HWSW Informatikai Kerekasztal: Miro PCTV Pro - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Miro PCTV Pro

#61 Felhasználó inaktív   mincza 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 06. 18. 18:09

idézet:
Ezt írta FőDudu:

Ilyesmi gond lesz.
Nekem 48000 helyett 479xx-en ketyeg.
Nem lehet ezen máshogy segíteni?
Ha a tuningolt gépet visszaveszem alapra, akkor is ennyin megy. 5 perc alatt 20 mS Desinchronyze time.
Ez full hardveresen van, vagy lehet hogy segít a reinstall a directsound részben?

Nforce 2-es alaplap, így gondolom mindent a PCI frekiből oszt. Ha az AGP-t nem vszem fix 66Mhz-re, az talán segíthet?

Ötletek?

[ 2003. június 18.: FőDudu szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Én szaftvéresen szerintem már mindent kipróbáltam a mostani hóttgagyidzsunka ALS4000 PCI-os hangkártyámmal is, meg anno a régi lapomban az ISA-s SBAWE32-vel is. A SoundBlaster-nél kisebb volt a difi (bár anno még nem a fenti tesztprogrammal mértem, de kevesebb volt a szinkrondrop), de annál sem tudtam szabadulni.
Az egyetlen biztató jel akkor van, ha megnövelem a Vdubban az audiopuffer méretét, akkor később jelentkezik a dolog, de nagyon megemelt puffer esetén egy idő után kifagy a kepcsör... Valszeg valójában nem is javul a dolog, csak a Dub akkor számolja korrektül a dolgot, ha az anyag már kinn van a pufferből. Kibékültem a szinkrondroppal, ill. az AVI_IO vagy a VirtualDubMod resampling opciójával. Ha netán MPEG2-ben veszek fel PowerVCR-rel, annak a hangját Cooledit-tel hozom helyes hosszra. Kissé macerás, de jobbat nem tudok.

Hardveresen meg játszom a gondolattal, hogy másik kvarcot rakok bele - már ha sikerül valami hasonlót előkotorni, vagy valami körmönfonással eltolni a kvarc frekijét (a dzsunka kártyáért nem kár, ha netán elbaltázom). De ehhez pihent agy kell, mostanában híján vagyok ;) .
Az a nézet, hogy fejlődünk, téves. A neandervölgyi esténként a tűz villódzását bámulta, kortársaink a monitort. De a tűz legalább melegített is...

#62 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 06. 20. 07:30

Hi!

Pinnacle kuldott nekem egy levelet, amiben valami Vision 5rol hadobal, de htmlben van, es telnet alol eleg nehezen olvashato (tele van kepekkel) :)
Tud rola valaki valamit?
Csak Visiont adtak ki vagy uj drivert is?
AMD Barton 2500+ || Abit AN7 || CooLink U1B2 || 512MB DDR400 || Gigabyte GV-R96128D [Radeon 9600] || Maxtor 80GB 7200 RPM || Samsung 60GB 7200 RPM || Samsung 160GB 7200 RPM SATA || Pioneer DVD-106 || NEC ND-2500A@2510A|| Pinnacle PCTV PRO || Turtle Beach Santa Cruz || Samsung SyncMaster 753DF || Logitech MX500 mouse || Samsung SEM-M2A keyboard || Genius SW-5.1 HT

#63 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 20. 07:54

idézet:
Ezt írta Temes:
Hi!

Pinnacle kuldott nekem egy levelet, amiben valami Vision 5rol hadobal, de htmlben van, es telnet alol eleg nehezen olvashato (tele van kepekkel) :)
Tud rola valaki valamit?
[/quote]

Ja: 30 euro árán kaphatunk vision5-öt.

#64 Felhasználó inaktív   tamas13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 20. 07:55

idézet:
Ezt írta mincza:

............ az AVI_IO vagy a VirtualDubMod resampling opciójával. Ha netán MPEG2-ben veszek fel PowerVCR-rel, annak a hangját Cooledit-tel hozom helyes hosszra. Kissé macerás, de jobbat nem tudok.

.
[/quote]

A CoolEdit-ben a Time Strech funkciót használod? Én wav Fps konverziót próbáltam vele de elég lassú és nem pontosan tömöríti a hangot csak sokadik próbálkozásra sikerült beállítanom jól. Az az initial/final % is elég érdekesen működik.

#65 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 20. 08:04

idézet:
Ezt írta FőDudu:

Ja: 30 euro árán kaphatunk vision5-öt.
[/quote]

Hat akkor kapjak be.
Ize... Nincs meg valakinek veletlenul? :D
AMD Barton 2500+ || Abit AN7 || CooLink U1B2 || 512MB DDR400 || Gigabyte GV-R96128D [Radeon 9600] || Maxtor 80GB 7200 RPM || Samsung 60GB 7200 RPM || Samsung 160GB 7200 RPM SATA || Pioneer DVD-106 || NEC ND-2500A@2510A|| Pinnacle PCTV PRO || Turtle Beach Santa Cruz || Samsung SyncMaster 753DF || Logitech MX500 mouse || Samsung SEM-M2A keyboard || Genius SW-5.1 HT

#66 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 20. 13:52

Mi az a Vision 5? Valami új TV progi? Vagy editor? Én nem kaptam ilyen levelet és a weblapjukon sem láttam... :(

idézet:
Ezt írta Temes:
Hi!

Tud rola valaki valamit?
[/quote]
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#67 Felhasználó inaktív   mincza 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 20. 14:07

idézet:
Ezt írta tamas13:

A CoolEdit-ben a Time Strech funkciót használod? Én wav Fps konverziót próbáltam vele de elég lassú és nem pontosan tömöríti a hangot csak sokadik próbálkozásra sikerült beállítanom jól. Az az initial/final % is elég érdekesen működik.
[/quote]

Igen, time stretch. Kissé zavaró, hogy első alkalmazáskor 220%os nyújtást ajánl fel: az áttekinthetőség kedvéért kezdetnek írj be 100.00 %ot. Aztán Preserves neither, High precision, a %-kal nem foglalkozom: beírom a kívánt hosszt: pl. 6017.640 sec, tab vagy enter után a %-ot kb. 3-4 tizedesre kikalkulálja magának (max 2-3 képkockányi eltéréssel, ez a kikalkulált tizedesjegyek számából eredhet: ha nagyon precíz akarsz lenni, akkor a 4.-6. tizedesjegyeket átírva, és közben tab-bal a sec ablakba átugrálással ellenőrizve millisec-re belőheted a hosszot 2-3 órás filmnél is).
Lassú? Nálam egy kb. 100 perces film hangját cca. 10 perc alatt konvertálja, plusz fél perc a mentés - ez egy 1333-as Athlonnal, UDMA100-as vinyón, 256M DDR RAM-mal értendő.
Asszem, valahol van egy opciója, hogy az ideiglenes fájlok tárolását hogyan kezelje: ott ne bízz semmit a Windows-ra...
Az a nézet, hogy fejlődünk, téves. A neandervölgyi esténként a tűz villódzását bámulta, kortársaink a monitort. De a tűz legalább melegített is...

#68 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 20. 14:08

En reszemrol maradok a DScaler+iuVCR parosnal, Vision-t fel se telepitettem :cool:

#69 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 20. 14:10

idézet:
Ezt írta Temes:

Hat akkor kapjak be.
Ize... Nincs meg valakinek veletlenul? :D
[/quote]

Dehogy nincs.. :)
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#70 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 20. 14:45

idézet:
Ezt írta FleetCommand:

Dehogy nincs.. :)
[/quote]

Hol???? :-)

#71 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 20. 15:20

idézet:
Ezt írta nyunyu:
En reszemrol maradok a DScaler+iuVCR parosnal, Vision-t fel se telepitettem :cool:[/quote]

iuVCR milyen? :)
Fizetős WC belső oldalán papírlap:
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?

#72 Felhasználó inaktív   tamas13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 20. 16:33

idézet:
Ezt írta Mykee:
Mi az a Vision 5? Valami új TV progi? Vagy editor? Én nem kaptam ilyen levelet és a weblapjukon sem láttam... :(

[/quote]

Van egy olyan sejtésem hogy ugyanazt a programot akarják neked pénzért eladni hiszen a régi PCTV tulajoknak nincs eredeti 5-ös driver cd-je. Ebben pl. hivatalosan is vehetsz fel custom paraméterekkel vision.dll csere nélkül.
:(

#73 Felhasználó inaktív   tamas13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 20. 16:42

idézet:
Ezt írta mincza:

Igen, time stretch. Kissé zavaró, hogy első alkalmazáskor 220%os nyújtást ajánl fel: az áttekinthetőség kedvéért kezdetnek írj be 100.00 %ot. Aztán Preserves neither, High precision, a %-kal nem foglalkozom: beírom a kívánt hosszt: pl. 6017.640 sec, tab vagy enter után a %-ot kb. 3-4 tizedesre kikalkulálja magának (max 2-3 képkockányi eltéréssel, ez a kikalkulált tizedesjegyek számából eredhet: ha nagyon precíz akarsz lenni, akkor a 4.-6. tizedesjegyeket átírva, és közben tab-bal a sec ablakba átugrálással ellenőrizve millisec-re belőheted a hosszot 2-3 órás filmnél is).
Lassú? Nálam egy kb. 100 perces film hangját cca. 10 perc alatt konvertálja, plusz fél perc a mentés - ez egy 1333-as Athlonnal, UDMA100-as vinyón, 256M DDR RAM-mal értendő.
Asszem, valahol van egy opciója, hogy az ideiglenes fájlok tárolását hogyan kezelje: ott ne bízz semmit a Windows-ra...
[/quote]

Kösz a részletes magyarázatot így már jobban elboldogulok majd a programmal.
Sebesség: Nálam is 10 perc alatt kész a konverzió de utánna min. 10 percig "darál" a vinyón mire elkészül. Gondolom az ideiglenes fájloknál kell majd beállítanom ahogy írtad.

#74 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 20. 18:10

idézet:
Ezt írta yogibear:
iuVCR milyen? :)[/quote]
Digitalizalni tokeletes.

#75 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 20. 18:24

idézet:
Ezt írta nyunyu:

Digitalizalni tokeletes.
[/quote]

Azt gondoltam. :)
De mo vagy nem mo? :)
Fizetős WC belső oldalán papírlap:
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?

#76 Felhasználó inaktív   mézga 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 06. 23. 11:38

Sziasztok!
A múlt héten vettem egy TV kártyát Pinnacle PCTV Pro 5.11 softwareval és szerettem volna beüzemelni de nem sikerült! Olvastam itt a fórumon, hogy töltsek le hozzá friss softwaret telepítsem és akkor talán de nem. A windows reinstallal még nem próbálkoztam nem volt még hozzá energiám, de nemtom segít-e.
Ezt írja ki az eredeti és a frissitett software is amikor elindítom a beállító és ellenőrző assistant progit
DirectX Overlay TestThis test is to verify whether your graphics card is capable of displaying a video overlay in the current resolution. The test pattern pictured on the left will be enlarged step-by-step until it fills the screen.Press Continue to start the test.
Aztán ez…
DirectX Overlay Test DirectX overlay test failed. Overlay functionality is impossible with the currently used display settings (resolution, color depth, screen refresh rate and/or the version of the driver for your graphics card that is currently in use).Reduce the current display resolution and make certain that you are using the latest graphics drivers. Without DirectX Overlay support, it is impossible to use the PCTV.Press Exit to exit the program.
A video kártyám egy Nvidia geforce2 MX/MX400 64mb kártya, a tv karin az van megadva,hogy Minimum system Requirement
· Pentium II 450 or Celeron 600 or equivalent PC with 128 MB of RAM
· DirectX 8 or higher compatible graphics board (800x600x16bpp or higher)
and sound board
· CD-ROM drive, Mouse
· One available PCI slot, PCI 2.1 compliant
· Windows 98 (First and Second Editions) / Me / 2000 / XP
A gép Celeron1,7 GHz 384Mb RAM 1024*768 100Hz true color 16 bit win 98 SE oprendszer DirectX 9! Szóval elvileg rendben.
Megpróbáltam már lejjebb állítani a felbontást a refresht, colort de semmi. Megnéztem a videókari beállításait és ott azt találtam hogy az egyéb tulajdonságoknál az átfedés beállítási lehetősége nem aktív ablak! Gondolom itt lehetne megadni az overlayt de nemtom! Esetleg ti tudjátok hogy mi a teendő hogy lehet ezt aktívvá tenni. Újratelepítettem a videókarit az eredeti softwareval de semmi változás nem történt
Megpróbálok még letölteni egy új softwaret a videokarihoz hátha az segít vagy windows reinstall? Vagy mit csináljak?
Előre is köszi a válaszokat
...úgy tanul a gyerek, ha kérdez...

#77 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 23. 13:22

idézet:
Ezt írta mézga:
Sziasztok!
A múlt héten vettem egy TV kártyát Pinnacle PCTV Pro 5.11 softwareval és szerettem volna beüzemelni de nem sikerült! Olvastam itt a fórumon, hogy töltsek le hozzá friss softwaret telepítsem és akkor talán de nem. A windows reinstallal még nem próbálkoztam nem volt még hozzá energiám, de nemtom segít-e.
Ezt írja ki az eredeti és a frissitett software is amikor elindítom a beállító és ellenőrző assistant progit
DirectX Overlay TestThis test is to verify whether your graphics card is capable of displaying a video overlay in the current resolution. The test pattern pictured on the left will be enlarged step-by-step until it fills the screen.Press Continue to start the test.
Aztán ez?
DirectX Overlay Test DirectX overlay test failed. Overlay functionality is impossible with the currently used display settings (resolution, color depth, screen refresh rate and/or the version of the driver for your graphics card that is currently in use).Reduce the current display resolution and make certain that you are using the latest graphics drivers. Without DirectX Overlay support, it is impossible to use the PCTV.Press Exit to exit the program.
A video kártyám egy Nvidia geforce2 MX/MX400 64mb kártya, a tv karin az van megadva,hogy Minimum system Requirement
? Pentium II 450 or Celeron 600 or equivalent PC with 128 MB of RAM
? DirectX 8 or higher compatible graphics board (800x600x16bpp or higher)
and sound board
? CD-ROM drive, Mouse
? One available PCI slot, PCI 2.1 compliant
? Windows 98 (First and Second Editions) / Me / 2000 / XP
A gép Celeron1,7 GHz 384Mb RAM 1024*768 100Hz true color 16 bit win 98 SE oprendszer DirectX 9! Szóval elvileg rendben.
Megpróbáltam már lejjebb állítani a felbontást a refresht, colort de semmi. Megnéztem a videókari beállításait és ott azt találtam hogy az egyéb tulajdonságoknál az átfedés beállítási lehetősége nem aktív ablak! Gondolom itt lehetne megadni az overlayt de nemtom! Esetleg ti tudjátok hogy mi a teendő hogy lehet ezt aktívvá tenni. Újratelepítettem a videókarit az eredeti softwareval de semmi változás nem történt
Megpróbálok még letölteni egy új softwaret a videokarihoz hátha az segít vagy windows reinstall? Vagy mit csináljak?
Előre is köszi a válaszokat
[/quote]

Hat ez furcsa... Nekem is ugyanilyen videokartyam van (Siluro T400) es nekem tokeletesen muxik az overlay... probald ki, hogy videolejatszasnal ki tudja-e rakni overlayre a kepet. Divx decoderben van ijen opcio. ha az se muxik, akkor a videokartya a szar.
Esetleg nezd meg a dxdiagot, hogy nincs-e directx-eddel valami gaz.
Egyebkent a 16 bit az high color, nem true color :)

#78 Felhasználó inaktív   mincza 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 23. 13:29

idézet:
Ezt írta mézga:
Sziasztok!
DirectX Overlay Test DirectX overlay test failed.
[/quote]

Az Nvidia kártyáknak van ilyen problémája az Overlay-yel - a TNT-knk biztosan, én is ütköztem ilyen problémába anno. Meg lehet tőle szabadulni, egy kis registry-szerkesztéssel:
Nem biztos, hogy a változók nevek pont ez, de valami ilyesmikre keress

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesClassDisplay00xNVIDIADirectDraw

"VideoBusMasterMode" -> "1"
"OverlayMode" -> 1...5 között játszani vele, ui. gépfüggő: egy esetben a 2-es, egy másikban a 4-es vált be.

Még hozzátenném, hogy XP alá nem raktam fel az Nvidia drájverét, csak amit az XP gondolt, és azzal érdekes módon nem volt ilyen gond.

Meg persze az a regedit után köll egy restart.

[ 2003. június 23.: mincza szerkesztette a hozzászólást ]

#79 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 23. 14:53

idézet:
Ezt írta mincza:

Az Nvidia kártyáknak van ilyen problémája az Overlay-yel - a TNT-knk biztosan, én is ütköztem ilyen problémába anno. Meg lehet tőle szabadulni, egy kis registry-szerkesztéssel:
Nem biztos, hogy a változók nevek pont ez, de valami ilyesmikre keress

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesClassDisplay00xNVIDIADirectDraw

"VideoBusMasterMode" -> "1"
"OverlayMode" -> 1...5 között játszani vele, ui. gépfüggő: egy esetben a 2-es, egy másikban a 4-es vált be.

Még hozzátenném, hogy XP alá nem raktam fel az Nvidia drájverét, csak amit az XP gondolt, és azzal érdekes módon nem volt ilyen gond.

Meg persze az a regedit után köll egy restart.

[ 2003. június 23.: mincza szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Az nVidia cuccoknak jó a 40.xx-es verziójú detonator is, ha geforce.
Viszont ha ilyen instabil a cucc, akkor töltsd le a 30.82-es WHQL-es detonatort az nVidia-tól. Ezután uninstalláld az eddigi drivert, majd reboot. Ezután telepítsd fel a 30.82-est, majd reboot. Ezután ok-nak kell lennie!

#80 Felhasználó inaktív   thefly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 23. 15:07

Hy ALL!

Véletlen valaki ismeri az UICE 2.34-es csodát és ha igen akkor esetleg crackje is lenne? :) Elöre is Köszönom!
-Lassan írom ezt, mert tudom, hogy nem tudsz gyorsan olvasni.
-Legnagyobb probléma az, ha a hülyeség akaraterővel és szorgalommal párosul.

IS7; P3.0/800/1024; 2x512/400; 80GB Seagate SATA; 250GB Seagate 8MB; 250GB Seagate SATA; 40GB Seagate IV;ATI Radeon 8500LE 64MB+ZM80C-HP;  PCTV Pro; DVR-108; ATA133 Rack; FDD; 300W Codegen 12cm FAN; NoName Midi Ház; A4Tech RFSOP-35; Genius HS-02N; SP-800 2.1; Logitech Internet bill.; Belinea 17"; Nikon 4600; HP PS 130; HP DJ 930C; HP SJ 3400C

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.