HWSW Informatikai Kerekasztal: Miro PCTV Pro - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Miro PCTV Pro

#461 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 31. 20:30

idézet:
Ezt írta Silver:

Na jó, holnap veszek a Tescoban :D egy erősítőt, de ha nem jön be, elpostázom neked :)
Megköszönném, ha küldenél fotót.
[/quote]

az elobb rosz kepet toltottem fel..nezd meg ujra...mert tobb fajta van..! az erosito kepe fentebb is van de akkor megeccer: [url="http://"http://desorder.freeweb.hu/pctvpro/amp.jpg"]http://desorder.free...pctvpro/amp.jpg[/url]
de biztso van masfajta is...en 3-4000ft korul vettem meg tavaly...
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#462 Felhasználó inaktív   kovge 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 01. 21:43

idézet:
Ezt írta tamas13:

Akkor lehet hogy neked már új verziós PCTV kártyád van.
A képminőség milyen?
A legújabb 4.1.8 DScaler-el próbáltad?
Esetleg valamilyen custom beállítással sem indul el a DScaler?
%-ban pontosan 32,876%-al jobb a képe a DScalernek, főleg a jobb deinterlace-nek köszönhetően. :)
[/quote]

A 4,1,8-as DScaler a setup card/tuner menü alatt felismeri hogy Pinnacle PCTV Pro és MT2032 tuner, de kép nincs, unknown source. A hardware info alatt kiírja, hogy Bt878 video decoder chip de a tunerre h none. Szóval akkor ennyi. Vagy mit értesz custom beállítás alatt?
A kép tűrhető vision-nel is, de némelyik csatorna elég zajos. Ott már a vision 2 field deintarlace + noise filter opciója is látványos javulást hoz, de akkor DScalerrel ez még szebb lehetne.

#463 Felhasználó inaktív   tamas13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 02. 07:53

idézet:
Ezt írta kovge:

A 4,1,8-as DScaler a setup card/tuner menü alatt felismeri hogy Pinnacle PCTV Pro és MT2032 tuner, de kép nincs, unknown source. A hardware info alatt kiírja, hogy Bt878 video decoder chip de a tunerre h none. Szóval akkor ennyi. Vagy mit értesz custom beállítás alatt?
A kép tűrhető vision-nel is, de némelyik csatorna elég zajos. Ott már a vision 2 field deintarlace + noise filter opciója is látványos javulást hoz, de akkor DScalerrel ez még szebb lehetne.
[/quote]

Nekem 4.0.1 van és ezen még lehetett külön állítgatni a tunert meg a kártya tipusát, csak erre gondoltam.
Ide írd le a gondot a fejlesztőknek a bugok közé, esetleg linkeld be nekik a kártya képét. [url="http://"http://sourceforge.net/projects/deinterlace/"]http://sourceforge.n...ts/deinterlace/[/url]
Ideális esetben a következő verzió már támogatni fogja a kártyát.

[ 2004. február 02.: tamas13 szerkesztette a hozzászólást ]

#464 Felhasználó inaktív   zsolesz79 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 03. 12:18

Hello,

Bocs ha mar volt rola szo, de nem volt idom vegigolvasni a topicot. Az a gondom, hogy tv nezes kozben par perc utan elmegy a hang?!? Belepek az audio optionsba, egybol nyomok egy cancel-t es visszajon, de megint csak par percre.

Pinnacle PCTV Pro, ABIT NF7-S, SoundStorm hang

valami otlet? (minden mas hang megy a gepen, csak a tv-kartya nem ad ki semmit, amig hozza nem nyulok)

#465 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 03. 16:15

Erdekes, nekem semmi gondom nem volt ezzel a komboval, a csikozodo kep+osszeszedett zajon kivul.

Probaltad mar masik PCI slot-ban? Celszeru minnel messzebb rakni a videokalyhatol, mert a tulmelegedesre erzekeny a kartya. (fagy mint allat, ha tulmelegszik)

NF7-S-en persze nem lehet lerakni a legalso slotba a kartyat, mert nem er le odaig az atkotokabele :(
Igy nalam a PCI4-ben uzemelt, 5.11-es driverrel.

#466 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 03. 17:26

idézet:
Ezt írta zsolesz79:
Hello,

Bocs ha mar volt rola szo, de nem volt idom vegigolvasni a topicot. Az a gondom, hogy tv nezes kozben par perc utan elmegy a hang?!? Belepek az audio optionsba, egybol nyomok egy cancel-t es visszajon, de megint csak par percre.

Pinnacle PCTV Pro, ABIT NF7-S, SoundStorm hang

valami otlet? (minden mas hang megy a gepen, csak a tv-kartya nem ad ki semmit, amig hozza nem nyulok)
[/quote]

ha XP-d va nakkor torold le a windowz messenger-t! az szol bele a dolgokba (a norton antivirus is beszokot neha meg a ICQ is..)..nekem is igy volt, elment a hang pedig minden a maxon volt...;D
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#467 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 03. 18:48

idézet:
Ezt írta Silver:
Teljesen le vagyok törve.

Vettem egy PCTV Pro-t és hatalmas csalódás volt számomra: zajos-csíkos, élvezhetetlen kép. Az antennekábel kb. 5 m hosszú, egy TV-t rádugva teljesen hibátlan képet kapok (egyébként MatávKábel területen ülök).
Úgy tűnik, 4. generációs.

Beszereztem mellé ma egy WinFast DV2000-es kártyát, egy fokkal szebb a képe, de még mindig nem olyan jó, mint amit sample-ben letölthettem valamelyikőtöktől.

Mi a fenét tegyek?
[/quote]

Végre valaki akinek van winfast 2000DV-je. Bocs, hogy nem a problémádra írok, de az tuti a gyenge jel miatt van, ha már 2 kártyán is ugyanaz a jelenség.
Ami engem érdekelne, az az, ( ha megnőtt a jelerősséged ) hogy mit tudsz kezdeni a DScaler-el, meg a Windvr-el, vagy az iuvcr-rel, mert nekem ezek nem igazán akarnak együttmüködni tökéletesen, vagy ha mégis, akkor meg semmivel nem jobb capture-kat lehet csinálni velük, mint a gyári winfast pvr progival. Ha írsz, vagy akár más is , akkor [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=15&t=004212"]ide[/url] írj, mert direkte emiatt nyitottam a fórumot, de nem nagyon járkálnak winfast kártya tulajok errefele.

#468 Felhasználó inaktív   Del tv 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 03. 19:24

Mi a fenét tegyek?
Vettem egy PCTV kártyát 2003 decemberében és azóta kínlódok a felvétel hangminőségével.AVI,DV MIKRO XL formátumokban a hang jó minőségű sztereó lesz,de nincs szinkronban kép és hang.DVD,SVCD,VCD, formátumokknál a hang sztereo felvételnél /csicsereg/ érdekesen ,de mono felvételnél nem csinálja.A hangerő megfelelő bemenet és a kimenet szintjén. :confused:
Gépem:Abit-NF7-s,256MB DDR400MHz,AMD 2500+,32MB videókártya.

[ 2004. február 03.: Del tv szerkesztette a hozzászólást ]

Del tv

#469 Felhasználó inaktív   Del tv 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 03. 20:27

Hello.

Ki tudja megmondani,hogy VCR üzemmódban kűlső eszkőzről való felvételkor PCTV képes-e sztereó hang rögzitésére vagy csak a PCTV PRO verzió?
Del tv

#470 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 03. 22:12

idézet:
Ezt írta Del tv:
Mi a fenét tegyek?
Vettem egy PCTV kártyát 2003 decemberében és azóta kínlódok a felvétel hangminőségével.AVI,DV MIKRO XL formátumokban a hang jó minőségű sztereó lesz,de nincs szinkronban kép és hang.DVD,SVCD,VCD, formátumokknál a hang sztereo felvételnél /csicsereg/ érdekesen ,de mono felvételnél nem csinálja.A hangerő megfelelő bemenet és a kimenet szintjén. :confused:
Gépem:Abit-NF7-s,256MB DDR400MHz,AMD 2500+,32MB videókártya.

[/quote]

A csicsergés a hangkártyád ( pl sond blaster live 5.1 ) satnya minőségű line in bemenete miatt lehet, ha ugy állítod be, hogy az AUdio out control line "Wave" legyen, az audio recording line pedig a "what u hear", és nem mindkettőre a "line in" akkor valszeg jó lesz a hang.

#471 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 03. 22:20

A hangelcsúszásról már sokat írtak előrébb, azokat olvasdd el, mert ugyanaz lehet a gond. Lehet az is, hogy a Master stream-re nem az audio van beállítva (pl semmi), és akkor nem ahhoz illeszti az egész felvtelt, és bár erős a procid, de lehet hogy nem bírja a nagy tömörítésű realtime rögzítést , ezért elcsuszik a hang. Ha beállítod a master stream-et audio-ra, és akkor meg kihagy 1-1 képkockát, akkor egyértelműen gyenge a rendszer ilyen típusu felvételhez. Csökkentsd a felvétel pixelszámát, vagy mpeg2-be vegyél fel, amit azután külön progival (pl virtualdub) kódold át avi-ba.
Amugy ami esetleg kevés lehet a gépedben, az a ram. 256 mega már kevés manapság.

#472 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 03. 22:24

Még valami lehet a csicsergésre: ha mondjuk már a határon van a rendszered teljesítőképessége, akkor a hangot is rosszul kódolhatja ( gondolom mp3-ba tetted), ezért próbáldd meg kódolás nélkül, majd utána a kész felvételt át kell kódolni. Még egyszer mondom kevés a ram, nomeg a mostani csúcsgépek sem tudnak jó minőségben egyből divx-es, xvid-es avi-t csinálni mp3 hanggal, csak kissebb felbontáson, vagy kevesebb prociterhelést kívánó tömörrítésekkel.

#473 Felhasználó inaktív   DKG 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 04. 01:01

idézet:
Ezt írta zsolesz79:
[QB]Hello,

[/quote]

A rendszer indulásakor figyeld meg a PCI eszközök kiosztott megszakitási listáját. Ami nem kell (Pl: LPT, USB) tiltsd le a biosban. Addig kombinálj mig végül már egy eszközöd sem osztozik ugyan azon a megszakításon. Nagy valószínqséggel a kártyád audio szekcióját kavarja meg valami egyéb hardware. A TV tunerek alergiásak az osztozkodásra pláne ha video vezérlö a rivális.

#474 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 04. 07:34

idézet:
Ezt írta Del tv:
Ki tudja megmondani,hogy VCR üzemmódban kűlső eszkőzről való felvételkor PCTV képes-e sztereó hang rögzitésére vagy csak a PCTV PRO verzió?[/quote]
Ha a VCR eszkoz hangkimenetet kozvetlenul a hangkartya line-injere kotod akkor igen, ha a tunerre, akkor nem, mert a sima PCTV-n nincs sztereo dekoder chip, csak mono hangot tud.

#475 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 04. 07:36

idézet:
Ezt írta DKG:
A TV tunerek alergiásak az osztozkodásra pláne ha video vezérlö a rivális.[/quote]
VGA-val oszkozkodashoz a PCI1-be kell dugni a tunert, az meg nagyon nem egeszseges... Tulhevulhet.

Nalam a PCTV Pro nem turte meg a Zalman hutos Radeon9500-at 3-4 kartyahelynyi tavolsagon belul, kulonben fagyott.

#476 Felhasználó inaktív   Del tv 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 04. 18:18

Hello.
Köszönöm a tanácsokat.Holnap veszek még egy 256MB-os ramot,utána probálkozok a tőbbi beállitassal a leirtak szerint.Megjegyzés:a hangkártyám alaplapi NVIDIA és még valami, ismeritek a WinFast PVR nevezetű programot?Ugy nézem,hogy komolyabb mint a gyári Pinnacle szoftvere. Sok minden szabadon állitható,de nem ismerem. :eek:
Del tv

#477 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 04. 19:11

idézet:
Ezt írta Del tv:
Hello.
Köszönöm a tanácsokat.Holnap veszek még egy 256MB-os ramot,utána probálkozok a tőbbi beállitassal a leirtak szerint.Megjegyzés:a hangkártyám alaplapi NVIDIA és még valami, ismeritek a WinFast PVR nevezetű programot?Ugy nézem,hogy komolyabb mint a gyári Pinnacle szoftvere. Sok minden szabadon állitható,de nem ismerem. :eek:
[/quote]

Ismerem a Winfast PVR-t, sztem is elég jó, de ebben is vannak bug-ok még. Nálam például, ha adaptiv chanel scanning-el végigkeresi a csatikat, akkor mindet tök jól megtalálja, de ha kikapcsolom a progit, aztán meg be, akkkor eldobja őket, és csak akkor maradnak meg, ha PAL/D -re van állítva az area kód, de úgy meg csak 35-36 csatit talál meg a 46-ból. Másik pl., hogy a felvételnél nem lehet de-interlace-t beállítani a programban, csak a codec preferenciáinál, már amelyiknél van ilyen lehetőség. Ezért Mpeg1, Mpeg2-ben történő felvételnél pl egyáltalán nem lehet bneállítani, nem lehet ilyen szűrőt sehol hozzáadni ( mint pl a virtualdub-nál), szal ezt még fejleszteniük kell. Ami jó, hogy a távirányítóval mindent jól csinál, tök egyszerű vele bármit csinálni bekapcs-kikapcs, felvétel timeshift.. mind 1-1 gombnyomás és kész. Ugyanez a windvr-nél már nem müxik, se a Dscaler-nél, se az iuvcr-nél,. Lehet hogy még túl friss a kártya, nincsenek hozzá megfelelő progik amik majd lesznek idővel. Jó a PIP funkciója is, persze az csak akkor megy, ha az egyik amit látsz, aztz lejátsza valami file-ból, de ez nem a program hibája... ahhoz két tuner kéne, hogy egyszerre nézz 2 adást. Ha kérdésed van írj, hátha took mondani rá vmit. ;)
Jahh ezt a [url="http://"ftp://ftp.leadtek.com.tw/tv_tuner/"]leadtek ftp[/url] -t érdemes néha nézegetni, mert itt vannak fenn az újjab driverek, meg programfrissítések.. bár nemtom mérnem elérhetőek a sima Leadtek honlapról. Hát ez van.

#478 Felhasználó inaktív   Silver 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 04. 20:51

idézet:
Ezt írta agabe:

Ami engem érdekelne, az az, ( ha megnőtt a jelerősséged ) hogy mit tudsz kezdeni a DScaler-el, meg a Windvr-el, vagy az iuvcr-rel, mert nekem ezek nem igazán akarnak együttmüködni tökéletesen
[/quote]

Vettem erősítőt, a helyzet sokat változott, csakhogy a PCTV Pro-nak sokkal szebb a képe, mint a DV2000-nek, úgyhogy utóbbit nem használom.

A Dscaler-t próbáltam elindítani a Pro-val, csakhogy azt mondja, hogy a videokártyám nem supportálja az overlay-t, kapjam be.
Asus V7100, WinXP, legutolsó Detonator, DX9.

#479 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 10:35

Sziasztok!

Igen fura problémám van ...

Ajánljatok nekem légyszi valamilyen egyszerű , könnyen kezelhető TV programot PCTV-hez!

Ugyanis a Vision alapból nem hajlandó menni, Dscalert csak én használom és nem sokat, eddig a többiek miatt volt fent egy ChrisTV, de azzal tele lett a ... hócipő ugye ...

Szóval, ha dolgozik a winchester, akkor nem indul el a ChrisTV ... Mindenféle hibával megáll ... Ez úgy az érdekes pl. mikor a víruskereső dolgozik a háttérben ... Vagy másolás közben akarom indítani ...
Viszont ahogy befejezem, azonnal elindul :(

Miért? Ötlet? És mondjatok légyszi valami jó proggit!
"Live Fast! Die Young!"

#480 Felhasználó inaktív   Runcajsz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 12:45

Pinnacle PCTVprom-m van. Amikor a capture beallitasnal a felvetel tipusat DV-ra allitom, akkor egy igen magas bitratas AVI-t keszit. Ezt az avi-t hogyan lehet DivX5-re letomoriteni? Mi kell hozza? A Nandub nem tudja megnyitni az igy keszitett avi-t. A mediaplayer viszont szepen lejatsza.

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.