...

1. generacios Miro PCTV Pro: Philips tuner, sztereo+radiot csak a kiegeszito panellal egyutt tud.
2. generacios Pinnacle PCTV Pro: Temic tuner, tobbet nem tudok rola
3. generacios Pinnacle PCTV Pro: Microtune MT2032 szilikon tuner, zold nyak, ezt szerettem lecserelni Terratec-re.
4. generacio: MT2050 tuner, piros nyak.

#2543 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 11. 18:02

Idézet: wpepi - Dátum: 2004. okt. 11., hétfő - 15:14

Egy kicsit félreértettél. Nem a képminőséggel van a gond hanem ha nem megfelelő a jelszint akkor megjelennek az interferencia csíkok ill. egyéb a gyengébb vétel miatti zavarok. A TV kártyáknak egy picivel nagyobb jelszint kell (ahhoz, hogy igazán jó legyen a képe) mint a hagyományos TV-k esetén. Ez azt jelenti, hogy már 4dB-7dB jelcsökkenés látható minőségromlást eredményezhet a PC-s TV kártyán míg ez a TV-n vagy videomagnón nem vehető észre.

Akartam ide beszurni par, TV-tuner csere kornyeken lott screenshot-ot, de az x3.hu nagyon nem akarja...

Innen elerhetoek a kepek/videok, amiket a ket tunerrel keszitettem, meg februarban.

Gepben, kabelezesben nem valtozott semmi, csak a PCTV Pro cserelodott le Terratec kartyara.

PCTV-n lathatoan szemcsesebb a kep, mert nem igazan tetszett neki a TV-n nezve kivalo jelszint. Terratec-et ez nagyon nem zavarja...

Szerkesztette: nyunyu 2004. 10. 11. 18:07 -kor

#2544 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 11. 18:19

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. okt. 11., hétfő - 16:25

Temic Frontend 4009

http://www.microtune...0x9_Series.html

Datasheets (más is, pl. MSP3400, pár Philips tuner, stb):

ftp://telepresence.d...ac.uk/pub/spec/

Linkes oldal:

http://www.xs4all.nl...v/pctv-pro.html
Fizetős WC belső oldalán papírlap:
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?

#2545 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 11. 18:20

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. Oct. 11., Monday - 17:02

csak a PCTV Pro cserelodott le Terratec kartyara.

a regit sikerult eladnod vagy meg mindig megvan? en eddig nemtudtam eladni, igaz csak a regiomban hirdettem,stb... :confused:
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2546 Felhasználó inaktív   thefly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 11. 20:29

Idézet: Desorder - Dátum: 2004. okt. 10., vasárnap - 23:01

1. Messenger problema! irtsd le az egesz Windows messengert!
2. ??? allitsd stereora.  :D alapbol monon van. vagy csak az egyik hangszorobol/csatornabol jon a hang?

3. hasznalj mas taviranyirto progit. van meg egy par. en a boogerman felet hasznalom.

ERRE tudtok valamit?
Érdekesség hogy ha svideora vagy compositra váltok és vissz a csatornára akkor megint lesz hang!
-Lassan írom ezt, mert tudom, hogy nem tudsz gyorsan olvasni.
-Legnagyobb probléma az, ha a hülyeség akaraterővel és szorgalommal párosul.

IS7; P3.0/800/1024; 2x512/400; 80GB Seagate SATA; 250GB Seagate 8MB; 250GB Seagate SATA; 40GB Seagate IV;ATI Radeon 8500LE 64MB+ZM80C-HP;  PCTV Pro; DVR-108; ATA133 Rack; FDD; 300W Codegen 12cm FAN; NoName Midi Ház; A4Tech RFSOP-35; Genius HS-02N; SP-800 2.1; Logitech Internet bill.; Belinea 17"; Nikon 4600; HP PS 130; HP DJ 930C; HP SJ 3400C

#2547 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 11. 20:29

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. okt. 11., hétfő - 18:25

1. generacios Miro PCTV Pro: Philips tuner, sztereo+radiot csak a kiegeszito panellal egyutt tud.
3. generacios Pinnacle PCTV Pro: Microtune MT2032 szilikon tuner, zold nyak, ezt szerettem lecserelni Terratec-re.
4. generacio: MT2050 tuner, piros nyak.

Na ez a lista azért furcsa, mert szerintem nekem Temic alapú tunerem van és az még miro volt...

A piros lapos tuner nem brummogós és alig fél éves. Ez is rossz lenne??? Én úgy tudtam a zöld nyákosból kétféle volt, ami Pinnacle, és mindkettő brummogott.
Ezért keresek sztereo kiegészítőt a miro tunerre, uis monóban most megvan, de én jobb szeretném sztereóban a piros lapos helyett...
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#2548 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 11. 20:34

Idézet: Desorder - Dátum: 2004. okt. 11., hétfő - 19:20

a regit sikerult eladnod vagy meg mindig megvan? en eddig nemtudtam eladni, igaz csak a regiomban hirdettem,stb... :confused:

Sokaig a polcon porosodott, aztan megint meghirdettem. Egy heten belul elvittek.

#2549 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 07:19

Idézet: Desorder - Dátum: 2004. okt. 11., hétfő - 17:13

Nekem is van par hete (inkabb honapok) megint minosegi gondom, bar ez nem a tunerrel kapcsolatos.
Nekem is neha elojonnek ilyen interfereincia stb zavarok 1-2 adonal *(sima tv-n is) es ezt szeretnem valahogy kiszurni. korabban volt egy "kozositom" (F csatlakozos) amit forditva bekotve (tehat az IN-be nem a bejovot raktam hanem forditva) ez a "zaj" megszunt, merseklodott. ez mar elromlott azota (en hibambol) es szetszedtem. volt benne egy ferritgyurun nehany menet rezdrot, egy kondi, egy ellenallas. asszem csak ennyi. persze ez a megfeleloen bekotve. (ha valakit erdekel lerajzolhatom)

szal egy ilyesmit kellene megint epitenem oszt jo lenne megint. :D

mas: ezt nemreg fedeztem fel hogy ez mi miatt van.
...amikor a tuner-be bevolt dugva az antenna a monitorom kepe-n megjelent egy hullamzas, valami interferenica... elegge halvany volt, nemis mindig latszodott csak bizonyos szineknel, ezert nemis zavart annyira. Eztis megoldottam/mersekeltem mar egy kondi beiktatasaval. :D ez mitol lehetett? nem hiszem hogy foldhurok, de lehet hogy megis?

Mint már írtam a TV kártyáknál elég széles a lehet a zavar oka. Amit legelőször érdemes megnézni az a jelszint erőssége. Ezt a legegyszerűbben úgy lehet ellenőrizni, hogy a TV kártyát közvetlenül a lakásba bejövő kábelre kell kötni azaz nincs semmilyen elosztás hanem oda kell vinni a PC-t ahol a bejövő kábel vége van és arra az eszközre kötni amit a kábelTV szerelők beraktak. Ha itt jó a kép akkor ellenőrizni kell az elosztók minőségét és a csillapításuk mértékét és a kábeleket. Törekedni kell arra, hogy a PC-hez a legkevesebb elosztáson keresztül jusson el a jel (minden elosztás kb. 4dB jelcsökkenést okoz).
Ha a lakásba bejövő ágon is látni zavart akkor ellenőrizni kell, hogy a zavar nem a védőföldelésen keresztül jut e be a PC-s TV kártyába. Ezt lehet úgy is, hogy a PC-t és a monitort nem földelt konnektorba dugod de ebben az esetben ha valamilyen zárlat keletkezik akkor fennáll az áramütés veszélye. Éppen ezért ezt nem javaslom senkinek. Inkább villanyszerelőt kell felkérni a védőföldelés ellenőrzésére aki megfelelő műszerrel mérni tudja a ház védőföldelését.
Ha megfelelő a védőföldelés akkor ellenőrizni kell a PC házon belüli kábelezést (táp, IDE, stb. kábelek) ill. ellenőrizni kell, hogy a PC-s táp nem szór e be (pld. nem megfelelő szűrés miatt van zavar). Ha minden stimmel és a zavar még mindig fennáll akkor nagy a valószínűsége annak, hogy a hiba a kábelTV szolgáltató oldalán van tehát hívni kell a hibabejelentőt.

Szerkesztette: wpepi 2004. 10. 12. 07:22 -kor

#2550 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 12:20

Idézet: yogibear - Dátum: 2004. okt. 11., hétfő - 19:19

Temic Frontend 4009

Na azt hiszem nekem ilyen van. Pofára ugyanúgy néz ki, mint az első, Philipses, de mégis Temic. Viszont gyönyörű a képe. Ellenben kevés progi szereti.
Szóval sztereó panelje senkinek nincs feleslegben? És 2.00 CD-je?

#2551 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 15:16

Idézet: wpepi - Dátum: 2004. Oct. 12., Tuesday - 6:19

Mint már írtam a TV kártyáknál elég széles a lehet a zavar oka. Amit legelőször érdemes megnézni az a jelszint erőssége. Ezt a legegyszerűbben úgy lehet ellenőrizni, hogy a TV kártyát közvetlenül a lakásba bejövő kábelre kell kötni azaz nincs semmilyen elosztás hanem oda kell vinni a PC-t ahol a bejövő kábel vége van és arra az eszközre kötni amit a kábelTV szerelők beraktak. Ha itt jó a kép akkor ellenőrizni kell az elosztók minőségét és a csillapításuk mértékét és a kábeleket. Törekedni kell arra, hogy a PC-hez a legkevesebb elosztáson keresztül jusson el a jel (minden elosztás kb. 4dB jelcsökkenést okoz).
Ha a lakásba bejövő ágon is látni zavart akkor ellenőrizni kell, hogy a zavar nem a védőföldelésen keresztül jut e be a PC-s TV kártyába. Ezt lehet úgy is, hogy a PC-t és a monitort nem földelt konnektorba dugod de ebben az esetben ha valamilyen zárlat keletkezik akkor fennáll az áramütés veszélye. Éppen ezért ezt nem javaslom senkinek. Inkább villanyszerelőt kell felkérni a védőföldelés ellenőrzésére aki megfelelő műszerrel mérni tudja a ház védőföldelését.
Ha megfelelő a védőföldelés akkor ellenőrizni kell a PC házon belüli kábelezést (táp, IDE, stb. kábelek) ill. ellenőrizni kell, hogy a PC-s táp nem szór e be (pld. nem megfelelő szűrés miatt van zavar). Ha minden stimmel és a zavar még mindig fennáll akkor nagy a valószínűsége annak, hogy a hiba a kábelTV szolgáltató oldalán van tehát hívni kell a hibabejelentőt.

ezt mar tobbszor is leirtad (thnx) , es ezeket tudom is.

amugy van erositom. gyenge jel problema kilove. (az eros jel problemat is ellenoriztem, nem az a baj)es mint emlitettem nemhiszem hogy a tap zavarna be, vagy barmi mas a szamgeprol mert a sima TV-n is (pl masik szobaban is) ilyen zavarok vannak.
en olyasmira gyanaxom hogy kabel kulso reszen az arnyekolaban lepnek fel / vannak ezek a zavarok. csak tudnam honnan kerult ra?... es most jutott meg eszembe egy fontos dolog; a szomszed! bazze lehet hogy ok kurtak el valamit. az nagyon lehet. a masik lehetoseg maga a szolgaltato..

de mint emlitettem kiszurhetoek ezek a zajok csak elromlott az a szurom. olyat meg mar nem tudok szerezni mert ez egy regi tipusu szuro/kozosito/eloszto volt amit meg az itteni UPC jogelod hagyott itt meg vagy 10 eve...vagy tobb... magyaran tutko hogy a kabel arnyekolasaban van valami "zaj" mert amikor nekem jo volt a kepem sokaig, addig a masik szobaban sima TV-n 1-2 csatornan voltak zavarok ugyan de csak kozelebbrol voltak szemmel lathatok. (mivel az az eloszto csak az en agamba volt berakva )

Szerkesztette: Desorder 2004. 10. 12. 15:17 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2552 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 22:38

Nalunk UPC csillagpont van, de TV-re ranezve legalabb 10dB-t romlott a jelszint az utobbi fel evben...
Lassan a Terratec is olyan rossz kepet ad, mint a PCTV Pro, mielott lecsereltem :(

Be kene mennem az UFSZ-re, aztan verni az asztalt...

#2553 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 07:13

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 21:38

Nalunk UPC csillagpont van, de TV-re ranezve legalabb 10dB-t romlott a jelszint az utobbi fel evben...
Lassan a Terratec is olyan rossz kepet ad, mint a PCTV Pro, mielott lecsereltem :(

Be kene mennem az UFSZ-re, aztan verni az asztalt...

Na akkor a végén kiderül, hogy leginkább a jelszinttől függ a képminőség. És az is, hogy nem is olyan rossz az a Pctvpro :D

Ha nincs ismerősöd az upc-nél, akkor verheted az asztalt :(  - sajnos tapasztalat
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#2554 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 08:03

Igen verheted.  :D  A UPC a kiépített végpont jelszintjét csak egy TV és egy rádió bekötésére garantálja (ez a szerződésben is benne van). Azért mert a sok elosztás miatt kicsi a jelszint és emiatt sokkal zavarérzékenyebb a rendszer a UPC nem fog semmit se lépni. Azt fogják javasolni, hogy építess ki még egy végpontot.
Ha nincs ismerős akkor jóba kell lenni a kijáró szerelőkkel és meg kell kérni őket, hogy egy picivel nagyobbra nyomják a jelet a központi erősítő feléd menő ágában (+ 7dB-10dB csodákat tud művelni) /ez persze csak akkor lehetséges ha csillagpontos a rendszer/
Egyébként a PCTV Pro nem rossz kártya csak egy kicsivel több kell neki mint más TV kártyáknak.

#2555 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 09:57

Idézet: wpepi - Dátum: 2004. okt. 13., szerda - 7:03

Ha nincs ismerős akkor jóba kell lenni a kijáró szerelőkkel és meg kell kérni őket, hogy egy picivel nagyobbra nyomják a jelet a központi erősítő feléd menő ágában (+ 7dB-10dB csodákat tud művelni) /ez persze csak akkor lehetséges ha csillagpontos a rendszer/

Bizony, nálam ugyanez volt. Megkértem a szerelőt, hogy állítson a jelszinten, mert még a Motorola modem sem akart felállni (miután a Terayon-t lecserélték rá), azaz nem tudtam netezni.
Mondjuk ez egy erős érv, mármint hogy nem tud az ember a netre csatlakozni a gyenge jelszint miatt, de azért, hogy egy kicsivel szebb képet kapjál, na azért nem fáradnak ki :(

#2556 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 10:12

Idézet: lorenzo - Dátum: 2004. okt. 13., szerda - 10:57

.....de azért, hogy egy kicsivel szebb képet kapjál, na azért nem fáradnak ki :(

Csak akkor foglalkoznak az ilyen jellegű problémával ha a bemeneti jelszint az előírt érték alá csökken. A szolgáltató azzal nem foglalkozik ha a szétosztás miatt romlik le a minőség mert ő csak azt garantálja, hogy a lakásba bevezetett kábel végére kötött 1db TV és 1db rádió a szabványos szintet kapja.

#2557 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 11:11

Na ez eddig jó, csak az a baj, hogy ahol gyenge a minőség, ott nem csillagpontos rendszer van (Monornet). :(
Tehát egy erősítő bekötésével lehet javítani valamit? Vagy mit tehetnék én?

#2558 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 11:29

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. okt. 13., szerda - 12:11

Na ez eddig jó, csak az a baj, hogy ahol gyenge a minőség, ott nem csillagpontos rendszer van (Monornet). :(
Tehát egy erősítő bekötésével lehet javítani valamit? Vagy mit tehetnék én?

Ha nem csillagpontos akkor ha pld. a szomszéd elb*ssza a saját lakásában akkor Nálad is rossz lesz a minőség.
Javaslom, hogy nézd meg a szomszédoknál a kép minőségét. Ha ott is sz*r akkor szóljatok közösen a szolgáltatónak.
Ha másutt jó akkor húzz le mindent a bejövő ágról (persze azt az elosztót melyet a kábelesek raktak fel hagyd a kábel végén) és köss rá egy TV-t. Ha jó a minőség akkor javasolt átgondolni az elosztások számát (mit és hányfelé) és törekedni a lehető legkevesebb elosztásra.
pld. nálam az elosztás a következő:
a bejövő kábelen van egy alacsony csillapítású 2-es elosztó (kábelesek rakták fel) melynek az egyik ága még 2 felé van osztva (2 TV /videomagnóval/ két szobában), a másik ága közvetlenül az asztali DVD felvevőbe van kötve. A DVD felvevő RF out-ja tovább van vezetve egy videomagnóba. A videomagnó RF out-ja kapcsolódik egy jelerősítőhöz (0dB-20dB szabályozható) mely két erősített kimenetet tartalmaz. Az egyik erősített kimenet megy a PC-be a másik erősített kimenetre egy 2-es elosztó van kötve melynek az egyik ága megy a TV-hez a másik az erősítőbe épített rádióba.
A fenti kiosztásban minden készüléken tökéletes a képminőség. Tehát 2db 2-es elosztóval és egy jelerősítővel (2 kimenetes) 3db TV, 3db videomagnó,  1db asztali DVD felvevő, 1db PC (TV kártya) és 1db rádió van bekötve a bejövő UPC-s kábelre.

Szerkesztette: wpepi 2004. 10. 13. 11:39 -kor

#2559 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 11:56

Idézet: wpepi - Dátum: 2004. okt. 13., szerda - 12:29

a bejövő kábelen van egy alacsony csillapítású 2-es elosztó (kábelesek rakták fel)

Na itt az egy bejövő jel van háromfelé osztva:
- egy a PCTV tuner
- egy a TV
- egy a videó, ami ezután egy másik tévére van kötve.

A tévéken szép a jel, csak a tuneren nem.

Engem ez az alacsony csillapítású elosztó érdekel. Milyen paraméterei vannak?

Szerkesztette: Mykee 2004. 10. 13. 11:57 -kor

#2560 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 12:01

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. okt. 13., szerda - 12:56

Na itt az egy bejövő jel van háromfelé osztva:
- egy a PCTV tuner
- egy a TV
- egy a videó, ami ezután egy másik tévére van kötve.

A tévéken szép a jel, csak a tuneren nem.

Engem ez az alacsony csillapítású elosztó érdekel. Milyen paraméterei vannak?

Pass. Még az előző kábeltársaság rakta fel még 1996-ban (a UPC az átkábelezés után meghagyta). Most fejből nem tudom de valamilyen HT-s (magyar) gyártmány.

Azzal osztod szét amit a kábelesek raktak a bejövő kábel végére?

Esetleg arra a kimenetre amire a PCTV tuner van kötve rakj be egy szabályozható erősítőt melynek az erősítését a PCTV tuner igényei szerint tudod állítani (persze miután megnézted, hogy nem a szomszéd cseszte el).

Szerkesztette: wpepi 2004. 10. 13. 12:20 -kor

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.