HWSW Informatikai Kerekasztal: Miro PCTV Pro - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Miro PCTV Pro

#41 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 06. 12. 22:29

Hali emberek!
Csak egy kérdés: ha Wmv-be rögzítek, akkor mér csúszik a hang egy idő után? Ez az 5.50.110-es drivernél jön elő, az 511-nél csak ha internetezem is közben. Az 5.50-ennél nem futott mellette más. Ötlet? Sürgős lenne!!!
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#42 Felhasználó inaktív   Naszta 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 13. 11:22

Kissé láma lesz a kérdés, de ti milyen beállításokkal használjátok a DScaler-t? Nekem az Istennek nem kel életre. Eddig a régi míro PCTV Pro-m volt (bt848, Temic Fh5), de most az újjal nem tudom életre kelteni (bt 878, ???).

#43 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 15. 20:07

idézet:
Ezt írta Mykee:
Hali emberek!
Csak egy kérdés: ha Wmv-be rögzítek, akkor mér csúszik a hang egy idő után? Ez az 5.50.110-es drivernél jön elő, az 511-nél csak ha internetezem is közben. Az 5.50-ennél nem futott mellette más. Ötlet? Sürgős lenne!!!
[/quote]

Na mi van emberek? Mindenkinek tökéletes a kép és a hang 5.50-es driverrel? Nem csúszik el egy idő után?

#44 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 15. 23:20

idézet:
Ezt írta Mykee:

Na mi van emberek? Mindenkinek tökéletes a kép és a hang 5.50-es driverrel? Nem csúszik el egy idő után?
[/quote]

Nálam ez péntek előtt tárgytalan :) (ui: addigra lesz másik vga és dx9.. dx9 nélkül meg nincs 5.50..)
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#45 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 16. 08:25

idézet:
Ezt írta FleetCommand:

Nálam ez péntek előtt tárgytalan :) (ui: addigra lesz másik vga és dx9.. dx9 nélkül meg nincs 5.50..)
[/quote]

Na ne mán, hogy dx hiba lenne... Nekem a 9a van fent és csúszott a hang hátrafele, tehát a kép előbb jött...

#46 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 16. 10:14

Apropó: létezik valamilyen tweak program a beállítások buherálására? Nekem a wmv-s paramétereket kellene módosítgatni...pl. bitráta... :)

#47 Felhasználó inaktív   tamas13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 16. 13:42

idézet:
Ezt írta Mykee:

[/quote]

Szerintem kevesen használják felvételre a gyári programot, emiatt nem írnak.

Én ajánlom a WinDVR2 vagy 3 programokat.
Nagyon jó minőségben vehetsz fel és minden beállítást te adhatsz meg. (felbontás 352*288-768*576-ig, bitráta, Mpeg1/2,motion search stb. )

#48 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 16. 14:11

idézet:
Ezt írta tamas13:

Szerintem kevesen használják felvételre a gyári programot, emiatt nem írnak.

Én ajánlom a WinDVR2 vagy 3 programokat.
Nagyon jó minőségben vehetsz fel és minden beállítást te adhatsz meg. (felbontás 352*288-768*576-ig, bitráta, Mpeg1/2,motion search stb. )
[/quote]

Ezt használom én is, ha SVCD-be akarok felvenni, de az egyszernézett felvételre jó a wmv is, mert az csak 5MB/perc-el dolgozik a VCD 10MB/percével szemben. Tehát egy 2-3 órás anyag felvétele sem gond. A Movie maker nem jó e célra, mert nem időzíthető. A PCTV progiján kívül nem találtam más olyan tv-felvevőt, ami időzíthető, wmv-be vesz fel és ingyér van. :(
Ezért izgat engem a hangcsúszás.

#49 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 16. 14:22

idézet:
Ezt írta Mykee:

Ezt használom én is, ha SVCD-be akarok felvenni, de az egyszernézett felvételre jó a wmv is, mert az csak 5MB/perc-el dolgozik a VCD 10MB/percével szemben. Tehát egy 2-3 órás anyag felvétele sem gond. A Movie maker nem jó e célra, mert nem időzíthető. A PCTV progiján kívül nem találtam más olyan tv-felvevőt, ami időzíthető, wmv-be vesz fel és ingyér van. :(
Ezért izgat engem a hangcsúszás.
[/quote]

Egyszer nézett felvételhez: Virtualvcr-rel divx-be.
Célszerűen vagy a 3.11 low motion-ba, vagy a 4.12-esbe, azokon keveset kell állitgatni.
Időzithető is, többek közt.
Fizetős WC belső oldalán papírlap:
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?

#50 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 16. 16:41

És mennyi helyet foglal 1 perc? Mekkora bitráta, stb.?
Mert a PCTV 700k-sal wmv-be rögzít elvileg...

idézet:
Ezt írta yogibear:

Egyszer nézett felvételhez: Virtualvcr-rel divx-be.
Célszerűen vagy a 3.11 low motion-ba, vagy a 4.12-esbe, azokon keveset kell állitgatni.
Időzithető is, többek közt.
[/quote]

[ 2003. június 16.: Mykee szerkesztette a hozzászólást ]

#51 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 16. 17:25

idézet:
Ezt írta Mykee:
És mennyi helyet foglal 1 perc? Mekkora bitráta, stb.?
Mert a PCTV 700k-sal wmv-be rögzít elvileg...

[ 2003. június 16.: Mykee szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Mekkora képméretben?
Mert például divx 4.12 -> 1200kbps bitrate, 25-ös keyframe, 352*288 (szvsz ennyi bőven elég egyszeri visszanézéshez 800*600-ban) beállitással 45 perc kb 320-330 Mb a video.
Plusz a hang. Ha ez pcm (45 perc kb 200 Mb), akkor utána 5 perc alatt be lehet tömni mp3-ba (Lame, scmpx) és igy 45 perc film lesz kb. 350-360 Mb.
Igy biztos nem csúszik el a hang.
Bitrate-tel le lehet menni mondjuk 900-ig (alább nem érdemes), akkor még kisebb lesz a méret.
Vagy ha van kedved kikisérletezni a divx 5.xx beállitásait, akkor azzal (állitólag) még vagy kb. 20%-nyi helyet lehet megtakaritani.

#52 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 17. 06:54

Próbálgattam a progit, elvileg képes lenne WM-ba rögzíteni, de a gyakorlatban visszadumál.

Visszatettem az 5.11-es drivert és ott jól műxik az időzített felvétel és a hang sem csúszik! (Ha nem buherálom a gépet...) Tehát ez az 5.50-es hibája.
Viszont az 5.11-es verziónak elég érdekesen néz most ki a schedulere: nem látszódnak a gombok, illetve ha az egeret odaviszem, akkor előtűnnek, de két gomb egymáson is van. Néha más verzióknál is előjött, ilyenkor újratettem a progit és megjavult. Mégis mitől lehet ez? És az 5.50-es hangcsúszása?

#53 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 17. 07:45

idézet:
Ezt írta Mykee:
Próbálgattam a progit, elvileg képes lenne WM-ba rögzíteni, de a gyakorlatban visszadumál.

Visszatettem az 5.11-es drivert és ott jól műxik az időzített felvétel és a hang sem csúszik! (Ha nem buherálom a gépet...) Tehát ez az 5.50-es hibája.
Viszont az 5.11-es verziónak elég érdekesen néz most ki a schedulere: nem látszódnak a gombok, illetve ha az egeret odaviszem, akkor előtűnnek, de két gomb egymáson is van. Néha más verzióknál is előjött, ilyenkor újratettem a progit és megjavult. Mégis mitől lehet ez? És az 5.50-es hangcsúszása?
[/quote]

A Pinnacle-féle Regdeletet futtattad a drivercsere előtt?
Talán az segit.

ftp://ftp.pinnaclesy...egdelete/ver60/

#54 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 17. 08:43

Ámberek!

Még midíg csúszik a hangom.
5.50-es driver, WinXP Pro Eng, DX9.

Az a történet, hogy kb 3 órás felvétel alatt a végére már knb fél percet csúszik a hang. Vision alatt, WinDvr alatt, Winvcr alatt is.

Composite bemenetről és Line inről megy a digizés, teljesen mindegy milyen formátumban és milyen felbontásban.
Megtörténik 352x288 Mpeg2 és minden más létező módban is.
Nincs IRQ ütközés, minden PCI slotban ugyanez van.

A gép bírná szuflával.

Az még a furcsa, hogy a képet fejreállítja, de gondolom ez valami codec műve (mert utána csak Divxg400 flip input segít).

A Pctvassi is fordítva mutatja a képet a Tuner test alatt.
Mi lehet a megoldás?
Gyakjak le minden létező kodeket a gépről, regdelete és reinstall? Csak a vision lesz újra rakva, de melyik verziót? 4.02? 5.11? 5.50?

A 4.02 megy rendesen a legújabb típusú tunerrel XP alatt??
Érdemes felrakni a Pinnacle PCI enhancer nevű segédeszközt?

Help me!!!!!!!!!!!!!

#55 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 17. 08:56

Nekem az 5.11-es driver segített, mert úgy látszik vmi gáz van az 5.50-essel.

Tény, hogy regdelete-t nem futtattam az 5.50 leszedése után... Na megnézem, ha odajutok. :)

#56 Felhasználó inaktív   mincza 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 06. 17. 13:10

idézet:
Ezt írta FőDudu:
Ámberek!

Még midíg csúszik a hangom.
5.50-es driver, WinXP Pro Eng, DX9.

Az a történet, hogy kb 3 órás felvétel alatt a végére már knb fél percet csúszik a hang. Vision alatt, WinDvr alatt, Winvcr alatt is.
Help me!!!!!!!!!!!!!
[/quote]

Valahol az IUVCR mellől [url="http://"http://www.iulabs.com/download/audiotst.zip"]http://www.iulabs.co...ad/audiotst.zip[/url] töltsd le ezt a teszter progit - kiírja, mennyivel is ketyeg valójában a hankártya mintavételezése (nálam speciel 48000 Hz helyett olyan 48020Hz és az sem stabil). Valszeg ilyen gondod van neked is. Ez esetben megoldás valami qrva drága vagy csak szerencsés beszerzésű hangkártya, vagy felvétel és szinkrondrop VirtualDubbal (percenként néhány kocka), vagy AVI_IO és VfW-s driver (esetleg VirtualDubMod) folyamatos resample-vel a háttérben , netán lemented a hangot külön és jobb hangszerk. progival resample-t csinálsz, hogy stimmeljen a hossza a video-hoz (Cooledit Pro, Goldwave tud ilyet - ezek közvetlenül a videofájlt is tudják bemenetként használni). Vagy átíratod pl. Virtualdub-bal az AVI fejlécét 25 fps helyett valami másra, hogy stimmeljen a hossz.
Az a nézet, hogy fejlődünk, téves. A neandervölgyi esténként a tűz villódzását bámulta, kortársaink a monitort. De a tűz legalább melegített is...

#57 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 17. 17:48

Én kipróbáltam ezt a progit, nekem alatta van az értéknek. Az úgy jó ugye? 0-ás dobást írt ki. Tehát a PCTV progival, de inkább a driverrel lehet a baj!

#58 Felhasználó inaktív   mincza 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 06. 17. 18:13

idézet:
Ezt írta Mykee:
Én kipróbáltam ezt a progit, nekem alatta van az értéknek. Az úgy jó ugye? 0-ás dobást írt ki. Tehát a PCTV progival, de inkább a driverrel lehet a baj![/quote]

Melyik progival mi van alatta minek?
:confused:
Az a nézet, hogy fejlődünk, téves. A neandervölgyi esténként a tűz villódzását bámulta, kortársaink a monitort. De a tűz legalább melegített is...

#59 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 17. 20:39

idézet:
Ezt írta mincza:

Melyik progival mi van alatta minek?
:confused:
[/quote]

Hát a felettem lévő írásban lévőt néztem meg.

A scheduler problémára nincs még megoldásom: a gombok hol itt, hol ott jelennek meg az ablakon belül. Nem tudja valaki, melyik fájl a felelős érte az 5.11-es driverben?

Megint más: a 4.02-ből kiszedtem a rádióprogit. Odáig már műxik a dolog, hogy ha lecserélem csak a drivert, akkor már működik. De ez a drivercserélgetés nem túl szívderítő. Valaki nem tudja átírni ezt a WDM-es driverre?

#60 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 18. 07:10

idézet:
Ezt írta mincza:

Valahol az IUVCR mellől [url="http://"http://www.iulabs.com/download/audiotst.zip"]http://www.iulabs.co...ad/audiotst.zip[/url] töltsd le ezt a teszter progit - kiírja, mennyivel is ketyeg valójában a hankártya mintavételezése (nálam speciel 48000 Hz helyett olyan 48020Hz és az sem stabil). Valszeg ilyen gondod van neked is. Ez esetben megoldás valami qrva drága vagy csak szerencsés beszerzésű hangkártya, vagy felvétel és szinkrondrop VirtualDubbal (percenként néhány kocka), vagy AVI_IO és VfW-s driver (esetleg VirtualDubMod) folyamatos resample-vel a háttérben , netán lemented a hangot külön és jobb hangszerk. progival resample-t csinálsz, hogy stimmeljen a hossza a video-hoz (Cooledit Pro, Goldwave tud ilyet - ezek közvetlenül a videofájlt is tudják bemenetként használni). Vagy átíratod pl. Virtualdub-bal az AVI fejlécét 25 fps helyett valami másra, hogy stimmeljen a hossz.
[/quote]

Ilyesmi gond lesz.
Nekem 48000 helyett 479xx-en ketyeg.
Nem lehet ezen máshogy segíteni?
Ha a tuningolt gépet visszaveszem alapra, akkor is ennyin megy. 5 perc alatt 20 mS Desinchronyze time.
Ez full hardveresen van, vagy lehet hogy segít a reinstall a directsound részben?

Nforce 2-es alaplap, így gondolom mindent a PCI frekiből oszt. Ha az AGP-t nem vszem fix 66Mhz-re, az talán segíthet?

Ötletek?

[ 2003. június 18.: FőDudu szerkesztette a hozzászólást ]

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.